Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Basia, te z cegiełkami to są gotowce dla Ciebie :wiggle::wiggle: Prześliczne Anitko, masz niezły skarbiec inspiracji. Juliannie na pewno też się spodobają

Teraz z innej beczki. Wpadła mi reklama od googli http://winwal.pl/pl/c/ZLEWOZMYWAKI-GRANITOWE-DWUKOMOROWE/11 Promocja 50%

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Obrazek%2012.png

Anita mam dwie z Twoich 4 inspiracji.

Cegłę chciałąm dać,tylko czy nie będzie za ciężka do małej łazienki bez okna?

Ostatnio zauważyłam taką łązienkę i pomyślałam ,że może tak dać cegłę,na ścianiez lustrem,a lustro powieszę,†ylko jedna sciana byłaby z cegły a eszta malowana,czyli wc też na ścianie malowanej.

Czy dać to lustro od blatu do samej góry,a może coś takiego,tylko to chyba do mojego domu nie pasuje

Obrazek%2015.png

Pestko ja osobiście nie lubię granitowych zlewozmywaków teraz taki mam i wygląda paskudnie,w środku wypłowiały .

A może zamiast cegieł tam powinna być biel i świeżość,cholera ...

A jakby dać wszędzie malowane ściany na na ścianie z lustrem tapetę taką ? amoże za bardzo kombinuję,a taka tapeta nie pasuje?

tylko u mnie blat drewniany no i inne lustro

Obrazek%201.png

Edytowane przez Barbara74

Basiu,

białe płytki to świeże, jasne, przestronne optycznie i ponadczasowe wnętrze, które możesz zmieniać rodzajem i kolorem dodatków.

Jeśli ciągnie Cię ku bieli, to czemu nie???

Rób, jak Ci serce dyktuje.

Ja raczej na 99,9% zrobię dolną łazienkę właśnie całą w bieli.

Basiu, zrobiłabym kombinację z 1 i 5 zdjęcia od Anitki. Zrobię sobie przerwę w pracy to skleję ten pomysł do kupy na Twojej fotce. Będzie świetnie :wiggle:Cegiełka, szare płytki, lustro i grubaśna półka z szufladką pod umywalkę :wiggle: i 2 ściany białe.

Tylko ja nie wiem jakie białe kafelki,dla opcji biała łazienka,ogólnie kafli mogę dać malutko,np. tylko na ściankę kibelkową,albo pod lustro ,chce mieć wiekszość ścian pomalowanych,żeby to nie była za bardzo łązienka ,ale -typu mokra,ale taki kącik przytulny,więc tapety też bior pod uwagę.

nie wiem od czego mam zacząć,czy od tego jakie lustro ,czy z czego ściana,bo inne rzeczy już są.chciałąbym coś prostego a zarazem dekoracyjnego

Czy mozajka na ścianie z lustrem ,będzie pasowałą do mojego domu...

A może nie kombinować i zrobić tak

podłoga już jest czarna -kafle kamienne jak w kuchni,pomalować wszędzie ściany na szaro,pod umywalką jest gruba decha dębowa,nad geberitem dębowa półka, nad nią jakiiś fajny obraz,na ścianie umywalkowej powiesiś lustro, i tyle ściany malowane ,wysokie białe listwy przypodłogowe.

Ale...moja bateria wychodzi ze ściany, no i czy dobra farba łazienkowa typu para załatwi sprawę?aha i jeszcze dekoracją łazienki oprócz obrazu nad kibelkiem może być po lewej stronie zwisająca lampa.bo blat umywalkowy jest szeroki po prawej jest umywalka na nim ,a po lewej własnie miejsce i tam może być lampa.

Tylko obawiam się o tę ścianę z któ®ej bateria wychodzi

No i opcja nr.2 któ®a była kiedyś brana jako oczywista,to lustro na całości ściany od blatu po sufit,,polewej nad kibelkiem brak półki geberitowej ,ściany pomalowana.Wtedy nad wc może dalej coś wisieć-... obraz, znika problem baterii wychodzącej z pomalowanej ściany ,bo jest bateria wychodząca z lustra.

Moja mama mnie trochę zniechęciła do tego lustra,że będzie zachlapane,że będzie jego za dużo,ja sama nie wiem, trochę mi się wydaje taka wersja mało przytulna,ale może dlatego,że mnie mama negatywnie nastawiła...

Na szybko i paskudnie, ale łatwiej tak sobie wyobrażać.6413_12946776831.jpg

Lustro od półki na całą ścianę do sufitu

Półka pod umywalkę z dębu oczywiście, więc jasna.

Cała ściana sedesikowa podzielona na 3 części = cegla–płytki–cegła.

Obudowa spłuczki w górnej części zlicowana z cegiełkami. Powstaje w ten sposób półeczka

Podłoga z tych samych płytek.

2 pozostałe ściany białe lub szare i sufit tak samo

Jeśli obawiasz się o lustro, no i ta bateria ze ściany, to daj nad półką pasek tego samego drewna co na półce i dopiero wyżej lustro.

Przytulność stworzy cegiełka i ta lampa może w kształcie szklanej butelki zwisająca dość nisko z sufitu

Edytowane przez pestka56

Monia a ja wiedziałam,że Ty zawsze mnie odwiedzaszi jesteś mimo nie odzywania się czas,ami :)

Ale dlaczego myślisz,że łatwo zmywalne?lacobelu nie za bardzo lubię wydaje mi się za sterylny,a dać te płytki co na podłodze-coś boję sie czarnych .

Ja pamiętam Ty jesteś zwolenniczką lustra dużego .

Pestko ta łazienka dla mnie zbyt industrialna,zbyt surowa, chcę wiecej przytulności ,muszę zrobić przerwę ,bo mi mózg paruje ,a dziecko znowu przed TV.

Wypowiedzcie się o tapetach ,czy one nie pasują do mnie?

Aha kafle na podłodze mam te czarne co w kuchni ala kamienne

Edytowane przez Barbara74

Basieńko, ja lubię tapety i uważam, że oszczędnie stosowane podkreślają charakter i ciepło wnętrza. Z całą pewnością możesz u siebie stosować. Pasują. tylko trzeba starannie wybierać wzory.

Moje typy to tapety o stonowanych kolorach i dość dużych wzorach.

Leroy Merlin-piga,43665650,apla.jpg mają moi znajomi w białym salonie z widocznymi jasnymi drewnianymi slupami podtrzymującymi więźbę. Wygląda zjawiskowo, a cenę ma chyba 55 zl.

Jest z Leroy Merlin http://dekoracje.leroymerlin.pl/produkty/dekoracja-scian-i-sufitow

BASIU owiedzam. ale nie zawsze mam coś do powiedzenia. ty tak pędzisz z wątkiem ,że sie gubię:p

tak z lacobelem będzie sterylna. masz rację

a propozycja pestki jest dla mnie fajna, może odwrotnie tam gdzie Pestka dala cegłe daj plytki , a cegla w srodku???? lustro do samej szafki pod szafką na bialo i reszta ścian

Ja przeglądając tysiące powder roomów,half bathroom,lub po prostu half bath wiem co chcę,dawno mnie nie było w sklepie z kafelkami,oj wybrałabym się do Max flizza.W każdym razie,planuję, wszędzie pomalować farbą jasno szarą ,a może i nawet zdecydowaną szarą-tutaj nie ma problemu bo zawsze można przemalować ,dać piękne białe listwy przypodłogowe,blat drewniany to oczywiste i powiesić lustro-jakie zdecyduję na samym końcu

Ale jeszcze jest jeden pomysł ściana z lustrem jakąś ładną mosaiką,ściana lustrowa dekoracyjna no i lustro też się zobaczy jakie.

Plusem tego jest ,że łątwo po roku zrobić remodeling.

Ogólnie podoba mi się mała ilość kafli,bardziej aby to był pokój toaltetowy niż łązienka

dobra dobra :) nie znalazłam łazienki gdzie były achy i ochy,a wogóle przez jakie h to się pisze

Generalnie zauważyłam,że nie lubię luster za wysoko, jako pasek gdzieś wysoko,żeby lustro się nie zachlapało,nie podoba mi się to

Podoba mi się taka prosta ,gdzie można powiesić obrazki w prostych ramkach,wydaje mi się,że głó∑nie podoba mi się bo ma podłogę drewnianą i jest biała, no u mnie już podłoga jest czarna, więc trochę się zmieni

335_idealstandardwashpoint.jpg.

w tej mi się podoba spokój kolorystyczny,ściana bez kafli,świetny kolor,mozajka ,któ®a nie krzyczy tylko jest subtelną ozdoba,w zasadzie nie wiem po prostu klimat

Obrazek%206.png

ta też fajna

Obrazek%2010.png

a tu mnie to lustro wkurza właśnie, robi się mniej przytulnie

Obrazek%2016.png

a ta jest piękna ,ale to już w innym domu,ależ ona jest niepowtarzalna

biala%20z%20komoda%203.jpg

A tu już sięgam do moich starych zbiorów

ta spokojna kolorystyka,elegancka,prosta, relaksująca

wilanow_11.jpg

drewno i fajnie połyskujący szary,ale prosta nadal jest

timthumb.php.jpeg

elegancki trawertyn ,prosta, ponadczasowa łązienka, spokojne kolory,fajna półka nad kibelkiem,bo niska,też w nastepnym domu jak się zdecyduję na półkę to wezmę taki geberit ,gdzie przycisk na górze, przez co półka jest niżej, aha i obraz postawiony ,a nie powieszony -to lubię :)

sieradz_06.jpg

a tu znowu prostota,oszczędność ,fajna kolorystyka,mało kafli,fajna grafika

6-1.jpg

Carriageworks-06-1.jpg