pestka56 05.10.2012 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Basia, te z cegiełkami to są gotowce dla Ciebie :wiggle: Prześliczne Anitko, masz niezły skarbiec inspiracji. Juliannie na pewno też się spodobają Teraz z innej beczki. Wpadła mi reklama od googli http://winwal.pl/pl/c/ZLEWOZMYWAKI-GRANITOWE-DWUKOMOROWE/11 Promocja 50% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.10.2012 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Anita mam dwie z Twoich 4 inspiracji. Cegłę chciałąm dać,tylko czy nie będzie za ciężka do małej łazienki bez okna? Ostatnio zauważyłam taką łązienkę i pomyślałam ,że może tak dać cegłę,na ścianiez lustrem,a lustro powieszę,†ylko jedna sciana byłaby z cegły a eszta malowana,czyli wc też na ścianie malowanej. Czy dać to lustro od blatu do samej góry,a może coś takiego,tylko to chyba do mojego domu nie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.10.2012 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 (edytowane) Pestko ja osobiście nie lubię granitowych zlewozmywaków teraz taki mam i wygląda paskudnie,w środku wypłowiały . A może zamiast cegieł tam powinna być biel i świeżość,cholera ... A jakby dać wszędzie malowane ściany na na ścianie z lustrem tapetę taką ? amoże za bardzo kombinuję,a taka tapeta nie pasuje? tylko u mnie blat drewniany no i inne lustro Edytowane 5 Października 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 05.10.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Basiu,białe płytki to świeże, jasne, przestronne optycznie i ponadczasowe wnętrze, które możesz zmieniać rodzajem i kolorem dodatków.Jeśli ciągnie Cię ku bieli, to czemu nie???Rób, jak Ci serce dyktuje. Ja raczej na 99,9% zrobię dolną łazienkę właśnie całą w bieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.10.2012 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Basiu, zrobiłabym kombinację z 1 i 5 zdjęcia od Anitki. Zrobię sobie przerwę w pracy to skleję ten pomysł do kupy na Twojej fotce. Będzie świetnie :wiggle:Cegiełka, szare płytki, lustro i grubaśna półka z szufladką pod umywalkę i 2 ściany białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.10.2012 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Tylko ja nie wiem jakie białe kafelki,dla opcji biała łazienka,ogólnie kafli mogę dać malutko,np. tylko na ściankę kibelkową,albo pod lustro ,chce mieć wiekszość ścian pomalowanych,żeby to nie była za bardzo łązienka ,ale -typu mokra,ale taki kącik przytulny,więc tapety też bior pod uwagę.nie wiem od czego mam zacząć,czy od tego jakie lustro ,czy z czego ściana,bo inne rzeczy już są.chciałąbym coś prostego a zarazem dekoracyjnego Czy mozajka na ścianie z lustrem ,będzie pasowałą do mojego domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.10.2012 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Pestko napisz, to sobie wyobrażę, zamiast kafli szarych ja mogę ścianę pomalować na szaro.Powiem tylko,że chciałąm kiedyś dać do tej łązienki drewnianą podłogę,zwyciężyła jednak praktyczność i nie mogę się z tym odnaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.10.2012 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 A może nie kombinować i zrobić takpodłoga już jest czarna -kafle kamienne jak w kuchni,pomalować wszędzie ściany na szaro,pod umywalką jest gruba decha dębowa,nad geberitem dębowa półka, nad nią jakiiś fajny obraz,na ścianie umywalkowej powiesiś lustro, i tyle ściany malowane ,wysokie białe listwy przypodłogowe. Ale...moja bateria wychodzi ze ściany, no i czy dobra farba łazienkowa typu para załatwi sprawę?aha i jeszcze dekoracją łazienki oprócz obrazu nad kibelkiem może być po lewej stronie zwisająca lampa.bo blat umywalkowy jest szeroki po prawej jest umywalka na nim ,a po lewej własnie miejsce i tam może być lampa.Tylko obawiam się o tę ścianę z któ®ej bateria wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.10.2012 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 No i opcja nr.2 któ®a była kiedyś brana jako oczywista,to lustro na całości ściany od blatu po sufit,,polewej nad kibelkiem brak półki geberitowej ,ściany pomalowana.Wtedy nad wc może dalej coś wisieć-... obraz, znika problem baterii wychodzącej z pomalowanej ściany ,bo jest bateria wychodząca z lustra.Moja mama mnie trochę zniechęciła do tego lustra,że będzie zachlapane,że będzie jego za dużo,ja sama nie wiem, trochę mi się wydaje taka wersja mało przytulna,ale może dlatego,że mnie mama negatywnie nastawiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.10.2012 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 (edytowane) Na szybko i paskudnie, ale łatwiej tak sobie wyobrażać. Lustro od półki na całą ścianę do sufitu Półka pod umywalkę z dębu oczywiście, więc jasna. Cała ściana sedesikowa podzielona na 3 części = cegla–płytki–cegła. Obudowa spłuczki w górnej części zlicowana z cegiełkami. Powstaje w ten sposób półeczka Podłoga z tych samych płytek. 2 pozostałe ściany białe lub szare i sufit tak samo Jeśli obawiasz się o lustro, no i ta bateria ze ściany, to daj nad półką pasek tego samego drewna co na półce i dopiero wyżej lustro. Przytulność stworzy cegiełka i ta lampa może w kształcie szklanej butelki zwisająca dość nisko z sufitu Edytowane 5 Października 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 05.10.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Basiu a ja zawsze myślalam o cegle w twojej lazience:p tylko tam gdzie wc powinno być coś latwo zmywalne. może tam przedluż plytki z podlogi. albno ściany biale zrob z bialego lacobelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.10.2012 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 (edytowane) Monia a ja wiedziałam,że Ty zawsze mnie odwiedzaszi jesteś mimo nie odzywania się czas,ami Ale dlaczego myślisz,że łatwo zmywalne?lacobelu nie za bardzo lubię wydaje mi się za sterylny,a dać te płytki co na podłodze-coś boję sie czarnych . Ja pamiętam Ty jesteś zwolenniczką lustra dużego . Pestko ta łazienka dla mnie zbyt industrialna,zbyt surowa, chcę wiecej przytulności ,muszę zrobić przerwę ,bo mi mózg paruje ,a dziecko znowu przed TV. Wypowiedzcie się o tapetach ,czy one nie pasują do mnie? Aha kafle na podłodze mam te czarne co w kuchni ala kamienne Edytowane 5 Października 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.10.2012 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Basieńko, ja lubię tapety i uważam, że oszczędnie stosowane podkreślają charakter i ciepło wnętrza. Z całą pewnością możesz u siebie stosować. Pasują. tylko trzeba starannie wybierać wzory. Moje typy to tapety o stonowanych kolorach i dość dużych wzorach. Tę mają moi znajomi w białym salonie z widocznymi jasnymi drewnianymi slupami podtrzymującymi więźbę. Wygląda zjawiskowo, a cenę ma chyba 55 zl. Jest z Leroy Merlin http://dekoracje.leroymerlin.pl/produkty/dekoracja-scian-i-sufitow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 05.10.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 BASIU owiedzam. ale nie zawsze mam coś do powiedzenia. ty tak pędzisz z wątkiem ,że sie gubię tak z lacobelem będzie sterylna. masz rację a propozycja pestki jest dla mnie fajna, może odwrotnie tam gdzie Pestka dala cegłe daj plytki , a cegla w srodku???? lustro do samej szafki pod szafką na bialo i reszta ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.10.2012 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Ja przeglądając tysiące powder roomów,half bathroom,lub po prostu half bath wiem co chcę,dawno mnie nie było w sklepie z kafelkami,oj wybrałabym się do Max flizza.W każdym razie,planuję, wszędzie pomalować farbą jasno szarą ,a może i nawet zdecydowaną szarą-tutaj nie ma problemu bo zawsze można przemalować ,dać piękne białe listwy przypodłogowe,blat drewniany to oczywiste i powiesić lustro-jakie zdecyduję na samym końcu Ale jeszcze jest jeden pomysł ściana z lustrem jakąś ładną mosaiką,ściana lustrowa dekoracyjna no i lustro też się zobaczy jakie.Plusem tego jest ,że łątwo po roku zrobić remodeling.Ogólnie podoba mi się mała ilość kafli,bardziej aby to był pokój toaltetowy niż łązienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 05.10.2012 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Nie bądź taka enigmatyczna i raz dwa pokazuj to, co wyszperałaś. I koniecznie opisz co, na której fotce Ci się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.10.2012 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 dobra dobra nie znalazłam łazienki gdzie były achy i ochy,a wogóle przez jakie h to się pisze Generalnie zauważyłam,że nie lubię luster za wysoko, jako pasek gdzieś wysoko,żeby lustro się nie zachlapało,nie podoba mi się to Podoba mi się taka prosta ,gdzie można powiesić obrazki w prostych ramkach,wydaje mi się,że głó∑nie podoba mi się bo ma podłogę drewnianą i jest biała, no u mnie już podłoga jest czarna, więc trochę się zmieni . w tej mi się podoba spokój kolorystyczny,ściana bez kafli,świetny kolor,mozajka ,któ®a nie krzyczy tylko jest subtelną ozdoba,w zasadzie nie wiem po prostu klimat ta też fajna a tu mnie to lustro wkurza właśnie, robi się mniej przytulnie a ta jest piękna ,ale to już w innym domu,ależ ona jest niepowtarzalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 05.10.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 Basia - mnie najbardziej podoba sie któraś z wersji z cegłą . A lustro na wysokości mega praktyczne. nie wierze ze bedziesz po kazdym wchodzic i je myc No chyba ze nie bedzie przeszkadzac Ci zafajdane , bo takie bedzie na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.10.2012 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 A tu już sięgam do moich starych zbiorów ta spokojna kolorystyka,elegancka,prosta, relaksująca drewno i fajnie połyskujący szary,ale prosta nadal jest elegancki trawertyn ,prosta, ponadczasowa łązienka, spokojne kolory,fajna półka nad kibelkiem,bo niska,też w nastepnym domu jak się zdecyduję na półkę to wezmę taki geberit ,gdzie przycisk na górze, przez co półka jest niżej, aha i obraz postawiony ,a nie powieszony -to lubię a tu znowu prostota,oszczędność ,fajna kolorystyka,mało kafli,fajna grafika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 05.10.2012 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2012 ja sobie tak myślę,że teraz pomaluję ściany ,a potem po jakimś czasie zawsze mogę dokleić ,jak poczuję ten dom...lustro dam nad kranem w ramce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts