Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Tę ostatnią to ja sobie od czasu do czasu oglądam :wiggle:

W przedostatniej jakby blat był drewniany, a lustro w ramie, też byłoby przytulnie.

Ta mozaika na trzecim jest kamienna – piękna :yes:

Na drugim, idę o zakład, że na ścianie tapeta.

Ta pierwsza ze szklaną mozaiką jest po prostu ponadczasowa, choć wg. mnie żadne cudo.

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W tym drugim zestawie pierwsza jest z hakiem – dwa lustra vis a vis ;), a na drugiej fotce to chyba mozaika na ścianie (???)

Nie chcesz lustra na całą ścianę jak na tej 3ciej (?) – diablo tego w niej dużo i nad umywalka i nad wanną.

4 kolorystycznie ciut za bardzo zielonkawa jak dla mnie, ale ustawienie wanny jest świetne.

Na ostatnim podoba mi się kolor, te murki i lustra stojące na półeczce :wiggle:

no właśnie z tym lustrem to kiedyś byłam pewna,że chcę ,a teraz jakoś nie bo ...jak znajdę fotkę to napiszę dlaczego ,może mnie coś innego drażni a ja myślę,że lustro.

Ale tak czy owak poczekam na blat drewniany to potem zdecyduję,może wtedy nagle mnie olśni

Basiu ja też nie lubię luster zbyt wysoko, więc rozumiem, że Cię drażni. Tylko, że ja jestem tak niska, że w takim wysoko widziałabym czubek nosa tylko ;) Większość inspiracji świetna poza pierwszą, którą wstawiłaś, bo ta - choć spokojna - wg mnie jest po prostu mdła i nudna.

Basia - mnie najbardziej podoba sie któraś z wersji z cegłą . A lustro na wysokości mega praktyczne. nie wierze ze bedziesz po kazdym wchodzic i je myc :no: No chyba ze nie bedzie przeszkadzac Ci zafajdane , bo takie bedzie na pewno :yes:
:p ja też jestem za cegłą.

basiu daj zamiast cegly piękny szary lupek . ale dla mnie musi on być koło toalety. :p a przy umywlce wielkie lustro- może w pałacowych ramach . a scianę pomaluj farbą .

ok 2 wersja . kolo toalety nic tylko farba :o( oj ja bym coś jednak tu dala). a przy umywalce sciana lupkowa z lustrem:rolleyes:

a widzialaś cegielkęę z wapienia taką jasno beżową?????ja mialam na kominku w starym domu. jest cudny ten wapien. poszukam pozniej i ci pokażę. ścian z niego wygląda bardzo elegancko i nie przytlacza

Basiu ja też nie lubię luster zbyt wysoko, więc rozumiem, że Cię drażni. Tylko, że ja jestem tak niska, że w takim wysoko widziałabym czubek nosa tylko ;) Większość inspiracji świetna poza pierwszą, którą wstawiłaś, bo ta - choć spokojna - wg mnie jest po prostu mdła i nudna.

Sufit w kuchni stał się historią:wave:Dzisiaj razem z moim M. rozbieraliśmy go i nawet posprzątaliśmy.Opróćz mycia podłogi ,bo za chwilę będzie kuty sufit na kable.Co do rozmieszczenia lampek też jesteśmy zgodni.Dzieci zostały same w domu,bo przejęły chorobę ode mnie.

Słuchajcie czy Wy też macie plagę biedronek,szkoda nie zrobiłam zdjęcia ,ale u nas jest ich mnóstwo!!!!!

Monia a powiedz mi czy widziałaś u Karol i Artur z Lublina łazienkę ,oni też nie mają flizów (tak po krakowsku) :) za kibelkiem.Powiedz mi dlaczego uważasz ,że tam coś musi być ,przecież tam nikt brązowym palcem nie wysmaruje "tu byłem i tu robiłęm kupę....

Kiedyś myślałam ,aby dać drewno, taki pasek tylko za kibelkiem.Cegła jest gorsza za kibelkiem niż malowana ściana.Ale wiesz zrobię jeszcze raz tur po sklepach z kaflami może mi coś wpadnie w oko..

Aniu a wiesz ta pierwsza z drewnianą podłogą ,dla mnie jest piękna,taka szlachetna.Najfajniej by było, myślę ,że może kiedyś tak będzie,że założy się okulary i wirtualnie przeniesie do swojej łązienki w różnych wersjach ,wtedy będzie można być pewnym. :)

Drewno zawsze uszlachetnia.

Moje dzieciaki w tym kupionym domku miały w łazience kafelki. Inna kwestia, że wyjątkowo paskudne. Jak położyli na podłodze panele, od razu wyszlachetniała

Ja też lubię drewnianą podłogę w łązience.Tutaj nie zrobiłam,no szkoda,ale na pewno można szybko z ogródka wejść i się nie martwić ,że coś poniszczą.Pestko w każdym razie fajnie ,że sufit zlikwidowany ,a mąż nabrał ochoty na domowe roboty i w piątek za tydzień powiedział,że nie idzie do pracy i montuje lampki na zewnątrz i jakieś prace dookoła:)

Super Basieńko :rolleyes:

U nas też troszkę pracujemy. Wymogłam wreszcie rozkopanie kawałka ogrodu przed wejściem, żeby wkopać jeszcze jedną rurę drenażową pod trawnikiem. Nie mogłam się w tym roku doprosić i cały pomysł na posadzenie traw ozdobnych zaległ odłogiem. No, teraz już będę mogła zrobić przygotowania i pewnie na wiosnę wielkie sadzenie.

Przy tej okazji odkryliśmy dlaczego był zawsze slaby spływ z pionu pralnia + kuchnia. Wyobraź sobie, że mamy tam podłączoną wąską rurę kanalizacyjną w ziemi :bash:Najpierw się wkurzyliśmy, a teraz J. pojechał do Merlina kupić 10mb rur plus inne potrzebne duperele i jutro wielka demolka z wymienianiem.

Monia a powiedz mi czy widziałaś u Karol i Artur z Lublina łazienkę ,oni też nie mają flizów (tak po krakowsku) :) za kibelkiem.

własnie ostatanio jadac do Szcawnicy mijalam sklepy z flizami z zastanawiałam sie ze tylko tam tak mowią ;)

mąż nabrał ochoty na domowe roboty i w piątek za tydzień powiedział,że nie idzie do pracy i montuje lampki na zewnątrz i jakieś prace dookoła:)

super ze mu sie spodobało, teraz bedzie Ci już razniej :rolleyes:

Słuchajcie czy Wy też macie plagę biedronek,szkoda nie zrobiłam zdjęcia ,ale u nas jest ich mnóstwo!!!!!

U nas może nie plaga, ale wczoraj jak myłam okno to co chwila jakaś latała i jakieś takie mini muszki, tego było zatrzęsienie :(

Fajnie kombinujesz :) Cegła jest OK, ale w Twojej łazience chyba jednak :no:

Monia a powiedz mi czy widziałaś u Karol i Artur z Lublina łazienkę ,oni też nie mają flizów (tak po krakowsku) :) za kibelkiem.Powiedz mi dlaczego uważasz ,że tam coś musi być ,przecież tam nikt brązowym palcem nie wysmaruje "tu byłem i tu robiłęm kupę....

Kiedyś myślałam ,aby dać drewno, taki pasek tylko za kibelkiem

Ja w dolnej łazience mam pasek drewna - mozesz sobie luknąć do galerii....

Edit:

http://img706.imageshack.us/img706/8757/dsc0088kp.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez 1976pinacolada

Po prostu MASAKRA . Sa wszędzie :sick: Nawet we włosach podczas spaceru :sick: I w domu w srodku bo przynosimy je na ubraniu :sick: Juz chyba wolę muszki owocówki bo te przynajmniej juz wiem jak wykończyć :rotfl:

Basia co do lazienki. malnij ją na jasnoszaro już nie upieram sie przy czymś za kibelkiem. na ścianę przy umywalce daj lupek grafitowy . a na to zawieś lustro i będzie git. nie kombinuj już:p blat z grubasnego drzewa.i co?????

biedronki to jest podobna turecka biedronka, ktora zżera naszą rodzimą polską. u nas też dużo. wczoraj mlody z nimi walczył, bo mu obsiadly pokoj:p

Basiu tyle się dzieje w Twoim wątku, że nie nadążam. Co nadrobię kilka stron, to okazuje się, że doszły dwie kolejne.

Zmagasz się ciągle z tą łazienką i widzę, ze żeby nie podłoga to już dawno podjęła byś decyzję ;) może pierwszy pomysł z fornirem za kibelkiem nie był zły :confused: na pewno zgrał by się z półką i zawsze to wymarzone drewno ;) nie na podłodze ale chociaż na ścianie :)

Nie ma co na siłę pakować tam kafli jak ich nie czujesz. Lepiej pomalować całość i pomyśleć o tym później jak przekonasz się w praktyce, jak to się sprawdza. W takiej maleńkiej łazieneczce kafelki zrobią ci w jeden dzień ;)

Strasznie mi ciebie szkoda :( tak się miotasz z tym pomieszczeniem :hug:

Two no i właśnie tak zamierzam,teraz powoli wybieram cegłę do salonu,aby przed zamówieniem ,tylko kliknąć i zamówić.Zawsze miała to być stara cegła skalna,ale jeszcze widziałam naturalną skalną, no chyba zamówię próbki.

Niestety na elektryków muszę czekać ,co opóxnia mi znowu prace :(

Mam wizki wstepne Agnieszki,bardzo proszę o komentarze,krzesełka przy półwyspie inne beda

01.jpg

02.jpg

ukłąd mebli dolnych ustalony

,wysoka zabudowa są dwie wersje ,jedna jest teraz zwizualizowana ,a o drugą poprosiłam.Pbie wersje były tutaj analizowane i przedstawiane.Ta druga jest bardziej praktyczna ,więc dlatego o nią poprosiłam

a teraz co mnie najbardziej interesuje to kolorystyka,co na ściany ,jakie kolory,jakie wrażenie pierwsze,czy nie smutno, proszę napiszcie.

Nad półwyspem będą metalowe lampki,środkowej lampy nie daję wogóle, no i zostaje oświetlenie blatów roboczych,na drugiej wersji będą sufitowe lampki, :)

Czy dawać cegły,a może inny blat?