Beata Weronika 09.10.2012 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Mam wizki wstepne Agnieszki,bardzo proszę o komentarze,krzesełka przy półwyspie inne beda ukłąd mebli dolnych ustalony ,wysoka zabudowa są dwie wersje ,jedna jest teraz zwizualizowana ,a o drugą poprosiłam.Pbie wersje były tutaj analizowane i przedstawiane.Ta druga jest bardziej praktyczna ,więc dlatego o nią poprosiłam a teraz co mnie najbardziej interesuje to kolorystyka,co na ściany ,jakie kolory,jakie wrażenie pierwsze,czy nie smutno, proszę napiszcie. Nad półwyspem będą metalowe lampki,środkowej lampy nie daję wogóle, no i zostaje oświetlenie blatów roboczych,na drugiej wersji będą sufitowe lampki, Czy dawać cegły,a może inny blat? Basiu! Boska wizualizacja. Czy mogę prosić o kontakt do Agnieszki ? I pierwsze wrazenie - smuuutno. Trzeba czymś koniecznie ożywić. Blat - super Łupek by pasował ale już nie będę Cie tym łupkiem denerwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.10.2012 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Agnieszka sugeruje blat drewniany ,ale bardziej wolę kamienny-bardziej praktyczny,a może to wina oświetlenia,że tak smutno,no własnie dlaczego tak smutno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 09.10.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Agnieszka sugeruje blat drewniany ,ale bardziej wolę kamienny-bardziej praktyczny,a może to wina oświetlenia,że tak smutno,no własnie dlaczego tak smutno? Bo ta biel to nie biel tylko taki jasny szary. Moze dlatego smutno. A blat kamienny koniecznie. Drewno i cegla zlaloby sie w jedno moim zdaniem rzecz jasna Ja bym dala cos granatowego, moze te krzesla kolo wyspy i jakas granatowa lampe zeby przelamac zestawienie - czarny - szary - bialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 09.10.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 A dla mnie nie smuutno tylko z KLASĄ jesli chcesz jakis kolorowy akcent to ALBO hokery/stołki przy barze ALBO lampy nad półwyspem . Nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.10.2012 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 (edytowane) no i jeszcze dojdzie czajnik ,no ikwiatki mogę dać w okna,np.w drewnianej doniczce jakieś zioła.,a czy tam w okna coś dać.Tak stołki muszę koniecznie tam zmienić,aha może drewniane półki przy półwyspie na jego szerokość Edytowane 9 Października 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 09.10.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Basiu wkońcu wyczekane wizki Kuchni! Moje pierwsze odczucia to w sumie to że nie podobały mi sie krzesła przy pólwyspie sufitowe górne oswietlenie i zegar jak dla mnie troszke za nisko powieszony. reszta super teraz wiem w jakim klimacie chcesz zachować ta kuchnie. Piekne masz fronty i blat nie zmieniaj i nie kombinuj, kamień wygląda szlachetnie. Sama nie chciałam a teraz chyba na czym innym zaoszczędze żeby mieć granit. podaj nazwę swoich frontów, bardzo proszę a uchwyty będą takie jak na wizce wkoncu- cienkie relingi? Co do oświetlenia rozumiem są dwie opcje albo te metalowe lamki nad oknem albo lampki w suficie które sie tworzą, tak? ułozenie cegły moim zdaniem też fajnie, symetrycznie pomyślane. I jeszcze ten sbs daje urok oj daje. nie martw sie że smutno może sie wydawać na wizualizcji, jak zamieszkacie, pojawią sie dodatki, czy jakieś roślinki drobne to wtedy dom zacznie żyć. Ja byłam dziś w MAX-FLIZIE. Nawet jedna płytke przytargałamale po reszte zapraszam do mnie za chwilkę. Nie jest smutno jest KLASA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.10.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Widziałam wcześniej w mailu, ale przysłałaś takie maleńkie (7 kb sztuka) jak znaczki pocztowe :bye:Agnieszko jesteś mistrzynią ja tak nie potrafię Ogólne wrażenie – kuchnia jest przemyślana, śliczna i bardzo elegancka. Podziwiam delikatną, wyważoną mieszankę nowoczesności z tradycją – SUPER Uwaga Beaty, dopiero po tym jak przeczytałam, wydała mi się słuszna. Ale tu można różne rzeczy zmieniać. Mogą być kolorowe lampy nad półwyspem i jakieś kuchenne szpeja od Morphy Richardsa. Są piękne, kolorowe i cena nie zabójcza. Nawet Twoje ukochane kręciołki przy półwyspie niekoniecznie muszą być czarne. Pewnie też znajdzie się jakaś zielenina na oknie, np. podręczny ogródek ziołowy – doniczki mogą być akcentem koloru. Z kolorem trzeba w tej kuchni delikatnie, bo straci charakter, piękny charakter. Basiu w tej przestrzeni, tzn kuchnia + jadalnia nie dawałabym już więcej cegły. To co jest nad blatami wystarczy i spokojnie będziesz mogła szaleć cegiełkowo w okolicach schodów, komina i kominka, wedle uznania. OKAP – ten trójkątny mi tu nie pasuje:no: Dałabym w kształcie „T”. Na przedłużeniu ramion tego T zamontowałabym białe półki, właśnie po to, żeby coś postawić jakieś ciekawe barwne szkło lub ceramikę, oprzeć jakieś obrazki. A zegar niech ucieka na tę gładką ścianę w stronę okna jadalni. KOLOR ŚCIAN – czy jesteś zdecydowana na biały? Może go trochę przełamać w kierunku oliwki. Do śmietankowych frontów pasowałaby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.10.2012 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Słuchajcie wrzucę jeszcze wizki jadalni i widoku na kuchnię z salonu-to są wizki robocze i Agnieszka wstawiła tam cokolwiek aby było.Dawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 09.10.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.10.2012 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Anita fronty to:http://www.cmm-meble.pl/p,68,rcnPestko masz rację, ja też wolę okap w kształcieT, no i te zioła i stołki.Nawet pomyślałam aby te kręciołki ikeowskie przemalowaćhttp://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/60155602/, no albo znajdę inneA nad półwyspem myślałam o drewnianych półkach, może dadzą one trochę życia,zresztą zobaczymy na wizkach, jak to będzie wyglądać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.10.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Basia, ale jest pięknie i... nawet pasuje do Twojego „mojego” salonu Dawaj resztę wizualek. Maila też machnęłam do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.10.2012 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Dobra ,to dla mnie za industrialnie,ale tak jak mówiłam to robocze wizki,ale wiem...bo rozumiem każdy lubi wizki,więc je wrzucam Tak jak Pestka pisze,cegły jednak bym nie dawała w jadalni chociaż bardzo mi się podoba.,ale... mam jeszcze ją dać w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 09.10.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Basiu, dziekuje za namiar na fronty, nawet miałam ta kuchnię zapisana w inspiracjach ale bez adresu dlatego nie mogłam skojarzyc. jesli chodzi to nie skojarzyłamże nie jest w kształcie litery T. a taki pasuje. Ja ostatnio wklejałam troche takich zdjęc to możesz podpatrzyć. półeczki też dałabym drewniane a na nich jakąć kolorową ceramikę lub jak lubisz jakieś obrazki. sciany zostawiłabym w szarościach jakoś ja wogóle mam awers do jakichkolwiek kolorów na ścianach jesli chodzi o farby. może dlatego że teraz mieszkamy w pomaranczowym pokoju:lol2: w jadalni zamiast cegły może daj jakiś jeden ogromny kolorowy obraz lub 3 obok siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.10.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 A nie masz jakiegoś speca od metalu, nie wiem może nawet kowala, żeby Ci te stołki kręcone zrobił. Te ikeowskie są do bani, ciężkie... To widziałaś ? krzesło Kare design rockstar http://czerwonamaszyna.pl/kare-rockstar,1359,c.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 09.10.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Ta siatka to mi się nie podoba. Lampy w jadalni super Coś zółtego jak na wizkach Pestki by sie przydalo Basiu, która to Agnieszka takie cudnosci potrafi zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.10.2012 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 (edytowane) Oj Pestko piękne to krzesełko,nawet mogłabym mieć 3 w róznych kolorach :)Nie uparłam się na ikeowskie,tylko nie miałam żadnej alternatywy,ale bedę szukać oczywiście jak stanie kuchnia,a może nawet te choć trochę drogie,ale czasami w taki detal warto zainwestować Anita za chwilę Cię odwiedzę,wrzucę jeszcze ostatnią wizkę PESTKO TY NIE GADAJ GŁUPSTW, z tym,żeTy tak nie potrafisz,jesteś forumową czarodziejką Edytowane 9 Października 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 09.10.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 A gdzie sa wizki Pesteczki z jakimiś zółtymi akcentami? Krzesła piekne zapisałam sobie może sie i mi przyda. a lampy do jadalni chcesz dokładnie taki? są piekne ale widziałam je tylko na inspiracjach, wiesz może gdzie mozna je kupić? A może jadalniane krzesła w różnych kolorach albo 2 chociaż dla akcentu? a nie chcesz eamesów z drewninymi nóżkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.10.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Anitka, drogie te industrialne lampy jak fix. Były taniej kilka tygodni temu na Westwing. Basiu u mnie nie jest tak pięknie, starannie i równiutko. Moje rysuneczki to raczej pomysły, a nie wypracowane wizualizacje jak Agnieszki. Patrzę na tę barierkę... chyba ta moja lepiej by pasowała. Ty zresztą gdzieś masz podobną na inspiracji. Niby ta jest delikatna, bo siateczka, ale jakoś przytłacza. Muszą być cienkie pręty pionowe, nie koniecznie okrągłe. Może być spawana z płaskowników. Coś powydziwiam na tych wizualkach Agnieszki – mam nadzieję, że się nie obrazi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.10.2012 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Prasowałam ,mam stertę ubrań ,a mąż znowu Poznań,Warszawa- w Wasze strony dziewczyny. Agnieszka się nie obrazi ,myślę ,że nawet takie coś czasami pomoże.Tak jak mówiłam ,teraz właśnie robię kompletuję rzeczy z prośbą co bym chciałaa co nie.A barierki własnie Agnieszce przesłałam.Pestka dobrze wie ,co ja lubię,a Agnieszka nie.To jest tak,że akurat w moim przypadku miesza sie rózne style,ale nie każdy ja osobiście element lubię. No i dlatego nie chciałam dać do projektowania komuś mojego domu,bo ta osoba musiała by mnie lepiej poznać,a w zasadzie dobrze znać.Ja sama czasami się zaskakuję co lubię ,a co nie .Myślę,że jest łątwiej jak ktoś chce czystoloftowy industrialny styl,albo glamour,albo totalny minimalizm,albo rustykalny,a ja lubię mieszać ,więc jest trudno. Pestka mi zrobiła np.wizki bardziej kolorowe,ja wcześniej myślałam ,że może bardziej stonowane,a teraz tak do końca nie wiem co chcę,idę do Anity bo ona ma fajne inspiracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.10.2012 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 W LM są lampy Newport, chyba po 299 zł za sztukę,ja albo dam na razie metalowe z Ikei albo będą wisieć kable i czekać na właściwe,jak gdzieś trafię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts