Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Basia, świetne rozwiązanie. I cegła super wygląda. Smutno, bo wizualka nie oddaje prawdziwych kolorów, jest cała przygaszona.

Mam jednak wątpliwości co do oświetlenia. Te białe kompletnie mi nie pasują.

Fajniejsze są już te nad stołem.

Ja, z wiadomych względów :), jestem miłośniczką siatek. Natomiast u Ciebie wygląda to trochę jak jakaś knajpka. Powinny być inne. Niestety nie pamiętam barierek Pestki.

Co do kręciołków - a pamiętasz te z Westwing, które znalazłam potem taniej w Holandii? Były w pięknym kolorze kości słoniowej.

Edytowane przez Spirea

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak Spireo ta siatka nie dla mnie,ale tak jak pisała sama Agnieszka dałą tam coś na szybko ,przesłałam jej te moje pręty ,jak to nie jest kłopot to daj mi linka jeszcze raz,w swoich komentarzach ich na pewno nie znajdę,możliwe ,że wrzuciłam do dziennika,ale ostatnio po nim buszowałam i nie widziałam.

Spireo wprowadziłąm korekty i będzie inaczej,zaglądaj ...

Basiu,

Moje wrażenia i sugestie opisałam już w mailu :). Ja bardzo lubię styl Agnieszki i dlatego Ci ją poleciłam :yes:

Kolorystyka wizek jest charakterystyczna dla jej warsztatu, więc się nią nie sugeruj tak jednoznacznie :no:. U Ciebie dojdzie światło dzienne, widoki za oknem, praca światłocieni, itp.

Podobna siatka to mnie chodzi po głowie przy schodach :). Tylko delikatniejsza. Kiedyś Pesteczka wrzuciła chyba u Szocik taką inspirację schodową, a potem więcej znalazłam na blogu jej Latorośli :).

Chodzi o ten obrazek

http://static.e-ogrodek.pl/gallery/3525/0_b04422cf4b00c567c9acb9473aba8bb8258c4518.jpg

Ach, ale to jest inna siateczka. Wygląda jak wiązana w supełki. Podejrzewam jakąś linkę cienką stalową. Może coś jak sieć rybacka. I naciągana jest tak, jak nasze babki naciągały niciane firanki na ramie do suszenia. Nie ma też balustrady.

U Spirei do industrialnych schodów bardzo pasuje ramowa siatka, Basi pomysł to cienka rama z równie cienką poręczą:

DSC00436.JPGDSC00437.JPGDSC00438.JPG Przypominam Basiowe inspiracje

Pestko,widzę ,że nie umiesz się wysypiać,a jak ból głowy przeszedł?Mnie ból głowy ćmi ,ale sobie może kawę strzelę

No i oczywiście taką barierkę najbardziej bym widziała-to barierka z serii transparentnych,jak się patrzy z boku widać cienki profil,barierka będzie robiona troszeczkę później po wprowadzeniu się.

Cieszę się,że zdecydowałam się na wizualizację, trochę obawiałąm się tych frontów,lodówki,a tu wyszło bardzo ładnie.

Chcę przypomnieć ,że Agnieszka zwizualizowała wysoką zabudowę tę ,pamiętacie ?jest różnica;)wer4.jpg

poprosiłam jeszcze o wizualizację,któ®ą Agniszka na początku zasugerowała,a któ®ą też rozważaliśmy tutaj na forum,pomyślałam,że jest bardziej prakrtyczna ze względu na szeoką 60 cm szafkę pomiędzy piekarnikiem i lodówką ,a front koło piekarnika może być podnoszony i tam być np.mikrofala,lub cokolwiek innego.to jest wersja też mojego starszego syna,wer4.1.jpg

Edytowane przez Barbara74

Basiu,

Moje wrażenia i sugestie opisałam już w mailu :). Ja bardzo lubię styl Agnieszki i dlatego Ci ją poleciłam :yes:

Kolorystyka wizek jest charakterystyczna dla jej warsztatu, więc się nią nie sugeruj tak jednoznacznie :no:. U Ciebie dojdzie światło dzienne, widoki za oknem, praca światłocieni, itp.

Jesli to wizka tej Agnieszki :lol2: to tez bardzo podobają mi sie jej prace, u mnie tez na wizkach od niej podobna gra światła ale widziałam swoje płytki łazienkowe na żywo wiec bedzie dużo ładniej :lol2:. Ciezko to "cos" uchwycić, dużo daje gra światłem, barwa tego światła :D

kuchnia bedzie dużo ładniejsza na żywo, jak dojda te wszystkie detale i gra światła, tylko tych lamp jakoś tam za dużo jak dla mnie ale to już mozna na bierząco zmieniać...cegły w jadalni bym nie dawala bo już za dużo jej, nie lubie za bardzo jak cegla jest w kazdym pomieszczeniu..zazwyczaj nie wychodzi to najładniej :sick: co innego jak jest to naturatny budynek ceglany :D

Basiu!!!!

obłędne wizualizacje - przemyślane, dograne, świetne technicznie, wszystko jest spójne, dość oszczędne w formie/ kolorze, ale to przecież o to chodzi!!!

AGNIESZKA, JESTEM MISTRZEM NORMALNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Takie industrialno - loftowe klimaty są oryginalne, ponadczasowe.

Piękne połączenie szarości, bieli i cegły - a detale, jakie lampy wybierzesz, to przecież drobiazg.

Pamiętam o Tobie Basiu z lampami, jeśli gdzieś będę widziała te moje, to dam Ci znać!!!

aaaa, blat i cegły są bardzo "charakterne", więc wg mnie świetne w tym projekcie - owszem, cegła jest zobowiązująca i raczej wymusi oszczędny styl w dodatkach, ale w tym jej urok.

Antracytowy/ czy to czarny może? kolor blatu pięknie wybija się na pierwszy plan i odcina od frontów.

Świetne Basiu masz okna, piękny kolor!!!!!! - dopiero teraz widać, jak będą dekorować wnętrza dzięki odcieniowi.

Ivy a gdzie Twój dziennik,bo masz w stopce kontakt mailowy?

Sharlotko no powiem szczerze,że myślałam ,że kolor okien mnie będzie wkurzał,a na wizkach jest ok,zobczymy co w realu będzie?blat chcę dać czarny,satynowy ,płomień szczotkowany,mam taki parapecik w łazience chłopców.

Niedługo będę mogła zamówić kuchnię,zamawiam ją już od kilku miesięcy,ale dobrze ,że to tak trwało,bo zlikwidowałam sufit w kuchni podwieszany i tu ogromne podziękowania dla wszystkich któ®zy mnie w tym upewniali.Jak ściągaliśmy sufit to kuchnia nabrała oddechu,ten sufit to wisiał nad kuchnią jak czarne chmury przed ulewą:)

Basiu - kuchnia cudna. Zazdroszcze przestrzeni. Na wizkach to tam ze 20m jest.

Świetnie wyglada cegła i lampy nad nią, fajna lampa na suficie, ale czy taka czarna da Ci wystarczającą ilośc światła w kuchni?

Dla mni ciut za bardzo monochromatycznie, ale za to super elegancko.

Basiu - kuchnia cudna. Zazdroszcze przestrzeni. Na wizkach to tam ze 20m jest.

Świetnie wyglada cegła i lampy nad nią, fajna lampa na suficie, ale czy taka czarna da Ci wystarczającą ilośc światła w kuchni?

Dla mni ciut za bardzo monochromatycznie, ale za to super elegancko.

Tak Shennaz będa korekty z oświetleniem i krzesłami ,pamiętajcie o zieleni za oknami i dodatkach czajnik ,toster ,jakieś zioła w środku.zapewne dojdą magnesy na lodówkę,teraz ich nie mogłam zbierać :(

Agnieszka mi pokazała lodówkę Beko dokładnie ten model co chciałąm-miałąm obawy ,a teraz już wiem ,że ją chce.

:yes:

A dla mnie nie smuutno :no: tylko z KLASĄ :yes:

jesli chcesz jakis kolorowy akcent to ALBO hokery/stołki przy barze ALBO lampy nad półwyspem . Nic więcej :no:

:yes: slicznie i nie smutno.

ja tak jak Kinga dalabym czarne lampy wiszące nad polwyspem. biale są malo widoczne.

i nie dawałabym tej lampy na środku kuchni. Musi być , za mało światłaby było???

Ale piękne wizki :rolleyes:, ja bym się mogła od jutra wprowadzać :p nawet siatka mi nie przeszkadza :)

Kuchnia w cale nie jest smutna :no: jest po prostu niezamieszkała ;) Dojdą zioła na parapecie, postawisz jakąś wagę, cukierniczkę, na blacie zawsze stoi jakiś niezbędny duperelek, grunt żeby w dopasowanym kolorze ;)

Ja bym dała tam kolorowe kręciołki a krzesła w jadalni zostawiła już białe. Kolorki powinny być w akcentach skupiających wzrok a a kolorowymi krzesłami w jadalni chyba byłoby już za dużo.

Wizki nie są w stanie oddać prawdziwych kolorów, refleksów i różnic w fakturze materiałów a przynajmniej potrzeba do tego duużo pracy by wyglądały jak fotografie więc nie ma się co bardzo sugerować, szczególnie kolorem ścian, które przeważnie wychodzą przyszarzałe.

Edytowane przez TwoOfUs

Moniko, nie nie będzie tego środkowego światła,a nad półwyspę będą podobne jak w jadalni-metalowe,wizki

następne jutro :)

no to super:yes:

możesz dac takie lampki jak nad niską zabudową nad wysoką zabudowę , żeby oświetlić wieczorem np dostep do piekarnika:yes: