julianna16 11.10.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Basieńka, Mnie też podobają się te uchwyty, ale dla spokoju poproś Agnieszkę by wszędzie zrobiła np. takie jak masz w wysokiej zabudowie. Troszkę z innej beczki. Przytargałam ładą inspirację - dotarłam do niej przez bloga Córki Pesteczki Zobacz tę ścianę tablicową i kinkiety - cudne . http://pierwszykrokwchmurach.files.wordpress.com/2012/09/img_0527.jpg Źródło Anitka, zaraz poszperam i poszukam mojej ulubionej stronki z cudami z palet. Wrzucę u Ciebie, bo masz podobne miłości . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.10.2012 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 (edytowane) Pestko,ale Domsjo to te białe ceramiczne,a miałaś granitowy? Anita,no widzisz nawet nie zauważyłam ,że w wysokiej są inne uchwyty zaraz spojrzę. Sheenaz podaj jaki zlew kupiłaś podwieszany?ja chcę duży ,mam szafkę 80 cm,chyba Monia z Krakowa narzekała na ten matowy,w zasadzie czy jest ktoś kto ma zlew więcej niż 5 lat i jest zadowolony?jaki to jest? Ewa piękna ta ściana tablicowa,myślisz,że mi może pasować za TV?Ale wogóle z tymi kinkietami bosko i strasznie podobają mi się te szklane cuda na słodycze !!! ja z bloga córki Pestki mam namiar na firmę od drewnianych literek Ewo nie mogę się napatrzeć na ten kącik tablicowy To kto jest za tym ,aby spróbować dać inne uchwyty?bo tam gdzie są szuflady to trochę dużo,a może te co kiedyś proponowałam ? Edytowane 11 Października 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 11.10.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Ja też namierzyłam tę firmę . Już kombinuję co zamówić . Jak będziesz prosiła jeszcze o poprawki, to może tę ścianę tablicową można wyprosić - będziemy miały porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.10.2012 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Ewo nie mogę o tej inspiracji myśleć, popatrzyłam jeszcse raz na kuchnię i patrzę,że u mnie jest za grzecznie,trochę potrzebuję takiej nonszalancji,czegoś zwariowanego ,dziewczyny nazwały to elegancko,a chyba chodzi o taki drobny element Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 11.10.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 ja jestem za przymiarką mniejszych uchwytów dla swiętego spokoju wiem po sobie jak spokój i pewność jest cenna;) aha i ściana z tablića za TV też poproś Agę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.10.2012 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Tylko boję się,żeby za czarno nie było,a może tablica na szerokość półwyspu?bo wiesz jak jej nie dam do kuchni to boję się ,że już innego miejsca nie znajdę Wchodzą pod uwagę też drzwi do spiżarki,ale tego nie widać ,a taka ściana to dla mnie ozdoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.10.2012 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 gdzie ten cholerny TV dać ,nad półwysep to chyba za blisko oparów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.10.2012 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 no to jakie uchwyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka G. 11.10.2012 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 (edytowane) Witam w Twoim wątku:)W wolnej chwili zrobię Ci jeszcze te półki i tablicówke z TV, ale wydaje mi sie, ze to bedzie słabo wygladac - ta cegła tam ma byc ze wzgledu na symetrię, inaczej byłaby tylko po lewej i troche tak od czapy;). No i za czarno bedzie, pamietaj ze masz tam czarny blat i podłge.Mnie by najbardziej pasowała tablica po lewej od barku, w pionie (na miejscu obrazka) Forma nie wiem za bardzo jaka, moze oprawiona tak jak obraz, w czarną, białą lub drewnianą ramę. Albo moze na sztaludze? Sztaluga byłaby OK, pytanie czy nie zawadzi o hokery:P A co do uchwytów, to wydaje mi sie, ze krótsze będą trochę dziwnie wyglądały. To jest taki klasyk - ramkowe fronty z długimi cienkimi uchwytami i tu bym tego nie zmieniała. Masz zreszta to na jednej ze swoich inspiracji (nawet ciąg szerokich szuflad z tymi uchwytami). Dasz krótsze i zrobi się z tego standardowa kuchnia. Co do pazura i szalenstwa to sie nie przejmuj. Wizki przedstawiają stan mniej wiecej bezposrednio po zamontowaniu kuchni;) Wtedy zawsze jest za grzecznie i łyso. Ja nie miałam za bardzo czasu poszalec z dodatkami, Ty bedziesz miała na to lata:) Kuchnia i tak sie zreszta bardzo szybko zapełnia róznymi rzeczami;) Dojda deski do krojenia, jakis reling pod okapem, noze, szmatki, pojemnik na sztucce itd, itd. Edytowane 11 Października 2012 przez Agnieszka G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 11.10.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 (edytowane) Basia - mnie tam się te uchwyty podobaja i wcale nie widze żebyw wysokiej zabudowie były inne Ja natomiast proponuję, zeby balustradą (te wkoło stołu jadalnianego) podzielic niegrzecznie (nierówno) w nawiązaniu do nierównego podziału białych półek pod nimi Edit . pobawiłam sie troszke w paint-cie i dorysowałam kilka dodatkowych poprzeczek Cieniutkie więc niebardzo widac , trzeba się wpatrzyć http://imageshack.us/a/img5/7749/69436346.jpg Uploaded with ImageShack.us Edytowane 11 Października 2012 przez 1976pinacolada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.10.2012 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Agnieszko napisałam maila właśnie, to może też być jakieś rozwiązanie ,na sztaludze to nie ,wolałąbym na ścianie,nawet w formie obrazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 11.10.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 basiu gratuluję przyszlej pięknej kuchni podoba mi się wszystko:p i nawet jak pierogi byly pięknie podane:p a na gladki stalowy ja narzekałam:lol2: wolałabym plaster miodu:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.10.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Emirando ,bardzo dobrze,że to poruszyłaś, ja jakiś czas temu z tydzień,dwa,też miałam takie obawy.Szczególnie jest ich dużo tam gdzie są szuflady-czyli na stronie z płytą-jest ich tam 9.Ja też nawet o tym dzisiaj myślałam,że dużo. W zasadzie to dziewczyny właśnie teraz spójrzcie na tę stronę i oceńcie te uchwyty,bo może rzeczywiście? Mnie to zupełnie nie przeszkadza. Te relingowe uchwyty są dość delikatne. Nawet powiedziałabym, że roświetlają tę ”ścianę” szuflad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.10.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Basia - mnie tam się te uchwyty podobaja i wcale nie widze żebyw wysokiej zabudowie były inne Ja natomiast proponuję, zeby balustradą (te wkoło stołu jadalnianego) podzielic niegrzecznie (nierówno) w nawiązaniu do nierównego podziału białych półek pod nimi Edit . pobawiłam sie troszke w paint-cie i dorysowałam kilka dodatkowych poprzeczek Cieniutkie więc niebardzo widac , trzeba się wpatrzyć http://imageshack.us/a/img5/7749/69436346.jpg Uploaded with ImageShack.us Wolę bez tych poprzeczek, bo robi się szum – bałagan wizualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 11.10.2012 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 mnie też takie uchwyty się podobają przy tak szerokich szufladach będą wygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 11.10.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 jak najrzadsze pręty w barierkachnajlepiej poręcz i jeden szczebelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 11.10.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 jak najrzadsze pręty w barierkachnajlepiej poręcz i jeden szczebelek :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 11.10.2012 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 :p :p:p:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.10.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Witam w Twoim wątku:) W wolnej chwili zrobię Ci jeszcze te półki i tablicówke z TV, ale wydaje mi sie, ze to bedzie słabo wygladac - ta cegła tam ma byc ze wzgledu na symetrię, inaczej byłaby tylko po lewej i troche tak od czapy;). No i za czarno bedzie, pamietaj ze masz tam czarny blat i podłge. Mnie by najbardziej pasowała tablica po lewej od barku, w pionie (na miejscu obrazka) Forma nie wiem za bardzo jaka, moze oprawiona tak jak obraz, w czarną, białą lub drewnianą ramę. Albo moze na sztaludze? Sztaluga byłaby OK, pytanie czy nie zawadzi o hokery:P A co do uchwytów, to wydaje mi sie, ze krótsze będą trochę dziwnie wyglądały. To jest taki klasyk - ramkowe fronty z długimi cienkimi uchwytami i tu bym tego nie zmieniała. Masz zreszta to na jednej ze swoich inspiracji (nawet ciąg szerokich szuflad z tymi uchwytami). Dasz krótsze i zrobi się z tego standardowa kuchnia. Co do pazura i szalenstwa to sie nie przejmuj. Wizki przedstawiają stan mniej wiecej bezposrednio po zamontowaniu kuchni;) Wtedy zawsze jest za grzecznie i łyso. Ja nie miałam za bardzo czasu poszalec z dodatkami, Ty bedziesz miała na to lata:) Kuchnia i tak sie zreszta bardzo szybko zapełnia róznymi rzeczami;) Dojda deski do krojenia, jakis reling pod okapem, noze, szmatki, pojemnik na sztucce itd, itd. Uchwyty – już napisalam, wiec to tylko jako podkreślenie, że Agnieszka ma rację. TABLICA – po lewej od barku, ale plaska jak najmocniej wtopiona w ścianę, albo z ramką powtarzającą ramki frontów. Agnieszka słusznie mówi. Mieszkanie powoli zaczyna żyć od chwili, gdy się wprowadzamy. Wprowadzamy przedmioty, które tworzą klimat. Więc oszczędność projektu jest najważniejsza. Inaczej mógłby łatwo się zrobić horror vacui, a to ciężko ścierpieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.10.2012 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Pestko a nie tablica w ramce np.na ścianie z cegieł tam gdzie zegar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts