Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tak półwysep wliczony,a blat granitowy ,sprawdzona firma około 10 tys.myślę wyniesie.I jeden i drugi stolarz robi blat u tego samego kamieniarza.

Prawdę mówiąc to chyba ponegocjuje tą cenę ,bo kiedyś przy zabudowie wysokiej na 240 szerokiej miałam tę samą cenę.

Jasny szary będzie w przedpokoju.

system bluma,zauważ ,że mam po 3 szuflady.Na lewo od zlewu mam wysuwany front z koszem peka-tu się jeszcze zastanowię,czy nie zrezygnować z kosza-jego koszt 500zł i kupić ikeowski.Wtedy to 500zł przeznaczę na servo drive ( otwieranie przez naciśnięcie kolanem)nie mam żadnego cargo i nie mam żadnych systemów narożnych w środku.

We froncie koło piekarnika chciałam mieć front otwierany do góry -ale tak równolegle do frontów,podobno się nie da ,bo rozmiar za duży-ale to muszę sprawdzić ,bo ten front jest wielkości piekarnika obok,może stolarz źle zrozumiał

Gdyby Ikea miała front jakiego szukam to bym tam zrobiła,bo szerokości szafek mam ikeowskie czyli 80 cm i 60 cm

Basia, a kolor frontów miał być śmietanka, o ile pamiętam ? To ściany muszą być białe, bo Ty na żadne szare złamane kierunku oliwki nie pójdziesz

Cena moim zdaniem dobra, nawet bardzo, ale jak zawsze należy ponegocjować jeszcze.

Basia, a kolor frontów miał być śmietanka, o ile pamiętam ? To ściany muszą być białe, bo Ty na żadne szare złamane kierunku oliwki nie pójdziesz

Cena moim zdaniem dobra, nawet bardzo, ale jak zawsze należy ponegocjować jeszcze.

a to jak kolor smietankowy to szarości niet, myslałam że biała wkońcu kuchnia bedzie. gdzies na forum widziałam taki front podnoszony na mikrofale wiec może faktycznie stolarz zle zrozumiał. a szafki pod piekarnikiem i tam gdzie chcesz dac mikrofale to normalnie otwierane z połkami w środku?poza tym jak za taki standard to fajna cena.

U mnie szafeczki wyjda chyba niestandardowo więc robie na zamówienie, i dlatego też że nie mam przekonania co do kuchni ikei.

słuchajcie a o co chodzi,że jak śmietanka to nie szarość?dlaczego nie właściwie?

Pestko,a co o Ty moim kolorze frontów myślisz?może lepiej białą?

Nie jestem Pestka ale Basiu przemysl ta smietanke. Do smietanki biel to niefajnie bedzie. Rozne odcienie bieli sa juz niefajne, wiele razy widzialam biale wnetrze i biale drzwi i obie biele roznily sie i to wyglada fatalnie. Smietanka i biel jeszcze bardziej jedno od drugiego bedzie sie odcinac. A bedziesz miec przeciez biale lampki, sufit etc. Moim zdaniem przemysl to jeszcze. Ja bym definitywnie dala biale fronty :)

Ja w Ikei zapłaciłam za swoja kuchnię 13500 bez blatów i jeszcze za kazde wydane 1000 zl dostałam 100 na inne zakupy :) Teraz tez jest taka promocja :)

niska zabudowa 7 m w tym dwa kosze :)

szafki górne 4.4 m W tym 1.8 m na wysokość 90 cm (to jest druga częśc mojego półwyspu) i reszta do samego sufitu :)

wysoka zabudowa 1.2m

W warszawskiej Ikei Jankach pisze: robimy kuchnie na wymiar :yes: Może warto się dowiedziec w Ikei jak oni to robią :)

Beata sorki,wiem,że to Ty ,ale Pestka ró∑nież napisała o tym ,że do śmietanki nie szary.Słuchaj ja drzwi zamówiłam śmietankowe i już są gotowe do montażu,tylko podłóg gdzieniegdzie brakuje.Nie wiem czy to określenie dobre, ta śmietanka.To jest RAL 9010.Jest to biały ,ale nie taki bardzo intensywny,mocny,wpisz w google rAL 9010 i daj na zdjęcia to zobaczysz, on jest zaliczany do białego.To tak jak z farbami białymi,jedne wpadają w niebieski ,drugie ładne,a trzecie znowu coś innego.

Emirando,moi jedni sąsiedzi mają kuchnię z Ikea,i jest badzo fajna,zdecydowanie lepsza wizualnie i tańsza od drugich co im stolarz robił.Co mi się w Ikea podoba to gwarancja i to ,że możesz sobie w każdej chwili wymienić fronty.Ja gdybym dobrała sobie fronty w Ikei to bym zdecydowanie tam kupowała kuchnię.I u nich też ekipa mierząca,montująca była kumata i rzeczywiście można tak stwierdzić,że robią na wymiar- od tego są blendy.

Poza tym wyposażenie mają w świetnej cenie.Ja bym nie wydała u normalnego stolarza za systemy do szafek narożnych tylu pieniędzy,tylko własnie kupiła je w ikei

drzwi mam 9010,więc myślałam o kuchni też,myślę,że to dobry pomysł?

Nie mam dzieci dzisiaj aczkolwiek za 2 godziny po nie jadę,

teraz szukam sprzętów do kuchni ,i zastanawiam się nad oświetleniem salonu.

W zasadzie mam dziury pod bezramkowe białe squaresy z aquaform,ale się zastanawiam czy to dobry wybór

Edytowane przez Barbara74

słuchajcie a o co chodzi,że jak śmietanka to nie szarość?dlaczego nie właściwie?

Pestko,a co o Ty moim kolorze frontów myślisz?może lepiej białą?

Biały, taki śnieżny jest bardzo bezpieczny, bo wiadomo wszystko do niego pasuje.

Śmietankowy jest cieplutki i trzeba już z namysłem dobierać kolory. Ja jakoś nie lubię w delikatnych barwach mieszać ciepłych z zimnymi. Szary z założenia zimny, ale można go lekko przełamać i ocieplić. Dlatego pomyślałam o oliwce.

2 kolory szare w kolejności ciepły (olive)+zimny – ecru – ciepły (olive)+zimny

warm grey_ecru.jpg

zestaw lekko ocieplonych szarych

warm grey_1U-5U.jpg

a tu zestaw szarych wpadających w oliwkę

449-454.jpg

Basiu, może te fotki coś wyjaśnią w sprawie koloru.

Ja mam w kuchni biało z białym + ciemny orzech na suficie (deski) i na blacie (bukowy barwiony). Podłoga to zupełny niewypał więc nie piszę. I prawdę powiedziawszy zestawienie białe szafki + biała ściana wkurza mnie mimo ciemnego blatu.

Na tych fotkach są kombinacje ciepłych i zimnych z białym i białym przełamanym na ciepło. Ja wybrałabym zestaw kolorów ze „snaidero-gioconda-arredamenti-caserta” czyli ostatnia fotka

classic-contemporary-kitchen-cabinets.jpgsnaidero-classic-kitchen-2.jpgsnaidero-gioconda-arredamenti-caserta.jpg

Na houzz jest dziś temat jak komponować beże, tzn. ocieplone szare

http://www.houzz.com/ideabooks/4670288/list?utm_source=Houzz&utm_campaign=u176&utm_medium=email&utm_content=gallery6

Screen shot 2012-10-14 at 5.08.13 PM.jpgScreen shot 2012-10-14 at 5.08.54 PM.jpg obie fotki są z tego samego domu

Edytowane przez pestka56

Basieńko,

Kuchnia w tym samym kolorze co drzwi będzie ok :yes: Nie kombinuj od nowa :no:

Wczoraj trafiłam ponownie na tę naszą ulubioną inspirację i zauważyłam, że Aga na jej wzór zrobiła Ci stół :D. Dopiero teraz zauważyłam też, że są tam w oświetleniu tubki. W bogactwie wystroju nikną.

http://cdn11.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/thumbnails/23808/salon_z_kuchnia_galeria_zdjec_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

Źródło

z tymi kolorami to jest tragedia zawsze,biały mogę najpierw wypróbować w gabinecie męża,aczkolwiek wolałabym gotowe podane na talerzu.

Dobranie koloru jak się chce kupić drogą farbę to jest koszmar.

Do salonu,przedpokoju i kuchni planuję parę lub flugera.

Na górę caparol,łazienka nasza i na dole para albo fluger ewentualnie tikurila-tam farby do łazienek.

Ten fajnie by było abym zobaczyła drzwi przed zamó∑ieniem kuchni.Widziałam drzwi w tym kolorze w salonie z drzwiami właśnie tej firmy u któ®ej zamówiłam drzwi.

Pestko fajnie ,że dałaś w stopce blog Kaśki-nie lubię mówić Kaśka,Baśka,ale Ty tak używasz i mi się tak wbiło w głowę.Mam teraz łatwy dostęp.

Z tymi kolorami na obrazkach to koszmar ,muszę się przyjrzeć,ale jak dojdzie do zakupu to będzie koszmar

Agnieszka dała stół,bo posłałam tę inspirację,mam gazetę z tym apartamentem,łązienka nie w moim stylu,ale salon z kuchnią tak,fajna kanapa,z fajnego materiału,dywan też,Ja ogólnie nie lubię takich krzeseł barowych ,ale tu chyba pasują.

Na tym obrazku, nigdy nie zwróciłam uwagi na stół i Ewcia ,ale Ty masz oko,że skojarzyłaś.Mnie bardziej odpowiada klimat tego pomieszczenia,czasami mi trudno określić o co dokładnie chodzi