Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Spireo dzięki ,a jak ci się widzą teraz okna do kuchni?

Magda mogę jechać tam gdzie robią fronty -bo to blisko i chyba tak zrobię,nie wiem tylko czy mają jakiś front w tym 9010?bo mówisz ,żeby wogóle zobaczyć ten kolor?

ten front widziałam w śmietanie,muszę w zasadzie sprawdzić jaki to był RAL,ale nie mój ja mam bardziej biały

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basia, a Ty jeszcze nie widziałaś na żywo tego koloru? :rolleyes: Ja to bym zrobiła właśnie tak, jak pisałam. Wypożyczyłabym front (zapytaj się na ile maksymalnie Ci go pożyczą) i pojechała do mieszalni. Jak pożyczyli by Ci go na troszkę dłużej, to mogłabyś się umówić z kimś z mieszalni na budowie i na miejscu ocenić jaki kolor by pasował. Miałabyś czas, żeby poprzykładać wszystko do każdej ściany. To byłoby idealne rozwiązanie :)

Boję się,że będę musiała w tym tygodniu podejmować decyzje na szybko.

W salonie brałam pod uwagę lampy wpuszczane w podwieszany sufit- bezramkowe białe halogeny

chors optique ( 17,5 x 34,5 ) albo - tutaj konieczny transformator

aquaform squaresy ( 17,5 cm x 33,7 cm)

Obrazek 20.png

są jeszcze mniejsze ich wersje np. 8cm X 16 cm -to te z małymi halogenami

albo dać 8 pojedyńczych z jedną żarówką?

cena jednego i drugiego straszna,ale wybierałam dawno ! i kierowałąm się tym, że będą to lampy transparentne i nie wiszące-dlatego aby nie zasłaniać widoku z jadalni.

Mam 8 otworów,rozmieszczonych równo po suficie,po 4 na każdą część salonu.

To są oprawy z tymi dużymi halogenami.

I teraz zastanawiam się

czy je dawać?

,co mogłbym dać w zamian?

czy ich nie za dużo?i nie bedę mieć jak w solarium,albo dać te mniejsze z małymi halogenami

elektrycy zrobili mi otwory o średnicy 10 cm,no ale w ostateczności mogę je zmniejszyć,problem może być ze zmianą miejsca lamp gdybym chciała.

Gdybym chciała np.tubki massive to te otwory po elektrykach musiałabym zakleić bo są wielkości chyba jak massive,ale suma sumarum i tak byłoby taniej.

Edytowane przez Barbara74

Basia, a Ty jeszcze nie widziałaś na żywo tego koloru? :rolleyes: Ja to bym zrobiła właśnie tak, jak pisałam. Wypożyczyłabym front (zapytaj się na ile maksymalnie Ci go pożyczą) i pojechała do mieszalni. Jak pożyczyli by Ci go na troszkę dłużej, to mogłabyś się umówić z kimś z mieszalni na budowie i na miejscu ocenić jaki kolor by pasował. Miałabyś czas, żeby poprzykładać wszystko do każdej ściany. To byłoby idealne rozwiązanie :)

Magda ja jeszcze nie mam ścian pomalowanych, a widziałam ten kolor na drzwiach,nie wiem czy istnieje możliwość,aby mój front zobaczyć w moim kolorze-raczej wątpię

Wy to mądre kobiety jesteście..tylko jak się miesza ,a po jakimś czasie chcesz coś domalować to wtedy problem.

Czekam na pana od bruku,wzięłam komputer ze sobą i w samochodzie odpisuję,to chyba uzależnienie od forum :)

Moniko a jakie dla Ciebie są lampy najprostsze?

Te co pokazałam wcześniej kojarzą mi się x kimś kto nosi okulary o baaaardzo grubych szkłach

Koszt takiej podwójnej to minimum 300 zł+ 110 za dwie żarówki.

410 zł za lampę ja potrzebuję 8 sztuk.Muszę zobaczyć co kto ma w salonie,no i problem jest też ,że nie wiem co gdzie będzie stało,

Dlatego rozmieściłam te 8 lamp równo po suficie

Wy to mądre kobiety jesteście..tylko jak się miesza ,a po jakimś czasie chcesz coś domalować to wtedy problem.

Czekam na pana od bruku,wzięłam komputer ze sobą i w samochodzie odpisuję,to chyba uzależnienie od forum :)

Moniko a jakie dla Ciebie są lampy najprostsze?

Te co pokazałam wcześniej kojarzą mi się x kimś kto nosi okulary o baaaardzo grubych szkłach

Koszt takiej podwójnej to minimum 300 zł+ 110 za dwie żarówki.

410 zł za lampę ja potrzebuję 8 sztuk.Muszę zobaczyć co kto ma w salonie,no i problem jest też ,że nie wiem co gdzie będzie stało,

Dlatego rozmieściłam te 8 lamp równo po suficie

Basia, a przecież w mieszalni mogą Ci zmieszać co chcesz i zapisujesz jakie proporcje i juuuu.

LAMPY, a nie fajniej by było robić oświetlenie grupami, coś jak na tej mojej wizualce. Grupa lamp pod sufitem, a do tego dadajesz fajną stojącą, albo coś na ścianach.

Jak równo rozmieścisz to wyjdzie jak sufit w muzeum. Światło robi klimat, tu Żłączysz tam wyłączysz, tu jest rozproszone i z góry, a tam wisi lampka z bardziej punktowym. Nie rób grzecznie

Ugier dodany do białego rozumiem, Moniko, :rolleyes: Świetny pomysł
:rolleyes:

AHA, z tym kolorem na ściana to i tak jest tak, że się utlenia i zmienia barwę :wiggle::wiggle::wiggle: Więc co byś nie pomalowała i tak za rok będzie inne
pewnie tak:)

ja mieszalam na 11l 10 ml ugier. i zostawialam potem trochę w wiaderku.

teraz mam zimny bialy( pomieszany z czarnym), i powiem wam ,że to zależy od swiatla jaki na prawdę wyjdzie. a przy podlodze dębowej i tak scian ma poświatę zoltawa , a nie szarą:jawdrop:

może przy szarej podlodze widać, że to zimny odcień:)

Basiu najprostsze to najbardziej wtapiające się w calosć . i takie , przy ktorych jak zmienisz wystroj będą pasować .

dla mnie biale tubki na bialym suficie są ok. takie jak pokazywalaś aQuaf... coś tam też ok:rolleyes: nie będzie ich widać( tzn nie będą się rzucać w oczy

dzień, dobry!jak pogoda u Was? tu deszcz i ogólna szarówka:( widze że ogólnie mamy szczęście do stolarzy bo cena do 20 tys graniczy z cudem.

szukałam gdzie mogę zobaczyć te płytki tanie z paradyża. obdzwoniłam pół krakowa i w jednym sklepie tylko mają, reszta nie wie o co chodzi nawet. pojade dzis po pracy męza zeby zobaczyc bo nie mozna kupic 1;(

u nas też psia pogoda,ja na telefonie,ustalam ten kolor kuchni RAL 9010 czy będzie ok,czy lepiej coś innego

poza tym może w tym tygodniu uda mi się podpisać umowę na kuchnię, chcę z tym iść.

Jutro elektrycy,mąż miał kupić światełka przyschodowe ledowe,ale zapomniał,na jutro nie zdążymy ,więc chyba je zlikwiduję ,bo coś nie za bardzo lubię takie bajery.

Mam wewnętrzny niepokój ,że z czymś nie zdążę,nie wiem za co się brać kuchnię,łązienkę,bruk, stolarz tyle rzeczy muszę na szybko ustalć,lekarka spytała się mnie ostatnio czy mam dużo stresu:)

Doskonale Cie rozumiem, z tym stresem i łapaniem czasu, który ucieka. Z tym kolorem pamiętaj jak z ramkami jak ci sie na początku podobał to nie kombinuj, widomo jak to jest że jak ma zapaść ostateczna decyzja to czlowiek dostaje panicznego strachu czy aby napewno a i tak co być nie zrobiła to za kilka lat gusta nam się zmienią. moim teście maja ledy w korytarzu takim wąskim i zostwiaja je na noc zapalone w razie wyjscia do toalety. ale nie wiem jak w twoim wypadku czy taki bajer będzie przydatny. Trzymam za ciebie kciuki, ale zobaczysz że stres szybko minie i wszystko sobie ułozysz. I tak już jest pieknie wiec nawet drobne niepowodzenia które moga wystapic tego nie zepsują napewno. dom jest dla nas a nie my dla niego, pamiętaj! Edytowane przez anitka89

Dzwoniłam próbkę zrobią,oczywiście to potrwa,na próbniku wydaje się to kremowe,ja chcę biały ,ale nie bijący po oczach.

Muszę w takim razie jechać i zobaczyć drzwi to będę wiedziała ,jak ten kolor wygląda,aż się boję.

Jak będzie ładna pogoda to podjadę zobaczyć drzwi i wtedy zobaczę ten kolor,boję się strasznie,że się rozpłaczę ,bo coś będzie nie tak.

Aha postanowione zamawiam u mojego stolarza,gdzie robiłam wycenę ,bo cena zawiera uchwyty,teraz tylko kolor