Barbara74 14.10.2012 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Spireo dzięki ,a jak ci się widzą teraz okna do kuchni?Magda mogę jechać tam gdzie robią fronty -bo to blisko i chyba tak zrobię,nie wiem tylko czy mają jakiś front w tym 9010?bo mówisz ,żeby wogóle zobaczyć ten kolor?ten front widziałam w śmietanie,muszę w zasadzie sprawdzić jaki to był RAL,ale nie mój ja mam bardziej biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 14.10.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Basia, a Ty jeszcze nie widziałaś na żywo tego koloru? Ja to bym zrobiła właśnie tak, jak pisałam. Wypożyczyłabym front (zapytaj się na ile maksymalnie Ci go pożyczą) i pojechała do mieszalni. Jak pożyczyli by Ci go na troszkę dłużej, to mogłabyś się umówić z kimś z mieszalni na budowie i na miejscu ocenić jaki kolor by pasował. Miałabyś czas, żeby poprzykładać wszystko do każdej ściany. To byłoby idealne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.10.2012 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 (edytowane) Boję się,że będę musiała w tym tygodniu podejmować decyzje na szybko. W salonie brałam pod uwagę lampy wpuszczane w podwieszany sufit- bezramkowe białe halogeny chors optique ( 17,5 x 34,5 ) albo - tutaj konieczny transformator aquaform squaresy ( 17,5 cm x 33,7 cm) są jeszcze mniejsze ich wersje np. 8cm X 16 cm -to te z małymi halogenami albo dać 8 pojedyńczych z jedną żarówką? cena jednego i drugiego straszna,ale wybierałam dawno ! i kierowałąm się tym, że będą to lampy transparentne i nie wiszące-dlatego aby nie zasłaniać widoku z jadalni. Mam 8 otworów,rozmieszczonych równo po suficie,po 4 na każdą część salonu. To są oprawy z tymi dużymi halogenami. I teraz zastanawiam się czy je dawać? ,co mogłbym dać w zamian? czy ich nie za dużo?i nie bedę mieć jak w solarium,albo dać te mniejsze z małymi halogenami elektrycy zrobili mi otwory o średnicy 10 cm,no ale w ostateczności mogę je zmniejszyć,problem może być ze zmianą miejsca lamp gdybym chciała. Gdybym chciała np.tubki massive to te otwory po elektrykach musiałabym zakleić bo są wielkości chyba jak massive,ale suma sumarum i tak byłoby taniej. Edytowane 14 Października 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.10.2012 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Basia, a Ty jeszcze nie widziałaś na żywo tego koloru? Ja to bym zrobiła właśnie tak, jak pisałam. Wypożyczyłabym front (zapytaj się na ile maksymalnie Ci go pożyczą) i pojechała do mieszalni. Jak pożyczyli by Ci go na troszkę dłużej, to mogłabyś się umówić z kimś z mieszalni na budowie i na miejscu ocenić jaki kolor by pasował. Miałabyś czas, żeby poprzykładać wszystko do każdej ściany. To byłoby idealne rozwiązanie Magda ja jeszcze nie mam ścian pomalowanych, a widziałam ten kolor na drzwiach,nie wiem czy istnieje możliwość,aby mój front zobaczyć w moim kolorze-raczej wątpię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.10.2012 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 basiu daj najprostsze lampy. zeby do wszystkiego pasowaly. co do ścian . ja zawsze kupuję bialą farbę i przelamuję ja albo czarnym pigmentem, albo ugier( cieplejszy odcień bieli) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.10.2012 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Ugier dodany do białego rozumiem, Moniko, Świetny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.10.2012 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Wy to mądre kobiety jesteście..tylko jak się miesza ,a po jakimś czasie chcesz coś domalować to wtedy problem. Czekam na pana od bruku,wzięłam komputer ze sobą i w samochodzie odpisuję,to chyba uzależnienie od forum Moniko a jakie dla Ciebie są lampy najprostsze? Te co pokazałam wcześniej kojarzą mi się x kimś kto nosi okulary o baaaardzo grubych szkłach Koszt takiej podwójnej to minimum 300 zł+ 110 za dwie żarówki. 410 zł za lampę ja potrzebuję 8 sztuk.Muszę zobaczyć co kto ma w salonie,no i problem jest też ,że nie wiem co gdzie będzie stało, Dlatego rozmieściłam te 8 lamp równo po suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.10.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Wy to mądre kobiety jesteście..tylko jak się miesza ,a po jakimś czasie chcesz coś domalować to wtedy problem. Czekam na pana od bruku,wzięłam komputer ze sobą i w samochodzie odpisuję,to chyba uzależnienie od forum Moniko a jakie dla Ciebie są lampy najprostsze? Te co pokazałam wcześniej kojarzą mi się x kimś kto nosi okulary o baaaardzo grubych szkłach Koszt takiej podwójnej to minimum 300 zł+ 110 za dwie żarówki. 410 zł za lampę ja potrzebuję 8 sztuk.Muszę zobaczyć co kto ma w salonie,no i problem jest też ,że nie wiem co gdzie będzie stało, Dlatego rozmieściłam te 8 lamp równo po suficie Basia, a przecież w mieszalni mogą Ci zmieszać co chcesz i zapisujesz jakie proporcje i juuuu. LAMPY, a nie fajniej by było robić oświetlenie grupami, coś jak na tej mojej wizualce. Grupa lamp pod sufitem, a do tego dadajesz fajną stojącą, albo coś na ścianach. Jak równo rozmieścisz to wyjdzie jak sufit w muzeum. Światło robi klimat, tu Żłączysz tam wyłączysz, tu jest rozproszone i z góry, a tam wisi lampka z bardziej punktowym. Nie rób grzecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.10.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 AHA, z tym kolorem na ściana to i tak jest tak, że się utlenia i zmienia barwę :wiggle: Więc co byś nie pomalowała i tak za rok będzie inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.10.2012 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Ugier dodany do białego rozumiem, Moniko, Świetny pomysł AHA, z tym kolorem na ściana to i tak jest tak, że się utlenia i zmienia barwę :wiggle: Więc co byś nie pomalowała i tak za rok będzie innepewnie tak:) ja mieszalam na 11l 10 ml ugier. i zostawialam potem trochę w wiaderku. teraz mam zimny bialy( pomieszany z czarnym), i powiem wam ,że to zależy od swiatla jaki na prawdę wyjdzie. a przy podlodze dębowej i tak scian ma poświatę zoltawa , a nie szarą może przy szarej podlodze widać, że to zimny odcień Basiu najprostsze to najbardziej wtapiające się w calosć . i takie , przy ktorych jak zmienisz wystroj będą pasować . dla mnie biale tubki na bialym suficie są ok. takie jak pokazywalaś aQuaf... coś tam też ok:rolleyes: nie będzie ich widać( tzn nie będą się rzucać w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 16.10.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Basiu, mozesz dac namiar na swoich stolarzy? Szlag mnie trafia na warszawskie ceny. Za moja kuchnie ktora jest dwa razy mniejsza od Twojej chca ponad 20 tys. Moze którys z Twoich bedzie chcial do nas przyjechac. Masz ich z polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.10.2012 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Beata wysłałąm na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 16.10.2012 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 dzień, dobry!jak pogoda u Was? tu deszcz i ogólna szarówka:( widze że ogólnie mamy szczęście do stolarzy bo cena do 20 tys graniczy z cudem. szukałam gdzie mogę zobaczyć te płytki tanie z paradyża. obdzwoniłam pół krakowa i w jednym sklepie tylko mają, reszta nie wie o co chodzi nawet. pojade dzis po pracy męza zeby zobaczyc bo nie mozna kupic 1;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.10.2012 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 u nas też psia pogoda,ja na telefonie,ustalam ten kolor kuchni RAL 9010 czy będzie ok,czy lepiej coś innegopoza tym może w tym tygodniu uda mi się podpisać umowę na kuchnię, chcę z tym iść.Jutro elektrycy,mąż miał kupić światełka przyschodowe ledowe,ale zapomniał,na jutro nie zdążymy ,więc chyba je zlikwiduję ,bo coś nie za bardzo lubię takie bajery.Mam wewnętrzny niepokój ,że z czymś nie zdążę,nie wiem za co się brać kuchnię,łązienkę,bruk, stolarz tyle rzeczy muszę na szybko ustalć,lekarka spytała się mnie ostatnio czy mam dużo stresu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.10.2012 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 basiu stres z tobą jest na pewno. za bardzo perfekcyjna jesteś musisz ciut wyluzować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 16.10.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 (edytowane) Doskonale Cie rozumiem, z tym stresem i łapaniem czasu, który ucieka. Z tym kolorem pamiętaj jak z ramkami jak ci sie na początku podobał to nie kombinuj, widomo jak to jest że jak ma zapaść ostateczna decyzja to czlowiek dostaje panicznego strachu czy aby napewno a i tak co być nie zrobiła to za kilka lat gusta nam się zmienią. moim teście maja ledy w korytarzu takim wąskim i zostwiaja je na noc zapalone w razie wyjscia do toalety. ale nie wiem jak w twoim wypadku czy taki bajer będzie przydatny. Trzymam za ciebie kciuki, ale zobaczysz że stres szybko minie i wszystko sobie ułozysz. I tak już jest pieknie wiec nawet drobne niepowodzenia które moga wystapic tego nie zepsują napewno. dom jest dla nas a nie my dla niego, pamiętaj! Edytowane 16 Października 2012 przez anitka89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.10.2012 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 basiu stres z tobą jest na pewno. za bardzo perfekcyjna jesteś musisz ciut wyluzować. Monia coś Ty janie jestem wogóle perfekcyjna Anita dzięki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 16.10.2012 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 dzień, dobry!jak pogoda u Was? tu deszcz i ogólna szarówka:( Lepiej nie pytaj... leje i szaro No ale nie ma się co dziwić, przecież mamy jesień. A że wczoraj było pięknie... no cóż, może jutro też będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.10.2012 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Zaczęłam obawiać się tego koloru 9010,chociaż zamówiłam drzwi to nie jest to problemem aby kuchnia była w innym kolorze.Przecież nie obdzwonię wszystkich firm aby mi pokazali ten kolor,dzwonię za chilę do producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.10.2012 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Dzwoniłam próbkę zrobią,oczywiście to potrwa,na próbniku wydaje się to kremowe,ja chcę biały ,ale nie bijący po oczach.Muszę w takim razie jechać i zobaczyć drzwi to będę wiedziała ,jak ten kolor wygląda,aż się boję. Jak będzie ładna pogoda to podjadę zobaczyć drzwi i wtedy zobaczę ten kolor,boję się strasznie,że się rozpłaczę ,bo coś będzie nie tak. Aha postanowione zamawiam u mojego stolarza,gdzie robiłam wycenę ,bo cena zawiera uchwyty,teraz tylko kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts