Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Ale czekaj

jak mozajka i lustro to wtedy bez półki i muszę dać mozajkę od góry do dołu-to już drogo właśnie

najgorsze jest jaka mozajka

jak dam półkę geberitową to lustro wysoko od 1,20 mało przytulnie

Można dać ramkę lustra z mozajki fajnej,ale co to znaczy fajna mozajka

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja bym kamienną machnęła na tę ścianę. Półeczkę nad geberitem też z tej samej. Nie będzie bardzo widać. Kawałek ściany lustrzanej od półeczki w górę też mozaikowy.

Basia są takie mozaiki jak z otoczaków, albo łamanego kamienia. U mnie nawet zalega kilka paczek takiej szarej łamanej (z LM), bo miała być w łazience na podłodze ;) Jest naprawdę fajna, taka http://www.kamienne.com.pl/mozaika-kamienna/mozaika-marmurowa-2/

no właśnie patrzę na kamienne również,ale z otoczaków no właśnie nie wiem,bardziej wolę kamienną tradycyjną

ale Ty wogóle mówisz żeby mozajkę na całą ścianę geberitową nad i pod półkę? to za dużo

szukam czegoś chociaż z tydzień temu mzajki przeglądałam ,i może tylko do półki ,albo dać mozajkę ,żeby zrobiła taki efekt jak Beaty propozycja z tą drewnianą obramówką

Jeszcze zapytam,a czy Wy z wizualek dojrzałyście jaki kolor w kuchni? ,tam jest biały ,czy myślicie,że biały ok?Chociaż przy białej ramie widać,że ściany białe

04.2.jpg

Basiu,

piękną będziesz miała kuchnię - taką dopracowaną w każdym detalu!

Bardzo podobają mi się kolory, lampy, blat, te białe reflektorki sufitowe wtapiające się w kolor.

JEDYNA rzecz - jeśli mogę Ci doradzić coś od siebie - ale nie wiem, czy Cię denerwować i Ci mieszać już - to czy nie myślałaś, by wyspa od strony jadalni miała boki z obu stron? A nie tylko z jednej?

Coś jak tu:

http://www.weranda.pl/domy-i-ogrody/mieszkania/eklektyczne/14377-mieszkanie-po-rewolucji?pict_id=30447

A lampy industrialne nadal planujesz????

Szarlotka słuszna uwaga z tym półwyspem ,bo ja tak zawsze chciałam zrobić,fajnie że mi o tym przypomniałaś.

Ja ogólnie półwyspów dlatego nie lubię bo kojarzą mi się z przysuniętym stołem do ściany bez nóg przy scianie ,ja dam to o czym mówisz to ten stół będzie z nogami przy ścianie- trochę bredzę ale tak mi się to kojarzy, dzięki

Tak to mozajka na allegro znalazłam,mnie się jeszcze te cegiełki szklane podobają,włąśnie szukam na allegro więcej :)

Do usług, Basiu!:)

Fajnie, że sobie możemy nawzajem to i owo podpowiedzieć!

Jeśli chodzi o łazienkę, to nie jesteś sama, taka nie mogąca się ostatecznie zdecydować - ja mam na razie 10 serii (!!!) do zobaczenia, każda piękna, każda kusi...........

Szarlotka słuszna uwaga z tym półwyspem ,bo ja tak zawsze chciałam zrobić,fajnie że mi o tym przypomniałaś.

Ja ogólnie półwyspów dlatego nie lubię bo kojarzą mi się z przysuniętym stołem do ściany bez nóg przy scianie ,ja dam to o czym mówisz to ten stół będzie z nogami przy ścianie- trochę bredzę ale tak mi się to kojarzy, dzięki

Tak to mozajka na allegro znalazłam,mnie się jeszcze te cegiełki szklane podobają,włąśnie szukam na allegro więcej :)

Dobrze Szarlotka mówi :) Z bokiem bedzie bajka.

no i o te podpowiedzi chodzi na tym forum

Beata a jeśli chodzi o łązienkę to myślałam o Twojej wersji od Kraszewskiej ,ale zamiast tej ramy dookoła z drewna dać mozaikę,prostą białą ,mieniącą się,tej okrągłej nie bo jest problem dociąć prosto do lustra, co o tym myślisz?

No chyba,że mozajka taka kolorowa jako ramka

http://mozaika-sklep.pl/

Dziewczyny nakręciłam się ,żeby zrobić tak:

Wersja jak pokazała Beata,ale zamiast drewna dać albo jakieś kafle w tym rozmiarze co ta szerokośc ,albo mozaikę,będzie piękna rama,dużo lustra,w zasadzie cokolwiek tam dam może być łądnie bo forma jest ładna.

Teraz co z oświetleniem przy lustrze?

05-2.jpg

ja jeżeli o drewno chodzi to mi się podoba,ale jakoś sobie tego nie wyam kto mi to zrobi,żeby porządnie wyglądało jak u Kraszewskiej,łątwiej dać mi kafle,teraz tak myślę ,że nie musi być mozaika ,ale wszystko nawet srebrzysty szary łupek ,to można wszystko dociąć .

Ja mam baterię już zamontowaną na ścianie,jest od prawej ściany 49 cm, ta obramówka musiała by mieć około 15 cm,na górze można więcej ze 20 cm tylko czy by nie lepiej wyglądało jakby było tyle samo.

A światło może dać tylko 3 tubki na suficie rozłożone po równo,wtedy nie muszę dawać górnego oświetlenia

no albo dać coś z boku zwisającde