Barbara74 24.01.2012 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 no ja dzisiaj znowu miałam wizję jak to ma wygladać,ale łazienka na parterze i nasza to zagadka.U mnie panowie robią-sufity podwieszane,zabudowę poddasza i zabudowę niużytkowego poddasza(płytami osb)Dali mi ostatnio tymczasowe właczniki do lamp i było fajnie siedziałam wieczorem sama nie chciało mi się wracać do domu,zapragnełąm otworzyć wino i zostać do rana- w sumie ciepło mam, kibelek tymczasowy mam, i jest woda, płyty karton- gips mogą służyć za łóżko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 24.01.2012 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Mój pierwszy zamysł kuchenny to unowoczesniona tradycyjna kuchnia,z nowoczesnymi elementami coś w tym klimacie: http://kraszewska.com.pl/images/stories/portfolio/portfolio/magnolia/magnolia08.jpg http://kraszewska.com.pl/images/stories/portfolio/portfolio/raszyn_180/88b.jpg Barbara piękne! piękne!! to także coś co mi się podoba! Co prawda lampa nad stołem to nie mój styl, ale reszta jest super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.01.2012 00:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Basiu kupiłam wczoraj murator i tam dołączyli również dobre wnetrze styczniowe sa tam twoje czarne lampy te co ma anula05.Dzisiaj byłam również w casto i były tam podobne coś na wzór,powiem szczerze że jak zaczęłam się przyglądać to znalazłam kilka fajnych lamp. Ta nad stołem też nie w moim stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 25.01.2012 01:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Oooo super Zakupię No i jak te czarne lampy w casto? fajnie wyglądały? One są z aluminium, a oryginały z mosiądzu... wolałabym takie fajne mosiężne, ale na to nie liczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 25.01.2012 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 na pierwszy rzut ok ,ale nie dotykałam ich, najlepiej jedź i zobacz- spieszyłam się.Powiedz mi czy orietowałaś się jakie dają światło.Te w tej gazecie wiszą nad stołem jadalnianym,tylko pytanie czy bardziej dla ozdoby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 25.01.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Anula pisała, że dają światło pomarańczowe. Ja chcę trzy w łazience, jako główne światło. Tam nie będzie potrzebne jakieś mocne, intensywne białe. Jak ktoś będzie potrzebował, to już indywidualnie sobie zaświeci (zrobię w środku osobny włącznik) - w suficie zrobię kilka "białych" punktów - halogenów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.01.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Basia - też uważam, że takie duże kafle do małej łazienki mogą dawać nie najlepszy efekt. a lubisz takie kontrastowe zestawieni? b. ciemne kafle i białe ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 26.01.2012 11:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 lubię minimalistyczne łązienki i wydaje mi się ,że biel sanitariatów i ścian rozjaśnia grafitową łązienkę .Najchętniej to zobaczyłaym taką łązienkę na zywo,aby naprać pewności.Moniko zaczęłam się zastanawiać nad tym co napisałąś i muszę poszukać w necie takich łązienek abym była pewna czy rzeczywiście tego chcę.Na forum widziałąm łazienkę czarną,ale miała kafle od dołu do góry,ja planuję do lini półki na gebericie i zarówno lustra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 29.01.2012 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Zabudowa poddasza trwa.W weekend odkryłam zlą obróbkę okien dachowych tzn górna obróbka okna dachowego nie jest równoległa do płaszczyzny podłogi- tyle się o tym mówi ,a ludzie jeszce takie błędy robią.Muszę jechać i to dopilnowa. Na dodatek nasze dachowe okna w sypialni są za wysoko i prawie wchodzą w sufit-wygląda to brzydko.Przez cały weekend była wkurzona i zastanawiałam się czy dzwonić do dekarza i kazać mu obniżyć o 2 dachówki.W następnym dopilnuję.Odkryłam jeszcze inne mankamenty wizualne domu.Ogólnie to zaczęłam truć mężowi o następnym domu.Decyzja zapadła o zabudowaniu pustki, w sumie jest mi wszystko jedno,a dodatkowy pokój się przyda-wspólna bawialnia dla dzieci czy miejsce do spania dla gości.W domu ciepło ,obniżyłam temperaturę na piecu i z jednej strony czekam na koniec zimy z drugiej to w weekend pogoda była piękna.Mam tylko nadzieję,że syn nie zamarznie na stoku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.01.2012 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 jak mu będzie chłodno, to się będzie szybciej ruszał to widzę, że nie ja jedna będę dekarza ścigać. u mnie okno ma być przesunięte... ciekawe, kiedy się doczekam. ech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 30.01.2012 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 jak mu będzie chłodno, to się będzie szybciej ruszał to widzę, że nie ja jedna będę dekarza ścigać. u mnie okno ma być przesunięte... ciekawe, kiedy się doczekam. ech. a dlaczego musisz przesuwać?co masz nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.01.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 mam okno w miejscu przyszłej ścianki działowej. ona będzie z kg, więc jeszcze nie stoi. cieśle źle wymierzyli, ja nie sprawdziłam (dlaczego ja tego od razu nie sprawdziłam?! ) no to teraz będę ich jakoś musiała ściągnąć... tylko jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwiazda Morza 30.01.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 pomysł na łazienkę dla chłopaków b.fajny ja podobną planuję ale na parterze dla gości masz niesamowity narożnik w salonie - my będziemy mieli taki sam ale zabija mnie wycena - proponują nam podzielenie na mniejsze (90) no i chcą zrobić tylko aluminiowe lub alu-drewniane jak możesz wyślij mi na PW wycenę swoich okien - i namiary na firmę jesteś zadowolona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 03.02.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Mam dla Ciebie prezent:http://img577.imageshack.us/img577/9516/dscf5885b.jpg radica jaśniejsza, peronda ciemniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.02.2012 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 dzięki Mirello, muszę to zobaczyć na żywo,ale być może zdecyduję się na pperondę szarą podłoga,ściana,to jedna z wersji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.02.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Hej Basieńko Zaglądam i czytam o okienku połaciowym. Jeśli Cię to pocieszy, to ja też mam oba (mam tylko dwa) za wysoko i marudzę od roku by było niżej. Mam nadzieję, że wymarudzę jeszcze przed ociepleniem dachu . Widzę też, że jednak zabudujesz antresolę - rozumiem argumenty, bo goście w salonie to krępujące dla wszystkich, ale troszkę mi żal, bo naprawdę jest fajna . Jak sobie przypominam Twój układ, to chyba jednak gości lepiej byłoby pozostawić na parterze (może ten pierwszy pokój przy wejściu planowany na gabinet?). Będą mieli mniej krępujący i komfortowy dostęp do łazienki, bo przecież nie będą korzystać z Waszych przy sypialniach. Wtedy może ten gabinet urządzić właśnie nad jadalnią? Miałby przepiękny widok . Tak sobie tylko gdybam A jak dojazd do domku? Dajesz radę wyjechać pod górę? U nas niestety ciężko. Mamy drogę nieodśnieżaną, bo na razie jesteśmy tylko my i wygląda na to, że długo się to nie zmieni. Tymczasem pokonujemy ją na nogach, ale gdy zamieszkamy to ciężko to widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.02.2012 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Ewo jak chcesz umówimy się na budowie, może mogłabyś wygospodarować,w sobotę lub w niedzielę trochę czasu.Z oknami się pogodziłam,aczkolwiek jak masz nieocieplony dach to obniż.Myśmy zdecydowali że zostawiamy, nawet nie najgorzej wyszły,bardziej szpeci usytuowanie okna w sypialni, bo jest za blisko ściany skośnej i nie wygląda za ciekawie.Muszę pokombinować przy urządzaniu i "okłamać " oko.Jeżeli chodzi o antersolę to zabudowujemy ale nie robimy tam ścian-będzie to przestrzeń otwarta na piętrze.Będzie to taki pokój zabaw,gabinet musi być na dole-bo to dla mojego męża święte miejsce.Teraz mam problem z kaflami do łazienki, miałam dać perondę domus co ma mirella99- tylko szarą,ale są problemy z myciem,ze względu na chropowatą powierzchnię, dzisiaj dostałam informację od innego użytkownika tych kafli.Kolejna koncepcja padła.Daj znać czy mozesz choć na godzinkę wyskoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 03.02.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Basiu, A piszesz o swojej czy mojej budowie? W taki mróz to nie będziesz się mogła skoncentrować co gdzie mam . Nie będę w stanie uruchomić rolet zgrabiałymi łapami (są na prąd, ale nie mamy jeszcze instalacji, więc, żeby je otworzyć, to trzeba druciki wkładać pojedynczo do gniazdka przedłużacza - nie zawsze łączą, a czasami kopią), więc niewiele zobaczysz na dole, bo będzie ciemno . Może przeczekamy chociaż te mrozy? Dzisiaj było tam minus 16 stopni - brrrr. No chyba, że Cię to absolutnie nie zraża, to bierzemy latarkę, ubieramy czapkę uszatkę i zwiedzamy . No i pamiętaj o solidnych butach, bo do domu trzeba przejść w śniegu . Jutro jestem na ślubie w Katowicach, ale w niedzielę nie ma problemu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 03.02.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 u nas od początku wiadomo było, że okna będą wysoko. Wynikało to z wysokości ścianki kolankowej. W trakcie murowania ścianka została obniżona o jedną cegłę, bo inaczej okno w rozmiarach z projektu (wys. 1,6m) skutkowałaby koniecznością zrobienia poddasza na wys. 3m. Obniżyliśmy i ściankę o 8 cm i okna wzięliśmy na 1,4m długości. Są jednak i tak wysoko, więc pełnią funkcję doświetlającą, bez funkcji widokowej. Była to jednak świadoma decyzja. Basia, u mnie też obróbki były źle zrobione i poprawiali mi. Teraz też nie jest tak jak dokładnie powinno, jednak nie chciałam robić równolegle od razu od okna, bo wtedy wychodzi tam bardzo wąsko na ocieplenie. Ty masz inny materiał (piankę), więc może inaczej da się to zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 03.02.2012 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Okna dachowe w pokoju chłopców są wysoko, ścianka kolankowa tam 110 cm,fachowcy dali wyżej ,bo podobno okno z zewnątrz wygladałoby jakby spadało z dachu,szkoda że mąż przystał na to,bez zastanowienia.Nie wyglada to źle ,ale nie da się przez nie wyglądnąć.A to jest tak jak dach jest bezokapowy. Ile spireo masz dachówek pod oknem?Pamiętam ,że kiedyś to u Ciebie własnie analizowałam i wygląda dobrze.U nas jest trochę wyżej ,ale od środka za wysoko.Natomiast okna w sypialni gdzie jest ściana kolankowa 170, mąż kazał umieścić jak najwyżej ,bo miały spełniać tylko doświetlającą rolę-zresztą są na pilota-dali o dachówkę za wysoko i dlatego górna obróbka okna nie może być równolegle . Ale to też nie wyglada najgorzej .Brzydkie jest usytuowanie okien na poddaszu,za blisko ścian ze skosem,porobię jutro zdjęcia i pokażę.Ale pogodziłam się z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts