monika996 20.10.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Monia z Krakowa,a czy Ty poglądałaś smoka wawelskiego w jego jamie:lol2:co w Krakowie się wyprawiało? tak na prawdę to nie z KRk jestem ( tylko ciiii:cool:) ja mialam chyba adhd( wtedy nie diagnozowali). wszystkie zadania w 1 podstawowce ron=bilam w sekundzie, i też w sekundzie bylam przy tablicy je rozwiązywać inne dzieciaki nie miały szans. Mama co 2 dni w szkole nadywaniku. ale w 1 klasie nie udalo mnie się im ujarzmyć/ już w przedszkolu zwiewalam dziurą na huśtawki na doł do siebie pod domek ( takie osiedle domkow wielorodzinnych)., albo na obchod okolicy. I xdzwonily znak[jome do mamy ,że Monika wędruje po ul. Mickiewicza;) kiedyś mnie szukali, bo schowalam sie pod biurj=kirm sekretarki w pracy mamy.Mama pracowala obok przedszkola, więc zostawiala mnie w szatnio,żebym zalożyla ciapki. zawsze leciala do pracy podpisac listę.... a ja tym czasem noga( kilka razy mi się udalo:jawdrop:) a potem gdzieś w 4 podstawówce uspokoilam się ciut, az do koncz liceum i imprez..... a kilka lat ...i znow jestem cihutka jak myszka:) a wiecie ,apropos mysz, Snily mi się dziś myszy, ale takie domowe do chodowania. Mialam 4 , wszystkie wcześnie zjadl kot i ostanią chowalą , już nawet calkiem spora byla i ją też dziabnął kot. no i koty mi się snily., moj stary i ze 3 nowe. mlode:eek: kurcze coś to znaczyć musi:wave: pestka ty na snach się znasz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 20.10.2012 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 ja nie z Krk to skąd ?Nowa Huta?To my wszystkie takie ruchliwe byłyśmy Wpadłam na pomysł z łązienką.A może zmienić stelaż podtynkowy na niższy,z przyciskiem na półce od góry-wys.82 cm,wtedy można zrobić wersję 6 ,a lustro nie będzie tak wysoko.Może się uda wtedy zrobić półkę nad geberitem na wysokości szafki umywalkowej.Jestem tak zdesperowana tą łązienką ,że mogę kupić ten stelaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 20.10.2012 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 ZOBACZcie!!! jak zmienię stelaż to będą takie wysokościi. Najlepsze,że na zdjęciu jest moja umywalka ,a w każdym razie podobna wtedy półka geberitowa jest na poziomie blatu,nawet jak będzie trochę wyżej to nic się nie stanie ,bo mogę pociągnąć tym samym co na tej ściance geberitowej nad blat co o tym myślicie???????? prościej można powiedzieć,że jest to wersja 6,ale wysokość półki jest na wysokości blatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 20.10.2012 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Basia,ale jak będzie wyglądał ten niższy stelaż, obudowany? Nie będzie tak......przepraszam, karłowato, zbyt nisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 20.10.2012 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 ZOBACZcie!!! jak zmienię stelaż to będą takie wysokościi. Najlepsze,że na zdjęciu jest moja umywalka ,a w każdym razie podobna wtedy półka geberitowa jest na poziomie blatu,nawet jak będzie trochę wyżej to nic się nie stanie ,bo mogę pociągnąć tym samym co na tej ściance geberitowej nad blat co o tym myślicie???????? prościej można powiedzieć,że jest to wersja 6,ale wysokość półki jest na wysokości blatu. Zauważyłam ,że Kraszewska jak ma półki to tylko używa tych niskich stelaży,a one wyglądają lepiej. No a tak poza tym to ta łązienka zawsze mi się podobała,jest taka przytulna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 20.10.2012 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 faktycznie na zdjęciu wygląda to przyjemnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 20.10.2012 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 to jest dalej wersja 3 lub 6 tylko szafkę przesuwamy wizualnie do poziomu półki,stelaż kosztuje 600zł i teraz pytanie kupić go i tak zrobić,czy to 600zł przeznaczyć na coś w tej łązience co mi zrekompensuje ten wygląd,np ,na jakąś świetną mozaikę,pytanie jaką?idę robić śniadanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.10.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Basia, świetny pomysł z tym obniżeniem. Nie miałam pojęcia, że są takie geberity, bo bym Ci to doradzała. Wszystko się wyrównuje i porządkuje. Jestem ZA wszystkimi czterema łapami. Rób tę wersję 6 z obniżeniem KONIECZNIE i... już nie kombinuj, chyba, że z kolorami. Ten niski stelaż powiększa przestrzeń łazienki. Jedyny problem, że kot (jakbyś miała) może się nauczyć spuszczać wodę. Mój Pasqal umie:wiggle: i uwielbia to robić. Na szczęście już nie mamy takiej spłuczki, bo jak wlazł do łazienki to godzinę potrafił na niej siedzieć i naciskać łapą. Jeśli deska była otwarta, po skutecznym naciśnięciu zeskakiwał na krawędź sedesu i przyglądał się z zachwytem jak woda spływa. Potem znowu naciskał do skutku. Strasznie był nieszczęśliwy jak go wyrzucaliśmy z łazienki. Podoba mi się też, że kinkiet jest na bocznej ścianie, a nie na lustrze. Myślałam o tym, co napisała o fugach Agnieszka. Wydaje mi się, że jakbyś dała coś jasnego na ściankę geberitową i pociągnęła ciemną fugę jako kontynuację ciemnej podłogi to mogłoby fajnie wyjść. Np. jasna drobna mozaika i czarna fuga Panna, która spada z konia to oczywiście moja córka. To było 4 lata temu i jak dotąd to był ostatni poważny, bo z galopującego konia, upadek. Usuwam fotki, bo Ci śmiecą. Mówiłam, że z zadziornych dzieciaków fajne kobitki wyrastają Do liceum zdałam na samych 5-kach i wylądowałam w klasie matematycznej, a w 1-szej licealnej mało mnie ze szkoły nie wyrzucili za wagary. Musiałam egzaminy zdawać z całego rocznego materiału. Skończyło się na przeniesieniu do klasy o profilu ogólnym. Co okazało się być genialne dla mnie, bo miałam materiał z matmy i fizyki już przerobiony jako, że klasa matematyczna miała 2 razy więcej zajęć. No więc kara była i nie była. Jak córce opowiedziałam to oczy miała jak spodki. Nasze dzieci chyba zawsze myślą, że rodzice byli jakimiś obrzydliwymi sztywniakami bez wyobraźni i tendencji do rozróby Monika, ja o snach nic nie wiem. Na ogół jestem tak zmęczona, że śpię jak kamień. Nawet kocie łapki nie są mnie wstanie obudzić. O myszach też nic nie wiem, bo tę sprawę załatwiły moje sierściuchy raz na zawsze. No, chyba, że Spinoza przytarga do domu zabaweczkę, ale to chwilowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 20.10.2012 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 to super ,że widzę taki entuzjazm, jutro pojadę na budowę, odkręcę płyty karton gips,na szczęście nie są jeszcze , pezyszpachlowane i zobaczę co w trawie piszczy,stelaż znalazłam w dobrej cenie,na allegro,ta dobra cena to właśnie to 600zł. Stary stelaż zostawię do domku letniego bo mam dosyć stojącego kibelka,albo odsprzedam za połowę ceny, bo tylko sama rama była montowana,a akcesoria wszystkie nowe zapakowane. Obniżenie spowoduje mniejszą ilość kafli ,mozaiki,czegokolwiek. Jestem dumna z siebie,sprawdzę tylko technicznie czy się wszystko da !!! Aha Pestko Paqual jest bomba ,nagraj to na kamerę proszę, moje dzieci byłby zachwycone i drzwi łązienki byłyby otwarte non stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 20.10.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Ja egzamin (z majcy) do liceum napisałam w 15min i jak podeszłam do komisji oddac kartkę to byli pewni że do kibla wychodze A jak weszłam do mojej mamy do pracy (pracowała tuz obok liceum) to o mało na zawał nie zeszła Mnie w 1 klasie chcieli ukarać za pyskowanie do nauczycieli. Wiedzieli ze najwieksza kara bedzie dla mnie wyrzucenie mnie z treningów lekkoatletycznych wiec trenerka przekonała mnie do tego, żebym ciut wyluzowała Tez chodziłam do mat-fizu Basia - good koncepcja z tym niskim geberitem tylko błagam nie kombinuj juz bo mi się Twoja łaienka śni po nocach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 20.10.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Basiu, przepraszam, napisałam Ci posta w dzienniku nie zauważyłam komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka G. 20.10.2012 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Znam ten niższy geberit, niedawno go zastosowałam w jednej łazience, żeby móc dać lustro na odpowiedniej wysokosci:http://imageshack.us/a/img72/148/01ag.jpgPrzemkneła mi myśl, że u Ciebie to by rozwiazywało problem, ale nie sądziłam, że bedziesz w stanie wybebeszac geberit;) Jesli tak, to mamy problem lustra z głowy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 20.10.2012 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 no to super,że również Ty Agnieszko mnie w tym wspierasz,u mnie geberit na całe szczęscie nie jest zalany wylewką,wystarczy ściągnąć płyty karton gipsu ,nie ma również tynku ale przyklei się płytę karton -gips. Jedynie muszę uważać , bo bateria już wisi i może być jakiś zgrzyt 2 cm,ale z tego też się wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 20.10.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Hej Basieńko , Jak samopoczucie? Mnie się śniła wanna Wycięło mi trochę z życia na FM, bo nie najlepiej się czuję, ale wiesz, że jestem na bieżąco . Ta inspiracja Kraszewskiej ŚWIETNA! Ja znam te niższe geberity - swojego czasu polecałam je Aliji w jej mniejszej łazience. U niej z kolei jest problem z oknem, do którego chciała równać. Na inspiracji od Kraszewskiej zachwycił mnie boczny kinkiet. Może u mnie uda się taki wyczarować . Czyli kolejna rozbiórka Cię czeka . Na szczęście nie jest tego dużo i widzę, że już masz wszystko fajnie przemyślane. Trzymam mocno kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 20.10.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 O kurcze ale się dzieje!Niski geberit super jak dla mnie i wersja wybrana przez syna i męza Basi dla mnie super. Rzeczywiscie lustro w ramie jakos tak niebardzo wyglada.Extra będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 20.10.2012 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Hej Basieńko , Jak samopoczucie? Mnie się śniła wanna Wycięło mi trochę z życia na FM, bo nie najlepiej się czuję, ale wiesz, że jestem na bieżąco . Ta inspiracja Kraszewskiej ŚWIETNA! Ja znam te niższe geberity - swojego czasu polecałam je Aliji w jej mniejszej łazience. U niej z kolei jest problem z oknem, do którego chciała równać. Na inspiracji od Kraszewskiej zachwycił mnie boczny kinkiet. Może u mnie uda się taki wyczarować . Czyli kolejna rozbiórka Cię czeka . Na szczęście nie jest tego dużo i widzę, że już masz wszystko fajnie przemyślane. Trzymam mocno kciuki Ewo, mi też podoba się niezmiernie ten kinkiet. Ale gdzie go szukac? I pewnie fortune by kosztowal. Przesliczny jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 20.10.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Beato, Mnie głównie chodzi o samą ideę oświetlenia lustra z bocznej ściany . Sam kinkiet owszem ładny, ale nie będę go szaleńczo poszukiwać , w obawie ścięcia z nóg po poznaniu jego ceny, chociaż... (wróciłam na poprzednią stronę by go jeszcze raz zobaczyć i...) ech... piękny jest . Wspominałaś, że miałaś dobry kontakt z Kraszewską. Może udzieli informacji odnośnie modelu lampy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 20.10.2012 23:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2012 Ewcia wracaj do zdrowia Ja myślałąm o oświetleniu aby nad lustrem była taka szparka jak u Ciebie Ewo pod prysznicem-czyli dla niewtajemniczonych,sufit się wcześniej kończył,z 10 cm a z tej szparki idzie światło-będzie to taki bardziej efekt świetlny.Albo mogę zrobić taki kinkiet,ale dobrze wiedzieć ,jaki będzie. wiecie pozostaje teraz kwestia,taka,jak połączyć poziom półki geberitowej z poziomem blatu umywalkowego.Raczej musi to być na jednym poziomie, no i jak szafka drewniana to co dać na górze tej półki geberitowej?raczej nie drewno ,bo by to kiepsko wyglądało.Dam kafle to wtedy poziom drewna łączy się z poziomem kafle -nie dziwnie? Pomyślałam,że dam trochę wyżej z np.10 cm wyżej półkę to wtedy np,ta 10 cm pociągnę tego kafla ,bądź mozaiki co na ściance geberitowej,ale...Wtedy będzie taka sytuacjablat umywalkowy ,potem np.10 cm mozaiki ,potem lustro a z niego wychodząca bateria.No i trochę dentka bo w tym przypadku lepiej ,aby bteria była blatowa ,a nie wychodząca z lustra. O jezu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 21.10.2012 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 Basiu dziękuję . Na razie trzyma, ale walczę. Ja bardzo rzadko choruję i nie cierpię tego, bo blokuje możliwość działania. Nigdy się nie szczepiłam, pracuję w ciągłym kontakcie z ludźmi, a jakoś przeważnie choroby mnie omijały. Ostatnio czuję zniżkę formy, osłabienie, a do tego ta choroba . To może pokażę o co chodzi z tą szczeliną, by inni nie mieli wątpliwości . U mnie jest w części prysznicowej. Niebawem pokażę całość u siebie, ale poczekam na korekty od Agnieszki . http://imageshack.us/a/img515/1066/02mozaika.jpg Basieńko, wczytuję się w Twoje wątpliwości... hmm... to może ten pasek mozaiki nad blatem pociągnij tak by objął jeszcze baterię? To rozwiąże Twój kłopot? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 21.10.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 julianna - a gdzie taki fajny drewniany wieszak na ręczniki mozna kupić ?? Byłby idalny do mojej dolnej łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts