Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Sama chciałabym wiedzieć :). To dzieło Agnieszki. Niektóre rzeczy sama tworzy w programie, więc bywa i tak, że występują tylko na wizualizacjach. Jeśli tu zajrzy, to może sama odpowie :). Kiedyś coś podobnego było w ofercie ikea, ale nie wyglądało tak ładnie :no:.

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wieszak jest z Ikei i wydajemi się,że na allegro widziałam,ja też podobny potrzebuję.

Napaliłam się na niższy stelaż geberitowy,ale znowu wątpliwości...

Ewo jak bym miałą pociągnąć mozaikę czy coś innego ,to wtedy lepiej zostać przy wyższym stelażu.Problem znika jak dam inną baterię :lol2:

Potem zostanie tylko wymiana kafli na podłodze...:lol2:

ogólnie do dupy.

Dzisiaj pojechałam do praktikera,bo koleżanka miała dzisiaj 20 % upustu.Kupiłam kafle,klej i fugi do garażu.Okazało się,że kafle nie obejmuje obniżka i nie ma do nich cokolików.Pojechałąm do castoramy ,okazało się,że są tam bardzo podobne kafle z cokolikami w tej samej cenie.No więc wróciłąm się do praktkera,aby oddać kafle( na szczęscie nie woziłąm ich bo miał być transport) i pojechałam z powrotem do castoramy .Transport mam za darmo.I tak cały dzień spędziłąm w sklepach budowlanych ,oglądając nieciekawe kafle do garażu i wybierając rzeczy w praktikerze,któ®e nie cierpię.

Aha natknęłąm się na obniżki niektórych mozaiek na 4 ,6 ,9 zł za plaster.Ale akurat nic dla mnie.

No i co ja mam zrobić z tą łązienką.Kraszewska robi taki komin ,aby własnie zapobiec mojemu problemowi

tak przeglądałam wszystkie jej wizualizacje ,zauważyłam,że własnie ma często moją umywalkę,

Ewo mówisz,że wtedy blat bedzie z tego samego co ta zabudowa?jak byś sugerowała?no to mogę zrobić zabudowę z drewna ,jak blat ale to może być meblościankowo,mogę dać komin,ale przy wersji ze starym stelażem też mogłąm:(

Barbara, umywalka i tak musi być trochę niżej niż półka geberitowa, bo 85 cm to trochę za wysoko. Rozwiązanie widzę jedno, czyli listwa nad blatem z tego samego drewna co blat, dziś moze Ci pokażę jak to by wyglądało. Tak w ogóle jednak nie rozumiem, dlaczego coś miałoby być nie tak, gdyby blat miałby być na tej samej wysokosci co półka? (gdyby nie był za wysoko) Przeciez to by wyglądało bardzo OK. Półkę od góry wykanczasz tymi samymi płytkami co geberit. Ja wręcz uważam, ze to by fajnie wyglądało, a taki komin w rogu psuje cały efekt.

Co do drewnianego wieszaka to jest to oczywiscie ikea molger.

Basiu, ja caly dzien wczoraj myslalam o tym nizszym gebericie u mnie w duzej łazience. Ale raz ze murarz specjalnie zrobil grubsza sciane zeby geberit w niej byl dwa ze maz kul w tej scianie dziure na niego a trzy ze juz mamy wysoki geberit zakupiony. I jak powiedzialam mezowi o polce powiedzial zebym sobie to sama robila bo on palcem nie tknie. Cholera.

A ja spac nie moge. Idealnie by to u nas wygladalo. Polka pociagnieta az pod prysznic. Tylko jak przekonac meza.

Wszystko przez Kraszewska i ta Twoja mala łazienke.

Gdzie widzialas nizszy geberit za 600 zl?

Mam geberit Tece co podobno ma wysokość 82 cm,więc może się uda na tej samej wysokości,rant umywalki ma 4 cm,a bateria zamontowana na bodajże 113cm.

Wydawało mi się ,że taka listwa może śmiesznie wyglądać .Przy baterii blatowej, byłoby dobrze.Natomiast przy wychodzącej ze ściany włąsnie nie wiem...

Może na tą ściankę geberitową dać te kafle co na podłodze,raczej ich już nie mam ,w zasadzie nie wiem ,ale mogę dokupić, są też 30x60 w sklepie.Jeżeli chodzi o mozaikę to nie wiem którą.

na allegro Tece, możesz sprzedać geberit,ja mam już zamontowany,ale zaproponuję sąsiadowi za niższą cenę ,tylko rama jest zamontowana a inne akcesoria jeszcze nie.

Poza tym chciałąbym sprzedać wannę moją bo trochę lepiej byłoby mieć niższą ,byłaby przy samej baterii i więcej oddalona od ściany.

Mam ją rozpakowaną,ale na obudowie wanny jest jeszcze folia.no i bym dała dobrą cenę do negocjacji.

Ja kilka rzeczy nie zmieniłam kiedy mogłam to teraz to robię

nie bądź śmieszna , przesuń jeszcze którąś ze ścianek :rotfl:
:cool:

basiu

muszę cię do pionu i rownowagi przywrocić.

nie burz nic, zostaw ten geberit:) daj mozaikę z kamienia, albo inna na cala sianę i polkę . i lustrowersja 3 jest idealna

:)

agnieszko jak tu zaglądasz przemow Basi do rozumu

Basia, poczekaj na wizualkę od Agnieszki. Mam wrażenie, że to będzie najlepszy pomysł i... nie denerwuj się tak. Geberit i ścianka rzecz nabyta. Jak coś nie wyjdzie, to czym tu się przejmować. Zawsze można zmienić, albo zamknąć na klucz. W końcu to nie operacja plastyczna :rolleyes:

Basiu,

jeśli półka Geberitu wyjdzie Ci i tak wyżej, niż umywalka/ blat, jak pisze Agnieszka, to.........czy jest sens robić demolkę, zamawiać nowy stelaż, próbować sprzedawać ten za wysoki?

No ja Cię podziwiam za hiper perfekcję, mi by się na pewno nie chciało......

Ja Basię rozumiem.

Sharlotko, nie masz takiego uczucia, że jeśli coś robisz to chcesz, żeby udało się w pełni, żeby nie tylko być zadowoloną, że jest skończone i można używać.

To jak z moją pracą. Okładka jest ładna, wszyscy chwalą, a ja właśnie zauważyłam, że zamiast małej litery w podtytule jest duża. I koniec, satysfakcja poszła się wietrzyć. I nie ważne, że to wina korekty, bo ja przecież nawet tych tekstów nie wpisuję, tylko kopiuję z otrzymanego Worda.

Po prostu cokolwiek robię ma mi przynosić satysfakcję. Basia ma te same odczucia :wiggle: