Sharlotka 22.10.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Pestko,ja też Basię ROZUMIEM, że chce najpiękniej, jak się da, ale i PODZIWIAM, że ma na to siłę. Zaciekawiłaś mnie tymi okładkami - czy zechcesz napisać na pw dla którego wydawnictwa pracujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 22.10.2012 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Wyjaśnię o co chodzi ,głównie chodzi o to ,aby lustro nie było za wysoko i półka,bo:1.pomieszczenie jest małe,2.z niższą półką jest przytulniej (przynajmniej w tak małym pomieszczeniu) chyba U mojej siostry lustro jest wyżej ,tylko ona to lustro wysunięte w stronę umywalki,-tak jakby to była szafka o głębokości około 10 cm, no i tak myślę,że może to jest rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 22.10.2012 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 basiu lazienka jest mala i myślę ,że nie odczujesz roznicy czy pollka jest wyżej czy niżej - uwierz mi ,że po zrobieniu łazienki , po miesiącu do wszystkego się przyzwyczaisz. ja bym nie demolowała geberitu. Ponieważ z całą ścianą w mozaice, bądz lupku mi się podoba:) i jeszcze jak lustro dasz do linii szafki pod umywalkę , będzie fajnie:) mieszkam już 20 lat tu w Krk i już przesiąkłam mową krakowsko- goralską( gwarą nie). jestem ze świętokrzyskiego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 22.10.2012 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 sKASOWAŁ MI SIĘ post Więc teraz szybciutko, geberit niski 84cm geberit wysoki 120 Przy niskim gebericie jest możliwość dania umywalki na równo,bo przecież umywalka może być na wysokości 85 cm a nawet wyżej.U mnie jest zamontowana już bateria ścienna i nie wiem czy podniesienie umywalki o 4 cm nie spowoduje niewygodnego wkłądania rąk do mycia. Bateria wychodzi prostopadle ze ściany,jest prosta i długa na 26 cm,jej koniec jest umieszczony w połowie umywalki,teraz jest na wysokości 103 cm od podłogi,czyli przy blacie 84 cm + 4 cm rancie umywalki jest na wysokości 15cm, Czy to nie za mało???? W takim przypadku umywalka jest na równi z geberitem. Podejmując decyzję muszę wziąć pod uwagę koszty,Monia słusznie zauważyła ,że po 2 miesiącach mogę powiedzieć ,że w zasadzie bez sensu ,że wymieniałam geberit ,a teraz lustro mi się chlapie.Do tego zapłąciłam za wymianę geberitu 600 + koszty demontażu i montązu . Za chwilę zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 22.10.2012 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 1A 1B 2 3 4 zamiast kafli przy lustrze malowana ściana 5 tylko inna tapeta 6 zamiast kafli malowana ściana z obrazkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 22.10.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 dla mnie 1A lub 6 ad 1A Basiu a może wrocić do koncepcji calego lustra przy umywalce????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka G. 22.10.2012 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Basiu, ja zdecydowanie wersja 1a (pierwszy obrazek). Nie wiem dlaczego uważasz, ze obnizenie lustra ma wpływ na przytulność. Ten trend (obnizenie lustra) wynika z obecnej mody, aby wnętrze skłądało się z równych gładkich płaszczyzn, jak najmniej poprzecinanych w poziomie i pionie, stąd np. całe sciany wykładane lustrami. To tez ma wpływ na architekturę, projektuje się drzwi i okna bez nadprozy, aby były do sufitu bez belki pod nim, drzwi zliowane ze scianami. Owszem, ta tendencja jest często uzasadniona, jednak często projektanci idą za daleko. Jak rozumiem kwestię drzwi i okien, czy zabudowe geberitu do sufitu/szafkami, to np. juz takie lustra są bardzo niepraktyczne. Podobne zdanie mam tez o szklanych sciankach prysznicowych do sufitu, choc wstawiam je do wizek na zyczenie;) Nie dajemy sie zwariowac trendom. Jesli juz wybebeszylaś geberit, to wersja 1B lub 2. Jesli chodzi o baterię to nie widzę gdzie problem? Problemem będzie wiecznie zachlapane lustro i tylko tyle;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 22.10.2012 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 dziewczyny ale to nie problem z tym lustrem . przecież to lazienka gościnna. Domownikow nauczyć przecierać lustro ręcznikiem po umyciu rąk:) u mnie to dziala:) i zrobilam bym jeszcze propozycję 1A A , czyli ścianka geberitowa cala zabudowana z polką mozaiką , lub cegielkami. a przy umywalce tyko lustro( już bez żadnej mozaiki, ), ewentualnie daj pasek z drewna nad blatem( ale to nie jest konieczne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.10.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 1 B Zdecydowanie. Jest lekko i przyjaźnie. Ciemna fuga bardzo ładnie nawiązuje do podłogi. Kinkiet super. Wszystko mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 22.10.2012 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 a ja Wam powiem,że czekam na mojego M.,któ®y coś tam ciężko liczy,ostatnio przynosi pracę do domu.Jest w transie i nie mogę mu przeszkadzać.Mieszkanie w mniejszych domach służy rodzinie ,ja w łóżku z laptopem,on przy biurko przede mna,dzieci szaleją i co chwila przychodzą.W przyszłym domu, mąż będzie u siebie ,ja w innym pomieszceniu,dzieci na gó®ze.Nie sprzyja to rodzinie Dzisiaj robiłąm prześwietlenie płuc, nie jestem gruźlikiem na szczęcie,a ponoć w moim mieście dużo zachorowań. Aha i widziałam moje drzwi...są piękne,!!!!!!!!nawet ich nie targałam do światła dziennego,kolor śmietana czyli ciepły biały,piękny wzór-a tego się obawiałam ,bo to moja kompozycja była.Jestem w nich zakochana a widziałam tylko skrawek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 22.10.2012 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 basiufajna wiadomośc drzwiowa. i do dużego domu szybko się przyzwyczaicie. masz piekną kuchnię , będziecie w niej rodzinnie gotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 22.10.2012 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Powiem tak ,możesz powiedział,że zdecydowanie 1B, nawet jak mu oznajmiłam,że to będzie 700zł droższe,powiedział co to jest przy naszym kredycie.Co dam na tę ściankę to nie wiem ,bo ja osobiście nie lubię do białych kafli czarnej fugi.to wolę w zamian mozaikę czarno białą,ale ta łądna Zienia jest droga jak diabli około 100zł za plaster 30x30.Może też być szachownica z mozaiki,ale czy oczy nie bedą boleć od tych kwadracików i pasować do kamiennej podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 22.10.2012 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 inwestor zadecydował, i co lżej Basiu? robisz 1B???? mnie się 2 podoba z niższym geberitem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 22.10.2012 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Muszę jeszcze coś napisać, byłam w Katowicach w Nowym roździeniu,tam obok kuchni Rust,cholubczok jest nowy salon elen meble. Jedna z kuchni wbiła mnie w podłogę ,była piękna,piekna i piekna.Nie wiedziałam,że takie kuchnie można zrobić, myślałam ,że mogą być tylko z drewna. I nie chodzi o jej piekny kolor -była to biel złamana szarością,druga o jeszcze piękniejszym kolorze była szara ,podłoga tam była z czarnej wykładziny. Chodzi o taki szczegół,postaram się to wytłumaczyć,widziałam to bardzo często na stronie houzza. A mianowicie w tej kuchni fronty nie przykrywają podziału pomiędzy szafkami,czy szufladami,czyli widać około 4 cm podziały z tego samego koloru co fronty,a one licuja się z tymi podziałami.Jak są szuflady to są gładkie ,jak front ptwierany to z ramkę.Boże jaka ona była piękna-zwolennicy nie nowoczesnych kuchni jeźdzcie tam zobaczyć te kuchnie. poszukam o co chodzi,ale myślę o tym piękna ,piękna i jedyna ,nie widziałam takiej nigdzie,na stronie firmy jej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 22.10.2012 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 inwestor nie widział 2 bo tylko pokazałam mu porównanie ścianek,dalej liczy ,sapie i szepce po cichu,więc mu nie przeszkadzam,bo zarabia teraz na ten stelaż,w przerwie na siku go dorwię i pokażę opcję z czarnym geberitem.Agnieszka dała mi jeszcze jedna wersję ,rózni się szafką ,nie pokazałam jej ,bo chodziło bardziej o geberit niż o kolory,teraz mogę pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 22.10.2012 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Basiu pokaż koniecznię tę kuchnię , bo ja nie wiem o co chodzi:wave: chyba mam slabą wyobrażnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 22.10.2012 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 inwestor nie widział 2 bo tylko pokazałam mu porównanie ścianek,dalej liczy ,sapie i szepce po cichu,więc mu nie przeszkadzam,bo zarabia teraz na ten stelaż,w przerwie na siku go dorwię i pokażę opcję z czarnym geberitem. Agnieszka dała mi jeszcze jedna wersję ,rózni się szafką ,nie pokazałam jej ,bo chodziło bardziej o geberit niż o kolory,teraz mogę pokazaćpokaż i jak zlapiesz M w drodxze między komp. a lazienką to pytaj:lol2: czy ciemny może być geberit:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 22.10.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 (edytowane) Basiu, Nie sposób odpowiadać na Twoje pytania, bo nim się się ogarniam i zaczynam koncentrować, to już 2 kolejne strony naklepałyście . Jeśli po Twoim gebericie nie zostało już śladu, to wariant 1B jest ok. Choć przyznam szczerze, że... gdybym weszła do Twojej łazienki urządzonej w którymkolwiek wariancie, to każdy z nich by mnie zachwycił. Czasem mam wrażenie, że za mocno koncentrujemy się na drobiazgach, które i tak nikną w ogólnym pozytywnym wrażeniu. W pracy też jestem perfekcjonistką (gdy urodziłam Juliannę (naturalnie), to krążyła anegdotka, że nawet poród miałam dokładnie w terminie, bo tak faktycznie się złożyło ), dlatego w innej przestrzeni muszę wrzucić na luz, bo inaczej oszalałabym z sobą samą . Urządzanie traktuję głównie jako przyjemność, radość z kreowania czegoś z tego, co mam do dyspozycji. Wiem, że Ty też masz przy tym dużo pozytywnych emocji, bo wkładasz w to duuuużo serca i energii. Twoje pomysły są przemyślane, przepracowane i piękne, dlatego z przyjemnością odwiedzam Cię zarówno wirtualnie, jak i w rzeczywistości. Wątpliwości, które co rusz pojawiają się u Ciebie są wynikiem rozwoju myśli twórczej, której bardzo Ci zazdroszczę (tak na marginesie często spotykam na FM słowo "zazdraszczam" - czy ktoś wie skąd się wzięła ta dziwna forma?). Cieszę się, że jesteś zadowolona z drzwi . Kiedy je zobaczymy? Edit: W czasie, jak pisałam napisałaś o kuchni . Nie zrobiłaś zdjęcia???? Aaa... napisz jakie gresy kupiłaś do garażu . Ja też kupiłam w Casto płytki do kotłowni i pralni. Nad garażem się zastanawiamy. Edytowane 22 Października 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 22.10.2012 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 Poprosiłam Panią o przesłanie zdjęcia,a jak nie będzie w stanie to sama zrobię, bo mam blisko.Ewcia ja też odpuściłam i było mi wszystko jedno,ale jak pokazałam mężowi i powiedział zdecydowanie ta,zaznaczając na pewno ,bo przeróbka kosztuje,a on nie jest skłonny do wydawania piniędzy na darmo.Zaraz na spokojnie chcę to przedyskutować. Pokaże Wam o co chodzi w tej kuchni,mam zdjęcia z telefonu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 22.10.2012 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2012 (edytowane) Do garażu kupiłam grafitowe ,takie nakrapiane za 28zł antypoślizgowe,nie pamietam nazwy były jeszcze w 2 innych kolorach tak dla odświeżenia umysłu od rozważań łazienkowych ,przesyłam zdjęcia tej kuchni,kolor nie ten ,wyszedł niebieskawy,a to jest jasniuteńko szarawy. Ale chodzi o szafki Edytowane 22 Października 2012 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts