Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basiu, przyczynek do małej łazienki – mozaiki:

Stone Hamman mozaiki Stone - Hamman 02.jpg

I jeszcze Stone Trencadis Alpaca mozaiki Stone - Trencadis Alpaca 01.jpg

Tubadzin Livingstone travertine Tubadzin-livingstone travertine 01.jpg

Edytowane przez pestka56

Pestko ja trawertyn bym dała,boję się czy by pasował do moich wnętrz,trafiłam na fajną stronę,za chwilę ją wrzucę może komuś się coś spodoba

http://www.overstock.com/Home-Garden/Tile/3484/cat.html?sort=Top+Sellers&TID=HOMEIMPRDSP_TILE

Dlaczego u nas nie można kupić tych rzeczy za tą cenę,a jak weszłam na fotele....pytam się dlaczego,unas nie ma takich rzeczy,jest kilka drogich sklepów i to wszystko...

Edytowane przez Barbara74

Fajny ten trawertyn. I cena tez bardzo ok.

Ciekawe czy nie wyglada sztucznie bardzo. I czy nie powtarza się na kazdej plytce to samo. Wtedy to kiepsko wyglada.

Nie sprawdzałam ceny tego Tubądzina. Fotkę wkleiłam ze względu na mozaikę a'la trawertyn, która jest niezła. Pamiętam, że jak decydowałam co kupić do mojej trawertynowej łazienki, to te duże płyty z Tubądzina odpadły z powodu powtarzalności wzoru i nienaturalnej w porównaniu z prawdziwym trawertynem gładkości. Zbyt błyszczą. W Leroy Merlin (na stronie u nich) są trawertyny w mozaice 30,5x30,5 cm po 33 za szt., a duże płytki 40x40 cm wypełniane po ok. 190 zł/m2, a niewypełniane 140 zł/m2. Staniały prawie o stówkę od czasu gdy kupowałam, psiakość :(

Oj, piękne te mozaiki i jaka różnorodność.

Kamienne jakbyście chciały, to StonArt ma bardzo, bardzo fajne 330 za m2. Inaczej liczą niż w marketach

no tak chciałabym je zobaczyć najpierw :(

mój mąż to by wolał trawertyn w tej łązience,bo on mozaijek nie cierpi,ale jak zapytałąm o powód to powiedział ,zrób jak chcesz.Tak sobie myślę,że tak mała ta łazienka ,więc mogę zmieniać co 3 lata jej wystrój :)Jak coś pójdzie nie tak ,to się przerobi .

Dziewczyny ,a jak cegły przestaną mi się podobać,a mam mieć ich dużo w salonie? to co wtedy?

Moja kuchnia bliska zamówieniu,ale Pan od kuchni każe mi ustalić jeszcze kilka rzeczy ,a ja nie wiem co wybrać.

1.

A więc zapytał o wysokość cokolika i że ma to wpływ na wysokość blatu.

A więc ,gdybym chciała 12 cm cokolik kuchenny to wtedy blat byłby na wysokości 87 cm i podobno wtedy do parapetu byłoby 5 cm.

Jeśli dam 15 cm cokół ( ale dla mnie wydaje się to zbyt wysokie dla szafek i obawiam się braku proporcji) to blat będzie 90 cm,wtedy do parapetu będzie 2 cm.

No i boję się jednego ,że jak źle wymierzył i zrobię 12 cm cokolika to okaże się do parapetu więcej np.

Czy ktoś ma cokolik 15 cm? jak to wygląda????

pytałam się czy może być ten cokół na 12 cm i blat 90 cm powiedział,że nie, bo coś tam ze zmywarką wtedy nie tak .Trochę mnie to dziwi,bo teraz dużo osób ma blaty na 90 cm i raczej ten cokół pod szafkami nie jest aż taki wysoki. :(

2

.drugą sprawą to kosz.Szafkę na kosz nie mam pod zlewem ,tylko obok w rogu,początkowo planowałam wysuwany kosz np.servo drive.Zastanawiam się teraz czy to wygodne ,czy nie lepiej otwierany kosz.

No i nie wiem otwierany ,czy wysuwany?

Pod zlewem nie chcę,bo jak chcę coś wyrzucić,a ktoś stoi przy zlewie to muszę czekać,teraz mi się to często zdarza.

Edytowane przez Barbara74

Pestko,a jakaś mozaika Cię zachwyciła?byłą jakaś biaława,oprócz mozaiki z masy perłowej?

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=144865&d=1351459658&thumb=1To jest Trawertyn Anatolian Cream – 355 zł/m2. Mają go też na swojej stronie i inne kształty też. Ten, który widziałam u nich na ścianie wyglądał na jaśniejszy od tego zdjęcia, ale to były płaskie tessery, a tu są wypukłe. Może dlatego inaczej wygląda.

Jak chcesz to pojadę oblukać dokładnie pod kątem koloru.