pestka56 28.10.2012 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 A ta piękna Porcelanosa ? cena zaporowa ??? StonArt ma jeszcze matowy prawie biały marmur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 29.10.2012 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 A ta piękna Porcelanosa ? cena zaporowa ??? StonArt ma jeszcze matowy prawie biały marmur no ale która Porcelanosa,te łuski błyszczące?kuszą mnie ,ale nie wiem czy nie za błyskotkowate No a ten marmur biały to w jakiej formie? płytek,mozaiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 29.10.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Moja kuchnia bliska zamówieniu,ale Pan od kuchni każe mi ustalić jeszcze kilka rzeczy ,a ja nie wiem co wybrać. 1. A więc zapytał o wysokość cokolika i że ma to wpływ na wysokość blatu. A więc ,gdybym chciała 12 cm cokolik kuchenny to wtedy blat byłby na wysokości 87 cm i podobno wtedy do parapetu byłoby 5 cm. Jeśli dam 15 cm cokół ( ale dla mnie wydaje się to zbyt wysokie dla szafek i obawiam się braku proporcji) to blat będzie 90 cm,wtedy do parapetu będzie 2 cm. No i boję się jednego ,że jak źle wymierzył i zrobię 12 cm cokolika to okaże się do parapetu więcej np. Czy ktoś ma cokolik 15 cm? jak to wygląda???? pytałam się czy może być ten cokół na 12 cm i blat 90 cm powiedział,że nie, bo coś tam ze zmywarką wtedy nie tak .Trochę mnie to dziwi,bo teraz dużo osób ma blaty na 90 cm i raczej ten cokół pod szafkami nie jest aż taki wysoki. 2 .drugą sprawą to kosz.Szafkę na kosz nie mam pod zlewem ,tylko obok w rogu,początkowo planowałam wysuwany kosz np.servo drive.Zastanawiam się teraz czy to wygodne ,czy nie lepiej otwierany kosz. No i nie wiem otwierany ,czy wysuwany? Pod zlewem nie chcę,bo jak chcę coś wyrzucić,a ktoś stoi przy zlewie to muszę czekać,teraz mi się to często zdarza. dzień dobry Barbara74, ja mam cokól 15, blat na 90 - też robiłam tak, żeby był na równi z parapetem i dla mnie na takiej wysokości jest najwygodniejszy (w stosunku do mojego wzrostu i nawyków kuchennych). nie mam problemów ze zmywarka, normalnie się otwiera. tez nie mam kosza na smieci pod zlewem, tylko obok tej szafki podzlewowej , także w rogu. mam servo drive i jestem bardzo zadowolona - nie chciałbym juz normalnie otwieranej szafki na smieci. wrzuce Ci fotki poglądowe, wykasuj po obejrzeniu, żeby Ci nie zaśmiecały wątku pozdrawiam, pytaj jak Ci będzie potrzeba szczegółów u mnie w dzienniku http://img42.imageshack.us/edit_preview.php?l=img42/7900/kuchniaz.jpg&action=rotate wysokość blatu do parapetu http://img88.imageshack.us/edit_preview.php?l=img88/2764/17092012401.jpg&action=rotate kosz tam gdzie ręczniczki http://img255.imageshack.us/edit_preview.php?l=img255/3812/17092012399.jpg&action=rotate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 29.10.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Basia, ja też mam cokoły 15 cm, a blat 92 lub 93 cm - nie pamiętam już dokładnie, bo zmienialiśmy z 96 cm... Kosze też mam obok szafki zlewowej (ale nie mam narożnej), mam po prostu wysuwane 4 kosze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.10.2012 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 no ale która Porcelanosa,te łuski błyszczące?kuszą mnie ,ale nie wiem czy nie za błyskotkowate No a ten marmur biały to w jakiej formie? płytek,mozaiki? Pocelanosa ta Oxe, chyba tak się nazywa. Takie kwadraciki w typie tej mozaiki trawertynowej, która mi się podoba. Marmur jest u nich na stronie, w mozaikachTaki - też lekko beżowy I są jeszcze inne kształty trawertynowych mozaik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.10.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 dzień dobry Barbara74, ja mam cokól 15, blat na 90 - też robiłam tak, żeby był na równi z parapetem i dla mnie na takiej wysokości jest najwygodniejszy (w stosunku do mojego wzrostu i nawyków kuchennych). nie mam problemów ze zmywarka, normalnie się otwiera. tez nie mam kosza na smieci pod zlewem, tylko obok tej szafki podzlewowej , także w rogu. mam servo drive i jestem bardzo zadowolona - nie chciałbym juz normalnie otwieranej szafki na smieci. wrzuce Ci fotki poglądowe, wykasuj po obejrzeniu, żeby Ci nie zaśmiecały wątku pozdrawiam, pytaj jak Ci będzie potrzeba szczegółów u mnie w dzienniku wysokość blatu do parapetu kosz tam gdzie ręczniczki Amglad, piękna jest ta Twoja kuchnia A jak Ci służy ten chowany w blat zestaw kontaktów elektrycznych? Dobrze wypatrzyłam, to jest to \, anie podręczna śmietniczka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.10.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Basiu, ja mam wokól ściany przy blacie taki cokolik, który zrobiliśmy, żeby parapet wyglądał dobrze, a nie sterczał na blatem. Bo ja mam 158 cm i dla mnie było za wysoko. Ale z tego powodu mam blaty odsunięte od ściany (i szafki też). W sumie od ściany do krawędzi blatu jest 72 cm. Ten cokolik 12 cm bardzo się przydaje na odstawianie różnych duperel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 29.10.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Amglad, piękna jest ta Twoja kuchnia A jak Ci służy ten chowany w blat zestaw kontaktów elektrycznych? Dobrze wypatrzyłam, to jest to \, anie podręczna śmietniczka ? a dziekuję ślicznie pestka56:yes: tak, to kontakty o takie http://img21.imageshack.us/edit_preview.php?l=img21/2594/16102012505.jpg&action=rotate jestem bardzo zadowolona, mam kontaktofobie i chowam wszedzie kontakty, gdzie się da, byleby nie były na widoku korzystam z nich nieczęsto - mam spiżarke, gdzie zrobiłam blat i tam mam wszystkie urządzenia - ekspres do kawy i mój ulubiony termomix ( w rodzinie zwany turbo-dymo-menem;) i własciwie tam odbywa się większość brudnych prac - na blacie najczęściej ładuję telefon korzystając z tych kontaktów. smietniczke mam w cokole przy podlodze - nie wiem, czy o to Ci chodzi - takie coś, co wsysa smieci do odkurzaca centralnego. tez jest super, opracowałam nawet układ taneczny, gdzie sprytnie nózką kopię drobne resztki z podłogi w kierunku tej śmietniczki . a druga taką smietniczke mam w wiatrołapie, tam jest ciągle co wsysać:mad: Barbara74 przepraszam za zaśmiecanie wątku pestka56 pozdrawiam i dziekuję za kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.10.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Dzięki Amglad Fajnie się zorganizowałaś. Tych śmietniczek Ci zazdroszczę. U mnie by się przydały, bo kiciusie nanoszą masę paprochów, ale niestety jak budowaliśmy to żadne nie pomyślało o odkurzaczu centralnym. O śmietniczce w blacie myślałam o takiej podręcznej czasem robi się przy zlewozmywaku na jakieś większe odpadki, jeśli nie ma młynka. Basia, myślę nie ma pretensji, bo to same cenne informacje. Dobrze wiedzieć jak najwięcej zanim się zamknie decydowanie o urządzeniach w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 29.10.2012 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Dobra dziewczyny dzieki przekonałyście mnie biorę wysuwany kosz,servo drive,natomiast cokoliki wolałabym mieć 12 cm ,ale blat na 90 cm,tylko kuchenny krzywi nos , u mnie musiałoby być wyżej ,aby było na równi z blatem.Jestem jedną nogą za drzwiami napiszę wiczorem. Basiu fajnie ,że mnie odwiedziłaś, Amglad fajnie ,że wpadłaś.Zapraszam wieczorem ,bo muszę wyjść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 29.10.2012 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 jezu dziewczyny ja muszę iść a tu ploty są ,tak Amglad kuchnię super ,ale wieczorem napiszę ,bo fajny domek masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 29.10.2012 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 nie kasuj tych swoich zdjęć,bo nie mam czasu ich poglądać,już masz kurtkę na sobie i muszę wyjść Pesteczko kochana ,no własnie jesteś tu a ja muszę iść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 29.10.2012 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 nie kasuj tych swoich zdjęć,bo nie mam czasu ich poglądać,już masz kurtkę na sobie i muszę wyjść Pesteczko kochana ,no własnie jesteś tu a ja muszę iść ok, Barbara74, zostawie zdjęcia, sama je wyrzucisz jak juz obejrzysz. lec bo się spóźnisz;) pozdrawiam, do wieczorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.10.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Będę Basiu cały dzień. do wieczora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 29.10.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Amglad1 Masz piękną, dużą i funkcjonalną kuchnię . Basia jak wróci z pewnością dostrzeże sbs w wysokiej zabudowie . Napisz proszę coś więcej odnośnie tych gniazdek w blacie - jak to jest rozwiązane od dołu . Nie przeszkadza w użytkowaniu dolnej szafki? Jest to jakoś oddzielone w środku? Jak z utrzymaniem czystości? Nie wpadają tam okruszki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.10.2012 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 http://www.umakovshop.com/ Może Cię Basiu zainteresuje. To czeski sklep, ale wysyłają do Polski w normalnych cenach - np. paleta 800kg za 110 zł. Znalazłam tam sporo produktów kutych z żelaza w bardzo dobrych cenach. Bo ja ciągle kombinuję nad balustradą do schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 29.10.2012 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Twojej kuchni to raczej u Ciebie nie zobaczę,ale czeakj podaj mi stronę tych od granitu to tam jest ona.I jak ?wygląda to dobrze ,przy wysokim cokole?muszę to zobaczyć basiu wyglada ok tu masz niestety bez cokołów na stronie tych od kamienia i ode mnie a jak chcesz zrobię kilka zdjęc z uwzględnieniem cokołów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 29.10.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Basiu moje zdjęcia nie oddALY PROPORCJI tak jak kuchnia Amglad 1( zreztą )piękna). ona ma cokol czarny, szafki białe i dlatego widać cokol. u mnie są tego samego koloru , więc w zasadzie nie widać tych cokołow:yes: do zobaczenia wieczorkiem:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 29.10.2012 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 BAsia... a z czego będziesz mieć blat (bo nie jestem na bieżąco) ? Przecież możesz sobie pogrubić (dźwignąć ) blat. Moj jest cienki (2-3 cm) ale jest podklejany (pogrubiany) i dźwignięty jest na półkach. U mnie blat mega wysoki (100 cm). I cokół chyba nawet powyżej 15 cm (musiałaby zmierzyć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 29.10.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Monia och piekna ta twoja kuchnia:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts