Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Amglad,Mirello,Pestko,Ewo,Malkul,Monia

dzięki za rady

Wszystkie macie wysoki cokolik ,ale macie głądkie fronty.Ja jednak wolę cokół podłogowy pod szafkami max.12cm,a blat na 90.Tylko muszę się dowiedzieć czy się da?

Mirello planuję blat granitowy 3 cm i nie chcę go podrubiać-podoba mi się cienki,a jeszcze rok temu podobał mi się gruby :D

Monia Twoje zdjęcia mi wystarczą,pojadę do jakiegoś salonu meblowego zobaczyć ramkowe meble z cokołem 15 cm.

Pestko Oxo płytka podobna do trawertynowej mozaiki jest innej firmy niż z Porcelanosy,ale Porcelanosa ma podobne ,to te zdjęcia,któ®e ja pokazywałam.Chyba zdecyduję się jednal na mozaikę matową białą w kółeczka,pojadę ją obejrzeć w najbliższych dniach, bo jest do obejrzenia w Katowicach i kosztuje 229 za metr kwadratowy,dzięki za link ,przejrzę wieczorem.Aha dzisiaj we wszystkich sklepach co się pytałam o mozaiki ,to każdy mówił,że krótko bo idą kurierem z Niemiec,to może ja też mogę je kupić w Niemczech, dużo taniej?Ja w zasadzie mam mało, więc szkoda się tym zajmować,ale może ktoś tę uwagę wykorzysta i poszuka :)

Amglad, piękny masz widok za oknem,bardzo fajna kuchnia,ja też będę miała taki kontakt w blacie.Mnie też ja Juliannie się Twoja kuchnia podoba

.Powiedz mi czy masz problem z używaniem piekarnika górnego,chyba jest strasznie wysoko?A dlaczego dałaś kosz koło zlewu? masz młynek w zlewie?Jaki dałaś kosz do swojej kuchni?jakiś systemowy Peka?czy np.z Ikei? Napisz koniecznie własnie co się daje pod ten kontakt-tam musi być głęboka szafka.Szufelkę od odkurzacza też będę miała :)

Malkul idę do Ciebie do kuchni, bo nie pamiętam na jakim etapie jesteś :)

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Pestko wydaje mi się,że jsteś obcykana w temacie klamek,muszę coś kupić.Czy mozna kupić łądne klamki niedrogie?Dla mnie to takie za około 100?

Jak będę za 50 to git?W sklepie z drzwiami mają klamki po 200 zł,dla mnie to koszmarnie drogo.I w dodatku nie wiem jaka do mnie pasuje.Ogólnie chcę prostą ,a rączka typu walec.Czy oprócz ceny to są jakieś duże jakościowo różnice pomiędzy tymi za 200zł ,a tymi w castoramie?

Oj, niestety :( Ja tylko przez chwilkę kibicowałam Malkul w poszukiwaniach i ona zdaje się znalazła w końcu fajną i nie zabójczo drogą klamkę. Chciała takie z kwadratowymi szyldzikami, bardzo ładne.

Ja mam ostatnio złe doświadczenia z klamkami od okien. Rozwaliły mi się obie w drzwiach tarasowych. Okazało się, że mają plastikowe wkładki z zębatkami i to świństwo się wytarło. Też tak dobieraliśmy, żeby ładnie i tanio. No, i wyszło jak wyszło :(

Amglad1

Masz piękną, dużą i funkcjonalną kuchnię :).

Basia jak wróci z pewnością dostrzeże sbs w wysokiej zabudowie :).

Napisz proszę coś więcej odnośnie tych gniazdek w blacie - jak to jest rozwiązane od dołu :). Nie przeszkadza w użytkowaniu dolnej szafki? Jest to jakoś oddzielone w środku? Jak z utrzymaniem czystości? Nie wpadają tam okruszki? :)

dobry wieczór julianna16,

dziękuję za ocenę kuchni - nie jest taka duża, ma 10 m ale naprawdę funkcjonalna - mam dużo blatu roboczego i wszystko mi się świetnie mieści.

gniazdka - moim zdaniem super są. okruszki jak wpadają, to opadaja na dół, na spód tej konstrukcji, ale nie ma dramatu,mieszkam i korzystam 3 miesiące i kilka razy czyściłam dopiero, zresztą ta klapka jest idealnie w dziurce(jak kupowałam, to przemiła Pani ze sklepu internetowego przesłała mi techniczne dane i kamieniarz wyciął mi w blacie otwór o średnicy zalecanej przez producenta - ani milimetra mniej, czy więcej - tyle ile trzeba.

od dołu na razie jest brzydko rozwiązane bo czekam na stolarza aż to ładnie wykończy. ja mam tą 'półwyspę' w środku podzieloną na dwie części - od strony kuchni są normalne szafki głębokie na 60 cm, a od strony salonu mam jeszcze 20 cm półeczki otwierane na kliki na rózne pierdoły. ten dock (kontakty) zajmują kawałek półeczki, ale mi to nie przeszkadza.

rysunek poglądowy z góry

http://img15.imageshack.us/edit_preview.php?l=img15/8946/szafkischemat.jpg&action=rotate

kontakt z góry

http://img407.imageshack.us/edit_preview.php?l=img407/7206/16102012504.jpg&action=rotate

widok (brzydki narazie) z boku :p

http://img24.imageshack.us/edit_preview.php?l=img24/3488/29102012535.jpg&action=rotate

mam nadzieję, że pomogłam :D

w razie czego, pytaj julianna u mnie w dzienniku

pozdrawiam

Amglad,Mirello,Pestko,Ewo,Malkul,Monia

dzięki za rady

Wszystkie macie wysoki cokolik ,ale macie głądkie fronty.Ja jednak wolę cokół podłogowy pod szafkami max.12cm,a blat na 90.Tylko muszę się dowiedzieć czy się da?

Mirello planuję blat granitowy 3 cm i nie chcę go podrubiać-podoba mi się cienki,a jeszcze rok temu podobał mi się gruby :D

Monia Twoje zdjęcia mi wystarczą,pojadę do jakiegoś salonu meblowego zobaczyć ramkowe meble z cokołem 15 cm.

Pestko Oxo płytka podobna do trawertynowej mozaiki jest innej firmy niż z Porcelanosy,ale Porcelanosa ma podobne ,to te zdjęcia,któ®e ja pokazywałam.Chyba zdecyduję się jednal na mozaikę matową białą w kółeczka,pojadę ją obejrzeć w najbliższych dniach, bo jest do obejrzenia w Katowicach i kosztuje 229 za metr kwadratowy,dzięki za link ,przejrzę wieczorem.Aha dzisiaj we wszystkich sklepach co się pytałam o mozaiki ,to każdy mówił,że krótko bo idą kurierem z Niemiec,to może ja też mogę je kupić w Niemczech, dużo taniej?Ja w zasadzie mam mało, więc szkoda się tym zajmować,ale może ktoś tę uwagę wykorzysta i poszuka :)

Amglad, piękny masz widok za oknem,bardzo fajna kuchnia,ja też będę miała taki kontakt w blacie.Mnie też ja Juliannie się Twoja kuchnia podoba

.Powiedz mi czy masz problem z używaniem piekarnika górnego,chyba jest strasznie wysoko?A dlaczego dałaś kosz koło zlewu? masz młynek w zlewie?Jaki dałaś kosz do swojej kuchni?jakiś systemowy Peka?czy np.z Ikei? Napisz koniecznie własnie co się daje pod ten kontakt-tam musi być głęboka szafka.Szufelkę od odkurzacza też będę miała :)

Malkul idę do Ciebie do kuchni, bo nie pamiętam na jakim etapie jesteś :)

hej Barbara74,

sprawę gniazdka opisałam powyżej:)

śmiecia nie mam pod zlewem, bo zrobiłam sobie głębszy zlew niż norma przewiduje - jest granitowy, z jednego kawałka z blatem, i jak sobie tak wszystko oglądałam, to pomyślałam, że mało miejsca na kosze na śmieci pod tym zlewem - mam trzy - normalny, na plastiki i na szkło. miałam możliwość i zdecydowałam się na takie rozwiązanie - pod zlewem mam szufladę na ziemniaki i takie tam. w ogóle to miałam mieć filtr osmotyczny i całe to ustrojstwo, ale mi nie powiedzieli, że to trzeba osobną wylewkę i dziurkę w blacie - u mnie już z tym blatem nic nie można kombinować i osmozę sobie w pralni zrobię;)

kosze mam z ikei jeden duży i dwa mniejsze - nie miałam juz kasy na jakieś systemowe rozwiązania i po prostu wymierzyłam sobie wnętrze szafki i kupiłam kosze:cool:

górny piekarnik to mikrofala, nie jest zbyt wysoko, mój 11 letni syn sobie radzi bez problemu z używaniem, a wielkoludem nie jest:no:

gdybys potrzebowała info, daj znać, zapraszam do mnie:yes:

pozdrawiam

Basia ja mam tanie klamki kwadratowe. Wyglądają wg mnie cudnownie ale ... cena jednak robi swoje. Ten sam błąd popełniłam z relingami w łazienkach - są za bardzo kanciate, nie mają zaoblonych kantów i są ostre. Dla mnie za bardzo. Jak ścieram front szafki to jak bym się postarała to nawet bym się ewnie i przeciąć mogła. Klamki coprawda aż tak ostre nie są ale następnym razem wybrała bym jednak zaoblone.

http://klamki.drzwiowe.pl/zdjecia1/qubik_nikiel.jpg

Basia ja mam tanie klamki kwadratowe. Wyglądają wg mnie cudnownie ale ... cena jednak robi swoje. Ten sam błąd popełniłam z relingami w łazienkach - są za bardzo kanciate, nie mają zaoblonych kantów i są ostre. Dla mnie za bardzo. Jak ścieram front szafki to jak bym się postarała to nawet bym się ewnie i przeciąć mogła. Klamki coprawda aż tak ostre nie są ale następnym razem wybrała bym jednak zaoblone.

http://klamki.drzwiowe.pl/zdjecia1/qubik_nikiel.jpg

Mirello tzn.takie masz,ale teraz byś wybrała inne?tak?

bo te są bardzo ładne

W jakimś podobnym sklepie int: http://www.klamki-drzwiowe.pl/oferta/produkt/472/qubik-klamki-z-kwadratowym-szyldem-nikiel-szczotkowany.html

Basiu wydaje mi się, ze różnica jest. Ale wg mnie i tak nie warto dopłacać 200 pln aby tylko pozbyć się tych kantów. Cena do 30 pln jest wg mnie oki.

Monia och piekna ta twoja kuchnia:yes:
a dojrzałaś coś;)

ja wiem ,że teraz jest propblem z dostawą klamek. są dugie terminy szczegolnie na tupai( ale one w cenie okolo 120 zł jak dobrze pamiętam).

http://www.vds.pl/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=317&Itemid=

ja mam takie