Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Dzisiaj byliśmy na budowie.piwnica prawie skończona-oczywiście podłoga,ściany będą w następnej kolejności.

Wytyczaliśmy granice działki,ogólnie budynek jest bardzo blisko granicy działki,a właściwie schody,Linia działki jest 5,90 od domu ,murki oporowe kończą się 1 metr przed granicą,schody podobnie,a dokładnie ich róg.

Zastanawiamy się aby nie dawać bramy przesuwnej do garażu,tylko bezpośrednio wjeżdzać z ulicy i również ,ogrodzenie od strony schodów,nie robić po lini działki,tylko ten plac wybrukowany koło schodów zostawić nieogrodzony,a ogrodzeniezrobić prostopadle do ściany budynku w narożu domu,czyli ,gdzie jest murek na projekcie domu.

Obrazek%2011.png

Obrazek%2024.png

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia koło schodów na wybrukowanym terenie widzisz takie duże X.tam wskazuje na to strzałka. To myślę,że od tego X poprowadzę prostopadle do domu ogrodzenie. Kumasz? i wtedy ten skwerek z tym brukiem i wejściem na schod będzie nieogrodzony i każdy będzie mógł tam wejść.

Przed wjazdem do garażu też nie dam ogrodzenia .Muszę to na paincie zrobić, tylko ja na moim macu to nie wiem jak :(

tak myślałam ,ale mam metr od schodó∑ postawić ogrodzenie na 1,70 wysokie?,gdybyśmy dawali ogrodzenie to takie do wysokości pasa.

Poza tym mamy dobry alarm,drzwi na widoku ,bo w górze.Żeby podejść do drzwi trzeba się wspiąć na nasze schody i jest się na widoku.Gdyby linia działki była chociaż metr dalej to tak byśmy zrobili.Wiesz Monia ja mieszkam w takim miejscu,że to nie jest żadna droga przelotowa,tam tylko wjeżdzają Ci co tam mieszkają,ulica ma 8 metró∑ szerokości-ta po któ®ej jeżdzą samochody -nasze jest utwardzona kamieniem i jest na środku tych 8 metrów.

Wolałabym ogrodzenie ,ale jak mam wybierać niskie wokół ,to wolę wyższe tak,żebym na tarasie mogła zostawić laptopa na chwilę.

Mamy ciężki orzech do `zgryzienia,bo droga jest zastawiona, i nie ma możliwości dokupienia pasa np.2 metrów

no byliśmy razem na budowie i uznaliśmy to za chyba jedyne wyjście.Radku ,ja już kiedyś myślałam,aby przed wjazdem do garażu nie było bramy,bo:

jak będzie przesuwna na jedną stronę to wejdzie na furtkę,na drugą się nie da bo tam jest wyżej i musiałaby wjechać w ziemię.

W USa to nie mają takich ogrodzeń przed domem,poza tym ja ogrodzenie dam ,ale tak,jak objaśniałam wcześniej

Monia a ja oglądam amerykański film i uwielbiam ten widok w San Francisko:P

Może powiem inaczej ,to czy będzie ogrodzenie czy nie ,to nie dlatego czy chcę czy nie,ale to,że linia jest pod nosem schodó∑ i raczej byłby to gargamel.muszę z tego jakoś wybrnąć.Poza tym może kiedyś damy bramę do zamknięcia naszego osiedla kilku domków.

W tym roku i tak nie robimy ogrodzenia,więc mamy czas na przemyślenie tematu.

Basieńko, mailowałyśmy, więc moje zdanie znasz :).

Twój domek jest w miejscu "niedostępnym" z ulicy, a droga jest właściwie wewnętrzna. Gdy zrobicie jeszcze na dole skarpy wspólną bramę z kamerą to będzie większe poczucie bezpieczeństwa.

W dzielnicy, w której mieszkam obecnie jest jeden ładny domek zupełnie bez ogrodzenia. Stoi przy ulicy "ogólnodostępnej" wśród innych domków, familoków i zabytkowej zabudowy bliźniaczej (taki miks urbanistyczny przy JEDNEJ KRÓTKIEJ ulicy). Ma piękny trawnik, skalniak, drzewka, wjazd do garażu i wejście do domu jakieś 10 metrów od ulicy. Stoi tak już 4 rok i wygląda na to, że właściciele nie mają zamiaru tego grodzić :no:

Ewcia,dzięki

z jednej strony będzie ogrodzenia od rogu domu prostopadle do lini działki,tak,że wejście na schody będzie bez potrzeby przedostania się przez furtkę,ha ha jak zajdzie potrzeba to damy kurtkę na początek schodów:wiggle:,no i wjazd do garażu też.

no a z drugiej strony domu to jeszcze nie wiemy ,bo tam różnice w wysokości terenu,może po prostu od murka oporowego do lini działki

Czyli ogród będzie ogrodzony ,a wejścia nie.

Teraz są alarmy,security,i inne środki ochrony,a to u nas jest pomyślane ,poza tym ,co się teraz trzyma w domu cennego?no własnie nic,tylko ,że złodziej dla butelki denaturatu może chcieć wejść.

Tak sobie myślę ,ile nam kosztów odejdzie :)

Basia ja tam ogrodzenie bede robic ze wzgledu na psa a nie złodzieja bo prawda jest taka ze jak będzie chciał sie dostać do domu to i ogrodzenie przeskoczy ( złodziej tfu tfu ) Bardziej mi zależy żeby pies bezpańsko nie biegał po wsi :p

Jeśli masz zbyt małe odległości to nie warto robić czegoś na siłe .Ogrodzisz sam ogród i będzie git a ile przy tym zaoszczedzisz ;)

Basieńko,

Wpadam Cię uściskać i namieszać :D.

Zobacz co znalazłam szperając w sprawie mojej łazienki.

Zastanawiałaś się nad oświetleniem lustra - może tak?

http://25.media.tumblr.com/tumblr_mbwofiEyTL1qb0qgyo1_500.jpg

Źródło