Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Beata,ja mam to samo na ledy w salonie :)

a nie mogłabyś wymyślić i dać inspiracji np.dzisiaj :DJaki masz sufit?podwieszany?

cześć Basiu,

ja mieszkam na totalnym 'odludziu' chociaż w granicach wsi, nie mam sąsiadów - znaczy mam, ale nikt na razie sie nie buduje, nikt nie przyjeżdża i nie zakłóca mi spokoju, ale mimo to mam ogrodzenie - na razie zwykła siatka leśna i drewniane paliki i naprędce wykonana brama wjazdowa otwierana recznie. ja także mam silne i duże poczucie własności i własność prywatna jest dla mnie świętością... najchętniej kupiłabym fuzję na śrut i intruzowi, który by przekroczył bez pozwolenia granice mojej działki strzeliłabym w d..pę.... mój mąz się śmieje, że śrut to nie rozwiązanie, pociski dum dum od razu, bo potem w sądzie byłaby linia obrony intruza, że chciał podziwać z bliska dom, albo że był spragniony i chciał poprosic o wodę.... a po dum dum to już nikt by nie miał nic do powiedzenia.... - to oczywiście tylko żarty, ale jest w nich duzo prawdy...

co do oswietlenia - ja też nie mam głównego oświetlenia w salonie z sufitu, być może dlatego, że salon mam otwarty - mam nad nim pustkę i sufit jest dopiero 5 metrów wyżej. zaplanowałam boczne oświetlenie - lampki po bokach w salonie, włączane z pstryczka na ścianie, ale na razie nie mam nic, bo salon w rozsypce. co prawda zamówiłam sobie takie cudo w bieli

http://www.aquaform.pl/images/products/r_103.jpg

zobaczymy jak to na żywo wygląda, w razie czego pójdzie na antresolkę

będzie stało w obu bokach salonu, przy dużych witrynach, mam nadzieję, że trochę doświetli stół, bo jak jemy wieczorem, to musimy całą kuchnie odpalic, żeby do talerza trafić:D

podsyłam Ci plan mojego salonu, te lampki będą przy grzejnikach kanałowych, które tez mnie mocno ograniczają.

Basiu, jak odpowiesz, to ja skasuje te zdjęcia, żeby Ci wątku nie zasmiecać

http://img526.imageshack.us/edit_preview.php?l=img526/6127/salonx.jpg&action=rotate

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

troche sie pogubilam a tym temacie ogrodzenia...Basiu ty bedziesz miala ogrodzeni tylko tak jak by od sciany domu i na tyły do ogrodu , tak ?? Nie bedzie tylko na wjezdzie i wejsciu przed schodami a dalej juz tak ?? bo juz chyba cos pokręcilam :bash:

dokładnie tak :)

no słuchajcie, wg mnie jednak z górnego oświetlenia salonu się korzysta - goście, imprezy, święta.

Ja sobie nie wyobrażam mieć tylko światła boczne, nastrojowe.

Salon to pomieszczenie dużej rangi, musi być dobrze doświetlony!

Basia,

a jakie Ty masz pomysły na ogrodzenie?

Wrzucisz jakieś fotki?

Wiesz, ładnemu we wszystkim ładnie:)- Ty masz tak piękny, nowoczesny, dopracowany dom, że na pewno z kostką i ogrodzeniem będzie jeszcze piękniej!

Beata,ja mam to samo na ledy w salonie :)

a nie mogłabyś wymyślić i dać inspiracji np.dzisiaj :DJaki masz sufit?podwieszany?

tak podwieszany bo mamy reku nad plyta gipsowa i miala isc rura od kominka do jadalni ale w rezultacie nie idzie.

Inspiracji poszukam zaraz, jak dziecko pozwoli :)

no słuchajcie, wg mnie jednak z górnego oświetlenia salonu się korzysta - goście, imprezy, święta.

Ja sobie nie wyobrażam mieć tylko światła boczne, nastrojowe.

Salon to pomieszczenie dużej rangi, musi być dobrze doświetlony!

Basia,

a jakie Ty masz pomysły na ogrodzenie?

Wrzucisz jakieś fotki?

Wiesz, ładnemu we wszystkim ładnie:)- Ty masz tak piękny, nowoczesny, dopracowany dom, że na pewno z kostką i ogrodzeniem będzie jeszcze piękniej![/quote

Szarlotko, niestety nie zrobiliśmy projektu bruku,wszystko na hura,Robimy tak jak na projekcie domu-dawałam z dwie strony wcześniej-czyli podjzd do garażu i koło schodów i jedna część garażu.Dookoła z kostki granitowej opaska ,tam wrzucam kamyki i jakieś rośliny.

Ścieżkę będę robiła z płyt wrzuconych co jakiś czas,ale dopiero na wiosnę.Częśc tarasu z drewna ,częśc z bruku.

Nie mieliśmy w planach ,robić nic na zewnątrz,więc z ogrodzenia nici.Mąż mi zadzwonił i powiedział,czy chcę blat granitowy ,czy ogrodzenie.Więc będę musiała niedługo wybrać.:(

Myślę,że może być jakiś zgrzyt pomiędzy połączeniem podjazdu z brukiem przy schodach,wszystko za szybko,bez planów,nie lubię tak.

tak podwieszany bo mamy reku nad plyta gipsowa i miala isc rura od kominka do jadalni ale w rezultacie nie idzie.

Inspiracji poszukam zaraz, jak dziecko pozwoli :)

:popcorn:

nie byłam tylko w czeladzi a tam były dwie ,ale czarne.Dużo jest zegarów,ale nie wiem ,nie umiem się zdecydować.Może jak zobaczę włąśnie "ten"to będę wiedziała.Dzisiejszy deszcze pokrzyżował*plany brukarzy :(.Może to i dobrze,bo mam więcej czasu na zastanowienie się.Trochę wszystko jest na hura,bruk będzie z Kostbetu Akropol,łączony z granitem,a na tarasie też Kostbet viva stella czy jakoś tak.Kolorv mix-czarno-biały.I powiem szczerze boję się efektu

Monia, Ivy oprócz burzenia ,można dobudować i by się powiekszył:)

ja też jestem ciekawa,salon to pomieszczenie kó®e bedzie na sam koniec,co oznacza brak pieniędzy...kominek owszem będzie ,ale co dalej może na początek wezmę kanapę z obecnego domu ,ale ona za duża będzie i wolałąbym bardziej nowoczesną,salon ma być bardziej nowoczesny na luzie

Hej Basiu, z szukania inspiracji nici. Raz ze skontaktowalam sie z ludzmi z pracy i pojawila sie dla mnie nowa możliwosc ktora musze przemyslec. Duzo poki co gadania i myslenia. A dwa ze dziecko coraz bardziej absorbujace.

Jednak w salonie dam aquaformy (pełno jej u Kraszewskiej) i jeden jakis duzy, baaardzo duzy, kurde ciezko bedzie :(

Hej Basiu, z szukania inspiracji nici. Raz ze skontaktowalam sie z ludzmi z pracy i pojawila sie dla mnie nowa możliwosc ktora musze przemyslec. Duzo poki co gadania i myslenia. A dwa ze dziecko coraz bardziej absorbujace.

Jednak w salonie dam aquaformy (pełno jej u Kraszewskiej) i jeden jakis duzy, baaardzo duzy, kurde ciezko bedzie :(

no ale jakie aquaformy te moje? i jaki rozmiar

Monia, Ivy oprócz burzenia ,można dobudować i by się powiekszył:)

ja też jestem ciekawa,salon to pomieszczenie kó®e bedzie na sam koniec,co oznacza brak pieniędzy...kominek owszem będzie ,ale co dalej może na początek wezmę kanapę z obecnego domu ,ale ona za duża będzie i wolałąbym bardziej nowoczesną,salon ma być bardziej nowoczesny na luzie

mi chodzi bardziej jak rozwiążesz kwestie stref w tym salonie , skoro nie bedzie tam jadalni. nawet jak nie bedzie docelowych mebli to resztę trza dopasować do przyszłych fukcji ale napewno Agnieszka coś wymyśli fajnego ;-)

Aga nie ma czasu niestety :(.

Ivy.Układ u mnie byłby bardziej prosty gdyby jadalnia nie była o 1,20 cm wyżej od salonu.Znasz mój rozkład?

No ale mam jak mam.

Salon 9 x4, jest jakby podzielony na 2 strefy.Jedna strefa to strefa dużych okien,a druga ciemniejsza gdzie kominek.

Pokój dzielą na strefy oprócz okien schody prowadzące na poziom jadalni i kuchni.

Gdyby kominek i TV byłyby w dwóch osobnych strefach byłoby lepiej,Kominka nie mogę przenieść .No a TV niby mogę,

Pestka mi zrobiła śliczną wizkę i fajnie to wygladało.Trochę byłoby to w praktyce nie za dobre,Bo tam wielkie okna z każdej strony ,instalacja też przygotowana,ale z tym chyba nie ma dużego problemu,ale chyba co najważniejsze TV byłby na ścianie podestu i stojąc nad nim TV byłby pod naszymi nogami.Trochę mogła by szpecić ta luka między TV a ścianą od góry.