amglad1 07.11.2012 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Beata,ja mam to samo na ledy w salonie a nie mogłabyś wymyślić i dać inspiracji np.dzisiaj :DJaki masz sufit?podwieszany? cześć Basiu, ja mieszkam na totalnym 'odludziu' chociaż w granicach wsi, nie mam sąsiadów - znaczy mam, ale nikt na razie sie nie buduje, nikt nie przyjeżdża i nie zakłóca mi spokoju, ale mimo to mam ogrodzenie - na razie zwykła siatka leśna i drewniane paliki i naprędce wykonana brama wjazdowa otwierana recznie. ja także mam silne i duże poczucie własności i własność prywatna jest dla mnie świętością... najchętniej kupiłabym fuzję na śrut i intruzowi, który by przekroczył bez pozwolenia granice mojej działki strzeliłabym w d..pę.... mój mąz się śmieje, że śrut to nie rozwiązanie, pociski dum dum od razu, bo potem w sądzie byłaby linia obrony intruza, że chciał podziwać z bliska dom, albo że był spragniony i chciał poprosic o wodę.... a po dum dum to już nikt by nie miał nic do powiedzenia.... - to oczywiście tylko żarty, ale jest w nich duzo prawdy... co do oswietlenia - ja też nie mam głównego oświetlenia w salonie z sufitu, być może dlatego, że salon mam otwarty - mam nad nim pustkę i sufit jest dopiero 5 metrów wyżej. zaplanowałam boczne oświetlenie - lampki po bokach w salonie, włączane z pstryczka na ścianie, ale na razie nie mam nic, bo salon w rozsypce. co prawda zamówiłam sobie takie cudo w bieli http://www.aquaform.pl/images/products/r_103.jpg zobaczymy jak to na żywo wygląda, w razie czego pójdzie na antresolkę będzie stało w obu bokach salonu, przy dużych witrynach, mam nadzieję, że trochę doświetli stół, bo jak jemy wieczorem, to musimy całą kuchnie odpalic, żeby do talerza trafić podsyłam Ci plan mojego salonu, te lampki będą przy grzejnikach kanałowych, które tez mnie mocno ograniczają. Basiu, jak odpowiesz, to ja skasuje te zdjęcia, żeby Ci wątku nie zasmiecać http://img526.imageshack.us/edit_preview.php?l=img526/6127/salonx.jpg&action=rotate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.11.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 troche sie pogubilam a tym temacie ogrodzenia...Basiu ty bedziesz miala ogrodzeni tylko tak jak by od sciany domu i na tyły do ogrodu , tak ?? Nie bedzie tylko na wjezdzie i wejsciu przed schodami a dalej juz tak ?? bo juz chyba cos pokręcilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.11.2012 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 troche sie pogubilam a tym temacie ogrodzenia...Basiu ty bedziesz miala ogrodzeni tylko tak jak by od sciany domu i na tyły do ogrodu , tak ?? Nie bedzie tylko na wjezdzie i wejsciu przed schodami a dalej juz tak ?? bo juz chyba cos pokręcilam dokładnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 07.11.2012 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 no słuchajcie, wg mnie jednak z górnego oświetlenia salonu się korzysta - goście, imprezy, święta.Ja sobie nie wyobrażam mieć tylko światła boczne, nastrojowe.Salon to pomieszczenie dużej rangi, musi być dobrze doświetlony! Basia,a jakie Ty masz pomysły na ogrodzenie?Wrzucisz jakieś fotki? Wiesz, ładnemu we wszystkim ładnie:)- Ty masz tak piękny, nowoczesny, dopracowany dom, że na pewno z kostką i ogrodzeniem będzie jeszcze piękniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 07.11.2012 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Beata,ja mam to samo na ledy w salonie a nie mogłabyś wymyślić i dać inspiracji np.dzisiaj :DJaki masz sufit?podwieszany? tak podwieszany bo mamy reku nad plyta gipsowa i miala isc rura od kominka do jadalni ale w rezultacie nie idzie. Inspiracji poszukam zaraz, jak dziecko pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.11.2012 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 no słuchajcie, wg mnie jednak z górnego oświetlenia salonu się korzysta - goście, imprezy, święta. Ja sobie nie wyobrażam mieć tylko światła boczne, nastrojowe. Salon to pomieszczenie dużej rangi, musi być dobrze doświetlony! Basia, a jakie Ty masz pomysły na ogrodzenie? Wrzucisz jakieś fotki? Wiesz, ładnemu we wszystkim ładnie:)- Ty masz tak piękny, nowoczesny, dopracowany dom, że na pewno z kostką i ogrodzeniem będzie jeszcze piękniej![/quote Szarlotko, niestety nie zrobiliśmy projektu bruku,wszystko na hura,Robimy tak jak na projekcie domu-dawałam z dwie strony wcześniej-czyli podjzd do garażu i koło schodów i jedna część garażu.Dookoła z kostki granitowej opaska ,tam wrzucam kamyki i jakieś rośliny. Ścieżkę będę robiła z płyt wrzuconych co jakiś czas,ale dopiero na wiosnę.Częśc tarasu z drewna ,częśc z bruku. Nie mieliśmy w planach ,robić nic na zewnątrz,więc z ogrodzenia nici.Mąż mi zadzwonił i powiedział,czy chcę blat granitowy ,czy ogrodzenie.Więc będę musiała niedługo wybrać. Myślę,że może być jakiś zgrzyt pomiędzy połączeniem podjazdu z brukiem przy schodach,wszystko za szybko,bez planów,nie lubię tak. tak podwieszany bo mamy reku nad plyta gipsowa i miala isc rura od kominka do jadalni ale w rezultacie nie idzie. Inspiracji poszukam zaraz, jak dziecko pozwoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.11.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Basiu jak dzisiejsze zakupy ? Upolowałaś coś ładnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.11.2012 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 nie byłam tylko w czeladzi a tam były dwie ,ale czarne.Dużo jest zegarów,ale nie wiem ,nie umiem się zdecydować.Może jak zobaczę włąśnie "ten"to będę wiedziała.Dzisiejszy deszcze pokrzyżował*plany brukarzy .Może to i dobrze,bo mam więcej czasu na zastanowienie się.Trochę wszystko jest na hura,bruk będzie z Kostbetu Akropol,łączony z granitem,a na tarasie też Kostbet viva stella czy jakoś tak.Kolorv mix-czarno-biały.I powiem szczerze boję się efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 08.11.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 basiu już jestem ciekaw3a co ty wykombinujesz z tym twoim salonem:yes: aż się boję , czy czegoś nie będziesz burzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 08.11.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 basiu już jestem ciekaw3a co ty wykombinujesz z tym twoim salonem:yes: aż się boję , czy czegoś nie będziesz burzyć ja tez jestem ciekawa i to bardzo bardzo :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.11.2012 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Monia, Ivy oprócz burzenia ,można dobudować i by się powiekszył ja też jestem ciekawa,salon to pomieszczenie kó®e bedzie na sam koniec,co oznacza brak pieniędzy...kominek owszem będzie ,ale co dalej może na początek wezmę kanapę z obecnego domu ,ale ona za duża będzie i wolałąbym bardziej nowoczesną,salon ma być bardziej nowoczesny na luzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 09.11.2012 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Hej Basiu, z szukania inspiracji nici. Raz ze skontaktowalam sie z ludzmi z pracy i pojawila sie dla mnie nowa możliwosc ktora musze przemyslec. Duzo poki co gadania i myslenia. A dwa ze dziecko coraz bardziej absorbujace. Jednak w salonie dam aquaformy (pełno jej u Kraszewskiej) i jeden jakis duzy, baaardzo duzy, kurde ciezko bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.11.2012 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Hej Basiu, z szukania inspiracji nici. Raz ze skontaktowalam sie z ludzmi z pracy i pojawila sie dla mnie nowa możliwosc ktora musze przemyslec. Duzo poki co gadania i myslenia. A dwa ze dziecko coraz bardziej absorbujace. Jednak w salonie dam aquaformy (pełno jej u Kraszewskiej) i jeden jakis duzy, baaardzo duzy, kurde ciezko bedzie no ale jakie aquaformy te moje? i jaki rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 09.11.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Monia, Ivy oprócz burzenia ,można dobudować i by się powiekszył ja też jestem ciekawa,salon to pomieszczenie kó®e bedzie na sam koniec,co oznacza brak pieniędzy...kominek owszem będzie ,ale co dalej może na początek wezmę kanapę z obecnego domu ,ale ona za duża będzie i wolałąbym bardziej nowoczesną,salon ma być bardziej nowoczesny na luzie mi chodzi bardziej jak rozwiążesz kwestie stref w tym salonie , skoro nie bedzie tam jadalni. nawet jak nie bedzie docelowych mebli to resztę trza dopasować do przyszłych fukcji ale napewno Agnieszka coś wymyśli fajnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 09.11.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 czyli będzie demolka:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.11.2012 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Aga nie ma czasu niestety . Ivy.Układ u mnie byłby bardziej prosty gdyby jadalnia nie była o 1,20 cm wyżej od salonu.Znasz mój rozkład? No ale mam jak mam. Salon 9 x4, jest jakby podzielony na 2 strefy.Jedna strefa to strefa dużych okien,a druga ciemniejsza gdzie kominek. Pokój dzielą na strefy oprócz okien schody prowadzące na poziom jadalni i kuchni. Gdyby kominek i TV byłyby w dwóch osobnych strefach byłoby lepiej,Kominka nie mogę przenieść .No a TV niby mogę, Pestka mi zrobiła śliczną wizkę i fajnie to wygladało.Trochę byłoby to w praktyce nie za dobre,Bo tam wielkie okna z każdej strony ,instalacja też przygotowana,ale z tym chyba nie ma dużego problemu,ale chyba co najważniejsze TV byłby na ścianie podestu i stojąc nad nim TV byłby pod naszymi nogami.Trochę mogła by szpecić ta luka między TV a ścianą od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.11.2012 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 czyli będzie demolka:D wiesz Monia ,że zartowałam ,nas już nie stać na sofy ,a co dopiero na przebudowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 09.11.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 basiu pokaż wizkę twojego salonu. mi logika mowi,że musisz miec strefę z kominkiem i strefę tv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 09.11.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 wiesz Monia ,że zartowałam ,nas już nie stać na sofy ,a co dopiero na przebudowę. Basiu to nie rob demolki zaoszczedzisz na sofy, polecam etap-sofy - fajne i tanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 09.11.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Basiu,właśnie, przypomnij, jak ma wyglądać salon! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts