Barbara74 09.11.2012 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 ja mogę pokazać wizki Pestki i rzut parteru to jadalnia i widać salon w dole z częścią z dużymi oknami tu z kuchni widać jak się schodzi obok jadalni do salonu tu widać część salonu przy oknach tarasowych-to jest jedna strefa-to Agnieszka zrobiła,bo jak napisała musiała coś wstawić,a chodziło o widok na kuchnię i jadalnię To wizki Pesteczki i widok na drugą strefę,i na nich wszystko wygląda ok,ale nie wiem czy w rzeczywistości tam nie będzie za ciężko. tu wizka Pesteki i to fajnie wygląda,ale jak to się ma w praktyce ,podest -TV-okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.11.2012 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 dałam wizkę nie z tą cegłą jak będzie,bo będzie tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 09.11.2012 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Basiu, mi ogromnie podoba się ta wersja- świetnie rozgranicza tv i kominek, tworząc dwie odrębne strefy wypoczynkowe (powiedziała to ta, co będzie mieć tv + kominek na jednej ścianie): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 09.11.2012 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Basiu, mi ogromnie podoba się ta wersja- świetnie rozgranicza tv i kominek, tworząc dwie odrębne strefy wypoczynkowe (powiedziała to ta, co będzie mieć tv + kominek na jednej ścianie): tak jak narysowala Szarlotka jest ok - tv przy krotkiej ścianie jadalnianej w strefie z dużymi oknami można też tv przenieśc na okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.11.2012 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 napisała szarlotka,a wyczarowała Pestka,czy narysowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 09.11.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Witaj Basiu, widze, że Ty też przeżywasz dylematy. Ja miotam się cały czas z kuchnią. Dzis już drugi raz kazałam przerabiać gniazdka, po czym doszłam do wniosku, że niepotrzebnie;)Osobiście mi też podobają się dwie osobne strefy kominkowa i z TV ale znając mnie tez bym sie zastanawiałą nad TV naprzeciwko okien. zastanów sie jak czesto w ciagu dnia ogladacie telewizję, jeśli sporadycznie to niech tak zostanie. raz na czas roletę można opuścic.Teraz widzę, żeczasem nie da się pogodzic wyglądu i funkcjonalności. u mnie tak jest z wyspą. wiem że to super pomysł ale póki nie stanie to myśle że przez nią całą przestrzeń w kuchni szlak trafi:bash: Powiedz kiedy będziesz miałą kuchnie?drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.11.2012 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 drzwi mam,czekają na montaż ,myślę ,że koło miesiąca.A kuchnia podpisanie umowy miało być dzisiaj ,ale nie wyszło ,więc jestem umówiona na poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 09.11.2012 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 dałam wizkę nie z tą cegłą jak będzie,bo będzie tak: Basia a ten sufit to co tam bedzie? Jakies bale? Co to jest? Po kolacji zejdziesz na dol na jedna z kanap przy TV i bedziesz przy laptopie czytac dzienniki na FM. Przy duzych oknach i lampach podlogowych. A jak Twoj maz wlaczy TV to przejdziesz do strefy z kominkiem i zasiadziesz na drugiej kanapie. Bardzo fajnie. A dzieciaki rozloza sie na srodku i beda grac w scrable. No i super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 09.11.2012 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 napisała szarlotka,a wyczarowała Pestka,czy narysowała wiem basiu, doczytałam i dooglądalam. nie boj się okien, u mnie też dużo i wszyscy mowili,że żle się tv ogląda. jest ok( mam żaluzje). jeszcze moj telewizoe wisi na ścianie lakierowanej- każdy specjalista przewijający się u nas poprzękiwał pod nosem ,że wieczorem się będzie tv w tej ścianie odbijać . zaryzykowaliśmy i jest git:yes: drzwi mam,czekają na montaż ,myślę ,że koło miesiąca.A kuchnia podpisanie umowy miało być dzisiaj ,ale nie wyszło ,więc jestem umówiona na poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.11.2012 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Monia bardziej się martwię nie o okna tylko o to ,że jak stoisz na podeście to masz TV pod nogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 09.11.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Monia bardziej się martwię nie o okna tylko o to ,że jak stoisz na podeście to masz TV pod nogami. no to co,może wloz telewizor do szafki....... aby było bezpiecznie. zrob taką szafkę bez drzwiczek i w niej tv ze sprzętem . wtedy z podestu będzie od gory widąc tylko gorę szafki . Telewizor dasz głebiej w szafce, żeby tak 10 cm był od brzegu szafki... uff zrozumiałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 09.11.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 ja mogę pokazać wizki Pestki i rzut parteru to jadalnia i widać salon w dole z częścią z dużymi oknami tu z kuchni widać jak się schodzi obok jadalni do salonu tu widać część salonu przy oknach tarasowych-to jest jedna strefa-to Agnieszka zrobiła,bo jak napisała musiała coś wstawić,a chodziło o widok na kuchnię i jadalnię tak jak na wzce powyzej . Tylko zamiast tylu półek daj jedną na tv, ewentualnie po boku na plyty, kasety itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 09.11.2012 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 zrozumiałam ,bo też myślałam o tym,jak powstanie bryła kominka i podłoga to będę kombinować,Muszę pomyśleć o żaluzjach,ale wolę drewniane,już się boję ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 09.11.2012 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 A co z fortepianem Basiu? Mnie podobała się najbardziej wersja Pesteczki z TV wśród galerii. Masz gdzieś tę wersję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 10.11.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 basiu drewniane są w Ikei w super cenie- popatrz sobie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 10.11.2012 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 basiu drewniane są w Ikei w super cenie- popatrz sobie;) Monia ja mam okna na wysokość 3 metry i szerokość 4,,podział na pół więc nie będą pasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 10.11.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 To ja sie wyłamie i osobiscie wolalabym nie robic tak dalekich stref (kominke/tv) Wieczorkiem wolalabym ogladajac tv czuc cieplo z kominka i slyszec trzask ognia Basiu a gdzie masz przygotowane instalacje pod tv? W tym kaciuku z przeszkleniami jest super miejsce na kawke z przyjaciolka a w okresie swiatecznym na wielka choinke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.11.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Sama wykopałam wizualizację, o której napisałam . Niniejszym zgadzam się z Kakuską http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=132543&d=1345640751 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 10.11.2012 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Kakusku instalacje są tak jak wizki Pestki,ale nie ma problemu ,aby dać dla wersji "osobna strefa" bo tam za tą ścianą wszystko blisko. Ewo ja mam nadzieję,że Ty czy będzie pierwsza czy druga wersja i tak będziesz do mnie na kawkę wpadała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 10.11.2012 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2012 Ewo spójrz jeszcze raz na tę wizualizację,po lewej kominek ,na wprost TV.No i dochodzimy do kanapy, no własnie.Kanapa przodem do kominka ,bokiem do TV.TV oglądamy częsciej,a kominek rzadziej.No i gdyby salon był szerszy to można by ustawić dwie kanapy w L lub narożnik.W zasadzie zmieszczą się dwie sofy i narożnik ,ale może być tak gęsto od mebli i sprzętów,że będzie ciężko.Ta sofa granatowa co jest na wizce ,to powinna być duża ,a wtedy bokiem dojdzie do ściany z TV.Poza tym niewygodnie jest jak są goście i siedzi się koło siebie w jednej lini.Fajnie się rozmawia jak siedzimy i patrzymy na siebie.no niestety architekt się nie popisał,a my ,coż ,nie jesteśmy architektami i to nasza pierwsza budowa.Mam nadzieję,że jednak w rzeczywistości bedzie lepiej,czekam więc na kominek i podłogę,wtedy musimy się porządnie zastanowić.Agnieszka ma zrobić wizualizację,więc ponieważ robi to wszystko zachowując wszystkie wymiary to na nich wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts