Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

ja mogę pokazać wizki Pestki i rzut parteru :)

to jadalnia i widać salon w dole z częścią z dużymi oknami

05.jpg

tu z kuchni widać jak się schodzi obok jadalni do salonu

02.1.jpg

tu widać część salonu przy oknach tarasowych-to jest jedna strefa-to Agnieszka zrobiła,bo jak napisała musiała coś wstawić,a chodziło o widok na kuchnię i jadalnię

06.jpg

To wizki Pesteczki i widok na drugą strefę,i na nich wszystko wygląda ok,ale nie wiem czy w rzeczywistości tam nie będzie za ciężko.

Guthouse-Spartherm-Mini%2Blupek-05-2.jpg

tu wizka Pesteki i to fajnie wygląda,ale jak to się ma w praktyce ,podest -TV-okna?

Guthouse-kominek03A.jpg

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basiu,

mi ogromnie podoba się ta wersja- świetnie rozgranicza tv i kominek, tworząc dwie odrębne strefy wypoczynkowe (powiedziała to ta, co będzie mieć tv + kominek na jednej ścianie):

Guthouse-kominek03A.jpg

tak jak narysowala Szarlotka jest ok - tv przy krotkiej ścianie jadalnianej w strefie z dużymi oknami

można też tv przenieśc na okno

Witaj Basiu, widze, że Ty też przeżywasz dylematy. Ja miotam się cały czas z kuchnią. Dzis już drugi raz kazałam przerabiać gniazdka, po czym doszłam do wniosku, że niepotrzebnie;)

Osobiście mi też podobają się dwie osobne strefy kominkowa i z TV ale znając mnie tez bym sie zastanawiałą nad TV naprzeciwko okien. zastanów sie jak czesto w ciagu dnia ogladacie telewizję, jeśli sporadycznie to niech tak zostanie. raz na czas roletę można opuścic.

Teraz widzę, żeczasem nie da się pogodzic wyglądu i funkcjonalności. u mnie tak jest z wyspą. wiem że to super pomysł ale póki nie stanie to myśle że przez nią całą przestrzeń w kuchni szlak trafi:bash: Powiedz kiedy będziesz miałą kuchnie?drzwi?

dałam wizkę nie z tą cegłą jak będzie,bo będzie tak:

Guthouse-Spartherm-Mini%2Blupek-01.jpg

Basia a ten sufit to co tam bedzie? Jakies bale? Co to jest?

Po kolacji zejdziesz na dol na jedna z kanap przy TV i bedziesz przy laptopie czytac dzienniki na FM. Przy duzych oknach i lampach podlogowych. A jak Twoj maz wlaczy TV to przejdziesz do strefy z kominkiem i zasiadziesz na drugiej kanapie. Bardzo fajnie.

A dzieciaki rozloza sie na srodku i beda grac w scrable. No i super.

napisała szarlotka,a wyczarowała Pestka,czy narysowała :)
wiem basiu, doczytałam i dooglądalam.

nie boj się okien, u mnie też dużo i wszyscy mowili,że żle się tv ogląda. jest ok( mam żaluzje). jeszcze moj telewizoe wisi na ścianie lakierowanej- każdy specjalista przewijający się u nas poprzękiwał pod nosem ,że wieczorem się będzie tv w tej ścianie odbijać .

zaryzykowaliśmy i jest git:yes:

drzwi mam,czekają na montaż ,myślę ,że koło miesiąca.A kuchnia podpisanie umowy miało być dzisiaj ,ale nie wyszło ,więc jestem umówiona na poniedziałek

Monia bardziej się martwię nie o okna tylko o to ,że jak stoisz na podeście to masz TV pod nogami.
no to co,może wloz telewizor do szafki....... aby było bezpiecznie. zrob taką szafkę bez drzwiczek i w niej tv ze sprzętem . wtedy z podestu będzie od gory widąc tylko gorę szafki . Telewizor dasz głebiej w szafce, żeby tak 10 cm był od brzegu szafki... uff zrozumiałaś:)

ja mogę pokazać wizki Pestki i rzut parteru :)

to jadalnia i widać salon w dole z częścią z dużymi oknami

05.jpg

tu z kuchni widać jak się schodzi obok jadalni do salonu

02.1.jpg

tu widać część salonu przy oknach tarasowych-to jest jedna strefa-to Agnieszka zrobiła,bo jak napisała musiała coś wstawić,a chodziło o widok na kuchnię i jadalnię

06.jpg

tak jak na wzce powyzej . Tylko zamiast tylu półek daj jedną na tv, ewentualnie po boku na plyty, kasety itp

To ja sie wyłamie i osobiscie wolalabym nie robic tak dalekich stref (kominke/tv) Wieczorkiem wolalabym ogladajac tv czuc cieplo z kominka i slyszec trzask ognia ;) Basiu a gdzie masz przygotowane instalacje pod tv? W tym kaciuku z przeszkleniami jest super miejsce na kawke z przyjaciolka a w okresie swiatecznym na wielka choinke :rolleyes:

Ewo spójrz jeszcze raz na tę wizualizację,po lewej kominek ,na wprost TV.No i dochodzimy do kanapy, no własnie.Kanapa przodem do kominka ,bokiem do TV.TV oglądamy częsciej,a kominek rzadziej.No i gdyby salon był szerszy to można by ustawić dwie kanapy w L lub narożnik.W zasadzie zmieszczą się dwie sofy i narożnik ,ale może być tak gęsto od mebli i sprzętów,że będzie ciężko.

Ta sofa granatowa co jest na wizce ,to powinna być duża ,a wtedy bokiem dojdzie do ściany z TV.Poza tym niewygodnie jest jak są goście i siedzi się koło siebie w jednej lini.Fajnie się rozmawia jak siedzimy i patrzymy na siebie.

no niestety architekt się nie popisał,a my ,coż ,nie jesteśmy architektami i to nasza pierwsza budowa.

Mam nadzieję,że jednak w rzeczywistości bedzie lepiej,czekam więc na kominek i podłogę,wtedy musimy się porządnie zastanowić.

Agnieszka ma zrobić wizualizację,więc ponieważ robi to wszystko zachowując wszystkie wymiary to na nich wyjdzie.