Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Monia ja mam okna na wysokość 3 metry i szerokość 4,,podział na pół więc nie będą pasować.
szkoda

Basiu u mnie jest taki uklad narożnika jak ty masz na wizce. krotrszy bok sofy na wprost tv, :wiggle: jest fajnie.

ale masz rację , poczekajcie na kominek. jeżeli nie zrobisz osobnych stref, to na ścianie tv, dalabym tylko telewizor, bez tych obrazkow chaos we wnetrzu wprowadzaja:rolleyes:

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basiu a Ty nie możesz zamiast sofy dać tam narożnik? Wtedy wilk syty i owca cała, bo będąc sama w domu siadasz twarzą w stronę tv i masz kominek po lewej, a mając gości możesz z nimi swobodnie rozmawiać nie siedząc w jednej linii. Tv przy wizycie gości i tak zwykle jest mało istotny ;)

Basieńko,

Jestem :). Myślałam, że napisałaś tu coś o swojej łazience ;).

Niebawem pokażę wizki swojej łazienki z cegłą, bo ja jestem na nią zdecydowana na 99% :yes: (nie spodziewaj się jednak cudnych widoków, bo wizki będą mojej własnej roboty ;))

A może od wczoraj zmieniłaś zdanie i masz nową koncepcję? :D

Wracając do salonu, zgadzam się z Anią, że dobrym pomysłem jest tam narożnik. Tv można wtedy oglądać siedząc lub leżąc - szczególnie leżąc jest wygodna pozycja na wprost TV :). Na wizce Pesteczki jest chyba właśnie narożnik (?).

Starałam się wyobrazić sobie siebie siedzącą u Ciebie przed TV w części z dużymi oknami i jakoś tego nie czuję. Wydaje mi się, że grzech tam siedzieć tyłem do okien i gapić się w TV ;). Wydaje mi się, że to co będzie się działo wokół (szczególnie ponad TV na poziomie kuchni i jadalni) będzie rozpraszało osobę oglądającą. I nie wiem jak będzie się zachowywał ekran, w którym będą się odbijały okna, świeciło słońce, itp.

Aniu tak masz rację rozważam narożnik,ale bardziej symetryczny niż na Pestki wizce.

Ewo,no ...wiesz głupio mi pisać ,że postanowiłam na 99 % dać białą cegłę do łązienki,bo... tyle już miałam koncepcji:lol2:,że teraz chcę być pewna .

Ale tak myślę i chyba nawet na 99,99% dam cegłę białą z elkamino do łazienki.Zastanawiam się tylko czy dać tylko na całą ścianę z lustrem-lustro wtedy powieszę, czy też również na ściankę geberitową.

Ewcia idę do Ciebie może Ty masz fajne jakieś inspiracje.Ale fajnie ,że w zasadzie w tym samym czasie okazało się,że to samo planujemy :hug:

Basieńko, miałam nadzieję, że Ty na coś inspirującego trafiłaś i stąd ta zmiana w koncepcji ;).

Ja o cegle myślę praktycznie od początku. Troszkę po cichu, bo mój M. był początkowo BARDZO przeciwny, ale z czasem jakoś przywykł do moich ceglanych pomysłów i już mu zaczyna być wszystko jedno ;).

Nie wiem Basiu co radzić z cegłą, bo to zależy od tego jaki Ty sama chcesz efekt uzyskać.

Tu coś co jest układem podobne do Twojego.

http://cdn6.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/thumbnails/db/35/6d/db356d49ad160f7b_600x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

Mam kilka inspiracji, to postaram się u siebie wrzucić :bye:

Edytowane przez julianna16

ha ha no wyskoczyłam z tą cegłą, jestem na budowie i będę zamawiać cegłę z elkamino ,ale jeszcze zadzwonię się o wszystko dopytać.

Monia będzie półka nad geberitem,stelaża nie zmieniam,bo wydatki straszne są-robimy brukowanie podjazdu ,zamawianie ziemi itp.

Beata Weronika ja też czekam na drzwi ,jeszcze jedne domówiłam,a drzwi czekają na pierwsze malowanie i dokończenie podłóg na gó®ze,a w zasadzie schodów.Chcę się sprężać,ale to od budowlańców ró∑nież zależy.

Sharlotko Korona spod Częstochowy stolarnia-znajomi mają ich drzwi i są piękne.

Uwaga być może cenna.zbliżają się święta,zapomniałam zrobić gniazdko nad oknami gdzieś we wnęcę,żeby było niewidoczne,a żeby powiesiś jakieś dekoracje świąteczne,np.ikeowskie gwiazdy wigilijne,pomyślcie o tym.

Pokażę Wam biało cegiełkowe inspiracje łązienkowe :)

pisałam posta na budowie i mi bateria siadła,a własnie miałam napisać ,że płytki zamówione :)

Zamówiłam 5,5 białych i 4,5 stara skalna.Tej czerwnej zamówiłam tylko tyle żeby ją zobaczyć ,bo transport do 10 metrów 90 zł.Wzięłąm też białą fugę.

No i w piątek mają mi przyjść:wave:

Ewo zapraszam więc jak chcesz je zobaczyć.Mam nadzieję,że ja się nie rozczaruję.

Aha kupiłam zarówno lico długie jak i krótkie czyli jeden rząd daje się długich i jeden krótszych.Ułożenie takie jest jak naturalny mur.

No i co pozostaje kwestia ułożenia.

Cała ściana umywalkowa-na wprost wejścia i ścianka geberitowa do półki.Półkę zrobię z drewna.Teraz zastanawiam się nad oświetleniem .Myślę ,że zwis po lewej fajnie by wyglądał.A co by dać na sufit?Albo może jakieś podświetlenie ledowe?????

O jaka szybka realizacja :).

Zwisu Basiu poszukasz spokojnie i kupisz taki, którego będziesz pewna na 100%.

A ledy to gdzie miałyby być?

no Ewo nie wiem ,ledy chciałąm kiedyś jak u Ciebie w prysznicu,ale okazało się,że mój podwieszany sufit jest blisko sufitu i nie da się zrobić jak u Ciebie.

Więc jeśłi bym chciała ledy to za lustrem.Ale ponieważ ma być zwis to nie wiem czy dawać jeszcze ledy.No i co ze światłem centralnym?

Jakie Ewo dajesz swietlenie u siebie?

Basiu, ja mam wypuszczony kabel na ledy na tej "pustej ścianie". Na suficie mam miejsce na 2 lampy + jeszcze kinkiet lub dwa nad lustrem.

Niestety oświetlenie to moja pięta achillesowa i nie potrafię Ci sensownie doradzić :(. Jeszcze nie rozglądałam się też konkretnie za czymś do siebie :no:

Zajrzałam do Twojego dziennika i... przeczytałam, że Kuchnia zamówiona :D. SUPER :wiggle:

Myślisz o świętach w nowym domku?

Ps. przepraszam, ale dopiero przed chwilą udało mi się wejść do poczty