Beata Weronika 15.11.2012 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Kostka SUPER! Extra wyglada ten kolor.Łazienka chłopców też bardzo fajna. Taka na czasie. Jednym słowem super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 15.11.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 (edytowane) Basia, przepiękna kostka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kuchnia zamówiona??? Gratuluję! Coraz bliżej do przeprowadzki - na święta? Edytowane 15 Listopada 2012 przez Sharlotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.11.2012 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Sharlotko,Beato dzięki kostki nie widziałam na oczy ,nawet w katalogu nie było jej na realizacji ,więc miałam stres,ale na całe szczęscie nie męzczyłam Was czy dobrze czy nie Sharlotko raczej nie święta nie zdązymy,ale będziemy się starać .Wszystko też zależy od budowlańców ,a z nimi bywa różnie Dostałam niespodziewanie wizki od Agnieszki,trochę zamieszała i w dodatku przed przyjściem kominkowego.Mojemu mężowi się to też podoba,moja mama mówi,że zwęzi mi to pokój i dałąby wizję Pesteczki,której coś oostatnio tutaj nie ma . Ja sama nie wiem ,bo podoba mi się jedno i drugie.Mam do obu wersji ale: bo robiłąm ostatnio atrapę wizji Pestki i musiałam ją i zwęzić i obniżyć bo robił się kląkier z tego kominka a na Agnieszki coś mi nie wygląda ta zabudowa raz malowana ,a raz z cegłami na tak głęboką jak powinna być ,aby zmieścił się wkłąd. TV przyjmujemy nie nad kominkiem.W tej wizualizacji głównie chodzi mi o kominek!!! Na wizualizacji to dobrze wygląda,ale chyba nie jest tam uchwycona prawdziwa głębokość zabudowy kominkowej.Przyznam ,że kiedyś taką opcję brałam pod uwagę.Ciekawa jestem co sądzicie Wy zapewne przeglądacie tylko wizki,a ja również rozważam czy to tak będzie w rzeczywistości wyglądać,trochę boję się ,że nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 15.11.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Kostka przecudna - nie mogę się doczekać, jak pokażesz Basiu już skończoną! Pokaż no te wizki, to coś doradzimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.11.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Wy zapewne przeglądacie tylko wizki,a ja również rozważam czy to tak będzie w rzeczywistości wyglądać,trochę boję się ,że nie my możemy tylko z z wizualek plus fotki które wstawiasz oceniać, ty wiesz najlepiej czy to realne, jak jest odczuwalna wilekośc itp. Jednak chyba Agnieszka zachowuje wymiary/proporcje wiec powinno to byc odrobinę wierne realizcji. Może jak Masz to wstaw razemz wizualizacjami zdjęcie salonu z tej samej lub podobnej perspektywy, bedzie nam łatwiej sie "tam przenieśc" oczami wyobrażni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.11.2012 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 właśnie o nich z mamą dyskutuję...powiem tak to mniej więcej wyglądało by jakbym ustawiła szafy PAX te na 40 cm grube i szerokie na 2,30 ,a do tego dołożyła wystający portal kominkowy.No i pytanie czy w 4 metrowym na szerokości pokoju ,jak dam szafy Pax i dostawię portal ,nie będzie ciężkawe i kląkierowate?Bo na tych wizkach to nie widać jakby ta zabudowa miała 40 cm głębokości,wizki za chwilę!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.11.2012 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Zapraszam do doradzania,każda uwaga mile widziana: to mój salon,zrobiłam atrapę ze styropianu wkład Kratki szerokość szyby 90 cm,bryła ma nachodzić na komin,tak jak wizalkach od Pestki,tutaj nie nachodzi bo obecnie rura doprowadzająca przeszkadza. Koło bryły kominka jest komin-on obecnie odstaje od ściany na 15 cm,dodatkowo cała bryła kominka będzie odtawać na 40 cm.Odległośc do przeciwległej ściany jest 4 metry.To 4 metry nie jest od kominka tylko od ściany za kominkiem!!! czyli jak kominek w sumie wystaje na 55 daje nam to 3,45 od kominka do przeciwległej ściany.Zdjęcia robione nocą, porobię znowu dzisiaj i teraz jak to miało wyglądać,szerokośc kominka ma być taka jak na mojej realizacji styropianowej,aha bez drewna bo się nie zmieści od boków wkłądu ma być max. 25 cm po obu stronach i teraz propozycja Agnieszki, jednak ściana za kominkiem ma mieć głębokość 40 cm ,a nie 30 cm jak Agnieszka pokazała.A mi nawet wygląda na mniej niż 30 cm.Gdyby tak było jak na wizce to byłoby fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 15.11.2012 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 O matko jak pięknie!!! Basiu,jest tak przestronnie, jasno, z oddechem!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.11.2012 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 O matko jak pięknie!!! Basiu, jest tak przestronnie, jasno, z oddechem!!!!!! no tylko ta ścianka za kominkiem -tym portalem ma mieć 40 cm,a na zdjęciu wygląda na 15 cm, tak jak na mojej styropianowej wizualizacji,wiesz o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 15.11.2012 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 tak, to faktycznie nie wygląda na 40 cm, a o wiele płycej - może poproś Agnieszkę o dogranie wymiarów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.11.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 tak, to faktycznie nie wygląda na 40 cm, a o wiele płycej - może poproś Agnieszkę o dogranie wymiarów? tak chyba bedzie najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 15.11.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Sharlotka pięknie !!! Mnie się podoba jak cegła jest z boku,a nie na kominku i jak jest niska biała szafeczka,a nad nią tv-ale to tylko moje skromne zdanie.Chociaż z tym białym wysokim regałem tez jest ładnie,a i oświetlenie linkowe jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 15.11.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Lea, przecież to nie mój wątek ani moje wizki, tylko DOM BASI, Ci się wątki pomyliły!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 15.11.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Ale wtopa Przepraszam za pomyłkę.Tak wiem ,że to dom Basi,a czemu wpisałam Sharlotka -nie wiem;) W każdym razie mój wpis dotyczy wnętrz Basi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 15.11.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Ja bym dala cegle po bokach kominka i kanape z tylem do drugiej czesci salonu. Przytulniej sie zrobi. Tego oświetlenia na szynach bym nie dawala chyba. Dalabym sam srodkowy zyrandol + lampy na podlodze. TV na scianie niekominkowej. Tak ja bym zrobila Druga czesc salonu jakos łyso troszke. Ale ogolnie rzecz biorac cudne sa te wizualizacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka G. 15.11.2012 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Hej laski, na wizkach komin ma 30 cm głębokości, naprawdę Moze wydaje się płytszy, bo jest bardzo wysoki i szeroki. Jeśli będzie miał 40 cm to tragedii tez nie będzie. Dodam, ze wizki są robione oczywiscie na podstawie rzeczywistych wymiarów, w tym wypadku wymiary brałam cęściowo z planu architektonicznego, ale tam raczej nie powinno byc duzych przekłamań w porównianiu z wymiarami z reala (przynajmniej w częsci kuchennej nie było). W wersji z zegarem nad kominkiem sofa ma wymiar 265x230, a jeszcze zostaje przejscie około 110 cm do komina (będzie zatem około metr), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.11.2012 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 jestem na budowie zrobiłam z drewnianego narożnika okiennego ściankę do tej zabudowy na 40 cm,no ale jest brązowa,brąz ma 32 cm + trochę białej ściany,za chwilę puszczę zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.11.2012 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 15.11.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Basiu,zabudowa będzie lekka i proporcjonalna - faktycznie "na oko" nie widać, że to 40 cm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 15.11.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Basia majster :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts