Sharlotka 15.11.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 No właśnie - ja nie mogę - Ty to tak sama sobie tą zabudowę "szczeliłaś"?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.11.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 basiu ja nie wiem , ktora wersja Fajniejsza Pestki , czy Agnieszki. Masz trudny orzech do zgryzienia:eek: cudnie bedeziesz miała, niezależnie od tego co wybierzesz. Obudowa kominka podoba mi się od Pestki. z tą rurą :rolleyes: a niezly z ciebie majsterkowicz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.11.2012 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 (edytowane) Basiu, Pięknie to wygląda Ta mi się najbardziej podoba, resztę już Ci napisałam i podtrzymuję . Może Aga znajdzie chwilkę by powiększyć Ci tę zabudowę o 10 cm. Zobaczysz jak wygląda i będziesz wtedy spokojniejsza I jeszcze słówko do tego potralu - może dałoby się zrobić coś z łupka jak proponowała Kasia... Edytowane 15 Listopada 2012 przez julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.11.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 (edytowane) mi sie tez podoba ta wersja co Ewie a co wtedy w tej drugiej częsci ?? stolik i foteliki ?? P.S pokazałm mojemu P. i tez wybrał ta wersję Edytowane 15 Listopada 2012 przez ivy17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.11.2012 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 ale nie ta obudowa kominka. Dziewczyny:P za retro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.11.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 obudowa chyba miała być taka "prosta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 15.11.2012 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Mi tez sie podoba to co Ewie i Iwonce. A obudowa wlasciwie jesli o mnie chodzi to tez z wizki Agnieszki moglaby zostac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 15.11.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 (edytowane) Basia lubi retro (obok loftu ), ale jak pisałam tam też można coś z łupkiem kombinować. Edytowane 15 Listopada 2012 przez julianna16 literówka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 16.11.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Basia,hej, już kolejny dzień, jak tam kostka?Skończona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.11.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 i co Basiu postanowiłas w sprawie salonu, kostka się kończy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.11.2012 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Kostka w trakcie,bo wczoraj panów brukarzy nie było,zdjęć nie będzie ,bo aparat oddałam starszakowi,który pojechał do miasta gdzie spotka się ze wzorkami ze swojej nowej łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 16.11.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Czyli kominkowy nie przybył . Odezwał się chociaż? Niepokoi mnie ten jego "zapał" . Jest jeden plus - masz więcej czasu by pomyśleć nad obudową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.11.2012 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Ewcia nie odezwał się ,mam czas,ale muszę do niego jechać bo mnie to trochę irytuje.Dzisiaj na budowie pojjechałam na obcasach i wychodząc ,przed samochodem potknęłam się i upadłam,no i ...oby tylko skręcona kostka ,jest napuchnięta-ciekawa jak będzie jutro.Ona kiedyś była pęknięta-tego by tylko brakowało,inwestorka z nogą w gipsie,jak ja bym pilnowała tego rozgardiaszu.Pan od poprawy gładzi i malowania też mnie wkurza,przez cały tydzień nie odbierał telefonu,jesteśmy umówieni jutro na budowie celem omówienia prac.Boję się,że się nie zjawi:(Farby mam wprawdzie nie wybrane,ale i tak przed malowaniem mają kilka rzeczy do zrobienia. Co do kominka to sama nie wiem,w takich wypadkach zostawiam to mężowi.Więc najprawdopodobniej zabudujemy rurę.Na to wpływa dodatkowo fakt,że rura gdyby była widoczna wchodziłaby nie pod samym sufitem w ścianę tylko mniej więcej trochę wyżej niż w połowie,a to by mogło nie za ciekawie wyglądać. Szukam więc inspiracji na prosty portal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 17.11.2012 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Basiu,współczuję problemów z kostką, oby to było tylko stłuczenie!!! Kominek z odkrytą rurą jak koza grzewcza to takie zawadiackie, wariackie, loftowe trochę rozwiązanie, a prosty portal to klasyka, ponadczasowość, która nie zacznie Cię wkurzać np. po roku mieszkania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.11.2012 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 no to szukam kształtu odpowiedniego,trudno znaleźć,bo to co prostego znalazłam jest z paleniskiem otwarty,a ja mam wkład i robi się problem,bo wkład nie będzie od podłogi ,tylko wyżej więc muszę pod wkład coś dać ,a wtedy z portalu robi się ramka z półką chyba ,że portal trochę się wysunie i zrobić efekt 3D,ale wtedy z czego to zrobić?środek kamień a na zewnątrz malowane,jakoś do tego pasuje mi granit,piaskowiec-ale on się brudzi ,a łupek ? z podestem czy bez? wkłąd stoi już u mnie mogłam w przypadku takiego rozwiązania kupić mniejszy wkłąd ,bo mój ma 90 cm szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 17.11.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Basiu rany jak noga???? a kominek mi się prosty podoba , od Pestki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 17.11.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Mi się podobają zarówno kominki z prostym, skromnym portalem - taki, jak planujesz, jak i z wizki Pestki - wkład zlicowany z prostą obudową, obłożoną np. kamieniem, tylko rurę z wizki Pestki bym zabudowała całkowicie. Piaskowiec nadaje się na portal - tylko trzeba go zaimpregnować.Piękny portal z piaskowca ma Duluni:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?160248-Dulunidom/page14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka G. 17.11.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 Zdecydowanie taki jak na drugiej fotografii, tylko bez różnicowania kolorami kamienia, czyli prosty z gzymsem i lekkim cofnięciem. Masz rację, do tego typu klasycznego rozwiązanie pasuje wkład trochę węższy.Podobne rozwiązania u Kraszewskiejhttp://kraszewska.com.pl/images/portfolio/portfolio/lomianki_450/lomianki_450_08.jpghttp://kraszewska.com.pl/images/portfolio/portfolio/konstancin_dom/dom_w_konstancinie_00.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.11.2012 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 noga boli,ale chodzę,napuchnięta kostka ,ale chyba nie złamana.Byliśmy na budowie i bruk fajny ,zdjęć nie mam,ale chyba taka cieniowana kostka ożywiła smutne i spokojne kolory domu.Jestem po spotkaniu z panami od gładxi i malowania ,zaczynają poprawki i malowanie za 1,5 tygodnia. Więc do tego czasu chciałabym zrobić małą łazienkę i wybrać kolory.Tam pozostaje kwestia oświetlenia. Kominek mnie wykańczabo wkłąd już mam i ma szerokość 90 cm,więc teraz nie wiem co mam robić.Jak dam portal to w środku muszę dać 10 cm,a ta część z półeczką 20-25 cm,więc szerokość 90+2x10+2x25=160 to może być za szerokie i potężne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.11.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2012 (edytowane) Basiu, wróciłam Jakoś mi się wszystko w miarę udało poukładać i mam nadzieję, że idzie w dobrą stronę. Napiszę w mailu resztę. Widzę, że u Ciebie też przygoda niezbyt miła. Wszystko z nogą będzie OK. Ja miałam jeszcze w liceum kilka razy skręconą stopę, nawet z odpryskiem kości na podbiciu – grałam intensywnie w koszykówkę, no i wtedy modne były drewniaki z takimi platformami jak teraz, a to horror dla kostek. Teraz zgodnie z oceną lekarzy odzywa się to znowu, więc rzadko noszę buty na obcasach, ale to jedyna niedogodność. Kolory elewacji i podjazdu masz spokojne. I to dobrze, bo będziesz mogła łatwo roślinami stworzyć miły klimat. Ta kosteczka na zdjęciu z robót bardzo ładna. Świetny też jest pomysł z brakiem ogrodzenie od frontu. Widzę, że u Ciebie kominek już na poważnie Wklejam więc obrazeczki. Zrobiłam je, gdy zdecydowałaś o zakupie Blanki. Mam nadzieję, że pomogą Twojej wyobraźni. Basiu wszystkie Twoje obrazki (także te wcześniejsze) robiłam posługując się zdjęciami i planem nałożonym na podłogę. Można więc przyjąć, że proporcje są zachowane: Tak to wyglądało na początku Nadal proponuję Ci prostą obudowę, bo do Twojego domu obudowa portalowa zupełnie nie pasuje. Widziałam Blankę u moich znajomych (wkleję fotki i parę słów na końcu) i dlatego radziłabym podnieść wkład do góry, tak, żeby wizja ognia była prawie na poziomie wzroku osoby siedzącej. Dzięki temu można pod wkładem zrobić miejsce na podręczne szczapy drewna. Najpierw wersja białej obudowy: Edytowane 17 Listopada 2012 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts