Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basiu - więc potwierdzają to co ja Ci pisałam - szmatka nie może zostawiać białych kłaczków.

Ja myję ją szmatką z Jana Niezbędnego. Albo starymi ścierkami do garnków.

Ja jestem świr jezeli chodzi o czystość w łazience i dlatego "jadę" szczotą, ale gdybyś podłogę wycierała tylko zwykłą szmatką - to będzie też idealnie umyta. Nie jest tak źle. Ja np. w sobotę nie tylko szczotką je czyściłam, ale nawet w kątach i szparach szczoteczką do zębów. Porypana jestem pod tym względem ...

f.5 dzięki za info ... kurcze to nie rozumiem dlaczego Basiu zdecydowaliście się na tą pompę ?

f.5 dzięki za info ... kurcze to nie rozumiem dlaczego Basiu zdecydowaliście się na tą pompę ?

Brak gazu przy działce ,

pompa gruntowa = 50 000 - 70 000 zł ,

kocioł na poliwo stałe - codzienna obsługa (tak mi się wydaje)

kominek z płaszczem tak samo jak kocioł na paliwo stałe

rozsądny wybór tylko jakie bedą rachunki za prąd w takich okresach jak obecne Basiu jestesmy ciekawi jak bedziesz juz wiedziała to podziel się info.

Brak gazu przy działce ,

pompa gruntowa = 50 000 - 70 000 zł ,

kocioł na poliwo stałe - codzienna obsługa (tak mi się wydaje)

kominek z płaszczem tak samo jak kocioł na paliwo stałe

rozsądny wybór tylko jakie bedą rachunki za prąd w takich okresach jak obecne Basiu jestesmy ciekawi jak bedziesz juz wiedziała to podziel się info.

ja nie mogę mieć pieca na paliwo stałe bo mieszkamy przy rezerwcie Segirt który jest Naturą 2000.I miałam do wyboru tylko gaz z butli,a to już wogóle cenowo jest koszmarem.Z odwiertami też mogło być różnie,sąsiadowi nie umieli się dowiercić,a poza tym jak Radek powiedział cena.

Mirello ja to chyba Cię odwiedzę i zobaczę perondę ,bo ona mnie zahipnotyzowała :)

Po raz kolejny zapraszam :).

Bo jeszcze ważną rzeczą są frezy na płytkach - przy takiej strukturze nie uzyskasz idealnie przyciętej kafelki. Widać to przy zewnętrznych rogach.

No to kicha z tym ogrzewaniem ... a gdzie Ty się budujesz ? Myślałam, że w pobliżu ..

Po raz kolejny zapraszam :).

Bo jeszcze ważną rzeczą są frezy na płytkach - przy takiej strukturze nie uzyskasz idealnie przyciętej kafelki. Widać to przy zewnętrznych rogach.

No to kicha z tym ogrzewaniem ... a gdzie Ty się budujesz ? Myślałam, że w pobliżu ..

Bytom

Pięknie będziecie mieszkać :) a inspiracje bardzo w moim stylu.

Zdjęcie kibelka z czarną deską sedesową zapisane i o dziwo nawet małżonkowi się podoba.

ps. Basiu targa mną przeczucie, że się znamy :)

Czy przyjeżdżałaś kiedyś do Mysłowic upiększać swoje dłonie??

Jeśli nie, to z góry przepraszam.

Witam Barbaro!

przeczytalam Twoj dziennik i komentarze ze jadnym zamachem :) Ciesze sie ze tu trafilam! Sliczny dom! Ja jestem daleko za Toba i naiwnie marze o przeprowadzce na koniec roku :( Podziwiam Cie i Twoja energie i zapal i to ze wszystko nadzorujesz sama i tak jak ja chcesz zajac sie wnetrzami bez architekta :) To duze wyzwanie i mysle sobie duza satysfakcja na koncu. Z wyborami mysle ze kazda z nas tak ma ze podobaja jej sie rozne rzeczy, style i trzeba byc ostrożnym zeby nie zaduzo sie dzialo juz na poczatku. Zbyt radykalne posuniecia pozniej nie pozowla na zmiany ktore moga upiekszyc dom :)

A teraz mam do Ciebie pytanie - wiem ze jestes juz daleko w innych tematach ale czy pamietasz ile masz cm wylewki? My robimy bez tempoweru, tylko styropian 20 cm ale nie wiem czy 4 cm wylewki to nie za malo i czy ona nie popeka?? Tez wszedzie mamy podlogowke. Z gory dziekuje za odpowiedz i bede sledzic Twoj watek i trzymac kciuki :)

Dzieki bardzo za miłe słowa ,zapraszam do sibie i bedę służyła pomoca w miarę możliwości.

Odnośnie wylewek zadajesz to pytanie , które ja przed wylewkami sama sobie zadawałam i obawiałam sę,ze wzgledu na własnie dużo styropianu w salonie.

Wiec tak jakie bedziesz mieć wylewki anhydrytowe czy te normalne?

aha jak podajesz 4 cm wynika że anhydrytowe:)

Widzę że jesteś z Piaseczna czyli z okolic Warszawki,ja zadzwoniłam po różnych źródłach i popytałam wyciagając wspólny mianownik,zadzwoniłam nawet do firmy z okolic warszawy-mogę Ci podesłac na priva do jakiej.Oni mi powiedzieli że nie ma problemu i mozna dawać 4,5.Ja z ostrożności chciałam dać 5 cm, niestety podano mi złe wysokości i dałam za mało styropianu co spowodowało większą grubość wylewki.

U mnie tylko w salonie jest dużo styropianu,( jedyne pomieszczenie na gruncie) reszta parteru jest podpiwniczona i tam poszło 8 cm styropianu na to wylewka średnio 5 cm. Kurczę w sumie to nie pamiętam ile,mam styro w salonie mam nadzieję że w dzienniku zapisałam coś około 22 cm.

W salonie dawałam jedną warstę styroduru a reszta oczywiście styropian podłogowy.Ja masz obawy to daj jedną warstwę wierzchnią daj w styrodurze,aczkolwiek wylewkarz mówił mi że nie potrzeba.Ważne jest aby dobrze wymierzył, jesli macie krzywo wylany chudziak to żeby was o tym poinformował i trzeba wtedy dokładnie przemyśleć, oczywiście ważne jest też dobre ułożenie styropianu aby nie klawiszował tylko był stabilny

I tam jest 7 cm ,ale tylko dlatego że wylewkarz źle mi powiedział ile ma być styropianu.

Basia, super, naprawde masz namiar na kogos z moich okolic? Cudnie, moge prosic o tel na priv?

Maz dzwonił do jednych wylewkarzy - chcą 50zł za 5cm wylewki anhydrytowej, jak cieniej to cena ta sama bo więcej zbrojenia musza dać.

Basiu, my takze bedziemy miec drewniane okna a Ty widze tynki robilas najpierw w piwnicy, potem okna a potem reszta tynkow. Nas firma od okien poinformowala ze oczywiscie jesli bedzie za duzo wilgoci i cos sie stanie z oknami to nie uznaja reklamacji. Beda mierzyc wilgotnosc. Strasznie sie tego obawiam. Okna beda nas kosztowac mase kasy i jakbym miala patrzec ze im sie cos stanie podczas tynkowania to chyba bym utonela we lzach. Czy mialas jakies problemy z oknami? Tez tak jak i my masz duze okna, ja mam jedno 4 metrowe, drugie 2,5 m.

Witam i od razu po prośbie :) chodzi mi o link na stronę do sedesu czarnego, hybnerowskiego, w miarę taniego :) pozdrawiam i kibicuję w poczynaniach

masz np tutaj,ja widziałam je w Leroy M.

http://allegro.pl/miska-wiszaca-benque-deska-hybner-kolor-czarny-i2083079388.html

zapraszam do mnie