Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basiu i co tam na budowie???? zbudowałas kominek????

dzięki Monia że wierzysz w moje zdolności :) kominek w trakcie budowy,o dziwo wszystko idzie dobrze,panowie nawet posprzątali dzisiaj na koniec dniówki

Jak kostka???????????:)Masz zdjęcia?

:lol2: kostki są ok,jedna lepiej ,a druga się robi

ale kostka ta w nodze skreonej czy kostka na podjeździe ? :rotfl:

:rotfl:

Basiu, pytałaś o meble, które zaczął robić mój „zieć”. Dostałam zdjęcia, więc pokazuję.

To są meble zrobione na zamówienie, bo Tentorium tylko tak działa – wszystko na zamówienie.

Miały wyglądać na stare, więc drewno zostało specjalnie postarzone i stąd są te okucia na szafeczce i krześle.

[ATTACH=CONFIG]150109[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]150106[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]150105[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]150110[/ATTACH]

To fragment łóżka, na którym lepiej widać postarzenie drewna

[ATTACH=CONFIG]150104[/ATTACH]

czasami szukamy daleko ,a tutaj wszystko pod nosem, te postarzane meble to fajna sprawa.Widziałam ostatnio ławę w melach kolonialnych, była mocno postarzana i przepiękna,jak tak dalej pójdzzie to będą konkurencją dla Manufaktury D. A tak przy okazji to ładna nazwa Tentorium :)

fajne mebelki:p

no właśnie w końcu ktoś zaczął z drewna a nie z pilśni robić meble i w dodatku oryginalne i pod zamówienie również.Czasami bywa,że coś nam się podoba,ale rozmiar nie pasuje,dobrze,że zdolni luzie w końcu wychodzą z cienia

OBIE w takim razie:lol2:

Choć przyznam, że pisząc o zdjęciach, miałam na myśli kostkę betonową:lol2:

za chwilkę wrzucę zdjęcie kostki :)

Z ostatnich wiadomości - kostka (noga) ma się lepiej :). Ta na podjeździe chyba też nie gorzej :D.

Kominek się montuje :wiggle:

Czekamy Basiu na wieści :)

dzięki sąsiadko,szkoda ,że ją sama na własne oczy nie chcesz zobaczyć.Ewo zapraszam jutro na kawę na budowę od 8 rano:lol:

Szarlotko, strony nie ma jeszcze. Dopiero się projektuje, ale jakbyś była zainteresowaną dokładniejszymi informacjami to zgłoś się do tentorium.pl i zapytaj

a kto ją projektuje?:lol:

Reasumując z kostek jestem zadowolona,po pierwsze wytrzymała,nie za cienka taka w sam raz,będą zdjęcia

dzięki sąsiadko,szkoda ,że ją sama na własne oczy nie chcesz zobaczyć.Ewo zapraszam jutro na kawę na budowę od 8 rano:lol:

Basieńko, bardzo dziękuję :hug:. Nie masz pojęcia jak chętnie bym przybyła :yes:, ale... jutro od 8.00 jestem w pracy :(. To oznacza wstawanie o 6.00 :sick: (oj nie należę do rannych ptaszków). Na dodatek mam maraton weekednowy, więc będę tak wstawać i w sobotę, i w niedzielę :(. Jak przeżyję to dam znak życia :D.

Tymczasem czekam na foty :D

no ja też wstaję o 6 ,a w dodatku ja jadę w Twoje rejony ,a Ty w moje.Gdybyśmy zamieniły się obowiązkami mogłybyśmy godzinkę dłużej pospać.:)

to pierwsza kostka

Obrazek%208.png

a to moja kostka:cieszę się ,że przynajmniej od niej nie osiwiałam zastanawiając się co, jak, gdzie, po prostu spontan i pytanie co zasadzić w kląbiku,aby od wejścia było ładnie ,to jest północ ,ale oddalone trochę od domu

DSC01714.JPG

DSC01713.JPG

kostka niestety od gliny wookoła szybko będzie rudna,więc dlatego głądka jest,a kto by pomyślał ,że klombik już nie na moim terenie:)

Dodam,że widać okienko w salonie i gdyby od środka nie było styropianów opartych o szybę to możliwe ,że zobaczylibyśmy prace kominkowe,

aha no i znalazłam świetne rozwiązanie na klomb.jest to rozwiązanie o tyle ciekawe,że spełniało by również rolę stróża,czyli 2w1,

myślę,że Wam się spodoba:lol:,każdy tu coś znajdzie dla siebie: pan ,wielbiciele trawy itp.

wkleję za moment

Edytowane przez Barbara74

No, NIEŹLE, Basiu, NIEŹLE. Tylko czemu to kobitka, a nie śpiący faun. Ja poproszę niegrzecznego fauna :wiggle:

A co lubisz z roślinek i jaką masz tam glebę? Glina i już? Może dałoby się w tym klombiku wymieszać 1/3 ogrodniczej i 1/3 piasku z 1/3 tej gliny. Coś Ci poszukam w zasobach na klombik ładnego.

czasami szukamy daleko ,a tutaj wszystko pod nosem, te postarzane meble to fajna sprawa.Widziałam ostatnio ławę w melach kolonialnych, była mocno postarzana i przepiękna,jak tak dalej pójdzzie to będą konkurencją dla Manufaktury D. A tak przy okazji to ładna nazwa Tentorium :) no właśnie w końcu ktoś zaczął z drewna a nie z pilśni robić meble i w dodatku oryginalne i pod zamówienie również.Czasami bywa,że coś nam się podoba,ale rozmiar nie pasuje,dobrze,że zdolni luzie w końcu wychodzą z cienia

Tentorium używa wyłącznie naturalnych materiałów. Zero sztucznego. Do drewna olej, albo politura.

A nazwa stąd, że to firemka z tradycją historyczno-rycerską i zaczynali od szycia namiotów historycznych. Potem doszły skrzynie i meble historyczne. Tak więc można u nich zamówić także namiot, albo żagiel przeciwsłoneczny do ogrodu. Wszystko z naturalnych materiałów: lnu, skóry i drewna.

a kto ją projektuje?:lol:

Tym razem służę tylko za konsultanta przy projekcie. Moja córka daje sobie nieźle radę z takimi rzeczami, a ponieważ ma najlepszą wiedzę o potrzebach nowej gałęzi firmy, to robi sama :rolleyes:

Oj tak godzinka dłużej snu bardzo by się przydała :yes: Szczególnie dzisiaj, bo pół nocy nie spałam :(... Napiszę Ci priva.

Ten dojazd do pracy mnie lekko dobija, ale odkąd jest średnicówka jest o niebo lepiej. Pamiętam gdy jeździłam na uczelnię i stałam w godzinnych korkach do ronda :(. Teraz jest naprawdę super, choć wolałabym mieć "rzut beretem" ;).

Od samego czytania o kominku robi się cieplej :). Cieszę się Basiu :wiggle:

Nieźle zaszalałaś inspiracją klombu :rotfl:

Tymczasem właśnie trafiłam na te piękne płytki, o których Ci kiedyś mówiłam i myślałam o nich do Twojej małej łazienki. Wiem, że już po fakcie, bo cegiełka czeka na położenie, ale może kogoś innego (z grubym portfelem) zainspirują :).

http://www.studiogalaktyka.pl/files/galeria/20120523121235mutina%20dechirer%20mozaika%201.jpg

Źródło

tak na szybko tylko napiszę,kocham ogień z kominka,palę w nim od rana jeszcze nie jest skończony,ale cały stelaż jest i rozprowadzenia powietrza do sypialni również.Chce mi się siedzieć i nie wychodzić,nie rozumiem nielubiących kominków

Ja to czuję :) ale pamietaj ze jest druga strona medalu.

zbieranie popiołu , czyszczenie szyby , nie mowiąc o wkładaniu drewna do drewutni i jego rąbaniu.

Patrz na ręce wykonawcy niech w zabudowie posprząta moj byl flejtuchem i zostawił syf w środku, czyli będę miał na wieki kurz w salonie.

Apropos czym izoluje wełną czy plytami ???

zerknijcie dziewczyny jaką zastosowac listwę przypodlogową w łazience mozecie mi cos doradzic.

juz kupiłem derwnianą lecz jest jakas taka filigranowa. 6 cm wysoka

http://images37.fotosik.pl/1871/f09a935e9cee72b6med.jpg

http://images33.fotosik.pl/474/78e6bb0b2c9c1bf8med.jpg

Oj, f.5 chyba za mało lubisz ogień w kominku.

Nie jest tak źle. Są przystawki do odkurzaczy specjalnie do wciągania popiołu. A szyba w Basi kominku jest znakomita. Już pisałam, że sprawdziłam u znajomych i nie maja uwag. Brudzi się minimalnie.

Drewno można kupić od razu w szczapach, przywiozą i nawet poukładają w drewutni.

Jak izolacja to tylko krzemo-wapniowymi. Żadna wełna.

Listwę zrób szerokości jakiegoś poziomego innego elementu drewnianego, który masz w łazience. Te 6 cm to zbyt mało.