Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Agnieszka, świetnie, że pokazałaś te wizualki z obiektywu o mniejszym kącie. Teraz wielkość kominka jest łatwiejsza do ocenienia. Jeśli mogę Ci coś poradzić – gdy są takie elementy szczególne, jak w przypadku kominka Basi, dodawaj tę wizualizację ze zwykłego obiektywu. Z szerokiego kąta swoją drogą oczywiście też. Łatwiej będzie ocenić wielkości. Oko człowieka widzi inaczej niż obiektyw. Edytowane przez pestka56

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basia, zaglądam, ale nie mam ostatnio kiedy pisać. Już jesteś na zaawansowanym etapie :) Bardzo się cieszę.

Przeglądałam wstecz parę stron i trafiłam na wizki Agnieszki - łazienki z cegiełką - piękna. Gratulacje dla właścicielki i autorki.

Piszesz o farbach. Po kilku (fakt, już prawie 4 miesiące mieszkamy :) ) miesiącach widzę różnice między dobrej jakości Parą a Dekoralem (który wg malarza, miał być taki sam, bo jak mówił "one niby wszystkie zmywalne, a zmyć się nie da". A z Pary właśnie się da. Białe ściany są piękne, ale jednak brudzą się. Tam, gdzie mam Parę zmycie nie stanowi problemu. Tam, gdzie Dekoral - nie ma szans. Najlepsza jest ta ceramiczna - mam w kuchni przy płycie. Jeśli przy smażeniu pryśnie coś, biorę ściereczkę nawilżoną zimną wodą, przetrę i ściana czysta. Farba jest rewelacyjna. Po montażu drzwi chyba pomalujemy ścianę schodową jeszcze raz i właśnie tą ceramiczną.

Basia, zaglądam, ale nie mam ostatnio kiedy pisać. Już jesteś na zaawansowanym etapie :) Bardzo się cieszę.

Przeglądałam wstecz parę stron i trafiłam na wizki Agnieszki - łazienki z cegiełką - piękna. Gratulacje dla właścicielki i autorki.

Piszesz o farbach. Po kilku (fakt, już prawie 4 miesiące mieszkamy :) ) miesiącach widzę różnice między dobrej jakości Parą a Dekoralem (który wg malarza, miał być taki sam, bo jak mówił "one niby wszystkie zmywalne, a zmyć się nie da". A z Pary właśnie się da. Białe ściany są piękne, ale jednak brudzą się. Tam, gdzie mam Parę zmycie nie stanowi problemu. Tam, gdzie Dekoral - nie ma szans. Najlepsza jest ta ceramiczna - mam w kuchni przy płycie. Jeśli przy smażeniu pryśnie coś, biorę ściereczkę nawilżoną zimną wodą, przetrę i ściana czysta. Farba jest rewelacyjna. Po montażu drzwi chyba pomalujemy ścianę schodową jeszcze raz i właśnie tą ceramiczną.

Spireo dzięki za informację,w takim razie chyba też wezmę Parę na hol i do kuchni,ale muszę przeanalizować cenę.Na górę farbę caparol.

Basiu, ja sie pogubilam, czyli kominek bedzie portalowy??

Jesli tak to raz ze Ci strasznie zazdroszcze - ponadczasowy i z klasa a dwa ze niesamowite ze podobaja sie nam te same rzeczy :)

Beata, tak będzie portalowy kominek,uwielbiam w nim palić,rozpala się szybko,ale nie wiem jak z czyszczeniem ,bo tego nie robiłam.

Basiu, zaglądam by dać znak życia :hug:

Poczytałam o kominkowym - grrr... przecież mógł wyjść przez okno tarasowe i ciąć sobie na dworze te płyty. Ech...

Ale poza tym... jesteś zadowolona z jego pracy?

Czesc dziewczyny napiszczie proszę jaką farbę stosujemy do łazienki?

projektant napisał PARA ...........ale tylko tyle.

mam za wanną sciane bez płytek i własnie szykuje sie do malowania łązienki.

wiadomo bedzie duzo pary z ciepłej wody i prawdopodobnie bedzie sie skraplała po scanach .... doradzccie cos bom nie w temacie.

no właśnie zostawiłam 11 cm,ale może powinnam była z 15 cm? no bo tam zasłony mają być i ledy.A ten wymiar dostałam od Reni od tego łądnego drewnianego tarasu

Maz zostawil 12 cm :)

Gdzies ktos pisal jak montowac zaslony, ze jest jakas szyna specjalna ale nie wiem kto :( Kurde nic nie zapisywalam jak czytalam i teraz wychodza kwiatki.

Basiu, kiedy montaz drzwi? :)

Beata,

musisz kupić zwykłą szynę sufitową z pcv.

Ja mam to rozwiązanie od lat, świetnie się sprawdza.

A jak Wy macie te sufity zrobione?

Obniżałyście sufit na całości pomieszczenia?

I na żabki przypinacie zasłony? Ja wole na szynie wieszac zasłony, duzo prosciej jest.

Tak, my mamy wszedzie sufity podwieszane. Na stelarzach wisza.

Ja nie chcę obniżać sufitów, wolałabym, by było w ogóle wyżej, niż mam (niecałe 280 cm), ale cóż. Się nie da.

Więc u nas sufity raczej odpadają.

Ja mam do zasłon wszytą taką taśmę, do której przymocowuje się na stałe plastikowe, malutkie haczyki, zupełnie niewidoczne po zawieszeniu.

No i nie ściągam im do prania – wrzucam do pralki zasłonę z haczykami.

Dzień doberek!

Dziewczyny piszecie poprostu o taśmie do marszczenia firan, którą można zrobić też fałdy lub kontrafałdy.

Wykonywane są z różnych materiałów i różnią się szerokościami, ale zasada taka sama. W taśmie są dwa sznureczki, które ściągamy tak mocno jak chcemy bardzo mieć marszczone firanki/zasłony. Od lewej strony, co parę centymetrów są szeleczki na haczyki od karnisza. Przykładowa taśma:

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=151576&stc=1

1_f8ac05942eaa.jpg