Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

DZIIIEWCZYNY KOCHANE,BARDZO DZIĘKUJĘ ZA ŻYCZENIA.

U mnie zamieszanie dwie ekipy,kilka problemów do rozwiązania,dodatkowo dzieci i imieniny.PRzyjechałam z budowy ukurzona ,a tu zaraz rodzina miała przyjść.

Kominek dalej niedokończony,poprawek gładźi strasznie dużo.

Kupuję farby Caparol,grunt Capasol.

Oj, Basiu wielkie przepraszam. Tak się zakopałam w pracy, że umknął mi jeden dzień z życia :sick:

Basiu,

kolorowego życia, więcej dobrych niż złych chwil

3_Papryczki-www.jpg

uściski

Kasia

To jest moja fotka, powstała z pomocą zaprzyjaźnionej fotografki i małej modelki.

Swego czasu popełniłam kilka takich obrazków na pocztówki,

wiedziona inspiracjami z kolekcji slawnej Anne Geddes.

Basiu, ja też dołączam się do najszczerszych życzeń :)

O mamo już niedługo będziesz mieszkać w swoim zamku :)

I będzie u Basi parapetówka :)

dzięki Beata za życzenia

Basiu napisz mi czy u chłopców w pokoju dałaś panele czy deskę:)

http://lh5.googleusercontent.com/-SHiL4P6rknU/T8uIQNB5lGI/AAAAAAAAJ_E/YFm4LbYEx2I/s640/DSC00569.JPG

wszędzie mam deskę kahrsa,to ta na zdjęciu

Basiu jeszcze jedno pytanko:rolleyes: jak grubą masz szybę prysznicową?

nie pamiętam chyba 10mm

A tak poza tym same problemy i wydatki

Na początku powtó®zę jeszcze raz firma Or-bud z Mikołowa gdzie właścicielem jest Pan Orzoł to katastrofa-KATASTROFA przestrzegam!!!!!

Nie mam nawet siły pisać...napiszę wieczorem

Myślałam,że koniec już blisko,miałam nawet na szybko farby wybierać.ale...panowie od gła∂xi zamiast robić gładzie poprawiają różne rzeczy.

Jak gładxie to powrócił temat tynków.Firma od gładźi ,któ®a też jest firmą od tynków ,ale niestety nie moich,jak się dowiedziała,kto mi robił tynki to aż nie mógł uwierzyć.Powiedział,że zna ,że to duża firma ze Śląska.

Dlatego przestrzegam przed firmą OR-bud z Mikołowa.

Zrobili mi fatalne tynki gipsowe jak i tynki te drugie cementowo-wapienne w piwnicy.W dodatku krzywo- bardzo krzywo,brudno,niezgodnie z techniką wykonywania tynków.

Muszę poszukać gdzie na FM są strony przestrzegające przed wykonawcami :(

Poprawki kosztują mnie sporo :(

Nie ma domu bez problemu. Wiem, że to żadne pocieszenie Basieńko, ale Ty mądra i z werwą babka jesteś - dasz radę.

Pewnie niestety zdążyłaś im zapłacić. To coś jak z naszym dachem. 4 lata nie mogliśmy położyć deskowania na suficie w salonie i kuchni, bo ciekło, lało się nawet. A panowie podobno próby wodne robili i im nic. Wreszcie okazało sie że ekipa przestała istnieć i nie było kogo ścigać. J. brykał po dachu jak konik polny. Aj, to cała opowieść. U Ciebie też się wszystko dobrze skończy :hug:

A wątku z ostrzeżeniami poszukaj i zamieść matołów-partaczy.

Basiu, pocichutku śledziłam Twoje postępy. Przykro mi że tak wyszło a myślałam że da się zrobić dom bez wpadek i okazuje sie ze i remont i budowa to jedno wielkie wyzwanie. Ale jak mówi pesteczka Ty DZIELNA rozważna kobitka jesteś więc sobie to wytłumaczysz.

Wszyscy mamy tą skłonność że ufamy tym wykonawcą którzy u nas robią ale niestety czasem to drogo nas kosztuje. Trzymam kciuki żeby poprawki były solidnie i szybko wykonane:hug:

Basiu wspóczuje przejść z nieszczęsną firmą:o

Ja oczywiście przychodzę z pytaniem:rolleyes:

Jakiej firmy masz odpływ liniowy, widzę że jest zamontowany do ściany (chyba;)) czy ma jakiś specjalny kołnierz, bo naczytałam się i już sama nie wiem :bash:

Czy masz może zdjęcia zamontowanego odpływu prysznicowego z bliska?

Sorki za te wszystkie pytania:bye:

ale dziwnie wydaje mi się,że pisałam posta a tu go nie ma .To samo wczoraj...

No cóż odpływ to aco shower drain ,ale podłogowy ,ścienny chyba wymaga jakiejś konstrukcji,coś w formie stelaża,ktoś go miał na forum ale nie pamiętam kto

Edytowane przez Barbara74

Myślałam,że koniec już blisko,miałam nawet na szybko farby wybierać.ale...panowie od gła∂xi zamiast robić gładzie poprawiają różne rzeczy.

Jak gładxie to powrócił temat tynków.Firma od gładźi ,któ®a też jest firmą od tynków ,ale niestety nie moich,jak się dowiedziała,kto mi robił tynki to aż nie mógł uwierzyć.Powiedział,że zna ,że to duża firma ze Śląska.

Dlatego przestrzegam przed firmą OR-bud z Mikołowa.

Zrobili mi fatalne tynki gipsowe jak i tynki te drugie cementowo-wapienne w piwnicy.W dodatku krzywo- bardzo krzywo,brudno,niezgodnie z techniką wykonywania tynków.

Muszę poszukać gdzie na FM są strony przestrzegające przed wykonawcami :(

Poprawki kosztują mnie sporo :(

Basiu o dobrych tynkarzy wewnętrznych cięzko.......u nas też partacze, musialam po nich gładzie robić( oczywiście nie sama).

Moniko ja tynki nie tylko gładźią naprawiam,tylko prfostują tynkiem,będxie dobrze,ale to dodatkowe nakłady pracy i finansowe
wiem Basiu o tym, niestety u nas tak tynk w garażu dali,że kable są prawie na wierzchu:o

A JAK z przeprowadzką??? kiedy planujecie???

Basieńko

Dziękuję za telefon :hug:

Z tynkami niefajnie :(. Zaczynam się martwić o swoje, choć my staraliśmy się sprawdzać ich równość. Nie jesteśmy jednak fachowcami, więc może się dopiero okazać w praniu. A Wy Basiu nie zwróciliście wcześniej uwagi, że coś jest nie tak? To bardzo widoczne nierówności? Czasem kolejni fachowcy celowo przesadzają by sami mogli więcej zarobić :(. Jeszcze nie spotkałam fachowca, który pochwaliłby swojego poprzednika :(. I tak przychodzą kolejni, a każdy lepszy od poprzedniego...

Czekam na fotki cegiełek. Mogą być bez fug :D.

Basiu, podglądałam Cię od pewnego czasu, bardzo byłam ciekawa łazienki chłopców - te płytki są obłędne - chciałam nawet je zgapić do moich chłopaków, ale trochę mi było głupio :smile:

Bardzo mi się podobają Twoje wybory, kostka też świetna

Życzę jak najmniej problemów na ostatniej prostej