bami 12.12.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Czasem kolejni fachowcy celowo przesadzają by sami mogli więcej zarobić . Jeszcze nie spotkałam fachowca, który pochwaliłby swojego poprzednika . I tak przychodzą kolejni, a każdy lepszy od poprzedniego.... No właśnie, u mnie też to nagminne... nawet ci wydawałoby się uczciwi wieszają psy na poprzednikach. Każdy sposób jest dobry, by doliczyć "parę" złotych :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.12.2012 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 przeprowadzka luty Ewcia brakuje mi Twoich inspiracji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 13.12.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Basia, to już ostatnia prosta, głowa do góry i do przodu. Mimo przeciwności prace idą i już naprawdę niedaleko, robi się domowo Cegła faktycznie ciepła, kremowa, pomalowałabym... pozdrawiam i cierpliwości życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.12.2012 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Moorela no pomaluję ją tylko zastanawiam się czy zwykłą ścieną farbą,a chyba najlepiej zadzwonię do elkamino skąd sa te cegły.Koloru za bardzo nie widać ,bo w łazience jest ciemno,ona nie jest taka żółtawa ,ale jest kremowa,wolę białą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 14.12.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Basia,piękny masz wkład - szyba jest podnoszona do góry? On jest taki szeroki panoramiczny? Głowa do góry - raz dwa i zamieszkasz, zapomnisz o trudach wykańczania, i będziesz cieszyła się domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.12.2012 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Sharlotko wkład z kratki.pl Blanka 910,niestety drzwi otwierane,ale za to cena przystępna. Przyszły tapety wszyscy zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 14.12.2012 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Basiu, A mnie się ta cegiełka podoba nawet w takim kolorze, ale ja nie niepoprawną fanką jestem cegły w każdej postaci . Bateria prezentuje się super . Co będzie na wc? I jak z przejściem do spiżarki - będziesz miała swobodę przy tej zabudowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 15.12.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Basiu-dlugo mnie nie bylo,ale to nie dlatego ze nie chcialam tylko duzo nieprzyjemnych spraw sie wydazylo. Chcialam powiedziec,zebys byla z siebie bardzo dumna!!!!!!Caly dom wyglada pieknie!!!Niezmiennie zachwycam sie szara lazienka,dzieciakow tez jest odjechana.Wizualki salonu przedstawiaja obraz nietuzinkowosci-wiec kibicuje i czekam na dalsze postepy!!!! Wyglada na to ze koncem tygodnia bede miala szuflady w lazience ,te o ktore pytalas.Jezeli nadal jestes zainteresowana to posle Ci zdjecie na maila,tylko bardzo prosze przypomnij adres bo wszystko sobie wykasowalam.... Sciskam i pozdrawiam serdecznie:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grizz 15.12.2012 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Też polecam poszukać podwykonawców, którzy współpracują już z Kostbet'em, ja jak sam wyceniałem to wyszło drożej niż przez taką firmę jednak ponieważ oni mieli spore upusty już ze względu na ilości zamawianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.12.2012 23:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Ewcia w spiżarce będą drzwi łamane od pana kuchennego.Ale myślę ,że to zrobimy za rok ,teraz mamy ważniejsze wydatki,a kasy brakuje ...Drzwi mają być na systemie jak u Hazelki w przejściu z sypialni do garderoby. Co do łązienki z cegiełkami, to planowałam na ścianie kibelkowej cegiełki,ale jednak z nich rezygnuję i tam będzie tylko farba.Aneta s ma za kibelkiem farbę i uważam ,że łatweij będzie dbać o higienę ściany malowanej niż cegiełkowej.A te cegiełki co miałam dać za kibelek muszę gdzieś upchnąć.Ja myślę ,że może kiedyś będę w końcu cuła tę łazienkę i zrobię ją w końcu od A do Z. grizz ja też kupowałam przez firmę kostkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 17.12.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Basiu przypomnij mi jak to jest u Ciebie z drewnem na gorze?Jezdze po Katowicach po qeurcusach czy jak to leci i innych sklepach i widzę ze nic fajnego ponizej 200 nie kupię.Fajnego to znaczy lakierowany egzotyk w kolorze miodowymdeska dębowa tez ponad 180.Znalałem litą deskę dębową olejowaną czeskiego producenta po 150 zł.Cena promo bo dopiero teraz wchodzą na rynek a deska łądna.mam 50 -60 m2 na gorze i zaczynam liczyc koszty. czy Duch liczył Cię netto za deske ? ile liczył za m2 roboty ??? podobno jak wykonawca kupuje deskę i ją klei cenę mozna łądnie zbic cenę.pozdrawiam radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.12.2012 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Radku deskę kupowałam sama,Duch sprzedaje ,ale nie pamiętam jakiej firmy.Jak deskę kupujesz poprzez montażystę to powinieneś mieć 8% a nie 23% vatu.Duch wziął pod uwagę mój metraż i policzył z materiałem 55 zł za metr,mam maile jego ,ale chyba dobrze pamiętam, cena z vatem.Ja mam podłoże anhydrytowe więc klej miałam dwuskładnikowy,a dla zwykłej wylewki zapewne trochę tańszy.Ja mam wszędzie deskę Kahrsa Narbonnes,patrz może jest coś na promocji akurat,jak łązienka? jesteś zadowolony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.12.2012 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Radku piękny taras,kto ci robił i ile płaciłeś?jakie kupiłeś wk®ety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.12.2012 22:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 zamówiłam lampy do kuchni i salonu ,oraz kinkiety do przedpokoju,kuchnia Pet fine białe Aquaformsalon białe bezramkowe Aquaform-tutaj nie zmieniłam otworów i rozmieszczeniaprzedpokój -kinkiet gipsowe cleoni nazwy nie pamiętam W najbliższym czasie muszę zamówić lodówkę i zmywarkę -wiem jakiepiekarnik jestem na 99% zdecydowanapłyta indukcyjna nie wybrana-chciałąbym jakąś 80 cmno i bateria kuchenna sentinel franke -zgapiona od Spireino i muszę poszukać dużego podwieszanego zlewu-szafkę mam 80 cm ,więc mogę zaszaleć-tylko cena ma być spokojnaNo i lampy nad półwysep kupię dopiero po zamontowaniu kuchni,wersja najbardziej prawdopodobna lampy Newport-widziane w LM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 17.12.2012 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Mi gosc kleił deskę w łazience za 40 albo 50 nie pamiętam ile to było ale ... przyszedł nic nie zrobił z podłozem nie sprawdził wilgotnosci tylko zagruntował i przykleił parę metrów zajęło mu to chyba ze 4 godziny wole wiecej zapłacic ale chcę miec ten cały rytuał bo kurcze to mi wyjdzie na gorę ponad dychę spokojnie. Rozumiem ze tego kahrsa mam wszedzie czyli na dole i na gorze ? ile Ci wyszło metrow 2?? ja na gorze mam 55 m2 na dole około 50 i mam zgryz taki ze na dół chcę paradora a on kosztuje 370 brutto czyli doł zrobie z paradora bo drogi i ręcznie ryflowany a niestety gorę musze cos tanszego wymyslec. w łazience tek kosztował 270 m2 wiec tez bardzo drogo i nie dam rady tej ceny przełknąc Z łazienką jest tak ze czekam na lampy chorsa 7 sztuk jak beda lampy zamawiam faken big lusro i mam koniec acha oprocz drzwi ale to na koniec. teraz poprawia mi gosc gładzie i wstępnie maluje ale wszystko na spokojnie bez nerwów. Taras mi robił znajomy z Tychow. policzył 70 zł robociznę bo miał troszke pod gorkę z rurkami i kiepską miałem jakosc drewna kupilem na allegro za 60 zł m2 Modrzew z polecenia forumowicza i okazał sie sredniej jakosc wkręty mam z nierdzewki ale nie pamietam jaka firma (on kupil) legary najdrozsze bo z banghiraja 1600 ale to dlatego ze za jakis czas bede zmienial Modrzew na Banghirai. ogolenie 20 m2 wyszło mi jakies 5 K czyli drogo ale gosc siedział ponad tydzien. sam robił z ojcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.12.2012 23:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Radku ja nie pamiętam ile metrów mam w drewnie,uważam ,że z niektórymi rzeczami nie nalży przesadzać,bo potem będziesz musiał traktować dom jak muzeum.Dla mnie ten mój Kahrs też był bardzo drogi,(a na dodatek kupowałam w promocji)ja miałam podłogę przed klejeniem wyszlifowaną i zagruntowaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.12.2012 23:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2012 Jutro kupuję farby na sufit,biorę Caparol samtex 3 ,nad kolorem się zastanawiam,ale chyba biorę po prostu biały,miałam dawać z palety RAL 9010,ale chyba kupię biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 18.12.2012 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 zamówiłam lampy do kuchni i salonu ,oraz kinkiety do przedpokoju, kuchnia Pet fine białe Aquaform salon białe bezramkowe Aquaform-tutaj nie zmieniłam otworów i rozmieszczenia przedpokój -kinkiet gipsowe cleoni nazwy nie pamiętam Czy te bezramowe aqaformy to SQARESY 111 BEZ RAMKI ??????????? Podobają mi się te lampy jednak wiem ze z takimi są problemy z montazem trzeba je ładnie wpasowac w płytę. Ciekawe czy ciepło z lampy nie bedzie zle dzialac na taki sufit i nie zmieni koloru. Jak bedziesz miała te lampki to zrob proszę zdjęcia napicassę Radku ja nie pamiętam ile metrów mam w drewnie,uważam ,że z niektórymi rzeczami nie nalży przesadzać,bo potem będziesz musiał traktować dom jak muzeum.Dla mnie ten mój Kahrs też był bardzo drogi,(a na dodatek kupowałam w promocji) ja miałam podłogę przed klejeniem wyszlifowaną i zagruntowaną. Co do podłogi to brońBoże nie traktuję jej i domu jak muzeum bardziej jak noclegownię Te podłogi są postarzane wiec nawet jak taką podłogę zarysujesz to nie ma problemu. Dobieram podłogę do okna a ten Parador idealnie się wpasował nawet jak by kosztował 13 zł w OBI to bym go kupił bez bez wahania. Boje sie ze pomieszam drewna okna 1 kolor podłoga 2 , fornik w kuchni 3 i zrobi sie idiotyzm. Probuje tak dobrac aby wszystko było w podobnych kolorach taki mam trop nie wiem czy dobry ale tak to czuję Zauwaz ze ten taras tez jest w kolorze okna - gosc suerował ciemniejszy jednak ani do podbitki ani do okna nie pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 18.12.2012 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Basiu, Widziałam w TKM w Cz-dzi duuuuże pufy - wspominałaś, że wolałabyś większe. Może Ci się spodoba, a masz blisko . Były w kolorowe paski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 19.12.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Basia a ja wpadlam ostatnio na takie lampy:http://www.atakdesign.pl/pl/p/Unfold/1485moze Cie zainteresuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts