Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Basia a ja wpadlam ostatnio na takie lampy:

http://www.atakdesign.pl/pl/p/Unfold/1485

moze Cie zainteresuja.

Beatko, ależ oni mają ceny :confused:

Ta lampa jak na taki wygląd to cenę ma z księżyca :sick:

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Beatko, ależ oni mają ceny :confused:

Ta lampa jak na taki wygląd to cenę ma z księżyca :sick:

Pestka no wiem, to jakies szalenstwo. Ale powiedz mi gdzie poza IKEA jest taniej? Bo ja juz zwatpilam i zaczynam sie przestawiac mentalnie ze tak juz poprostu jest, ze taki kosmos cenowy wszedzie jest i nic taniej nie kupie. A szukam ostatnio dosc solidnie i wierz mi ta cena to NAJnizsza polka cenowa poza IKEA.

Chyba ze ktos wie gdzie mozna dostac interesujace lampy w ludzkich cenach??

Przyszły mi chorsy.

mowicie tu troszke o cenach.

za 7 lampek zapłaciłem około 2,5 K

to tanie cubiki czy jak im tam jest

ponad 240 za sztukę to wygorowana kwota a i tak kupilem okazyjnie- tak mi sie wydaje

nie wyobrazam sobie zakupu kilkunastu lamp na caly dom w tej chwili.

gdzie cena lamp paru sztuk jest rowna 50 m2 derzewa na podloge to jakies nieporozuminie!!!!

ale zeby nie było to zdaje sobie sprawe ze w cene wchodzi 23% vatu 9% dochodowego koszty logistycznie koszty zusu i tak dalej.

do kuchni sie ostro zastanowie

Edytowane przez f.5

Beata naprawdę fajne są w Leroy M.

tak się cieszę,że niedługo malowanie u mnie.

Potrzebuję pomocy w doborze kolorów do tapet.

A mianowicie starszy będzie miał na dwóch ścianach tapetę

pic190296382717.jpg

i nie wiem na jaki kolor pomalować resztę ścian,trochę zimna ta tapeta,nie chcę za smutnego tego pokoju,a mój mąż nie chce u dzieci nic szarego,no i nie wiem ...

a mały ma mieć na ścianie kolankowej

22291_1.jpg

on też ma w zasadzie kolorystykę podobną

Myślałam nad czerwonym również,bo moi chłopcy uwielbiają ten kolor.

W pokoju starszego tapety jest więcej ,dwie mniejsze ściany są do pomalowania,u małego więcej.

Basia, widzę, że fajne inspiracje znalazłaś.

Jedną ścianę każdemu możesz pomalować tym czerwonym z tapety. Nawet sufit można. Reszta, co nie tapetowane zostaw białe.

Widziałam taki pokój w ostrym chabrowym granacie zrobiony. Sufit, jedna ściana i zasłony były granatowe. Na jednej biała tapeta z napisami w kilku kolorach – lekko stłumione zielony, granatowy, fiolet, żółty, burakowa czerwień. Ściany od sufitu odcinała biała listwa. Do tego na szarej kanapie były poduszki każda w kolorze zbliżonym do któregoś z napisów. Było ładne i przemyślane mimo, że odcień chabrowego granatu mi się nie podobał.

Czemu nie miałabyś spróbować z czerwienią :D

Beata, rzeczywiście niezłe lampy są w Leroy Merlin. A ja postanowiłam spróbować zrobić wreszcie lampy do sypialni. Na razie na cały osprzęt elektryczny do 3 lamp wydałam 45 złotych :yes: Najdroższe były porcelanowo-mosiężne oprawy do żarówek. Pomysł na klosz głównej lampy jest taki, że chcę wykorzystać stelaż ze starej parasolki i kremową koronkę. Oczywiście jeśli rozgryzę jak przeprowadzić kabel centralnie przez środek :lol2: Będę kombinować między świętami.

Pestko włąsnie mama mi tak radzi,na jednej czerwień reszta biała.Na sufitach i skosie też chce biały.Tylko chcę dać złamaną biel.No i trzeba ją wybrać,a to dla mnie masakra.Muszę wziąć tapetę i porównać ze wzornikiem.

Na parterze też wolałabym złamaną biel.Zastanawiam się aby tam dać własnie RAL 9010 czyli taką jak mam drzwi i meble.

Biały dopasuj do tego z tapety. Jak dasz inny, będzie gorzej.

A nie boisz się na dole dawać tak dużo tego RALa 9010. To się zleje – ściany, meble, drzwi. Ja bym szukała czegoś w innym kolorze. Też delikatny, jasny, ale inny. Musisz czymś odciąć.

Pestko na dole myślałam o białym 9010 ale na sufity,na dół chciałabym gołąbkowy

Basia, widzialas moze dziennik budowy domku z tarasem? Piekne drzwi wewnętrzne http://forum.muratordom.pl/showthread.php?186747-Domek-z-tarasem/page13 ale droższe niż Twoje więc czekam na montaż u Ciebie.

Boje się troche bez widzenia ich ale cena do mnie przemawia ..

Pestko włąsnie mama mi tak radzi,na jednej czerwień reszta biała.Na sufitach i skosie też chce biały.Tylko chcę dać złamaną biel.No i trzeba ją wybrać,a to dla mnie masakra.Muszę wziąć tapetę i porównać ze wzornikiem.

Na parterze też wolałabym złamaną biel.Zastanawiam się aby tam dać własnie RAL 9010 czyli taką jak mam drzwi i meble.

Basiu, wlasnie ja tez tak teraz mam. Jedna ściana i to nawet nie cala jest na czerowono/bordowo. I reszta kolorow to granat, jasne drewno i czerwien i powiem Ci ze ten pokoj mi sie nie znudzil wcale a troche juz w nim mieszkam!

Napewno chlopcy beda zadowoleni. A maja duzo światla dziennego w pokojach swoich?

Beata to zapraszam na oględziny do mnie,montaż będzie w styczniu,mogę ci je obfocić dokłądnie.Wiesz ja mój model sama starzałam ,więc też go dopiero zobaczę.Tutaj istotniejsza sprawa montażu,bo montażyści daleko.

Ja biorę te aquaformy ale z większymi halogenami, u mnie około 200 zł za sztukę,ja biorę pojedyńcze duże bezramkowe

Beata to zapraszam na oględziny do mnie,montaż będzie w styczniu,mogę ci je obfocić dokłądnie.Wiesz ja mój model sama starzałam ,więc też go dopiero zobaczę.Tutaj istotniejsza sprawa montażu,bo montażyści daleko.

Ja biorę te aquaformy ale z większymi halogenami, u mnie około 200 zł za sztukę,ja biorę pojedyńcze duże bezramkowe

Wiesz ze bym wsiadla w auto i skoczyla na Slask dla twojego domu i drzwi i zeby się poznać a co tam! Ale,,,co z malym zrobie? On jest mocno z moja piersia jeszcze zwiazany wiec go nie zostawie :(

Bede blagac o zdjecia i na ich podstawie zamowie. O montaz sie nie martwie bo ja to juz omowilam z gosciem ktory Ci je sprzedal! Mam oferte od niego :) :)

Poszukam wiec tych Twoich. 200 zl to juz duzo dla mnie bo ja boje sie policzyc ile tego bede potrzebowac! Strasznie strasznie duzo.

Kominek sie u mnie dzis instaluje :) Bede palic w nim w weekend! :)