Barbara74 07.01.2013 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Zaczęłam się zastanawiać nad piekarnikiem, no i jednak chyba lepiej parowar osobno.Wtedy zawsze mogę robić tu i tu równocześnie. Więc teraz muszę poszukiwania piekarnika na nowo,muszę się trzymać wymiarów podanych przy zamawianiu kuchni. No a na budowie: wymieniona uszczelka w drzwiach zewnętrznych Hormana prace dalej trwają Pestko myślałam ,aby pomalować jak u Oli,to by optycznie podwyższyło pomieszczenie ,ale...jakby ten pasek dochodził do kuchni to nagle musiałby się przerwać, bo tam zakręt i inny kolor na ścianie -biały. Zrobiłam próbkę koloru RAL 9010 i jutro wypróbuję na ścianie,ogólnie jest to biały śmietankowy,nic nie wpada w wanilie. Pestko ja już nie chcę się bawić w te listwy przysufitowe,kiedyś właśnie w tym przedpokoju miałam mieć podświetlane ,ale zrezygnowałam ,bo co za dużo, to... Mam zdjęcia aktualne zrobione przed 4 godzinami przyglądałam się dzisiaj lewej stronie i nawet chyba tam nie ma wielkiej fali.. no i widok z salonu no i tutaj już nie straszy sufit w kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.01.2013 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Wiesz popatrzyłam na zdjęcia tych sufitów i chyba Cie panowie straszą. Ale generalnie fajnie byłoby wejść z kuchni śmietanką do salonu i przedpokoju na sufity, a ściany neutralnie szare. Co do Oraców, to nie masz takich zakrętasów w przedpokoju, żeby był jakiś kłopot z ich montażem, ale jak teraz popatrzyłam to mam wątpliwości, czy by pasowało wizualnie. Basia, wszystko masz w domku bardzo pięknie, więc spokojnie, bez paniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.01.2013 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 no własnie Pestko mi nie o zakrętasy chodziło ale ,że wizualnie one by nie za bardzo.Ja też się przyglądałam i z jednej strony jest ok a z drugiej nie wiemAle mówisz,że kuchnia też biała? tylko salon i przedpokój szare?no chyba,że przedpokój też biały jak kuchnia?ale to by się brudziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.01.2013 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Ja mówiłam, że biała? NIE, że RAL 9010, bo z białym za mały kontrast. Zresztą jak masz próbkę to przymierz do białego i sama sprawdź ten kontrast. Do przedpokoju i salonu na sufity pociągnęłabym kolor z kuchni. Natomiast ściany dałabym jasno szare. Wiesz, Szocik zdecydowała się i zamówiła schody wg. mojego pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.01.2013 22:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Pestko miałam na myśli białe- RAL 9010.A teraz potwierdź czy dobrze Cię zrozumiałam ,Ty byś dała RAL 9010 w kuchni na sufit i ściany,natomiast w holu i salonie sufit RAL 9010,ale ściany szare?Czy tylko ściany szare w salonie? Zrobiłam próbkę tego RAL 9010 na ścianie w mojej łązience ,ale możliwe ,że za mało pomalowałam.Kontrast jest mały,ale jutro w dziennym zobaczę jak się on ma kolorystycznie do białego.Jezu głupio mi to głośno mówić,ale dałam dupy z tym kolorem ,mogłam chyba 9016-czyli standartową biel.Boję się żeby tylko ten kolor pod żółty nie podchodził. To idę do Szocika,Ty zdolna i mądra dziewczyna jesteś ,czytałam jak fajnie doadzasz BEacie Weronice z jej schodami i drganiami.Musisz się czuć dumna ,fajnie,gratulacje:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 07.01.2013 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Tak jak piszesz – RAL 9010 w kuchni na sufit i ściany, natomiast w holu i salonie sufit RAL 9010, ale ściany szare Ja to tak kombinuję ze względu na kuchnię. Fronty w kuchni masz RAL 9010 i jeśli dasz na ściany i sufit w kuchni czysty biały, to kontrast będzie tak mały, że będzie wyglądał jak pomyłka. Musisz przymierzyć do szafek te dwa kolory i sprawdzić. A jeśli w kuchni będzie RAL 9010, to trzeba go dalej pociągnąć. Bo wyjdzie inaczej wyjdzie na łączeniach śmietanki z białym znowu jak pomyłka. No, dlaczego ten 9010 ma pod żółty podchodzić? Wybrałaś go na fronty jako śmietankę. Ja Ci tu dam „dumna” Jestem diablo zadowolona, ot co i zawsze się cieszę jak moje myślenie w czymś komuś pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 07.01.2013 23:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 (edytowane) Dumna w dobrym znaczeniu,jak moje dziecko przyniesie dobrą ocenę to też mu tak mówię Dumna=bardzo zadowolona gdzieś w jakiejś mądrej ksiązce o wychowaniu przeczytałam ,żeby mówić chwaląc dziecko,że musi być z siebie bardzo dumny ,a nie jestem z ciebie dumna, Edytowane 7 Stycznia 2013 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luca32 08.01.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Szukam Basi ktora ma wyewke z anhydrytu i mogla by mi co nie co doradzic w temacie wykonczenia podlogowki ?? Dostalem informacje z forum ocieplenie , podlogowka , drewno .. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.01.2013 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 No, Basia, jak tak tam kolorki ? Piekarnik widzę też znalazłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2013 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Szukam Basi ktora ma wyewke z anhydrytu i mogla by mi co nie co doradzic w temacie wykonczenia podlogowki ?? Dostalem informacje z forum ocieplenie , podlogowka , drewno .. pozdrawiam Witaj Luca ,powiedz dokłądnie.Rozumiem ,że masz podłogówkę i anhydryt.?jak chcesz drewno to możesz trójwarstwówkę,znam osoby któ®e mają parkiet merbau 1 cm,albo teak 1,5 cm i jest ok. Ja mam Kahrsa,ale pierwszy sezon jest drewno "ogrzewane",więc jak się zachowuje mogę powiedzieć chyba w przyszłym roku.Moja siostra też ma warstwówkę i jest ok,nic się nie robi. Więc jak chcesz drewno ,to najlepiej warstwową deskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2013 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 No, Basia, jak tak tam kolorki ? Piekarnik widzę też znalazłaś Pestko,dzisiaj miałam rajd ,jak wyjechałąm z moim pięciolatkiem to wróciłam teraz ,najpierw logopeda,potem optyk-szukam oprawek ,bo mam okropnie zniszczone.Trudno mi dobrać fajne,zresztą może u nas nie ma dużego wyboru.W najbliższym czasie oprócz dobierania kolorudo domu,będę dobierała okulary A kolory... Ten mój 9010 to jest kolor jak ikeowskie lakierowane np.komody hemnes ,albo też kuchnia chyba lindigo.Ogólnie przy białym taki stary biały,kremowy. Ja kiedyś widziałam drzwi w sklepie i zapytałam o kolor ,i facet powiedział 9010,a możliwe ,że się pomylił i to było 9016. Trudno,dlatego Pestko myslę ,że muszę z tego jakoś wyjść. I tak myślę ,żeby zrobić tak.Sufity normalnie białe ( nie 9010),natomiast ściany przedpokój,salon i kuchnia lekki szary.W kuchni też ma być cegła,więc lekki szary będzie pasował i "wybieli te meble" Gdybym dała ten kolor na sufit to może wydawałby się jakiś zżółknięty.Więc wolę biały sufit i lekki szary CO o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2013 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 piekarnik szukam dalej ,wpisuję tylko do dziennika modele,któ®e biorę pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2013 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 ja chyba oszaleję ,zastanawiam się nad przemalowaniem frontów kuchennych,ciekawe ile by to kosztowało.Drzwi bym zostawiła bo daleko od kuchni inaczej pada śwaitło,więc będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 08.01.2013 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 basiu zamontuj tą kuchnię . zobaczymy jak wyjdzie. będzie ok;) A ty przypadkiem nie jesteś z Katowic????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2013 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 no teraz jestem z Sosnowca,a co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 08.01.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Basia, spokojnie. Szary na wszystkie ściany i białe sufity. Będzie good. Ja też o tym myślałam, tylko już nie chciałam Ci kręcić, bo wydawało mi się, że koniecznie chcesz na ścianach tego rala. SUFITY wszędzie BIAŁE ŚCIANY wszędzie JASNY SZARY Tak trzymaj i będzie bardzo dobrze. To Ty też okularnica ??? Ja mam permanentne problemy z oprawkami. Całe lata, chyba z 10, nosiłam tytanowe od Robaka kupione w przypływie szaleństwa (i w dostatku kasy) za 1200. były genialne. Leciutkie. Usiadłam na nich nie raz. Aż wreszcie 2 lata temu zaczęły obłazić z farby i od tego momentu dół. Jakiś czas temu wyśledziłam w Vision Expres takie Kształt OK, lekkie, wyglądam dobrze, tylko kolor, szlag, nie ten. Miały być zielone i koniec, nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 08.01.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Jakiś czas temu wyśledziłam w Vision Expres takie [ATTACH=CONFIG]159248[/ATTACH] Kształt OK, lekkie, wyglądam dobrze, tylko kolor, szlag, nie ten. Miały być zielone i koniec, nie ma Ooo, to może ja sobie takie wezmę, uwielbiam czerwony, a właśnie wymieniam na koszt firmy Basia, nie fisiuj, będzie pięknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2013 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 Pestko ,Morello trochę fisiujęnoszę okulary ,soczewki też ,ale oczy niezbyt je tolerują.wolę w okularach ,ale wszystkie w któ®ych dobrze wyglądałam zostały zadeptane przez dzieci,albo męża.W ostatnich zdarł mi się nosek.Ogólnie lubię czarne ,ale bok może być rozjaśniony białym,albo już tu koło szkła na zauszniku może być biały.Mnie najlepiej w okularach na gó®ze oprawka ,na dole żyłka.Obojętna mi firma byle bym dobrze wyglądała.Jak będzie ustalone na budowie wszystko,żebym nie musiała tam jechać to robię najazd na okolicznych optyków.Miałam nawet operację robić,ale 2 lata temu wyskoczył mi nagły wyjazd na narty,potem przekładałam, mieli problemy z laserem,no a potem budowa,więc nie mogłam.Po operacji trzeba się wystrzegać wysiłku, kurzu,więc chyba sobie tego nie zrobię.A najlepsze jest to ,że moja kuzynka jest kierowniczką w salonie optycznym w Weronie we Włoszech. Pestko wiesz ,że muszę jutro ,pojutrze wybrać kolor z kolornicy caparola.Szarych jest pełno,ale chyba powinien to być raczej jasny szary prawda.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 08.01.2013 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 A pytałaś czy mają w innym kolorze?ja kiedyś miałąm bardzo fajne czarno -białe z Verdo,to jedne ze zniszczonych przez dzieci.Szukałam identycznych ,miałam ich numer ,ale ich nie znalazłam.Szkoda ,że je wyrzuciłam, bo bym kuzynce posłałą do Włoch,może by znalazła podobny kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 08.01.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2013 jeszcze raz napisze ze ciesze sie ze jestes basiu przede mna z kolorami. ja tez sie gubie w ralu 9016 i 9010. 9016 to zimny kolor a 9010 cieply tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts