monika996 12.01.2013 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Basiu popytam o te Kliiki;) a u nas było pieknie dziś , sypało i świeciło sloneczko wczesniej. byłam na spacerze, odwiedzilam znajomego w szpitalu koło nas i pojechalam po buty zimowe na siłownię ( bo jak zwykle zapomnialam o nich i wyszlam w adidasach;)) Moja plytra. ona nie jest wpuszczona w lat, tylko nałożona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2013 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Już wróciłam pod dach i odparowałam po machaniu łapkami, obiadek podałam. Sąsiedzi niestety nie dopisali. Powiedzieli, że oni jutro... zobaczymy leniuchy Szkoda, bo bywa czasami naprawdę sympatycznie. A szczypiorek do tej sałatki dajesz? Ja te kręciołki z dzisiejszego westwinga zapisuję sobie w archiwum, bo ładne w formie. Na Westwing w ogóle sporo jest mebli, lamp i innych przedmiotów wartych zapamiętania. Ceny niestety rzadko są dla mnie dostępne. Z tą płytą jak widać nie ma łatwo. Zawsze jakieś kompromisy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.01.2013 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 pomyliły mi się składniki kurczak ,ananas i kukurydza,ale szczypiorku nie próbowałam ,a dobre?Ale zrobiłam na szybko paste carbonare ,bo moje dzieciaki lubią makarony,więc szybki obiad i z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2013 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Ja robię taką; duża puszka krojonego ananasa; puszka kukurydzy; 2 puszki tuńczyka – jeden w oliwie, drugi we własnym sosie; co najmniej pół pęczka drobno pokrojonego szczypiorku (jak lubisz to nawet cały); 2 łyżeczki od herbaty majonezu, albo sosu jogurtowego Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.01.2013 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 zrobię tak,ale ogólnie szczypiorek lubie tylko na chleb,bo w sałatce trochę mi pod cebulę podchodzi.Cebula i por to jedyne warzywa któ®ych nie jej.Uwielbiam koperek i pietruszkę,jem je garściami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.01.2013 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 HA, HA, a ja chciałam Ci zarekomendować sałatkę z porów i surowych pieczarek Ja nie używam u siebie cebuli (tylko do śledzi), bo mi szkodzi. Co tylko mogę robię z porami:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 12.01.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Basia Pestko - ja też mam ok 150mb własnej drogi więc wiem o czym piszesz Też uwielbiam odśnieżać choć tyle metrów to za duzo jak dla mnie M załatwił płóg , który przy okazji odśnieżania gminnych dróg ma zajeżdżać i do nas.... Ale był tylko raz jak mocno zasypało .... Mój m ma auto z napędem na 4 koła, ja jak jadę po dzieci do ośrodków szkolno wychowawczych To nie zawsze daję rady wyjechac pod naszą mini górkę A iglaków do otrzepywania mam ponad 100 Sosny jak dęby . Nie sięgam do samej góry nawet najdłuższymi grabiami. I niestety każda zima zostawia o sobie kolejne połamane gałęzie Ale kocham miejsce w którym mieszkam i nie zamieniłabym na żadne inne Monia -Ty jak zdjęcia pierdykniesz to cycki opadają Tylko 1 warte uwagi A taka piękną kuchnię masz..... Na kurs Cię trzeba jakiś wysłać No i te podkładki .....wstydź się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.01.2013 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 u mnie w rodzinie każdy wie,że nawet nie zjem nic co leżało koło surowej cebuli.Mama mi trze na tarce cebulę do pierogów.Ja chyba mam awersję po pomidorach z cebulą w przedszkolu.Ale Pestko tę surówkę z porów i surowych pieczarek mogę zrobić dla innych to daj przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.01.2013 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 KInga Ty to masz porównania:lol2:Czy większość forumowiczek ma problem z dojazdem do swojej działki,bo ja też.Do nas bez napędu na 4 koła to kiepściutko.A poza tym można stoczyć się kilka metrów w dół.Wspólnie z sąsiadami robimy barierki drogowe,około 80m .Jeden mój budowlaniec był 2 kołami na skarpie,określił,że był "posrany"U nas jest wąsko około 4,5 metrów szerokości ,a potem skarpa w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 13.01.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 basiu u nas też powinno być 4x.ale.......... miasto dba o ulicę i plog przejeżdza i posypuje co kilka godzin włacznie z nocą:jawdrop::jawdrop: jakaś szychga tu musi mieszkać kinga ja robię inne rzeczy perfekcyjnie:P nie zdjęcia bynajmniej;) a podkladki ( Venusko dzięki) znikly po dyskusji Venuski i..... reszty. mam schowane w szufladzie( ale blat odnowiony bez plam, więc podstawek na razie może nie być. jak już nie będzie p[erfekcyjny - WRÓCĄ!!!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 u mnie w rodzinie każdy wie,że nawet nie zjem nic co leżało koło surowej cebuli.Mama mi trze na tarce cebulę do pierogów.Ja chyba mam awersję po pomidorach z cebulą w przedszkolu. Ale Pestko tę surówkę z porów i surowych pieczarek mogę zrobić dla innych to daj przepis. To jest sałatka dość ostra w smaku. Trzeba przygotowywać bezpośrednio przed podaniem, bo pieczarki zmieniają kolor i robi się brzydka. W przygotowaniu super prosta. Proporcje ilościowe pieczarek i porów 1 do 1. Pory razem z zielonym pokroić w cieniutkie plasterki i porozdzielać krążki. Małe pieczarki pokroić w cienkie plastry. Wymieszać pory i pieczarki, można troszkę posolić i gotowe Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2013 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Pestko - ja też mam ok 150mb własnej drogi więc wiem o czym piszesz Dziś kolejne odśnieżanko było, ale szybciutkie, bo kosmetyczne, a potem zaliczyliśmy spacerek 10 km po lesie i okolicy A u nas dziś tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 13.01.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 piękna zima taka ze sloneczkiem:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2013 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 My mamy małą górkę po drodze i czasem ślizgamy się do tyłu. Ja w tym roku już zaliczyłam na naszej drodze poślizg. Wiozłam J. z imprezki późno w nocy. Górkę pokonałam, ale na zakręcie postawiło mnie w poprzek drogi i zablokowałam przejazd kompletnie. Biedny J. na ciężkim kacu o 7 rano odkopywał samochód, bo inaczej nie dało się ruszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Miskanty w słońcu są piękne – energetyczny żółty w środku białej zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 13.01.2013 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Miskanty w słońcu są piękne – energetyczny żółty w środku białej zimy ja też mam jednego:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.01.2013 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Pięknie Pestko u Ciebie,te miskanty to te trawy?Widać fajne tereny dookoła.Ja na budowę jadę jutro czekają mnie wybory kolorów część druga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2013 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Tak, trawy. Usiłowałam sfotografować też inne, ale są za delikatne i jakoś niezbyt fotki wyszły. Tereny naprawdę fajne. Las, łąki i bardzo, bardzo luźna zabudowa. A propos kolorów – śmietanka z gołębim, szarościami i średnio brązową podłogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 13.01.2013 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Tak, trawy. Usiłowałam sfotografować też inne, ale są za delikatne i jakoś niezbyt fotki wyszły. Tereny naprawdę fajne. Las, łąki i bardzo, bardzo luźna zabudowa. [ATTACH=CONFIG]160904[/ATTACH] A propos kolorów – śmietanka z gołębim, szarościami i średnio brązową podłogą. Basia strzał w dziesiątkę ... śmietanka i szary;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.01.2013 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 kurdę ale czy to śmietana czy biały? Dół będą jutro ,albo pojutrze gruntować,no więc mam ze dwa dni czasu chyba.Z kolornicy muszę wybrać szary,to wiadomo katorga. Ci co mnie znają wiedzą ,że jestem niezdecydowana,mega niezdecydowana. Wiem tylko ,że u mojego M. dam zarówno ściany ,jak i sufit w śmietanie ,bo na jednej ścianie u niego tapeta muzyczna,a pokój od północy ciemnawy to jego muzyczne królestwo Mam problem z chłopakami ,kupiłam już dosyć dawno tapety do nich. Jeden ma mieś ten młodszy ściane kolankową potapetowaną i jeszcze mały kawałek ,ale nie wiem jak pomalować resztę ścian.Sufit i skosy są już białe. A to one ta po lewej z napisem sport powieszona do góry nogami to właśnie do małego pięc i pół latka natomiast duży pięcioklasista ma angielską i on będzie mieć potapetowaną kolankową i dużą ścianę tę naprzeciwko kolankowej.Jest ona dość zimnaw odbiorze ,trochę żałuję chyba że ją kupiłam ,ale jak to mówi moja mama za dwa lata zmienię.Najważniejsze ,że jemu się podoba i do łązienki pasuje biały będzie zimno i brudno szybko,szary czy nie za szaro.W całym domu mam szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts