Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzieje się dużo, chodzi mi o klimat, poroża nie zauważyłam :) u mojej ciotki kiedyś poroże prawie na mnie spadło- i nie wiadomo dlaczego bo kołki były nieruszone wcale. Drzwi ze szprosami dla mnie piękne-uwielbiam drzwi ze starych kamienic,światełka przeanalizuję.Ja mam to wnetrze całe w jakiejś gazecie.

Beata Weronika dzięki za kuchnie , mnie się podobają i nowoczesne i klasyczne,ale chyba bardziej te drugie.

Wczoraj spędziłam na budowie kilka godzin, rozrysowywałam oświetlenie w salonie.Ma być nowoczesne-halogeny wbudowywane w sufit.Problem tylko że są na 12V i trzeba transformatorów,ale chyba bardziej że wolałabym żaró∑ki energooszczędne.To są te duże halogeny

albo chors optique albo aquaform squaresy -podwójne najlepiej bezramkowe,aby nie były widiczne,dam foty:

tylko w kolorze białym

http://www.abclampy.pl/photo/product_info/6/a/2/1_6a2292365419.jpg

albo takie też białe

http://static2.skapiec.pl/2328383-1-1-0.jpg

cena obu trochę za duża przy 8 sztukach

Klimat na zdjeciu tez mi sie bardzo podoba. A najbardziej podloga. Dab bielony ale nie bialy.

Wybralas juz dla siebie podloge?

I zdjecia dwoch salonow - zupelnie od siebie roznych i jak tu je polaczyc?? Oba bardzo mi sie podobaja aczkolwiek ten z cegla jest troche zbyt zimny jak dla mnie.

flamant_foto.jpgthumbs_a2.jpg

Ale zdjęcie z dziś,a właściwie z nocy( 01:22!), które dałaś w dzienniku bardzo przytulne, ma klimacik, z lekka zagracone ;) i do oglądania i do mieszkania.

no też mi się tak wydaje ten pokój żyje, tam ktoś mieszka, gotuje,je,są rzczy których bym nie dała,ale i tak mi one specjalnie nie przeszkadzają.

Bryłę domu mam nowoczesną, chciałąbym eklektyzm,ale wiecie,wolałabym mieć starą willę z tych z okresu międzywojennego,czy przedwojennego,piękne podłogi ,duże okna i drzwi i urozmaicić nowoczesnymi elementami.Mam odwrotnie i chyba dlatego mi jest trudno

Hazelko no w końcu przyleciałaś na swojej świętokrzyskiej miotle do mnie :)dla mnie każde spostrzeżenie jest ważne,

wpadaj codziennie

W najbliższym czasie robię badanie wody i wtedy dopasuję stację do moich potrzeb, u nas woda ze studni głębinowej 100 metrów w dół.

Męczą mnie łazienki i kuchnia-nie wiem czego chcę i wiem że z tym muszę sobie sama poradzić,help!!!

ustawienia w łazience już mam,chodzi o kafle podobają mi się z dwóch różnych bajek-chyba-i nie wiem którą wybrać,jakbym miała więcej łazienek to bym nie miała problemu.

Do naszej łazienki na początku chciałam proste kafle grafitowe albo szare o strukturze kamiennej. I znalazłam takie ,które mi się podobaja, ( domus peronda szare ,mirella99 ma takie ale czarne)ale podobno są niezbyt łatwe w czyszczeniu bo są trochę chropowate,więc muszę znależć do nich coś na podłogę.No i tutaj jest problem.

Podobają mi się również z kolekcji Zienia- Tokyo,boję się jednak żebędzie to wszystko za smutne,

http://www.ceramicstyle.pl/uimages/NOWOSCI/zien_503/Tokyo_Taito_szeroka_m.jpg

Hazel Ty masz fajnie bo prysznic masz w innym kolorze i to mi się podoba

szukając urozmaicenia do takich prostych łazienek ,zaczęłam przegladać mozaiki-i są strasznie drogie,a znalazłam coś takiego za co płaci się na metry,mój mąż powiedział ,że on takich nie lubi bo to jest drobizna,ale tym się nie przejmuję

matrix z porcelanosy

http://www.art-ceramika.com.pl/iaranzacje/tb-17.jpg

i jeszcze

tylko co na podłogę

a może dać wszędzie bazówkę z tokyo Zienia,a pod prysznic tą mozajkę z porcelanosy

Basiu, a mozesz wrzucic jakies rzuty?

Co do tej "drobizny" widziałam ja na zywo w Max-Fliz i robi wrazenie ale moj M. tez nie lubi mozaiki, wiec nawet jej nie brałam pod uwage. Masz mozliwosc podjechania do Krakowa? Mysle, ze warto-bo mają bardzo dużo przykładowych aranzacji i zestawien i mozna szybko zweryfikowac, co Ci sie podoba a co nie. Pomysł z białą wneka na prysznic fajny (;)) ale warto powtórzyc gdzies jeszcze ten biały. Wrzuce dzis fotki tej mojej łazienki czarno białej (a własciwie antracytowo-białej) i wizualki, to moze wykluje Ci sie jakis pomysł. Płytek Zienia nie widziałam na zywo, wiec sie nie wypowiem-ale na fotce super wyglądają.

Mirello mnie tak się podoba ta szara peronda domus,że myślę jakie płytki na podłogę,mam tylko z tym problem.Może zadzwonię tam gdzie Ty kupowałaś swoje czarne i może oni coś doradzą.

Ja w obecnej łazience mam białe fugi od 7 lat i jest ok,ale nie pod prysznicem.

Hazelku planowałam właśnie jechać do Krakowa, bo słyszałam że w Max flizie fajne ekspozycje,a gdzie jeszcze warto jechać.

U mnie łazienka zbliżona do kwadraru bo 3 na 3,30.

Jak się wchodzi po prawej pod oknem będzie wanna wolnostojąca ,a dalej prysznic 100x140,natomiast po lewej jedna umywalka nablatowa ( wysoka bateria wychodząca z blatu) na jakiejś szafce 140 ( drewnianej),Nad blatem lustro do samej góry,a dalej bidet i kibelek.Niestety nad kibelkiem i bidetem nie mogę zrobić półki ,bo w gebericie bidetu idzie rura wentylacji mechanicznej z góry z poddasza na dół.

Muszę wziąć syna laptopa i wejść na jakiś program do projektowania koła lub paradyża,ale miałam z tym problem zawsze.

Oprócz wyboru kafelków mam problem na jaką wysokość robić kafle,bo nie lubię ich za dużo,ale bardziej pokieruję się tym co ładnie wygląda.

Basia, projektując łazienkę pamiętaj uwzględnic przed każdym sprzetem przestrzeń do wygodnego korzystania z niego, na przykład przed umywalką to jest ok. 1m, jeśli dobrze pamiętam, żeby się swobodnie schylić przy myciu twarzy, tak samo przy wannie/prysznicu - żeby się swobodnie rozebrać itp. :)

Olu ja będę robiła w najbliższym czasie badanie wody i na pewno coś muszę zamontować,aczkolwiek na stronie viessmana piszą że do własnych ujęć polecają coś innego aquamix,wolałabym to Twoje bo jest tańsze.Te dodatkowe rzeczy, które musieliśmy zrobić ,aby mieszkać na tej działące,pokryły by koszty budowy basenu na innej.( studnia,droga,brak gazu,dom na płycie)

u nas też jest utwardzona tłuczniem na pewnym odcinku,drogi gmiana nie zrobi bo to prywatna developera- bankruta.Myśmy wspólnie z sąsiadami złożyli się na utwardzenie,a jak wszyscy się wybudują-zostały 2 działki- i przestaną jeździć ciężkie sprzęty to damy kostkę.

Woda nie jest taka najgorsza,miałam wyniki z zeszłego roku,więc myślę,że cś takiego jak Ty zamontuję lub w najgorszym wypadku tego aquamixa