Barbara74 13.01.2013 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Pestko napisałam ci maila wczoraj ,nie dostałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.01.2013 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Chciałam Ci ładnie odpisać i jakoś ciężko mi było się zabrać, ale już puściłam. Rób tę śmietankę i nie denerwuj mnie:P Do chłopaków coś poszukam, jakieś inspiracje naścienne, bo kilka dni temu oglądałam, tylko nie zapisałam. Były naprawdę fajne takie chłopięco-męskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.01.2013 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Płyta do kuchni indukcyjna wbudowana w blat musi być jakaś specjalna.Myślałam ,że to kwestia otworu w blacie ,a to chodzi o rodzaj szyby.Te płyty są droższe ,więc rezygnuję.co do szerokości płyty ,bo chciałam mieć 90 cm a to wypada na łączeniu ciągu mebli z półwyspem to przecież mogą w innym miejscu połączyć blat półwyspu z blatem ciągu.Blat półwyspu nie musi być od ściany tylko od 60 cm od ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.01.2013 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Basiu jedz do moich kamieniarzy i pokaż im szkic blatu. może oni połącza ci gdzie indziej ten blat. a ja plytę mam nakladaną , nie wpuszczaną w blat.dla mnie nie ma roznicy:p rob śmietankę , nie biały......... starszakowi jasny szary a mlodszemu może szaro- niebieski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.01.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Szału można dostać z tym, że tylko 5 fotek można wstawić Większość wyślę Ci mailem, tu tylko kilka wstawię sygnalizacyjnie. Odkopałam archiwum z obrazkami do pokojów dziecinnych. To są przede wszystkim inspiracje kolorystyczne. Ale jak zawsze diabeł tkwi w szczegółach, więc też zbierałam fotki, na których są ciekawe elementy dekorujące. Na początek kapitalny pomysł na wnętrze dla chłopaka, ale dość przyszłościowy – myślę, że dla 14latka byłby hitem: Kolory oczywiście tutaj do zmiany, np. drewno pomalować na szaro. Świetne to krzesło przy biurku - chyba Ikea ma takie. Reszta w mailu. Jeszcze zdjęcie półek z tej samej aranżacji. Patrz jak fajnie zrobione podpórki z rurek do wody. Pokój dla miłośnika muzyki. tu podoba mi się szafka postawiona wzdłóż łóżka. Chłopcy i faceci też mają zawsze masę rzeczy do odłożenia przed snem i pyrgają to na podłogę. Tu jest szafka pokaźna. Piękne zestawienie kolorów i super lampa pod sufitem To było dla większego „mężczyzny” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.01.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 To mój faworyt wśród aranżacji pokoi chłopięcych. Zestawienia kolorów Obudowane łóżkoDzieci lubią schowki Namiot np. ze lnu rozpięty nad każdym dziecinnym łóżkiem zyska aprobatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.01.2013 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Jeszcze trochę. Głównie chodzi o kolory, choć elementy zranżacji można z wiekiem mieszkańca dodawać lub zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.01.2013 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Jeszcze jeden pokoik. Głównie z powodu kolorów, ale też ciekawych ścian. Fajna też ta szafa z naklejoną biblioteką. i jeszcze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.01.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Tu oczywiście zestawienie kolorów, ale też aranżacja okna i... można podpisać ścianę Bardzo ładnie wykorzystana literkowa tapeta do oklejenia filarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.01.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Basiu, i jeszcze to http://www.homedit.com/40-teenage-boys-room-designs-we-love/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.01.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 15.01.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 pestko ale inspiracji:jawdrop: Basia na pewno coś wybierze:p a z żoltymi puzzlami odjazdowy pokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.01.2013 22:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Pestko dzięki ,piękne te pokoje,mam kilka ulubionych.Sprawa wygląda tak ,że góra-piętro nie zostało przez nas przemyślane ,architekt dał dupy również.Pokoje dzieci są wagonowate.Ich pokoje powinny być nasze.W jednym sypialnia w drugim garderoba.Natomiast nasza strona domu wysoka z dostępem do stryszku powinna być ich.mieliby pokoje dwupiętrowe.Byliby do bólu szczęśliwi.Szkoda bo dzieciństwo ma się tylko raz.Fajna była inspiracja z tym domkiem na poddaszu ,w dodatku tam był też pokój wagon.Moje dziei uwielbiają domki,namioty,schowki.Ulubioną ich wspólną zabawą jest robienie bazy.Robią sobie namiot z wszystkich koców,kołder i poduch w domu.Sufit u nich jest podwieszany więc pomysł z drabinką po ścianie do sufitu odpada.Tapety są kupione,więc je wykorzystamCo mi się podoba w tych inspiracjach,to jedna zaakcentowana ściana w ciemnym kolorze.Podoba mi sie kolorystyka granatowo,czerwono ,biała lub beżowa.Jak moje dzieci będą dorosłe a ja babcią i zmienimy dom ,to na bank zrobię pokój z łóżkiem piętrowym. U starszaka do tapety dam szare ściany ,bo tak sobie dzisiaj zażyczył,młodszemu dam 2 białe ściany a jedną ciemną kolor z tapety.Muszę pomyśleć o jakiejś zasłonce czy czymś fajnym Wracam do kolorów.Pestko pisałaś,że możesz pomóc w kolorach.Więc tak, miałam dać na dół śmietankę i ściany szare,ale boję się ,bo...1.dzisiaj w sypialni gdzie jest nią ( śmietanką) pomalowany sufit i skosy wpadał niezauważalnie w jakiś zielony,ale okna są zafoliowane i może to złudzenie2.facet pomalował mi część sufitu na dole,gdzie wokoło wszystko białe od gładźi i wyszło to brudno-żółtawo Więc chyba bezpieczniej biały sufit dam na dole.co? Teraz jeszcze mam z caparola próbnik koloru i jak mam szary dobrać,tam szary wychodzi z każdego koloru.Poza tym jaki ciemny ten szary.????? Edytowane 15 Stycznia 2013 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.01.2013 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 pestko ale inspiracji:jawdrop: Basia na pewno coś wybierze:p a z żoltymi puzzlami odjazdowy pokoj Monia jutro podrzucę buty na portiernie na uczelni ,ale po jego wyjeździe do Krakowa,więc dostaniesz je w piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.01.2013 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Myślałam o lago 30 albo ciemniejsze lago 25 a do sypialni chciałam coś z niebieskiego,ale to samo boję się coś wybrać Edytowane 15 Stycznia 2013 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.01.2013 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Najpierw śmietanka. Pamiętam, że RAL 9010 ma w składzie 5% żółtego koloru. Czy to Cię uspakaja, Basieńko? Prawdopodobnie na górze jest jak mówisz, odbicie swiatła przez plastiki daje taki efekt. Niektóre gładzie gipsowe są specjalnie rozbielane dodatkiem niebieskiego. Jeśli Twoja jest aż tak biała, że ten RAL wydaje Ci się żółty, to gładź massz na pewno super białą. Stąd to wrażenie. Już sprawdzam we wzorniku RALa co i jak. Na tej planszy możesz odczytać ile jakiego koloru jest barwach RAL. Pod nazwą kolory podane są kolejno od lewej NIEBIESKI ©, RÓŻOWA CZERWIEŃ (M), CYTRYNOWY ŻÓŁTY (Y), CZARNY (K) w procentach np.: RAL 9010 ma 0%, 0%, 5%, 0% śmietanka RAL 9016 ma 3%, 0%, 0%, 0% biały RAL 9006 ma 0%, 0%, 0%, 40% jasny szary RAL 9007 ma 0%, 0%, 0%, 60% ciemny szary Podoba mi się RAL 7047 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.01.2013 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Myślałam o lago 30 albo ciemniejsze lago 25 a do sypialni chciałam coś z niebieskiego,ale to samo boję się coś wybrać Basia, muszę poszukać wzornika Caparola, bo tak to nie mam pojęcia co to za kolory. Rano. Miałam Ci odpisać na maila i jakoś czas mi się dziś skrócił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 15.01.2013 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 nie pomyliłaś się z kolorem co Ci się podoba?na pewno 7047? tak gładź jest superbiała,ale kurczę ,Pestko ja nie wiem jaki będzie efekt finalny,te % nic mi nie dają. Podłogi mam czarne,przez ogromne okna zimą wpada dużo światła,no bo za oknem biało.Nie wiem ,prościej będzie biały kolor ,z drugiej strony jak bym dałą śmietanę na sufit to kuchnię też mogę w tym kolorze zrobić, ale może lepiej zrobić kuchnię też w szarościach, to wtedy dać po prostu biały W dodatku jutro przychodzi stolarz,mam ustalać szczegóły,nie chcę jak zwykle być niezdecydowana i mówić zadzwonię potem ,musze to przemyśleć. Chodzi o cokoliki schodowe. Sugerowałyście mi Pestko i Moniko ,abym ich nie dawała.Wykonawca mnie namawia,myślę,że chodzi mu o swoją wygodę. No i co dawać czy nie ? On robi też szafkępod umywalki do łązienek i to też będziemy jutro ustalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.01.2013 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Zrobił się niezły bigos z tymi kolorami. Ja piszę do Ciebie o kolorach z palety RAL, a Ty dajesz nazwy „lago 30”, „lago 25”. Szlag! – nie mogę znaleźć wzornika w necie, który podaje takie nazwy O procentach napisałam, żebyś mogła porównać jak to się ma ilościowo – ile koloru dodawano do białego. Ale może to dla mnie skażonej ciągłym patrzeniem na kolory jest jasne, a dla Ciebie problem. Opiszę to inaczej. Jeśli biały jest naszą bazą, to żeby uzyskać przełamanie tego koloru trzeba dodać jeden z czterech barwników kolorowych. Ważna jest proporcja. Zauważ, że tylko w jednym przypadku, żeby uzyskać śnieżną biel dodano 3% niebieskiego, czyli 1/33-cią część całości. Jest to właściwie niezauważalne ludzkim okiem. Odbierasz tylko wrażenie czystszego białego. Pozostałe barwy są uzyskiwane przez dodawanie 5% koloru, czyli 1/20 części. To jest granica, którą oko rejestruje. Śmietanka, ten RAL 9010 jest na tej właśnie granicy. Nie masz się co bać, to jest bardzo delikatny odcień. Tak – z tego wzornika RAL, który wkleiłam podoba mi się 7047 Telegrau 4. Jest to lekko ocieplony jasny szary – do białej farby dodano tylko czarną i żółtą – w proporcjach 1 część żółtego, 4 części czarnego i 95 części białego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 16.01.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 nie dawaj cokolikow przy schodach:no::no::no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts