pestka56 16.01.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 COKOLIKOM stanowcze NIE :no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semira_ 16.01.2013 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 pestko na stronie caparola jest dostepny wzornik kolorów. Chyba nie możesz go przeglądać ale po wpisaniu nazwy wyświetlą się kolory z całej palety odcieni http://caparol.pl/desktopdefault.aspx?tabID=4075&alias=pl&lang=pl&ug1=22464&ug2=22476&ug3=7246 cichaczem podglądam Basi zmagania bo na dniach sama będe wybierać kolory z caparola ( ja też szarości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.01.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 (edytowane) pestko na stronie caparola jest dostepny wzornik kolorów. Chyba nie możesz go przeglądać ale po wpisaniu nazwy wyświetlą się kolory z całej palety odcieni http://caparol.pl/desktopdefault.aspx?tabID=4075&alias=pl&lang=pl&ug1=22464&ug2=22476&ug3=7246 cichaczem podglądam Basi zmagania bo na dniach sama będe wybierać kolory z caparola ( ja też szarości). Semira dzięki Nie grzebałam u Caparola dokładnie. Problem jednak z tym wzornikiem jest taki, że on wirtualny. Każdy monitor pokazuje inaczej, a nie opisali wartości. Zalecałabym ostrożność w korzystaniu, bo nie wiadomo co wyjdzie. Ja mam na szczęście sprytny programik (DigitalColor Meter), dzięki któremu mogę zmieżyć ile jakich kolorów dana barwa zawiera i ocenić zgodnie z wiedzą i doświadczeniem co z tego wyjdzie. O, i są tam też materiały do pobrania w pdfie Edytowane 16 Stycznia 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semira_ 16.01.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Basiu witam się oficialnie w Twoim wątku Od dawna Cię podglądam i kibicuje z całego serducha Czy mogłabyś mi napisać na priv ile płacisz za samtexa 7 bo u mnie w okolicy są 2 sklepy i różnica jest 55 zł na 10l białej bazy. pestka tak wiem, dlatego korzystam z wziornika wypożyczonego w sklepie. W niektórych sklepach można kupić saszetkę z farbą która pozwala pomalować niecały metr. Niestety ilość kolorów jest ograniczona ale widziałam że jest tam kilka szarości (min kolor granit i ferro które biore pod uwagę) Nie wiem jak Basia ale ja szukam ciepłej szarości. Bardzo jasnej i ciut ciemniejszej z tej samej tonacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.01.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Basiu witam się oficialnie w Twoim wątku Od dawna Cię podglądam i kibicuje z całego serducha Czy mogłabyś mi napisać na priv ile płacisz za samtexa 7 bo u mnie w okolicy są 2 sklepy i różnica jest 55 zł na 10l białej bazy. pestka tak wiem, dlatego korzystam z wziornika wypożyczonego w sklepie. W niektórych sklepach można kupić saszetkę z farbą która pozwala pomalować niecały metr. Niestety ilość kolorów jest ograniczona ale widziałam że jest tam kilka szarości (min kolor granit i ferro które biore pod uwagę) Nie wiem jak Basia ale ja szukam ciepłej szarości. Bardzo jasnej i ciut ciemniejszej z tej samej tonacji Semira, podpowiem Ci jak grafik. Wszystko co jest wydrukowane z czasem się utlenia i zmienia kolor. Dlatego nie ufałabym do końca wzornikom w sklepie. Kto wie ile lat je mają i jak często były wystawione na działanie światła. Profesjonalne graficzne wzorniki koloru tzw. Pantone mają zawsze podaną datę druku i zalecenie, żeby max po 2 latach wymienić na nowy. Mam ich kilka z różnych lat i rzeczywiście po pewnym czasie tracą właściwe kolory. Ściągnęłam z Caparola plansze z kolorami z gamy Ferro, Barolo i Palazzo. Ferro i Granit mają proporcjonalnie do innych składowych dużo niebieskiego, więc są to zimne kolory. Barolo i Palazzo są wybitnie ciepłe – wpadają już w beże. W nawiasach podałam kolejne składowe (niebieski, różowy, żółty, czarny) Granit 30 (46,38,37,02) – Granit 5 (68,59,57,38) te są zimne, bo dużo niebieskiego; Granit 60 (12,09,11,00) – Granit 35 (41,33,34,01) te są neutralne, bo kolory są dość zrównoważone ilościowo, Ferro 30 (44,38,39,02) – Ferro 5 (64,60,58,38) te są mniej zimne. Zanim podejmiesz decyzję sprawdź jak wyglądają na ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.01.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Jeszcze o chłopięcych pokojachhttp://www.homedit.com/storage-ideas-for-a-boys-bedroom/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semira_ 16.01.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 dzięęęki Pestka naprawde mi dużo pomogłaś co do próbnika to dostałam nówkę sztukę ale ile poleżała w szafie to nikt nie wie. Zobacze jutro, może jest na nim jakaś data Jeszcze raz przejrze te kolory. Szukam czegoś ciepłego ale jeszcze w szarościach. Mam na oku jeszcze jeden kolor ale nie pamiętam nazwy a próbnik w aucie. To z czego będzie saszetka wypróbuje ale najmniejsza pojemność to 2,5l więc troche drogo wyjdzie jak na testowanie. Ten ferro o ile pamietam nie wygladał tak bardzo zimno na próbniku ale z tego jest saszetka wiec napewno wyprobuje. Praktycznie każda gama kolorów ma szarości w próbniku ale obawiam się że jak wezmę taką z gamy np fioletów to na dużej płaszczyźnie będzie lekko wpadać w fiolet? nawet jak na małej próbce tak nie wygląda? Dobrze to rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.01.2013 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Semira witaj ,widzę ,że po sąsiedzku. Ja kupuję w Katowicach farby,mieli samtex 7 w cenie samtexu 3,czyli 165 zł + vat.Dzisiaj wykupiłam ostatnie wiaderko w tej cenie. Wydałam na farby dziisaj 1000zł Kupiłam czarną do łązienki chłopaków na ściany powyżej kafli i tam gdzie miało być lustro.Możliwe ,że dam tam lustro okrągłe Do pokoju malucha ,na jedną ścianę kupiłam szaroniebieskoą ciemną Pestko jednak kupiłam białą na sufit na dół ( ale zawsze mogę ją wziąć i pojechać aby dali pigment:lol2:) Na dół wstępnie wybrałam jasny szary -Lago 30.Ja mam od mojego malarza caparolowski wzornik . Pestko on jest jasny ,podobny jak na internecie na stronie caparola,co o nim sądzisz? nie za jasny?może powinnam mieć ciemniejszy? a może inny odcień szarego powinnam kupić? Jutro muszę kupić do sypialni,tam 2 ściany szaroniebieskie ( i tu mam problem bo kilka mi się podoba) a reszta włącznie z sufitami śmietanka. Pestko śmietanka trudna do ocenienia bo okna zabezpieczone folią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.01.2013 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 semira a po ile są w Gliwicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semira_ 16.01.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 205 zl i 260zl brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.01.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Basiu, Nie jesteś pewna wyboru, to pamiętaj, że ciemniejszego jaśniejszym skutecznie nie przymalujesz, jasny ciemniejszym tak.Sprawdziłam skład kolorów w tym Lago 30 i wcale nie jest taki bardzo jasny. Z tym białym też mam takie zdanie – maluj, a jak uznasz że do chrzanu, to za niedługo przy odświeżaniu domu pomalujesz śmietanką i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.01.2013 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 205 zl i 260zl brutto 205 to samtex 3 czy 7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.01.2013 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Basiu, Nie jesteś pewna wyboru, to pamiętaj, że ciemniejszego jaśniejszym skutecznie nie przymalujesz, jasny ciemniejszym tak. Sprawdziłam skład kolorów w tym Lago 30 i wcale nie jest taki bardzo jasny. Z tym białym też mam takie zdanie – maluj, a jak uznasz że do chrzanu, to za niedługo przy odświeżaniu domu pomalujesz śmietanką i już. Pestko biały zawsze dobrze wygląda,ale chciałam wiedzieć jak śmietanka,nią maluję sufit i ściany u męża,więc zobaczę. I też sobie pomyślałam ,że jak będzie ok to następnym razem. Ten lago to chyba raczej zimny,ale ja nie wiem co ja chcę ,ten szary lago będzie do cegieł pasował raczej dobrze.Zastanawiam się tylko jak to jest z łączeniem tych kolorów,bo ten lago w salonie będzie z dębową podłogą ,a w kuchni z czarną i śmirtanowymi meblami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 16.01.2013 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 205 to samtex 3 czy 7? no tak pisałaś ,że samtex 7 ,a gdzie za tyle można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semira_ 16.01.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 W knurowie firma complex. Oni handluja tylko samtexem 7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.01.2013 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Basia, to są wszystko spokojne kolory, więc na pewno będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 17.01.2013 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 basiu jestem tak ciekawa co ty tam u siebie w domu robisz, że przy najbliżej sposobności melduje się u ciebie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.01.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Bardzo żałuję, że nie znalazłam tego zdjęcia wcześniej. Może inaczej wyglądałyby Twoje decyzje co do Luster w łazienkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 17.01.2013 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Bardzo żałuję, że nie znalazłam tego zdjęcia wcześniej. Może inaczej wyglądałyby Twoje decyzje co do Luster w łazienkach. [ATTACH=CONFIG]162158[/ATTACH] cudnie. Chyba tak namawialam Basie na lustro do dolnej łazienki , ktora miala być z cegła????a będziez bialymi cegielkami z bialych plytek????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.01.2013 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Pestko na cegłach duże podświetlone lustro też będzie ładnie. Monia zapraszam ,dzisiaj było wieczorem zjawiskowo.Pojechałam po wywiadówce,brzozy zaszronione,po∂swietlone światłami ze stoku.Wszystko białe dziewicze,jak było pięknie,spokojnie,tak świątecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts