Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Basiu,

U mnie oczywiście zima w pełni. Teraz nie ma problemu, bo mieszkam przy drodze krajowej, ale po przeprowadzce ciężko widzę to odśnieżanie 150 m drogi :(. Zimę lubię za oknem, ale kiedy muszę wyjść, albo jechać to już niestety nie :(. W piątek widziałam na własne oczy to co działo się na naszej średnicówce (media o tym trąbiły). Takiego korka jeszcze tam nie było, a w nim co kilkadziesiąt metrów stłuczki, dachowania, samochody w poprzek. Ci co dojeżdżali nie nadążali z hamowaniem. Byłam przerażona. Jechałam po drugiej stronie i czułam się jak w filmie.

Piękny ten niebieski i u chłopaków robi się rasowo :). Już niebawem w Twojej galerii zagoszczą piękne realizacje :hug:

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basiu, MEDAL za ściany.

A łazienka chłopców z tym czarnym – pełen odlot :wiggle:, tylko mnie ten pasek biały na górze drażni. Położyłabym tam Oraca pomalowanego na czarno?

Bardzo piękny ten jasny szary wyszedł w pokoju młodszego

Basiu, pełna zgoda z pesteczką. Czarny na ścianach niesamowity, pięknie wyglada. Brawo za odwagę.

Basiu :jawdrop: chwilę mnie nie było a tu tyyle się dzieję. Powiem to co wszyscy. Sciany pięknie wyszły, szczególnie ta czarna. A co do pomysłu pesteczki na granit nad płytą to naprawdę Super. ja byłam przed takimi samymi dylematami i tez zaczynam to rozważać, wiec nie badź niewolnicą kuchni i zrób własnie tak;)

Wkurzam się jak piszę długaśnego posta,a potem komputer mi się zawiesza:bash:

więc krótko

Ivy pompa Daikin Altherma

Monia dzisiaj wjechałam bez problemu i barierkę zaczęli robić,a dokładniej kopara wjechała

Anita najprawdopodobnie dam granit własnie tam

Magda34 chyba najbardziej lubię czarny w łązience i ciemny szaroniebieski u młodszego

Julianno fajnie że zaglądasz do mnie ostatnio coraz rzadziej bywasz na FM

Pestko dzisja trudna noc przede mną,jutro malarze zaczynają malować sufit na dole,a ja chyba zmienię koncepcję na śmietanowy sufit.W razie czego wzięłam dzisiaj z budowy farbę,aby mi ją zabarwili pigmentem.

Za chilę wkleję fotkę z sypialni i tam jest ten kolor.

Mam problem z kolorem ścian,bo miałam dać ten co dałam do starszego syna,ale już sama nie wiem,bo nie wiem jaki mi się podoba.Boję się czy on nie wchodzi w niebieski.W pokoju starszego ponuro i koloru nie wiedać,okna zawalone śniegiem i nie da się go zrzucić,na dole jak zrobiłam próbę to kolor wydawał się wogóle niebieski,ale wszystkie okna są ofoliowane i kolory są przekłamane,jestem załamana.

Jeszcze o kolorze ścian mogę zdecydować później ,natomiast o suficie jutro:bash:rano

tak wygląda sypialnia kolor ten biały -to własnie jest RAL 9010 śmietankowy,chyba fajnie wygląda,ściana niebieska miała być bardziej szaroniebieska,ale i tak mi sie podoba,chociaż widziałam dzisiaj znowu inną sypialnię na jakiejś stronie i znowu coś innego mi się podoba.No ,ale pomyślałąm ok,za dwa lata

DSC01990.JPG

Wkurzyły mnie dzisiaj wszędzie paski , tzn,malarze mówią,że inaczej nie mogą bo wszystko faluje,mojemu mężowi paski nnie przeszkadzają,

ten sam kolor w garderobie i widok na łazienkę,garderoba ciemna ,bo okno śniegiem zawalone

DSC01993.JPG

widok z innej perspektywy na sypialnięDSC01994.JPG

Basiu bardzo ładna ta smietanka a kolor w w garderobie przy braku swiatla wyszedl jak szary:rolleyes:

Kakusku odgrywa znaczącą rolę nawet nie wiem jak dużą.

Zobaczcie kolor,który miał być na dole , pokazuję eraz zdjęcia tego samego koloru,uwaga:

DSC01999.JPGDSC01998.JPG

DSC01995.JPG

DSC01969.JPG

Pytanie jaki to kolor szary ,nieieski,bo ja zgłupiałam ,nie wiem czy go dać na dół,czy dać zwykły szary np polecany kolor z innej oalety S1500N?i czy on do tej śmietany pasuje?

bo o śmietanie mam zadecydować i ją kupić za 2 godziny

Edytowane przez Barbara74

Basia kazdy pewnie inaczej odbiera koloru tak jak i one roznie wygkladaja w rownie doswietlonych pomieszczeniach. Ze zdjec dla mnie ten szary wpada lekko w niebieski. Z tego co kiedys czytalam S 1500N to taki neutrealny bardzo ladny czysty szary wiec moze faktycznie wez probke i nim machnij kawalek dolu dla porownania.Mi smietanka sie podoba :yes: (niezbyt pewnie pomoglam :()

Basia, jest OK. Nie panikuj.

Ten szary musi być neutralny. To wynika ze składu kolorów, z których jest zmieszany.

A jak Ci będzie za niebiesko, w co nie wierzę, to zawsze możesz pociągnąć transparentną farbą typu verniks w szarawym odcieniu.

Śmietanka PRZEPIĘKNA. Potwierdziła się moja wiara w ten kolor.

Basiu, ja robie kuchnie w Twoich kolorach - 9010 i NCS 1500N. Tak doradzila mi kraszewska i w takich kolorach jest ta kuchnia ktora pokazywalam juz w moim dzienniku juz chyba milion razy.

Ten kolor w sypialni i garderobie to jest wlasnie 1500N tak?

W ogole to baaardzi mi sie wszystko podoba. Naprawde! Ja nigdy nie słodze :)

Basiu w końcu udało mi się nadgonić. Tyle się u Ciebie działo ostatnio a ja nie chciałam stracić ani słówka Zawsze są u Ciebie bardzo ciekawe rozmowy i Pesteczka też co i raz podrzuci jakieś wartościowe informacje.

Widziałam fotki w dzienniku i fajną kostkę wybrałaś :yes: ładnie gra z budynkiem.

Bardzo ładnie udały Ci się kolorki :yes: szczególnie na fotce z sypialni no i czarna łazienka chłopaków szał :rolleyes: Do salonu dała bym neutralną szarość z palety NCS, łatwiej wtedy zmieniać dodatki bo taka neutralna szarość niczego nie narzuca. Śmietankowy sufit będzie ok :) przecież w sypialni wyszło tak fajnie :)

Czytałam też kilka stron... no może wiele stron temu :p że planujesz nie robić ogrodzenia przed budynkiem. My też rozważaliśmy taką koncepcję i nawet dyskutowaliśmy z rodzinką o tym i większość jest przeciwna takiemu pomysłowi, ze względu na bezpieczeństwo i ochronę przez złodziejami oczywiście ;). U mnie co prawda nie ma takiego problemu jak u Ciebie, z odległością ogrodzenia od schodów, ale za to często będą przyjeżdżać do nas klienci a na wąskiej drodze wewnętrznej nie będą mieli gdzie parkować, stąd pomysł żeby zostawić otwarty podjazd. .Nasz domek stoi w szczerym polu , drogę dojazdową zrobią za rok albo dwa i nie wiadomo jak wysoko będzie ona wyniesiona ponad powierzchnię działek. Boję się żeby kostka i brama nie wypadły nam w dole a wtedy cała woda z drogi będzie nam spływała na posesje, więc i to jest także argumentem by wstrzymać się z frontowym ogrodzeniem. No i koszt bramy by odszedł ;) Cały czas rozmyślam nad tą koncepcją... i chciała bym i boję się :p

Basiu przejrzałam dziennik w poszukiwaniu info o montażu szyby w prysznicu waszej łazienki ale niestety nic na ten temat nie napisałas:) czy mogę zatem zapytać Cie jak jest zamontowany?czy masz wpuszczony jakiś profil między płytki na podłodze i do tego jest włożona szyba? bo widze tam dośc duzy profil na dole szyby? czy ewentualnie ktoś z odwiedzających wątek Basi może mi pomóc w tej sprawie?(mam nadzieję, ze nie masz nic przeciwko jakby co:))