Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może ukryj te szafy. Zrób drzwi tą samą farbą co ściany.

Olśniło mnie, ale nie wiem, czy to Ci się spodoba. Przesuwny panel taki od sufitu do podłogi pomalowany oczywiście jak ściana.

Tu na fotkach jest olbrzymi i zasłania raz szafę i bibliotekę, a raz odgradza sypialnię od living roomu. U Ciebie nie musiałby być chyba taki szeroki.

A w ogóle gdzie ta szafa, bo nie widzę na planie:confused:

04-Living_area-03.jpg 04-Living_area-04.jpg 07-Foyer-02.jpg 07-Foyer-03.jpg

dziewczyny mam do Was pytanie bo też nie umiem się zdecydować na kolor z caparola. Jakby tak wziąć próbke z innej tańszej firmy ale z palety NCS.Ten s1500n wygąda fajnie i wypróbować na ścianie. A jak już zdecyduje to kupić całość w caparolu też z palety NCS? U nich nie mam próbek z wzornika a najmniejsza pojemność to 2,5l. Myślicie że miałoby to sens? Chyba wg tego wzornika wszedzie kolor powinien być taki sam? Chyba że sie myle to mnie naprostujcie :)

Jeśli farby są mieszane wg. tej samej ogólnie obowiązującej skali, to powinny być takie same. Ale struktura farb może się różnić, ich gładkość i będą różnice w odbiorze koloru, tyle że minimalne

Semiro powiem szczerze ,że powinny być podobne,ale ja trochę miałam zamieszanie z jednym kolorem z palety RAL 9010,który w zależności czy farba matowa,czy lateksowa dozował zamiast czarnego zielony.

Pestko masz plan parteru,od razu jak wchodzisz do domu po lewej stronie jest wnęka,wnęka.Za ścianą kominkową ,mam schody do piwnicy a dalej za ścianą do piwnicy włąśnie wnęka,tam mi architekt narysował szafę równolegle do ściany kominkowej,a ja chcę ją zrobić prostopadle

ten panel to dobrze się prezentuje na dużych powierzchniach,a ja tam mam mały ką†,zostawię to sobie na potem,jak zamieszkamy,wtedy łatwiej wszystko zaaranżować.

Napisałaś mi Pestko ,że ten S1500N wolałabyś 20 % ciemniejszy,to mi dało do myślenia,bo jak coś się robi to ogólnie ma się wizje,ja tej wizji nie mam,ani na salon ,ani na przedpokój,dlatego mi ciężko coś teraz dobrać ,nawet kolor.Ja mojego salonu nie widzę i nie czuję,

Co do kolorów to najbardziej do tej pory lubię ciemny kolor w pokoju mojego najmłodszego.I zastanawiam się czy ten S1500N nie jest takim kolorem rozmytym,bez wyrazu,z drugiej strony salon mam jasny,ale przedpokój cieny ,więc jak dam ciemniejsz żeby nora się nie zrobiła.

No i tak to wygląda ,idę szukać inspiracji,

Minimalist-Interior-Tuscany-Italy-Bathroom-Dark-Marble-Sink.jpg Minimalist-Interior-Tuscany-Italy-Marble-Sink.jpg

Aha. To ja bym zrobiła te drzwi szafowe jak w tej łazience. Proste skrzydła od sufitu do podłogi. Mogą być łamane, jeśli wychodzą za szerokie. I oczywiście w kolorze ścian. Najprościej

[ATTACH=CONFIG]164917[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]164919[/ATTACH]

Aha. To ja bym zrobiła te drzwi szafowe jak w tej łazience. Proste skrzydła od sufitu do podłogi. Mogą być łamane, jeśli wychodzą za szerokie. I oczywiście w kolorze ścian. Najprościej

Pestko i znow zasialas ziarno watpliwosci u mnie :) Pokazalam drzwi mezowi...moze tez takie zrobimy. Z frezami sa bardziej zobowiazujace...

Zobaczymy.

basiu jeszcze nie mam butów- poniedziałek;)

a szafa - ja jestem za przesuwkami, bo są wygodne i skrzydła nie zajmują dużo miejsca .

ja mam normalnego Paxa z Ikei

http://www.ikea.com/PIAimages/0102038_PE246429_S3.JPG

bardzo dobrze wykonany. wolałabym bez szprosów. ale.......:p

to jest z wzornika RAL dokładnie S 1500 N

Nastepny temat z ktorego trzeba robic doktorat???

Masz babo placek. 9010 to ja myslalam ze wszedzie identyczny bedzie :(

Dziewczynki z tego co ja się orientuję to wszystkie kolorki, które mają w nazwie N na końcu tak jak i ten S 1500 N powinny być mieszankami bieli i czerni bez żadnych innych dodatków kolorystycznych. To jest nazwa podana w systemie NSC tutaj wzornik

Ale zamieszanie z tymi farbami caparol, myślałam że niezależnie od rodzaju farby mieszają te same barwniki :sick:

Ja mam drzwi wewnętrzne malowane w S 6500 N to już jest bardzo ciemny kolor.

Fajne, ale nie tanie, przynajmniej to co wystawili na allegro. Podobają mi się stoły na singerowskich nogach i numerki na dom

A u nas teraz za oknem -15.

Byliśmy dziś na słonecznym spacerze po kolana w śniegu. Skrzypiało i było ślicznie i nawet Spinoza i Pasqal odprowadziły nas kawałek

P1010003.jpg P1010009.jpg P1010012.jpg P1010046.jpg P1010018.jpg :bye:

Basiu jak kolorki ?

Pestko czy 3 fotka to jest dojazd do Was?

Zdjęcia energetyczne, u mnie dzisiaj dzieci szalały u sąsiadów na sztucznej górce,jak ja z elektrykiem i panem od schodów działałam.

Kolory hmmm...nie wiem jaki szary....

w poniedziałek jeszcze będą malować sufity więc mam czas,ale lago nie biorę,no chyba zostaje ten sary ze wzornika ncs

U Ciebie też taka piękna zima?

3 fotka to droga do lasu od naszej głównej. 2 robiłam stojąc na głównej plecami do dojazdu do nas.

Popatrzę we wzornik. Może coś Ci jeszcze podpowiem.

To schody już się robią?

U mnie nie było takiej pogody ,takiego nieba,ale śnieg jest.

Zrobię fotki bo mamy jechać,a schody powiedziałam,że chcę jak najbardziej kanciaste,Pan jest z tych tradycyjnych,więc muszę mu fotki zapodać,aby jego kanciastość nie okazała się dla mnie obłą,powiedziałam ,że bz cokolików,jedynie od frontu czyli z tego boku schodów gdzie nie ma ściany tylko je widać od jadalni cokoliki,takie wykończenie.Będę szukałą teraz aby mu podesłać.A schody...przyjedzie jeszcze raz jak położe podłogę na gó®ze na holu,bo tam podłoga wchodzi na podest,a pan od schodó∑ pa zrobić schodkowy nosek i jeden stopień.Na gó®ze tam jest sytuacja trochę skompliowana,po zabudowaniu antresoli bo musiałam zmienić 3 schodki tam występujące