monika996 27.01.2013 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 juliano ja mam bardzo podobną podłoge ( jak nie taką samą) Basiu przesłałam ci mojego kota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 27.01.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 juliano ja mam bardzo podobną podłoge ( jak nie taką samą) A co konkretnie masz? Idę poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 27.01.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 A co konkretnie masz? Idę poszukać barlinka jednolamelową frezowaną, szczotkowaną. jest lux:p chyba teraz tak się nazywa http://www.barlinek.com.pl/seria_pure/product,dab-caramel-grande,168,info.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 27.01.2013 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 http://www.barlinek.com.pl/files/products/product/68/168/dyB50Cb5Gzcez25_590x295-0.jpg na pewno ten:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 27.01.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Ja właśnie o takiej marzę - jednolamelowa, szczotkowana, frezowana A jak z jakością? Naczytałam się niepochlebnych opinii o Barlinku i odpuściłam sobie, choć mają piękne podłogi. W Tobie nadzieja . Czytałam, że deska barlinecka jest miękka, czy coś w tym stylu. A jakie są Twoje doświadczenia? Rysuje się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.01.2013 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Piękna ta Barlinkowa podłoga. Basia, a które koty chcesz zobaczyć ? :rotfl:U mnie przez ostatnie kilka lat sporo się przewinęło. Poza Pasqalem i Spinozą, była Kropka, Fryga (wylądowała u Kaśki), Cizia, 5 sztuk ciziowego przychówku, i ostatnio Pirat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 27.01.2013 23:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 podliczam gniazdka bo jutro muszę zamówić i jest kocioł,jak zwykle nie mogę się doczytać,zamawiam wszędzie białe simon 54 Pirat podoba mi się to imię dla kota:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.01.2013 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Ja właśnie o takiej marzę - jednolamelowa, szczotkowana, frezowana A jak z jakością? Naczytałam się niepochlebnych opinii o Barlinku i odpuściłam sobie, choć mają piękne podłogi. W Tobie nadzieja . Czytałam, że deska barlinecka jest miękka, czy coś w tym stylu. A jakie są Twoje doświadczenia? Rysuje się? ja jestem zadowolona. Oczywiście ,że jak spadnie coś cięzkieg to sie wgniecie. Ale to jest najlepsza z ich podłog warstwowych . mialam 3lamelową w lakierze bez szczotkowania taką najprostszą za 60 zł. to było gorsza, na mojej rys raczej nie widać , bo szczotkowana. każdą ryske można olejem ciut zamaskować Ale w szpilkach raczej po niej chodzic się nie da. jak chodzicie w butach po domu to trzeba kłasc flizy:p podliczam gniazdka bo jutro muszę zamówić i jest kocioł,jak zwykle nie mogę się doczytać,zamawiam wszędzie białe simon 54 Pirat podoba mi się to imię dla kota:) Basienko super,że już gniazdka. kuchnie przełożyłas??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.01.2013 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 piękna podłoga Monia,ja też mam szczotkowaną,frezowaną,ale niestety lakierowaną,a nie olejowaną.Dzisiaj dzwonię aby się umówić na dokończenie położenia podłogi,salon mam 4 x 9.Dwa duże okna z dwóch stron,zastanawim się jak lepiej ułożyć te deski.Mówi się ,że najlepiej prostopadle do okna,ale ja mam narożne czyli zawsze będzie do jakiegoś prostopadle.Jak dam prostopadle jadalni ,ściany kominkowej, to będę mieć dużo odpadów ( 4 metry) więc może dać je lepiej zgodnie 9 metrami?Kontakty podliczałam wczoraj ,miałam tabelkę z podliczającym programem i mi moje wypociny wcięło,a wydawało mi się ,że na pewno zapisałąm,dlatego po śniadaniu biorę się od nowa, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.01.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 basiu ja też ma lakierowana . lakier mat. a olej ryski trochę tuszuje:p nawet w naszej podłodze. z tym układaniem tez mialam problem i ułozyli mi Panowie tak jak zawsze ukladają . Ja też mam okna z # stron .i ułozyłam tak , aby salon nie wyszedł optyxcznie długi . mam 5 x 12 ( salon + jadalnia). prostopadle do dłuższej ściany:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.01.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 podliczam gniazdka bo jutro muszę zamówić i jest kocioł,jak zwykle nie mogę się doczytać,zamawiam wszędzie białe simon 54 Basiu ile wyszło ci tych gniazdek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.01.2013 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 basiu ja też ma lakierowana . lakier mat. a olej ryski trochę tuszuje:p nawet w naszej podłodze. z tym układaniem tez mialam problem i ułozyli mi Panowie tak jak zawsze ukladają . Ja też mam okna z # stron .i ułozyłam tak , aby salon nie wyszedł optyxcznie długi . mam 5 x 12 ( salon + jadalnia). prostopadle do dłuższej ściany:p No Monia tu też tak myślałąm ,ale Ty masz deski jednolamelowe i każda taka sama?ja mam jednolamelowe,ale 3 rodzaje czyli jedna jest jako jedna deska,druga z fazą pośrodku,czyli optycznie dzielona na 2 i 3 rodzaj to optyczny podział na 3.Przy układaniu ważne jest aby faza deski nie zbiegała się z fazą deski obok.Boję się,że może być dużo odrzutów i przy takim cięciu nie wyjdzie to ładnie. Basiu ile wyszło ci tych gniazdek ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.01.2013 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Basiu to ja chyba nie widzialam takiej podlogi:p ale ten co kładzie powinien ci doradzić z jakiej firmy masz tę podlogę? warstwową???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.01.2013 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Mało widać w sumie 189 sztuk wszystkich elementów,włącznie z ramkami wszystkimiI teraz zastanawiam się czy dawać podświetlane schodowe,czy wszystkie podświetlane,kiedy to jest naprawdę przydatne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.01.2013 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Kahrs Narbonnes,warstwowa 14 mm gruba dąb 175 długie ,szerokie 12,7 cm szerokiejak mam pokój na 4 szeroki to wyjdzie 2 dechy (3,50) + 50 cm tam jest taka rozpisaka jak układać . Edytowane 28 Stycznia 2013 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.01.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Mało widać w sumie 189 sztuk wszystkich elementów,włącznie z ramkami wszystkimi I teraz zastanawiam się czy dawać podświetlane schodowe,czy wszystkie podświetlane,kiedy to jest naprawdę przydatne.no ja nie mam. i nie wiem czy to takie przydatne:p Kahrs Narbonnes,warstwowa 14 mm gruba dąb 175 długie ,szerokie 12,7 cm szerokie jak mam pokój na 4 szeroki to wyjdzie 2 dechy (3,50) + 50 cm tam jest taka rozpisaka jak układać .moje krotsze około 90cm:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.01.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 sprawdziłam teraz robią Barlinka na 2200 mm. ja mam na pewno połowę krótsze: ale u nas sypie:p pieknie jest. zaraz wybieram się do miasta i tam juz tak pięknie nie bedzie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 28.01.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Mało widać w sumie 189 sztuk wszystkich elementów,włącznie z ramkami wszystkimi I teraz zastanawiam się czy dawać podświetlane schodowe,czy wszystkie podświetlane,kiedy to jest naprawdę przydatne. dziękuję, fajna tebelka... musze pomyśleć o swoich pstryczkach i elektryce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.01.2013 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Mogę Ci podrzucić to sobie możesz włożyć swój opis ,swoje ilości i Ci przeliczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.01.2013 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Umówiłam się na poniedziałek na układanie podłogi nie wierzę,że niedługo będzie po malowaniu i podłoga gotowa. Zastanawiam się nad listwami podłogowymi ,brałam pod uwagę listwy firmy drewpol,ale o tym za chwilę Edytowane 28 Stycznia 2013 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts