ivy17 28.01.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Mogę Ci podrzucić to sobie możesz włożyć swój opis ,swoje ilości i Ci przeliczy. jesli możesz to prosze na adresik ze stopki ułatwi mi przygotowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 28.01.2013 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Mogę Ci podrzucić to sobie możesz włożyć swój opis ,swoje ilości i Ci przeliczy. Ja chcem ja chcem! Mam rękę w górze Basiu, mojego maila masz I dziękuję Ci ooogromnie pracusiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.01.2013 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 ok laseczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.01.2013 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Basia, chciałam Cię namawiać na położenie podłogi wzdłuż, jak na tych wizualkach, które robiłam. Ale jak napisałaś, że mają 12,7 szerokości, to nabrałam podejrzeń, że ponieważ deski są wąskie i to wyjdzie bardzo źle. Przeleciałam się po necie i odkryłam, że w długich wąskich pomieszczeniach kładą deski wzdłuż i to wygląda świetnie. Vide 2 pierwsze fotki (chyba nawet Kahrsa). To w poprzek wąskiego, to jedyne jakie na szybko znalazłam. Oprócz Marchewki http://www.marchewka.pl/#/pl/podlogi/MP-44 . Nie podobają mi się w poprzek. Twój salon ma proporcje prawie 2:1. Kładź te dechy po dłuższym boku i nie bój się. Będzie super. Jednak gdybyś nie była pewna, to rozrysuj ułożenie w skali na papierze milimetrowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.01.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 (edytowane) No Monia tu też tak myślałąm ,ale Ty masz deski jednolamelowe i każda taka sama?ja mam jednolamelowe,ale 3 rodzaje czyli jedna jest jako jedna deska,druga z fazą pośrodku,czyli optycznie dzielona na 2 i 3 rodzaj to optyczny podział na 3.Przy układaniu ważne jest aby faza deski nie zbiegała się z fazą deski obok.Boję się,że może być dużo odrzutów i przy takim cięciu nie wyjdzie to ładnie. Piękny arkusz kalkulacyjny Pamiętaj, że masz Maca, czyli pewnie korzystasz z Libre Office. Jak będziesz chciała komuś taki plik przesłać, sprawdź, czy będzie czytelny na PC przez Excela. Libre automatycznie zapisuje z rozszerzeniem „xxxxxxx.ods” i tego żaden PC nie otwiera. Musisz wybrać zapis jak zaznaczony na niebiesko na tym screen shocie. Edytowane 28 Stycznia 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.01.2013 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 dzięki Pestko ,ja też natknęłąm się na to pierwsze zdjęcie i takie myśli mi przeszły,a jak Ty potwierdziłaś to nie mam wątpliwości. Będzie mniej doocinek,szbko się z tym uporają i będzie pięknie Teraz listwy przypodłogowe,planuję je zrobić na kolor 9010 bez seledynu ;)w związku z tym raczej sosnowe najlepsze w zasadzie biorę tylko jedne pod uwagę ,bo je znam http://www.drewlux.pl prosty montaż ,ale....zastanawiam się jak malować,chyba nie wyjmować tego paska ,bo może się wypaczyć i będzie problem ze włożeniem paska . I czy ten paskowy frez będzie szpecił.Plusem jest jego montaż,bo nie ufam montażowi na klej,a tu wkręty są zakryte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.01.2013 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Pestko to mój mąż wczoraj zrobił na swoim -nie macu.Ja nie mam czasu uczyć się tego na macu,ale ogólnie lubię robić takie tabelki i je wypełniać, Ponieważ on się zajmuje elektryką ,a raczej miał się zajmować ,to żeby coś zrobił dałam mu moje zapiski z budowy i kazałam podliczyć.Jednak nie mógł się doczytać ,ja sama wszystko potem uszeregfowałam i powpisywałam,ale niech ma wrażenie ,że on ją zrobił dzisiaj siedzę w domu,pada śnieg od rana,szarówka-brak słoneczka. Głowa mnie boli od tego siedzenia w domu ,ale jakoś mi zimno,a ponieważ jutro wcześnie pobudka,mąż znowu wyjeżdza na północ Polski to ja odwożę dziecko do szkoły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.01.2013 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 basiu mnie sie podoba wzdłuż a mam w poprzek:o o już wolę nie patrzeć na własną podłogę jednak nie nalezy slepo ufać fachowcom:p( mam na uwadze twojego schodziarza i listwy przy schodach:p) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.01.2013 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Monia a propos schodó∑ to muszę z nim jeszcze ustalić jak będzie nie od strony ściany,no chyba zrobię tak: Pestko skorzystałąm właśnie z jabłko + Z a takie kanciaste chciałąbym mieć,muszę mu wysłać i powiedzieć ,że mimo ,że on sugeruje zaokrąglanie ,bo się będą ścierać ja chcę kanciaste Tak sobie myślę,patrząc na moje schody ich wymiary i wszystko,że mój architekt zapomniał ,że schody nie są tylko do wchodzenia,ale to ma być ozdoba domu,przecież patrząc na wiele zagranicznych fotek schodów to właśnie one są ozdobą pomieszczeń. U nas są traktowane po macoszemu. Pestko Ty jesteś naszym forumowym specem od schodów i jeszcze schody Venus w Domu w Mirabelkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.01.2013 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Basiu, świetnie, że będzie wzdłuż. Listwy kapitalne z tym maskowaniem. A jak chcesz je malować, przed zamontowaniem? Ja bym najpierw zamontowała. Kota Pirata mam niestety w małym wyborze, bo to dzikus, choć straszny pieszczoch. Nazwałam go Pirat, bo nam się „włamał”, wepchał na siłę do domu i usiłuje terroryzować moje dwa pieszczochy. J. mówi, że to Pirat w stringach, bo ma śmieszny biały trójkąt między tylnymi łapami na brzuchu Wynikają z tego zabawne sytuacje i awantury z wrzaskami. Być może pójdzie sobie, gdy zrobi się ciepło. Żeby Ci się milej na sercu zrobiło, kilka fotek. Od prawej Spinoza, Pasqal, Pirat i Cizia z kociakami: U nas dziś znowu padają wielkie płaty śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.01.2013 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Pirat to jest kawał byka,ja uwielbiam ten charakterystyczny ruch łapy kociej jak coś wiszącego kot chce dotknąć łapą.Pestko jak to jest ,czy masz swojego faworyta,czy możliwe jest aby wszystkie jbyły jednakowo bliskie twojemu sercu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.01.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Basia, ale Ty chcesz chyba schody z takimi ładnie kanciasto wykończonymi stopniami i tak jak niżej wykończonymi z boku Ja tao chyba na Twoich wizualkach wlaśnie tak rysowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.01.2013 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Basia, a może podstopnice zrobić jak. Strasznie mi się podobają te schody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 28.01.2013 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Pestko te pierwsze co mi pokazywałaś to są tzw.dywanowe, mąż takich nie chciał,teraz bym go przekonała,albo zrobiła bez zgody,ale...mam do stolarza wpłaconą zaliczkę i każda zmiana to podniesie mi cenę i nie mogę negocjować, bo wpłaciłam zaliczkę .A te ostatnie też ciekawe i to bardzo,ale nie mam siły się ze schodziarzem handryczyć.Ale kurczę są fantastyczne wyglądają ja te co ma Beata takie grube bez podstopnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.01.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Pirat to jest kawał byka,ja uwielbiam ten charakterystyczny ruch łapy kociej jak coś wiszącego kot chce dotknąć łapą.Pestko jak to jest ,czy masz swojego faworyta,czy możliwe jest aby wszystkie jbyły jednakowo bliskie twojemu sercu? Mój faworyt to Pasqal. Jest ze mną już 10 lat i wiemy o sobie wszystko Ale koty lubię generalnie, chociaż miałam kiedyś też psa. Lubię je za spokój i „filozoficzne” podejście do życia, za niezależność, umiejętność samodzielnego zadbania o siebie i to, że na ich zaufanie trzeba bardzo zasłużyć. Ale też za niezwykłą grację ruchów i... masz rację co do kociej łapy. Masz jeszcze kilka małych łobuzów. To był okropny rozgardiasz w domu, od czerwca do września byłam „pozbawiona” możliwości posprzątania w domu, wszystko poprzykrywane. Nie zniosłabym czegoś takiego ponownie. Mogę mieć max 4 koty i to dorosłe. A potem przeżycie z szukaniem dla nich domów. Zniknięcie ich matki Cizi po roku bycia z nami przeżywam nadal. Akrobacje 26 dni później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.01.2013 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Pestko te pierwsze co mi pokazywałaś to są tzw.dywanowe, mąż takich nie chciał,teraz bym go przekonała,albo zrobiła bez zgody,ale... mam do stolarza wpłaconą zaliczkę i każda zmiana to podniesie mi cenę i nie mogę negocjować, bo wpłaciłam zaliczkę . A te ostatnie też ciekawe i to bardzo,ale nie mam siły się ze schodziarzem handryczyć.Ale kurczę są fantastyczne wyglądają ja te co ma Beata takie grube bez podstopnic Szkoda, bo byłyby przepiękne i Ciebie. Zmienisz za 5 lat Nie wyrzucaj fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.01.2013 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=165586&d=1347390762 te schody są fajne z boku z listwą pestko Pirat to kawał kocura!!!! ty masz 4 koty???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 28.01.2013 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Basia, wez zobacz u mnie post 578. Takie oswietlenie gdzies u siebie dajesz? Fajne jest ale nie za malo swiatla toto daje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.01.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=165586&d=1347390762 te schody są fajne z boku z listwą pestko Pirat to kawał kocura!!!! ty masz 4 koty???? Oj, NIEeeeeee. Mam 2 na stałe. Ale w ciągy ostatnich 2 lat przewinęło się prócz Pirata jeszcze 3 koty i 5 kociaków. W tym Cizia, która chyba wybrała sobie nasz dom na urodzenie i wychowanie kociąt. Koty to tęgie spryciarze. Pirat jest wolnym, dzikim kotem, który „wprowadził się” tylko na zimę mam nadzieję. Nie mogłam go wyrzucić, ale ograniczam kontakty, choć wyraźnie dopomina się o pieszczoty. Pasqal jest tej samej wielkości, ale kastrat. Pirat to kot z jajami w całym tego słowa znaczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 28.01.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 [ATTACH=CONFIG]165591[/ATTACH] Basia, a może podstopnice zrobić jak. Strasznie mi się podobają te schody. Super są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts