Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziewczyny pędzę ze wszystkim,

było dzisiaj o listwach podłogowych

Pestka napisałaś ,że lepiej pomalować po,boję się,że takie malowanie będzie uciążliwe,albo.... pomalować je bez wyciągania paska,wtedy się nie wypaczy,jak przy wyciąganiu i wkładaniu się uszkodzi farba to domaluję.

było o schodach i ich wykończeniu po boku

o naszych milusińskich kotach :)

i teraz wracam do mojej łązienki na dole ,wiem o boże i teraz

Dałam cegłę na ścianę z lustrem ,chcę powiesić wcześniej na wyprzedażach kupionego Godmorgona z Ikei- szafkę umywalkową.Ponieważ kupiłam z frontem brzozowym ,stolarz zrobi dębowy i poszerzy o 5 cm w bok.( na całą szerokość łazienki)

Gogmorgony mają fajny mechanizm ,ja mam dzielony na pół ,łącznie dwie szuflady.Stolarz tylko da blat dębowy.Niestety muszę szafkę sama zamocować i tu znalazłam coś ,co może się również komuś przyda.

http://www.akcesoria.meble.pl/p27518,zawieszka-807-z-plytka-mocujaca-do-szafek-dolnych-camar-lewa.html

to jakaś zawiszka do zawieszania szafek dolnych,skonsultuję to z moimi kuchennymi, powinni te zawieszki znać,a w necie są chwalone

W najbliższym czasie może nawet i jutro kupię farbę do cegieł,pan z caparola mi ją zresztą cegły pomalował na próbę i będe chciała je pędzlę pomalować,a potem tylko fugi białe i lustro

Pestk,Monia ,dziewczyny mam pytanie ,szczególnie do tych pamiętających moją małą łązienkę

dawać te kafle na ścianę geberitową co mam na podłodze?Kafli nie mam niestety już,więc muszę kupić.Kłopot też ,że na stanie nie mają 60 x60 -czyli takich jak mam na podłodze ,ale mają 60x120,koszt 159 zł za metr.I teraz się zastanawiam,czy olać kafle i ścianę pomalować dobrą farbą-taniej ,czy dać kafle.?

Ja cały czas niezmiennie głosuję za kaflami na geberitowej ścianie.

Ale jeśli masz z tym kłopot to maluj ścianę.

Wiesz jakie mam podejście – „nie ma co się kopać z koniem”. Jeśli nie możesz podjąć teraz decyzji, albo jest to kłopotliwe z jakiegoś powodu, zaczekaj. Zrób teraz to co najprostsze. W końcu to tylko mała łazienka. Świat się nie zawali. A może, jak mówi moja przyjaciółka, „musi dojrzeć i spaść”

są za i przeciw za kaflami

co do tego czy mi się podoba to jż mi wszystko jedno

za kaflami idzie oprócz ceny:

łatwy montaż sedesu,mój kafelkarz coś gderał,że na karton gipsie kibelek dawać to jakiś tam problem,ale sobie z tym poradzi odrysuje tył sedesu na płycie osb i tak go tam przytwierdzi

-chyba jednak mniejszy kłopot w czyszczeniu,ale w zasadzie to myślę ,że to obojętnie czyścić kafle i malowaną ścianę

za bez kafli to:

na 60x60 trzeba czekać 4 tygodnie,są tylko 60x120,nawet 6 kafli nie mają :(

mniej wydatków,ale na półkę geberitową musze dać półke drewnianą ,czy to ładnie czy nie sama nie wiem

Dobra daje bez kafli potem się kiedyś pomysł urodzi.Z drugiej strony może te czarne by fajnie wyglądały

chyba dam kafle...:lol2:zadzwonię do sklepu i zapytam ile kafle by mnie kosztowały to podejmę wtedy decyzję,ogólnie zależy mi na czasie

Patrzyłam troszkę na fm i na stronach architektów wnętrz i wyszło mi, że strasznie po macoszemu są traktowane pokoje dzieci. Owszem jest kolor na ścianach jakieś dywany na podłodze, ale poza tym... mizeria. Co z tego, że ktoś kupuje dziecku dizajnerski fotelik czy krzesełko, kiedy pokój i tak pozostaje nijaki z wrażeniem nieurządzony, pustawy i zimny w wyrazie.

Szocik wymyśliła dla swojej córeczki domek zabaw. I chyba ona jedna :sick:

http://www.ecopuf.pl/p,Pilka-nozna,95.html

Tu pufy i siedziska jak wymarzone do pokoju malucha i nastolatka. Nawet jeden taki puf będzie dobrze wyglądał, a można wrzucić do pokoju 2 różne, albo nawet 3. Są duże, tanie i jest wybór kolorów. Poza tym są miękkie. Można na nich usiąść, a można się przepychać i wałkować z bratem lub kumplem. Są bezpieczne, bo spaść się nie da, co najwyżej zsunąć na podłogę. Są też wykonane z materiału, który zniesie wyniesienie na zewnątrz. Można je też złożyć, po wysypaniu wypełnienia, i schować.

wkleiłam fotki u Szocik, ale powtórzę u Ciebie, bo siedziska-piłki uważam za fajny pomysł dla Twoich synów. Czerwono biała piłka siatkowa idealnie wpasuje się w kolory u starszego.

Screen shot 2013-01-29 at 6.36.58 PM.jpgScreen shot 2013-01-29 at 8.26.06 PM.jpgScreen shot 2013-01-29 at 8.26.22 PM.jpg

Monia rosną ,rosną ja z jednej strony chciałąbym mieć odchodowane i mieć czas dla siebie,ale z drugiej strony uwielbiam je,mały jest taki delikatny,a zarazem łobuzerny i silny,ma tyle radości,puszcza tak wspaniale śmierdzące bąki tzw.kapustniki.Starszy jest mądry urwis,uwielbia wygłupy ,ale nie zna umiaru,uwielbiam rano się do niego przytulać,już rzadziej bo dorośleje.Każdy jednak jest dalej małym dzieckiem,dlatego wkurzam się ,bo uwielbiają swoje bazy-domki,a ja nie mam możliwości im nic fajnego w pokoju zrobić.

Nie wiem czy wiesz,ale zabudowałam antresolę-pustkę nad stołem w jadalni,i tam jst ich wspólny teren 3mx3m,to jest jakby otwarty pokój na górze w holu.

I chociaż o to im powiększyłam ich teren,tam będą mieć TV, komputer-wszystko do kontrolowania co oglądają i inne gry-taki wspólny teren.Starszemu pokazywałam pufy przed chwilą i on tam je chce mieć.

U nas trochę finansowo krucho,więc robimy kuchnię,dokańczamy łazienki ,musimy jeszcze rekuperator kupić,z kredytu zostało prawie nic.

Zobaczymy co zostanie i wtedy pomyślimy co dalej.

Martwię się sofą do salonu,bo to jest zawsze spory wydatek,a ja nawet nie oglądałąm ,nie wiem co byśmy chcieli,na wiosnę jeszcze cholerne schody zewnętrzne i barierka:bash:

Fajne te pufy :yes: Pestko, jesteś niezastąpiona!!

Ja bardzo chciałam zrobić córce takie wiszące siedzisko ala hamak, ale niestety nie wytrzymają go karton gipsy więc dumam nad czymś innym...

Za to farbę tablicową położę :)

A ile Twoja pociecha ma?no z tymi karton-gipsami to wkurzające niestety

A ile Twoja pociecha ma?no z tymi karton-gipsami to wkurzające niestety

Moja córka ma 6 lat i strasznie ją nosi wszędzie, myślałam że takie siedzisko bujane ją trochę wyciszy ;) Teraz myślę o takim fotelu bańce kręconym albo na pałąku ale strasznie drogie są :(

I dodatkowo ciągle rysuje, zużywa tony papieru więc wymyśliłam że zrobię jej na kawałku ściany tablicę, zobaczymy jak się sprawdzi :)