anitka89 01.02.2013 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 Biało maluj maluj Basiu;) choć mówi ci to ta której sie nie chce przemalowac drzwi do przedpokoju ale to wiesz z lenistwa a nie ze nie chce;p Kasiu, może wpadniesz do mnie na kawkę co? plis boisz sie mnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 02.02.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Tez jestem za malowaniem na biało Dzis bede miec zdjecia z mojej cegly juz wyfugowanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 02.02.2013 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 super ,my dzisiaj nie działamy,bo wieczorem jedziemy do sąsiadów obok na parapetówkę,więc wstąpię i zobaczę co słychać,natomiast jutro muszę posprzątać przynajmniej kuchnię,bo w poniedziałek montaż.Malarze mieli uprzątnąć kuchnię,ale nie wierzę w cuda. jestem poddenerwowana tym tygodniem...bo zawsze coś wychodzi na ostatnią chwilę. Elektryk miał zakłądać gniazdka ,ale nie może .W zasadzie może i dobrze,bo jutro mąż założy te co mniej skomplikowane,może jeszcze jakąś lampę.Ja się denerwuję bo był straszny syf ,podłogi były poprzykrywane ,a w poniedziałek wchodzi kuchnia ,czy zdąże to zrobić.... Ze spraw kuchennych chyba zamówię młynek w USA.Czy ktoś wie ,czy sprzęt elektryczny z USa będzie działał dobrze po zastosowaniu takiej wtyczki-przełączki,czy sprzęt może przez to ulegać jakimś awariom?Poza tym chyba zlew zamówię w niemczech ,bo jest tańszyZakochałam się w zlewie-do tej pory nie przywiązywałam wogóle do niego wagiBlanko subline 700- U level w Niemchech 300 Euro ,a w Polsce 2 tys.no i chyba zamówię też za ganicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 02.02.2013 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Basiu spokojnie fajnie ,że już bedzie bardziej domowo. jak będzie kuchnia:yes::yes: :D baw się dobrze na parapetówce. dziś studniowka:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 02.02.2013 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Basiu spokojnie fajnie ,że już bedzie bardziej domowo. jak będzie kuchnia:yes::yes: :D baw się dobrze na parapetówce. dziś studniowka:yes: Monia czyli Ty też się bawisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 02.02.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Monia czyli Ty też się bawisz na początku z 2 godzinki , wystarczy. młody protestuje:yes: idę sama bez M. porobię zdjęcia i wracam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.02.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 super ,my dzisiaj nie działamy,bo wieczorem jedziemy do sąsiadów obok na parapetówkę,więc wstąpię i zobaczę co słychać,natomiast jutro muszę posprzątać przynajmniej kuchnię,bo w poniedziałek montaż.Malarze mieli uprzątnąć kuchnię,ale nie wierzę w cuda. jestem poddenerwowana tym tygodniem...bo zawsze coś wychodzi na ostatnią chwilę. Elektryk miał zakłądać gniazdka ,ale nie może .W zasadzie może i dobrze,bo jutro mąż założy te co mniej skomplikowane,może jeszcze jakąś lampę. Ja się denerwuję bo był straszny syf ,podłogi były poprzykrywane ,a w poniedziałek wchodzi kuchnia ,czy zdąże to zrobić.... Ze spraw kuchennych chyba zamówię młynek w USA.Czy ktoś wie ,czy sprzęt elektryczny z USa będzie działał dobrze po zastosowaniu takiej wtyczki-przełączki,czy sprzęt może przez to ulegać jakimś awariom? Poza tym chyba zlew zamówię w niemczech ,bo jest tańszy Zakochałam się w zlewie-do tej pory nie przywiązywałam wogóle do niego wagi Blanko subline 700- U level w Niemchech 300 Euro ,a w Polsce 2 tys.no i chyba zamówię też za ganicą Basia, spokojnie. Nawet jak coś się nie uda na tip-top, to to już i tak drobiazgi. Cały dom stoi. Najważniesze. Sprzęt amerykański działa u nas bez problemowo, jeśli jest przeznaczony do napięcia 220-230 V. To musi być podane w opisie sprzętu. Ja mam pralkę z USA General Electric i tylko wtyczkę trzeba było wymienić. Są też takie wtyczki-adaptery, które wtykasz do naszego standardowego kontaktu i w nią dopiero tę amerykańską. Szukaj może u Conrada gdybyś potrzebowała. Zastanów się też nad firmą GE jeśli chodzi o młynek. To najpowszechniej używane w Stanach i Kanadzie sprzęty. Wszystkie swoje ambasady też w to wyposażają. Stąd (kupiłam za 50 zł na aukcji w ambasadzie) mam swoją pralkę gigant – świetna, bo każdy koc, kołdrę i inne domowe kolosy mogę w niej prać. Mają w Polsce przedstawicielstwo i serwisy. http://www.megamedia.pl/mlynek-zlewozmywakowy-general-electric-gfc-1001.php nie mają w sprzedaży aktualnie, ale kosztował 1200 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.02.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 na początku z 2 godzinki , wystarczy. młody protestuje:yes: idę sama bez M. porobię zdjęcia i wracam Aż się zdziwię jak wrócisz tak hop siup. U nas też rodzice się odgrażali, że tylko ci będą co na dużurze. A potem wszyscy zostawali i była świetna zabawa, wspólne tańce i nawet pierwsze toasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 02.02.2013 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Basiu, miłej zabawy na dziś i zostaw zamartwiania daleko od imprezki. w poniedziałek kuchnia, jakże się ciesze!!! ja mam ostatnio wnerwa na moje krzywe płytki, tyle kasy a wygladaja jak II gatunek jeszcze dużo uszczerbanych. kochana czy dociera do Ciebie że zaniedługo Twoja parapetówka? To powód do radości a niedociagniecia przestana ci przeszkadzac w trakcie mieszkania, nie bedziesz zwracac na nie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 02.02.2013 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Monia rób zdjęcia i nam pokaż. Pestko dzięki za namiar na tę drugą firmę młynkową,poszukam na na necie.Napisałam wiadomośc do kuzynki czy mi prześle młynek ,wtedy kupię tylko wtyczkę adapter. A co to za Conrad? A wiesz Pestko,że ostatnio kuzynka przesłała mi buty i 2 polary dla dzieci i przysadzili mi cło 80zł:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 02.02.2013 15:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 http://www.gomal.pl/go/_info/?id=3845&partner_id=59595959&code=b8fe21dc89887ca2cfeee1f5b320c4ab&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2013-02&utm_content=3845#nclid=13162ccaa1433bc0da450335d0a816f0 znalazła tej firmy tylko ten,muszę poszukać opini o nim,i poszperać może są inne modele i coś więcej o nim jest informacji Zlew znalazłam na stronie niemieckiej,o 700 zł taniej niż w Polsce forumowa Ola pomogła mi w przetłumaczeniu,czy zlew ma korek automatyczny ,któ®ego przy młynku nie potrzebuję.Napisała mi ,że właśnie z tego samego sklepu coś zamawiała i czekałą 8 tygodni zamiast 7dni.Znalazłam też na niemieckim amazonie ceny koło 300 euro z przesyłką ,u nas 2 tys.Niestety niemieckiego nic nie umiem.No i nie wiem czy ryzykować,albo może wiecie ,gdzie jest jakiś zaufany sklep. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.02.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 http://www.conrad.pl/ Niektóre produkty są diablo drogie, ale czasem tu można znaleźć coś, czego nie ma nigdzie indziej. Są też inne sklepy tego typu, ale ten akurat znam, bo nawet kiedyś mieli w W-wie sklep na pl. Konstytucji. Z tym cłem, to granda. Dziewczyny gdzieś na forum pisały, że kupują w Stanach i bez cła i za przesyłkę jakieś nieduże pieniądze. Może to od sklepu i rodzaju wysyłki zależy ? kompletnie nie wiem. Idę męczyć kuchnię Anitki, bo mnie całkiem znielubi:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.02.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 http://www.gomal.pl/go/_info/?id=3845&partner_id=59595959&code=b8fe21dc89887ca2cfeee1f5b320c4ab&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2013-02&utm_content=3845#nclid=13162ccaa1433bc0da450335d0a816f0 znalazła tej firmy tylko ten,muszę poszukać opini o nim,i poszperać może są inne modele i coś więcej o nim jest informacji Niestety niemieckiego nic nie umiem. No i nie wiem czy ryzykować,albo może wiecie ,gdzie jest jakiś zaufany sklep. A nie znasz kogoś niemieckojęzycznego? Może ktoś z fm? Daj link do tego niemieckiego. Prześlę przyjaciółce, on trochę mówi po niemiecku, prędzej doczyta o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 02.02.2013 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Kuchnia w poniedzialek:rolleyes: Basia masz juz tak bardzo blisko do przeprowadzki -zazdraszczam:wiggle:Udaje zabawy na parapetowce zycze i odreagowania wszystkich ostatnich stresow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 02.02.2013 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 (edytowane) Basia OlaU na pewno Ci pomoze-moze nawet z zakupem? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?203966-Never-Ending-Story-czyli-pogaduchy-u-Oli/page178 Edytowane 2 Lutego 2013 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.02.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 http://www.gomal.pl/go/_info/?id=3845&partner_id=59595959&code=b8fe21dc89887ca2cfeee1f5b320c4ab&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2013-02&utm_content=3845#nclid=13162ccaa1433bc0da450335d0a816f0 znalazła tej firmy tylko ten,muszę poszukać opini o nim,i poszperać może są inne modele i coś więcej o nim jest informacji Zlew znalazłam na stronie niemieckiej,o 700 zł taniej niż w Polsce forumowa Ola pomogła mi w przetłumaczeniu,czy zlew ma korek automatyczny ,któ®ego przy młynku nie potrzebuję.Napisała mi ,że właśnie z tego samego sklepu coś zamawiała i czekałą 8 tygodni zamiast 7dni. Znalazłam też na niemieckim amazonie ceny koło 300 euro z przesyłką ,u nas 2 tys.Niestety niemieckiego nic nie umiem. No i nie wiem czy ryzykować,albo może wiecie ,gdzie jest jakiś zaufany sklep. http://www.mlynkidoodpadow.pl/podstrony/gegfc501.html Czytalaś tu o młynku ? http://www.aglos.pl/pl/c/Mlynki-do-rozdrabniania/149 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 02.02.2013 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Aż się zdziwię jak wrócisz tak hop siup. U nas też rodzice się odgrażali, że tylko ci będą co na dużurze. A potem wszyscy zostawali i była świetna zabawa, wspólne tańce i nawet pierwsze toasty Pestko jak pojdę sama, to M będzie za mną wydzwaniał. to na pewno 2 godzinki:yes: chyba ,że pojdzie ze mną to tylko 1 godzinka:D porobię fotki.... a dyżur mi zdjęli:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola.U 02.02.2013 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Basiu ,gdybyś się jednak zdecydowała (raczej polecam Amazon -tylko pamiętaj ,że przy wysyłce do Pl czas oczekiwania ok.21 dni roboczych ),to mogę pomóc w założeniu konta i złożeniu zamówienia :yes:Także wal śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 02.02.2013 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 Dziewczyny tak na szybko bo wychodzę na parapetówkę,Olu dzięki na amzonie mam konto ,już kupowałam w USA,w razie tłumaczenia derzę jeszcze raz do Ciebie ,bo chyba się skuszę zresztą na blat się też czeka,a 700 zł to dużo.Pestko,jak kupuję w USA to wysyłam do kuzynki,a ona potem wysyła do mnie i własnie od niej mi cło przychrzaniliKakusku,fajnie ,że wpadasz ,mam nadzieję że w przyszłym tygodniu zapodam więcej zdjęćMonia fotki obowiązkowo u mnieO młynkach poczytam jutro,teraz idę na parapetówkę o charakterze sportowym,każdy ma się przebrać na sportowo,przedstawiciel dyscypliny sportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 02.02.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2013 A nie znasz kogoś niemieckojęzycznego? Może ktoś z fm? Daj link do tego niemieckiego. Prześlę przyjaciółce, on trochę mówi po niemiecku, prędzej doczyta o co chodzi. Moje drogie Ja znam deutsch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts