Barbara74 10.02.2013 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Właśnie wróciliśmy z budowy ,dzisiaj ekipa pomniejszona o dzieci i moją mamę.Starszy dzisiaj ma węzeł chłonny powiększony na szyi więc została moja mama z dziećmi. A my z M.działaliśmy.Mr.Wallet był bohaterem w swoim domu,po pierwsze jadąc drugim samochodem nie rozbił miski olejowej, po drugie założył 2 żaluzje drewniane do swojego królestwa i naszej łazienki gdzie jest jego tron .No i również jakąś lampkę przymocował i karnisz w sypialni. Więc tapet ciąg dalaszy nie będzie ,bo w tym jest specjalistką moja mama-tapeciara . Zdjęcia wrzucę do dziennika. Spirea masz rację ,że potem trudno się doszukać,wrzucę za chwilę No i teraz zawsze jadąc na budowę coś zabieram. Moniko fajne to biurko,ja szukam jakiejś konsolki do przedpokoju,więc może gdybym dała drewniany blacik byłoby fajne,ale sprawdzę wymiary,przyznam ,że nie widziałam go ostatnio,a częśto Ikeę odwiedzam. Aneta s dzięki i fajnie,że wpadłaś ,wpadaj częściej będziesz pomocna na etapie urządzania,ja uwielbiam Twoje podłogi kamienne i ceglaną łazienkę,a Ty masz chyba skórzane kanapy i Ikei jak się sprawują?zadowolona jesteś? Pestko tak chyba na dół dam do ceglanej łązienki okrągłe lustro podświetlane od dołu ,ale chyba zdecyduję jak zamontuje pan od schodów,szafkę,a dokładnie blat i pod tym dam ikeowskiego goodmorgona ze zmienionymi frontami (bo są brzozowe,a mają być dębowe jak blat) Do chłopaków też dam okrągłe lustro najprawdopodobnie z Ikei w metalowej ramie Beata jeden młodszy ma ściany białe ,jedną szaroniebieską-w miarę ciemną i daję tapetę,za chwilę zdjęcie ,jest przyklejony jeden pas. Natomiast drugi ma szare ściany i ma mieć tapetę ,a żałuję ,że nie pogipsowałam dwóch ścian pod tapety,bo teraz bym dała granat,a angielskie rzeczy w dodatkach.Natomiast ta tapeta jest w cegiełki w angielskie taksówki czy big ben i chyba autobus,no trudno. Fotki za chwilę,wrzucę chyba i do komentarzy i dziennika. Jutro przyjeżdza forumowy duch od podłogi.Będzie robiona podłoga w salonie i część przedpokojowa na piętrze.Ma ró∑nież konserwować podłogi wszystkie drewniane,bo część robił przed wakacjami.Drzwi w walentynki mają robić. No i już nic nie kupujemy z większych rzeczy.Powiedziałąm ,że wolę rekuperator od kanapy,więc bierzemy tę co mamy teraz,jest bordowa ze sztruksu,ale można ją trochę odmłodzić zmieniając poduchy i siedzisko ,któ®e się ściąga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 10.02.2013 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Beata jutro zrobię foty ,bo nie mam tego pokoju,a dałam foty do dziennika jakieś nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 10.02.2013 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Basiu ja mam owszem skórzane sofy ale z Natuzzi, ta wersja skóry którą wybrałam jest niemal jak tkanina delikatna i przyjemna, sprawuja się super:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucka6 10.02.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Basia, teraz w dzienniku na spokojnie się przypatrzyłam ILE Ty masz szafek w kkuchni!! Chyba całą ścianę więcej niż ja.. Jak jeszcze dojdzie spiżarnia, to faktycznie będzie szaleństwo W ogóle to bardzo mało Wam już brakuje, kiedy przeprowadzka? Łazienka chłopców cuudna, a pokażesz jeszcze pokoik młodszego? Ile ma lat? Bo ja szukam i szukam jakiegoś fajnego pomysłu dla mojego 4-latka i nic mi takiego do głowy nie przychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 10.02.2013 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Basiulka, Zostaw kochana ten niebieski w sypialni. Jest naprawdę ładny. Wstawisz łóżko, konsolkę/toaletkę, powiesisz zasłony i wszystko się ładnie wypełni. Nie masz pojęcia jak miło się czyta te sprawozdania z postępów. Teraz zaczyna być naprawdę jak w domu A kominek pokażesz? I widziałam, że nowych sąsiadów będziesz miała od strony kuchni? Mam nadzieję, że będą tak samo fajni jak pozostali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 10.02.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Basiu-bardzo pracowity weekend mieliscie:yes:ALE JAKI EFEKT!!!JUZ TAK BLISKO DO CELU!!!!JEST PIEKNIE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.02.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Basiu, tylko się nie śmiej ze mnie Poczułam się dumna. Tak pięknie wszystko zaczyna wyglądać, a ja mam w tym maciupci udział W sypialni postawisz głęboki i miękki bielusieńki fotel, a obok fajne światełko i od razu przestaniesz zauważać, że okno przesunęłaś. A... i jeszcze ciężkie aksamitne zasłony na okno – granatowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 10.02.2013 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Basiu ja mam owszem skórzane sofy ale z Natuzzi, ta wersja skóry którą wybrałam jest niemal jak tkanina delikatna i przyjemna, sprawuja się super:yes: Aneta byłam u ciebie dzisiaj i zauważyłam,ze nie masz ikeowskich,ja jak dojdzie do planowania jakie kanapy,nawet nie wiem czy chcę ze skóry,czy z materiału,ze skóry fajne bo chyba łatwiej wyczyścić,a materiałowe lubię bo więcej faktur i kolorystycznych możliwości.Wiesz pięknie masz te okna obrobione dookoła-nie pamiętam jak to się fachowo nazywa. Basia, teraz w dzienniku na spokojnie się przypatrzyłam ILE Ty masz szafek w kkuchni!! Chyba całą ścianę więcej niż ja.. Jak jeszcze dojdzie spiżarnia, to faktycznie będzie szaleństwo W ogóle to bardzo mało Wam już brakuje, kiedy przeprowadzka? Łazienka chłopców cuudna, a pokażesz jeszcze pokoik młodszego? Ile ma lat? Bo ja szukam i szukam jakiegoś fajnego pomysłu dla mojego 4-latka i nic mi takiego do głowy nie przychodzi... Lucka tak szafek mam bardzo dużo ,no i jeszcza spiżarnia ,zrobię zdjęcia włąśnie z widokiem na spiżarkę,chyba tam drzwi nie damy,a na pewno nie w najbliższym czasie. Zdjęcia pokoi dzieci zrobię jutro,ale może lepiej po tapetowaniu,powinnam to zrobić do końca tygodnia,poza tym w czwartek montaż drzwi Co mnie wkurza w pokojach chłopców ,to ,że nie jestem pyskata wtedy kiedy potrzeba,a mianowicie:pokoje chłopców są identyczne jeden ma po prawej stronie dachu drugi po lewej ,pomiędzy nimi łazienka i tak jak w filmie beverly hills 90210 wejście do niej z obu stron,każdy chłopiec ze swojego pokoju.Pokoje różnią się oknem i starszy syn ma okno wyżej -powiem inaczej za wysoko.Mogłam je obniżyć i zrobić wysokośc jak u drugiego,ale nie wywalczyłąm tego i strasznie się wkurzam na siebie.Elewacja by przez to nie straciła.Natomiast drugi młodszy 5,5 latek ma okno fajne ,ale teraz żałuję przeprowadziłam rurę wentylacyjną w pobliżu -powstał słupek -miałam i tak chyba zrobię dać tam półki,teraz bez tego wygląda jakoś dziwnie. Basiulka, Zostaw kochana ten niebieski w sypialni. Jest naprawdę ładny. Wstawisz łóżko, konsolkę/toaletkę, powiesisz zasłony i wszystko się ładnie wypełni. Nie masz pojęcia jak miło się czyta te sprawozdania z postępów. Teraz zaczyna być naprawdę jak w domu A kominek pokażesz? I widziałam, że nowych sąsiadów będziesz miała od strony kuchni? Mam nadzieję, że będą tak samo fajni jak pozostali . Ewa sąsiadów ,mam super za oknem,wprawdzie jak widzisz jeszcze nie mieszkają,ale spotykamy się często na imprezach.Nasze wspólne problemy -droga,woda itp.nas jednoczą ,a nie dzielą i to jest fantastyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 10.02.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Basiu, jestem tu cały czas u cibie, kibicuje a nic nie pisze bo dla mnie nic dodac nic ując a to co cię wkurza9 tak jak mnie w moim domku) przestanie kiedy bedzie już całkowiecie udomowiony. ( powiedziła ta co mysli o odkuwaniu płytek w kuchni:lol2:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 10.02.2013 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Gumisiu tak blisko celu,własnie ściągam różne rzeczy ze ścian i jutro przewożę ,dzieci chcą już spędzić tam noc.chyba po feriach jak starszy wróci tak zrobimy,do tego czasu schody nie bedą zrobione ,ale je chcę odkurzyć i zagruntować wtedy się nie będzie nosić. Pestko tak fotel to świetny pomysł,mam nawet po mojej babci lwowski.Był już taicerowany ze dwa razy,zrobię jutro fotkę jak nie zapomnę,bo nie wiem jaki kolor oparcia,ma drewniane poręcze.Zasłony mam już moje ulubione w kolorze kawa z mlekiem ,ale głównie chodzi o efekt,są w dziurki i światło wspaniały efekt robi.Ale granatowe aksamitne byłyby super i to będzie mój drugi komplet.Masz zasługi ,masz oj dużo,ale tak naprawdę to cieszę się ,nie dlatego ,że mi pomogłaś ,ale ,że Cię poznałam.No może nie tak dosłownie,ale wirtualnie.A wiesz ostatnio przegladając coś widziałam fajne barierki i schody i myślę sobie muszę Tobie to pokazać ,bo wiem,że jesteś specjalistką od nich.Nie wiem jak się zapisuje na tablecie ,wiec nie zapisałam tego. A jeszcze co ostatnio stwierdziłam i chyba jak ktoś poprosi o radę to bedę to zaznaczać.chyba teraz więcej rzeczy bym robiła bardziej praktycznych.Nie chcę latać ze scierką ,łązienka szara ma kafelki wymarzone ,szybką się ja myje i chyba będzie ok w utrzymaniu czystości.Pestko jeszcze o schodach,może ktoś ma i może coś powiedzieć,czy jak nie dam cokolików schodowych to będzie się ściana brudzić?Bo wizualnie mówię nie chce ich,ale rozum mówi czy na pewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 10.02.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Basia, no strasznie fajnie wszystko wyszlo! Ale dlaczego nie po prawej stronie łózko w sypialni? Przeciez szaf nie musisz miec bo macie garderobe tak? Jej! Nie moge doczekac sie czwartku Wiesz dlaczego Moja kolezanka ma kanapy ze skóry i nie lubie ich. Zimą jest na nim mega zimno, musi zawsze koc na nich klasc bo nieprzytulnie i niemilo. A latem człowiek sie do nich klei. No i nie mozna zdjac pokrowcow. Zreszta skora jest taka biurowa, zimna...i trzeszczy. Takie jest moje zdanie, mam nadzieje ze nie masz mi za zle ze je wyrazilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 10.02.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Beata ,bo jak dam po prawej to coś jest problem z gniazdkiem antenowym po lewej stronie ,ale zapytam jeszcze raz elektryków,bo lubię jeździć z meblami po pokoju,jestem z tego znana Idę do męża ,wpadłam na pomysł, aby małemu zrobić łóżko z palet i pomalować na czerwono,tylko palety mają 120x80 i zastanawiam się jak to rozwiązać zrobić 80 cm szerokie i 240 długie,no chyba ,że mi się je uda skrócić,albo zrobię mu siedzisko na tych 40 cm.Idę do męża ciekawe co on na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 10.02.2013 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Jak zwykle mogę robić co chcę,chyba go przekonałam małym nakładem finansowym. Nie wiem jak się do tego zabrać.A raczej jak z tym wymiarem.Mogłabym zrobić 120 szerokie ,ale wtedy jest 160 cm długie A przy 80 cm szerokim jest aż 240 długie ,przy dużym pokoju to nie problem,ale u nich Poza tym podobają mi sie na kółkach,ale takie łóżko potem tańczy,te kółka się obracają i choć stoją to się telepią.Muszę się zainteresować może są kółka ,w zasadzie na pewno są nieobrotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 10.02.2013 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Znalazłam rozwiązanie :)będzie pięknie!!!!czerwone łóżko z palet dla pięciolatka,będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 10.02.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 palety sa rózne wiec mozna pomieszac: (długość × szerokość × wysokość): "europaleta" (EUR) - 1200 × 800 × 144 mm, obciążenie do 1000 kg 1/2 (EUR) - 800 × 600 × 144 mm powiększona (EUR) - 1200 × 1200 × 144 mm ISO - 1200 × 1000 × 144 mm (tzw. angielka) przeznaczona do kontenerów - 1135 × 1133 mm mozna kupić kołka z blokadą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 10.02.2013 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 palety sa rózne wiec mozna pomieszac: (długość × szerokość × wysokość): "europaleta" (EUR) - 1200 × 800 × 144 mm, obciążenie do 1000 kg 1/2 (EUR) - 800 × 600 × 144 mm powiększona (EUR) - 1200 × 1200 × 144 mm ISO - 1200 × 1000 × 144 mm (tzw. angielka) przeznaczona do kontenerów - 1135 × 1133 mm mozna kupić kołka z blokadą Ivy dzięki ,więc się rozejrzę za paletami,ale z tej 120x80, wiem jak sprytnie wybrnąć ,robiąc od razu półeczkę na książkę i lampkę. Ale kółeczka miałam kiedyś zamontowane na łóżkach dziecięcych ,nawet bo zablokowaniu kółko się nie kręciło ale obracało dookoła to metalowe na czym jest kółko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 10.02.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Znalazłam rozwiązanie :)będzie pięknie!!!!czerwone łóżko z palet dla pięciolatka,będzie git fajnie wymyślias:D basiu byłam w dzienniku - super się robi:yes::yes: i to nawet bardzo:yes: Basiu slyszałas o zjezdzie forumek 31 maja:D jedziesz??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 10.02.2013 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 nie słyszałam ,a gdzie,kto oraganizuje????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 10.02.2013 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 szukam palety,myślę o kupieniu nowej ,w 1 gatunku,jestem świeża w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.02.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Może Ivy wie, podała taką pełną info o wielkościach. Ja też chcę. Mam stary komplet 2 fotele i pufa, strasznie niski. Wymyśliłam, żeby podwyższyć je paletami. Są takie dość kanciaste, będą pasować i koty się ucieszą O tablet co i jak zapytam jutro J., bo teraz ślepi w jakiś film. Właśnie kupiliśmy Samsunga, ale ja jeszcze zielona. On rozgryza i potem mnie naumie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts