Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Pisz Spireo swoje uwagi,własnie chcę aby ktoś powiedział co myśli ,czasami nie zauważamy pewnych rzeczy

Spireo masz rację z tymi kolorami,tak wg zasad powinnam była zrobić,ale bałam się,że kolorem zwrócę uwagę na okno czego z racji trochę niefortunnego usytuowania chciałam uniknąć.

Powiedz szczerze,czy jakbym nie pisała ,to byś też zwróciła uwagę,że brzydko wygląda i powinno być bardziej na prawo ?

Jak wchodzi się do tej sypialni to nie razi jej układ prostokątny ,bo wejście jest z widokiem na ściane kolankową

U malucha to samo,myślałam okienna powinna być ciemniejsza,ale tam to okno ze słupem i za słupem bez gładzi ściana ,bo na tapetę.Oj gdybym mogła wrócić dwa lata wstecz...

Edytowane przez Barbara74

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basiu kuchnia na zdjęciach wydaję się takaaa ogromna,gdzie tam do mojej :wiggle: Robi sie pięknie !!! Mieszkając w Irl miałam bardzo podobną kuchnie do Twojej i dlatego w domciu zrobiłam sobie troche inną :pa co.Tapeta w pokoju muzycznym przepiękna :yes:

Pokoik malucha bardzo mi sie podoba:).Kolorek czarny jest rewelacyjny,tez chciałam z takim kolorkiem zaszalec u siebie,ale mój M był na nie.Natomiast łazienka chłopaków bomba:)

A i zapomniałbym o kominku ,piękna zabudowa :cool:

Jutro ci odpisza na priva ok,padam na twarz:hug:

Nie widzę powodu, dla którego miałabyć ukrywać okno. Macie piękne widoki i trzeba je odsłaniać. Z daleko wydawało mi się, że na dole też jest pas.

To co przeszkadza, to karnisz z tymi zasłonami blisko ścianki. Dla porównania, jak będziesz, to ściągnij te zasłony (i jeśli się da też karnisz) i zrób fotkę. Dla mnie jest to za ciężkie i właśnie przyciąga uwagę do okna, które z karniszem prawie wchodzi na skos. Ale może to też moje "zboczenie" bo ja u siebie w ogóle nie chcę firan/zasłon. Chociaż niewykluczone, że w sypialni będę musiała coś zawiesić lekkiego, bo mamy okno 2,4m.

Spireo, myślę tak samo.

Zasłony albo białe, albo w kolorze szaroniebieskiej ściany.

Ściankę kolankową na biało.

Uważam, że jeśli cały pokój nie jest pomalowany na jeden kolor, to kolor kontrastujący powinien być na jednej ścianie. Chyba, że jest jak u juniora – tam całkiem inny klimat i można szaleć z kolorami.

Jeśli kolor ściany u Ciebie w sypialni Ci nie pasuje, to zawsze możesz go przyciemnić, ale

Basiu Orac ma takie całkiem proste listwy, które wyglądałyby jak zaokrąglenie w rogu ściana-sufit. Nie namawiam Cię skoro nie przepadasz, ale wg. mnie to jest bardzo eleganckie wykończenie tej części ściany. Problem tego paska pod sufitem by zginął.

Zobacz, to są takie:

C990_4cef9772b79aa.jpgCX126_4c9b40a6c7b3f.pngCX133_4c9b41e644395.pngCX134_4c9b4224c89fd.png

Są różnej szerokości.

Screen shot 2013-02-12 at 12.34.00 AM.jpg

Ok, okno wchodzi prawie w skos, ale karnisz pogłębia to. Mnie się podoba bez karnisza. Do rozważenia, czy nie pozbyć się karnisza i dać jasną (ecru, albo taki surowy len) roletę rzymską lub zasłonę, ale w świetle okna, żeby nie wychodzić poza ramy, tak jak przy karniszu.

Basia, a na tej fotce bez zasłony jest inny kolor tej ściany czy tylko wydaje mi się, że z zasłonami jest bardziej żółta?

ten sam kolor ,zdjęcia robione przy innej porze dnia

Spireo, myślę tak samo.

Zasłony albo białe, albo w kolorze szaroniebieskiej ściany.

Ściankę kolankową na biało.

Uważam, że jeśli cały pokój nie jest pomalowany na jeden kolor, to kolor kontrastujący powinien być na jednej ścianie. Chyba, że jest jak u juniora – tam całkiem inny klimat i można szaleć z kolorami.

Jeśli kolor ściany u Ciebie w sypialni Ci nie pasuje, to zawsze możesz go przyciemnić, ale

Basiu Orac ma takie całkiem proste listwy, które wyglądałyby jak zaokrąglenie w rogu ściana-sufit. Nie namawiam Cię skoro nie przepadasz, ale wg. mnie to jest bardzo eleganckie wykończenie tej części ściany. Problem tego paska pod sufitem by zginął.

Zobacz, to są takie:

[ATTACH=CONFIG]169445[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]169446[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]169447[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]169448[/ATTACH]

Są różnej szerokości.

[ATTACH=CONFIG]169449[/ATTACH]

Pestko ,ja ogólnie to nawet bardzo lubię takie listwy ,ma je teraz u siebie,ale,jak dam u małego na jedną ścianę ,co zrobić po przeciwnej stronie ,gdzie jest skos?Bo te listwy jakoś przy skosach nie za bardzo widzę

no właśnie wchodzi w skos:(

DSC02039.JPGDSC02053.JPG

ja zasłony chcę mieć na bokach tylko ,w nocy też do zasłaniania również

Jak patrzę na te dwa zdjęcia, to wolę okno bez zasłon. Może jakaś delikatna roleta, a raczej dwie, na każdą szybę osobno. Zdecydowanie.

Zasłony jeśli koniecznie musisz, to jak pisałam białe, albo jak ściana szaroniebieska.

Te wprowadzają zamęt, za dużo się robi i kolor i wzór.

Karnisz dałam tak jakbym dała roletę rzymską ,nawet na tej focie bez zasłon jest karnisz,tylko mało widoczny.No może roleta rzymska byłaby trochę niżej.Jak dam w świetle to nie otworzę.Aha pokój jest wysoki 3 metry,jak nie dam nic do okna to nie będzie za pusto?Materiał w kolorze ścian mam ,to co bedę skazana cały czas na jeden kolor zasłon w tym pokoju? :(

Inspiracja

6-bg-where-we-serve.jpg

Nad oknem jest maskownica pod którą jest schowany karnisz

Zasłony w kolorze ściany:

Guthouse_sypialnia-DSC02039-1A.jpg Guthouse_sypialnia-DSC02039-1B.jpg

Zasłony białe:

Guthouse_sypialnia-DSC02039-2A.jpg Guthouse_sypialnia-DSC02039-2B.jpg

Linki stalowe z Ikea niestety się „wyciągają”. Miałam i szlag mnie trafiał raz na tydzień.