Barbara74 11.02.2013 23:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 (edytowane) Pisz Spireo swoje uwagi,własnie chcę aby ktoś powiedział co myśli ,czasami nie zauważamy pewnych rzeczy Spireo masz rację z tymi kolorami,tak wg zasad powinnam była zrobić,ale bałam się,że kolorem zwrócę uwagę na okno czego z racji trochę niefortunnego usytuowania chciałam uniknąć.Powiedz szczerze,czy jakbym nie pisała ,to byś też zwróciła uwagę,że brzydko wygląda i powinno być bardziej na prawo ?Jak wchodzi się do tej sypialni to nie razi jej układ prostokątny ,bo wejście jest z widokiem na ściane kolankowąU malucha to samo,myślałam okienna powinna być ciemniejsza,ale tam to okno ze słupem i za słupem bez gładzi ściana ,bo na tapetę.Oj gdybym mogła wrócić dwa lata wstecz... Edytowane 11 Lutego 2013 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.02.2013 23:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Zasłony są całe z ażuru ,tylko na górze tam gdzie kółka to inny materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lea1719506104 11.02.2013 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Basiu kuchnia na zdjęciach wydaję się takaaa ogromna,gdzie tam do mojej Robi sie pięknie !!! Mieszkając w Irl miałam bardzo podobną kuchnie do Twojej i dlatego w domciu zrobiłam sobie troche inną :pa co.Tapeta w pokoju muzycznym przepiękna Pokoik malucha bardzo mi sie podoba:).Kolorek czarny jest rewelacyjny,tez chciałam z takim kolorkiem zaszalec u siebie,ale mój M był na nie.Natomiast łazienka chłopaków bomba:) A i zapomniałbym o kominku ,piękna zabudowa Jutro ci odpisza na priva ok,padam na twarz:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.02.2013 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Nie widzę powodu, dla którego miałabyć ukrywać okno. Macie piękne widoki i trzeba je odsłaniać. Z daleko wydawało mi się, że na dole też jest pas.To co przeszkadza, to karnisz z tymi zasłonami blisko ścianki. Dla porównania, jak będziesz, to ściągnij te zasłony (i jeśli się da też karnisz) i zrób fotkę. Dla mnie jest to za ciężkie i właśnie przyciąga uwagę do okna, które z karniszem prawie wchodzi na skos. Ale może to też moje "zboczenie" bo ja u siebie w ogóle nie chcę firan/zasłon. Chociaż niewykluczone, że w sypialni będę musiała coś zawiesić lekkiego, bo mamy okno 2,4m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.02.2013 23:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 szukam foty bez zasłon daj mi minutę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.02.2013 23:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 no właśnie wchodzi w skos:( ja zasłony chcę mieć na bokach tylko ,w nocy też do zasłaniania również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2013 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Spireo, myślę tak samo. Zasłony albo białe, albo w kolorze szaroniebieskiej ściany. Ściankę kolankową na biało. Uważam, że jeśli cały pokój nie jest pomalowany na jeden kolor, to kolor kontrastujący powinien być na jednej ścianie. Chyba, że jest jak u juniora – tam całkiem inny klimat i można szaleć z kolorami. Jeśli kolor ściany u Ciebie w sypialni Ci nie pasuje, to zawsze możesz go przyciemnić, ale Basiu Orac ma takie całkiem proste listwy, które wyglądałyby jak zaokrąglenie w rogu ściana-sufit. Nie namawiam Cię skoro nie przepadasz, ale wg. mnie to jest bardzo eleganckie wykończenie tej części ściany. Problem tego paska pod sufitem by zginął. Zobacz, to są takie: Są różnej szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.02.2013 23:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 okno powinno być bez lewej połówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.02.2013 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Basia, a na tej fotce bez zasłony jest inny kolor tej ściany czy tylko wydaje mi się, że z zasłonami jest bardziej żółta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 11.02.2013 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Ok, okno wchodzi prawie w skos, ale karnisz pogłębia to. Mnie się podoba bez karnisza. Do rozważenia, czy nie pozbyć się karnisza i dać jasną (ecru, albo taki surowy len) roletę rzymską lub zasłonę, ale w świetle okna, żeby nie wychodzić poza ramy, tak jak przy karniszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.02.2013 23:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Basia, a na tej fotce bez zasłony jest inny kolor tej ściany czy tylko wydaje mi się, że z zasłonami jest bardziej żółta? ten sam kolor ,zdjęcia robione przy innej porze dnia Spireo, myślę tak samo. Zasłony albo białe, albo w kolorze szaroniebieskiej ściany. Ściankę kolankową na biało. Uważam, że jeśli cały pokój nie jest pomalowany na jeden kolor, to kolor kontrastujący powinien być na jednej ścianie. Chyba, że jest jak u juniora – tam całkiem inny klimat i można szaleć z kolorami. Jeśli kolor ściany u Ciebie w sypialni Ci nie pasuje, to zawsze możesz go przyciemnić, ale Basiu Orac ma takie całkiem proste listwy, które wyglądałyby jak zaokrąglenie w rogu ściana-sufit. Nie namawiam Cię skoro nie przepadasz, ale wg. mnie to jest bardzo eleganckie wykończenie tej części ściany. Problem tego paska pod sufitem by zginął. Zobacz, to są takie: [ATTACH=CONFIG]169445[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]169446[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]169447[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]169448[/ATTACH] Są różnej szerokości. [ATTACH=CONFIG]169449[/ATTACH] Pestko ,ja ogólnie to nawet bardzo lubię takie listwy ,ma je teraz u siebie,ale,jak dam u małego na jedną ścianę ,co zrobić po przeciwnej stronie ,gdzie jest skos?Bo te listwy jakoś przy skosach nie za bardzo widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.02.2013 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 no właśnie wchodzi w skos:( ja zasłony chcę mieć na bokach tylko ,w nocy też do zasłaniania również Jak patrzę na te dwa zdjęcia, to wolę okno bez zasłon. Może jakaś delikatna roleta, a raczej dwie, na każdą szybę osobno. Zdecydowanie. Zasłony jeśli koniecznie musisz, to jak pisałam białe, albo jak ściana szaroniebieska. Te wprowadzają zamęt, za dużo się robi i kolor i wzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.02.2013 23:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Karnisz dałam tak jakbym dała roletę rzymską ,nawet na tej focie bez zasłon jest karnisz,tylko mało widoczny.No może roleta rzymska byłaby trochę niżej.Jak dam w świetle to nie otworzę.Aha pokój jest wysoki 3 metry,jak nie dam nic do okna to nie będzie za pusto?Materiał w kolorze ścian mam ,to co bedę skazana cały czas na jeden kolor zasłon w tym pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.02.2013 23:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Tak zdecydowanie niebieska ściana po lewej musi być jasna w kolorze reszty,bo teraz robią się schody.Będę malować więc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.02.2013 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Karnisz widać, dlatego może puścić takie linki stalowe z IKEA i na nich będą juz od samej góry. Chodzi mi o to, żeby nie było widać karnisza czy linki, jak tutaj np.http://www.google.pl/imgres?q=zas%C5%82ony+na+lince&start=145&hl=en&sa=X&tbo=d&biw=1366&bih=673&tbm=isch&tbnid=0oeMVr33LtjM_M:&imgrefurl=http://allegro.pl/ikea-zaslony-dagny-2-kolory-300x145cm-i2863971724.html&docid=R8eH187eZhdp2M&imgurl=http://drobiazgikea.mexcom.pl/foto/tekstylia/dagny_zaslony.JPG&w=1024&h=768&ei=iYYZUb7SB6jV4gSgnIAo&zoom=1&ved=1t:3588,r:66,s:100,i:202&iact=rc&dur=459&sig=112973980355308906187&page=7&tbnh=159&tbnw=202&ndsp=26&tx=119&ty=59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.02.2013 00:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 fajny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 12.02.2013 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Basia, zmykam spać. Spałam wczoraj/dzisiaj 1 h, a jutro muszę wstać o 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.02.2013 01:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Inspiracja Nad oknem jest maskownica pod którą jest schowany karnisz Zasłony w kolorze ściany: Zasłony białe: Linki stalowe z Ikea niestety się „wyciągają”. Miałam i szlag mnie trafiał raz na tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.02.2013 02:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 I jeszcze trochę koloru i roletka rzymska Myślę, że również kolory z gamy brązów dobrze by zagrały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 12.02.2013 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Zdecydowanie okno bez zasłon wygląda lepiej, a że coś warto tam mieć, to głosuję za surowym lnem/roletami rzymskimi. A co do linek z Ikea, mam takie same doświadczenia jak Pestka - wyciągają się i wyglądają koszmarnie, jak sznurki do suszenia prania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts