Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A gdzie macie gniazdko do lodówki i piekarnika? na jakiej wysokości?

Mąż dzwonił kilka razy gdzie jestem, ciążko mu było pojąć*co tam tak długo robię.

Po powrocie dostałam przydomek budowniczy.

gniadko do piekarnika mam za słupkiem, w którym będzie stał. a gniazdko do lodówki w linii z innymi gniazdkami nad blatem, do których będą podłączone drobne agd. tak to teraz wygląda:

gniazdko do piekarnika i lodówki.JPG

Niestety byliśmy nie mieliśmy dużo czasu trzeba było szybko wracać, bo dzieci tak jak nigdy nie chorują to teraz tak.Byliśmy w Max flizie i tam wspólnie doszliśmy z mężem do poozumienia co chcemy ,a co nie. Mój mąż ponownie powiedział że on nie cierpi cegiełek.Wybraliśmy więc dla chłopaków kafelki grafitti ,więc łazienka będzie szara i prosta (ciekawe czy to ostateczna wersja).Nazwy kafelków nie znam -tego mi tam właśnie brakuje mają swoje kody ,a nie ma nazwy firmy i kolekcji.

Zweryfikuję to szybko bo są te kafle w Katowicach kiedyś je też brałam pod uwagę.

Co do naszej łazienki to znowu (tak jak ja zawsze chciałam:) )prosta,kamienna, grafitowa,ciemnoszara.Były jedne kafle firmy Tagina, jeden z pierwszych boxów wchodząc od strony oświetlenia po lewej, które nam się spodobały.

Moniko nie umówiłam się na wizualizację, bo jak dzwoniłam to nie było tego pana Tomka,a potem miałam chore dzieci i w zasadzie do ostatniej chwili nie wiedziałam czy pojadę,przypominałam sobie o tym za późno,ale planuję wypad sama do Krakowa, bo zdecydowanie wolę sama oglądać.Mój mąż lubi ogladać gotowe boxy,a ja wiem ,że trzeba również na wzornikach.

Byliśmy w Boza-2, tam chodził za mną krok w krok jeden sprzedawca pachnący potem :mad:więc ja szybko,mąż za mną ,facet za nami.Ja coś do mojego męża ,a on mi odpowiadał tak jakbym z nim gadała- komedia.Potem wróciliśmy ponownie do Max fliza, jeszcze raz zweryfikować nasze decyzje, wstąpiliśmy do rusta obok-ale tam porażka,w Katowicach ekspozycja większa,ładniejsza,w zasadzie na niczym nie mogłam oka zawiesiś.

I tak w zasadzie to do naszej łazienki kafli nie wybraliśmy,wiemy jakie,ale które konkretnie to nie.Aha w max flizie fajne są kuchnie!!!!

Edytowane przez Barbara74

Noooo, zamówiona:wiggle: beda fotki, jak dotrze:rolleyes:

Teraz walcze z oswietleniem do gabinetu i juz nawet cos mam.

A kiedy sobie MF chcesz zaplanowac? Wystawki mają super, prawda? A co do zabierania w takie miejsca Mezów-stanowcze:no: Moj juz po 5 minutach pyta zniecierpliwiony: "Juuuuuuż":rolleyes:

Basia popieram Hazelke-jedz sama bez zadnego chłopa.Ja popełniłam raz taki bład i jak szybko weszlismy tak szybko wyszlismy bo mnie wkurzył po 10 min pytaniem czy ja mam zamiar ogladac wszystkie te "tablice" Teraz wysle go z chlopakami na seans filmowy i bede mogła w spokoju poogladac płyteczki chociaz nieukrywam ze jestem przerazona bo jest tego taka masa ze mozna dostac zawrotu głowy :lol2:

Monika (krk) co jakiś czas udaje mi sie trafić na jakąś fotke Twoich wnetrz i zawsze "zazdraszczam" jak masz ładnie :yes: Najbardziej mi "żal" tej Twojej przestrzeni nad salonem .U mnie wg projektu miało być na gotowo ok 2,75 ale okazało sie ze po zrobieniu wylewek (musiałam robic grubsze) obecnie jest 2,65 cm z czego jeszcze musze obnizyc częśc pomieszczen (w kuchni ,jadalni nie rozprowadziłam elektryki i nie mam tynków bo planowałam podwieszane sufity )

Twoj domek to projekt indywidualny czy jakis gotowiec?

dobra myśl z tym kinem.ale w tym tygodniu pojadę do sklepów w Katowicach, zobaczę meteory,które ma w jasnej łazience anula, jest duża kolorystyka z nich.

Kakusku może poprować sobie przewody po suficie i zatynkuj sufit, nie obniżaj go dalej.Aczkolwiem ja ma też niżej w kuchni i przedpokoju i nie wygląda to źle ,najważniejsze,aby w salonie było wysoko.Idę poczytać co u Ciebie w domu słychać:)

Kakusku,ale Ty nie masz dziennika?

Basia popieram Hazelke-jedz sama bez zadnego chłopa.Ja popełniłam raz taki bład i jak szybko weszlismy tak szybko wyszlismy bo mnie wkurzył po 10 min pytaniem czy ja mam zamiar ogladac wszystkie te "tablice" Teraz wysle go z chlopakami na seans filmowy i bede mogła w spokoju poogladac płyteczki chociaz nieukrywam ze jestem przerazona bo jest tego taka masa ze mozna dostac zawrotu głowy :lol2:

Monika (krk) co jakiś czas udaje mi sie trafić na jakąś fotke Twoich wnetrz i zawsze "zazdraszczam" jak masz ładnie :yes: Najbardziej mi "żal" tej Twojej przestrzeni nad salonem .U mnie wg projektu miało być na gotowo ok 2,75 ale okazało sie ze po zrobieniu wylewek (musiałam robic grubsze) obecnie jest 2,65 cm z czego jeszcze musze obnizyc częśc pomieszczen (w kuchni ,jadalni nie rozprowadziłam elektryki i nie mam tynków bo planowałam podwieszane sufity )

Twoj domek to projekt indywidualny czy jakis gotowiec?

kakusku kupiony gotowiec i przerobiony nie do poznania. działkę kupiliśmy z pozwoleniem na ten dom i aby nie tracić czasu w architekturze na pozwolenia , przerobilśmy ile się da projekt *( w granicach dozwolonych- kubatura , bryła , dach - nie do zmienienia, musiały zostać)

U mnie wszędzie różnie salon ze 3 metry, jadalnia kuchnia przedpokój 2 ,47 potem piętro strona domu rodziców-nasza 2,80 ,dzieci strona chyba 2,70.

Kurczę byliśmy z dziećmi na budowie to dla mnie zawsze koszmar.Buty uglinione, białe od pyłu ubrudzone tragedia.Poza tym tym chciałam włączyć podłogówkę w garażu i przekręciłam dwie wajchy, usłyszałam wodę-chyba się podłogówka napełniała( chyba, bo nie wiedziałam ,któ®e wajchy mam przekręcić) i nagle na pompie wystąpił błąd i się wyłączyła.Więc trudno bedzie zimno,no ale już po mrozach.

No i jeszcze piwnica-a właściwie garaż .Zamokła wylewka bo stała woda przed garażem ,a wiadomo wylewka chłonie wodę i mokro w garażu - dlatego chciałam podłogówkę włączyć.Wkurzyłam się ,na firmę od kostki, która miałam nam kostkę ułożyć przed zimą.I odpływ liniowy przed garażem jest na wysokości kostki ,czyli z 8-10 cm wyżej od obecnego gruntu.Woda która tam spływa nie jest odprowadzana tym odpływem liniowym.no i tak przesiąkła do garażu i teraz pytanie jak wyschnie to jest ok,czy coś się dzieje ze styropianem pod wylewką?

Aha firma tak jakby o mnie zapomniała, a kostka u mnie jest za którą nie zapłaciłam, oni się nie odzywają.Więc co zapomnieli o kostce czy mnie olali?

I chyba wezmę inną firmę od kostki i ja ich oleję teraz,ja sobie przypomną o kostce to powiem bierzcie sobie na plecy te palety kostek

Aha firma tak jakby o mnie zapomniała, a kostka u mnie jest za którą nie zapłaciłam, oni się nie odzywają.Więc co zapomnieli o kostce czy mnie olali?

I chyba wezmę inną firmę od kostki i ja ich oleję teraz,ja sobie przypomną o kostce to powiem bierzcie sobie na plecy te palety kostek

basia ja mam fajną ekipę do kostki, jak chcesz odszukam kontakt:p