Barbara74 14.02.2013 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Nie Szarlotko ,teraz już nie widać były gładźie,fachowiec jak przejeżdza ręką w niektó®ych miejscach może wyczuć,w garderobie mi odkuwali ze dwa metry i kłądli nowy,wszystko zostało po partaczach naprawione,wyprostowane kąty ,krzywizny itp.ten najbardziej popularny czyli strzegomski lub coś w tym styluGranit Taras mam duże dwa okna narożne ,jedno fix i tam jest taras z bruku,a drugie przesuwne i tam mam dechy już kupione -modrzew syberyski.Więc taras będzie łączony modrzew z brukiem,ale z uwagi na gliniaste podłoże powinna być porządna podbudowa,więc nie wiem kiedy go zrobimy:(Radku za malowanie chyba 7 zł jak dobrze pamiętamJa rekuperator mam raczej dobry ,dokładnie podam Ci wieczorkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 14.02.2013 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Jejku Basiu, ale super ze dzis drzwi sie montuja! Czekam na zdjecia i Twoja opinie. Na jej podstawie bedziemy skladac zamowienie Zlozylas zyczenia Portfelowi z okazji dnia zakochanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.02.2013 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 (edytowane) Basia, w ramach pokrzepiania serc, a szczególnie Twojego zacytuję mały artykulik, który kiedyś napisałam (taka sobie krótka notatka) Do tego kilka zdjęć, bo warto zobaczyć. ZGRANY DUET – ekologia z dizajnem Ideą „superuse” lub ponownego wykorzystania jest ograniczenie emisji dwutlenku węgla. Architekci ze studia 2012Architects stworzyli Villę Welpeloo w Enschede w Holandii z materiałów, które zostały ponownie wykorzystane lub poddane recyklingowi. Wszystko czego użyto do budowy pochodzi z obszaru 15 km wokół willi. W konstrukcji budynku jposłużono się 60 %, zaś we wnętrzach aż 90% surowców wtórnych. Elewacja budynku powstała z drewna ze szpul kablowych, a wiele okien wykonano z odpadów szkła. W Roombeek – okolicy odbudowanej po eksplozji w fabryce fajerwerków – Villa Welpeloo wyróżnia się nowoczesnym kubistycznym designem. Jej charakterystyczną cechą są proste linie i ograniczone zróżnicowanie materiałów. Serce domu to obszerny pokój dzienny o niestandardowej wysokości. Połączono go z otwartą kuchnią oraz bardziej prywatną częścią mieszkania. Dzięki niezabudowanym przestrzeniom wnętrz widok z domu rozciąga się na wszystkie strony świata, a przez niektóre pomieszczenia zobaczyć można drugą stronę posesji. Dbałość o szczegóły nadała domowi niepowtarzalny charakter. Obok nowoczesnej sztuki oraz zróżnicowanej stylistyki sprzętów wypełniających wnętrze, akcentem łączącym design z ekologią jest ceramika łazienkowa firmy Duravit. Jej producent znany jest ze stosowania technologii zgodnych z zasadami zrównoważonego rozwoju oraz produktów o ponadczasowym dizajnie. Białe umywalki o geometrycznych kształtach i wanna, zaprojektowane przez Philippe’a Starcka, to świetnie kontrastują z czarną barwą ścian i podłóg. Willa Welpeloo jest doskonałym dowodem na to, że z odzyskanych surowców, nie tylko można zbudować trwałą konstrukcję użytkową, ale też obiekt który zachwyca inwencją i oryginalnym wyglądem. k Więcej tutaj http://www.2012architecten.nl/projecten/enschede.html Niestety po holendersku, ale jest dużo zdjęć pokazujących fazę projektowa i samo budowanie. Oczywiście wujek google dla bardziej zainteresowanych pod hasłem „Villa Welpeloo” oferuje masę zdjęć, choć głównie z zewnątrz. Jak widać, Dziewczyny, jak kasy nie starczy, można posiłkować się własną pomysłowością. A potem, już na spokojnie, uzupełniać i zmieniać Nawet będzie się bardzo trendy Edytowane 14 Lutego 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.02.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Nie Szarlotko ,teraz już nie widać były gładźie,fachowiec jak przejeżdza ręką w niektó®ych miejscach może wyczuć,w garderobie mi odkuwali ze dwa metry i kłądli nowy,wszystko zostało po partaczach naprawione,wyprostowane kąty ,krzywizny itp.ten najbardziej popularny czyli strzegomski lub coś w tym stylu Granit Taras mam duże dwa okna narożne ,jedno fix i tam jest taras z bruku,a drugie przesuwne i tam mam dechy już kupione -modrzew syberyski.Więc taras będzie łączony modrzew z brukiem,ale z uwagi na gliniaste podłoże powinna być porządna podbudowa,więc nie wiem kiedy go zrobimy:( Radku za malowanie chyba 7 zł jak dobrze pamiętam Ja rekuperator mam raczej dobry ,dokładnie podam Ci wieczorkiem Basia, czy ten drewniany taras ma być na gruncie, czy też jest trochę przestrzeni pod spodem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.02.2013 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Pestko ale Ty zdolniacha jesteś,bardzo twórcza z Ciebie osoba. Mnie się też bardzo podobają oryginalne domy.Mąż się wtedy na więcej oryginalnych pomysłów zgadza,i jesteśmy obydwoje zadowoleni. Mam kilka pomysłów na zaadaptowanie starych mebli. Ale o tym jutro. Dzisiaj pierwsze skrzypce grają drzwi Najładniej drzwi wyglądają na mocnym kolorze,czyli ponownie kolor mocny szaro-niebieski w pokoju małego zwyciężył. Drzwi w trakcie montażu,a już mi się bardzo podobają. Z uwagi na rekuperator powinny mieć podcięcia ,które wzięłam ,aczkolwiek wolałabym bez. Beata warto to przemyśleć i zastanowić się czy to bardzo konieczne!!! Drzwi mają wzór zrobiony na indywidualne zamówienie,nie mieli jego w ofercie,Pestko chociaż tutaj okazałąm się twórcza Ale nie chwalę się bo wzór typowy dla drzwi starych kamienic. Beata jeżeli się zdecydujesz to warto zastanowić się na sposobem łączenia ościeżnicy elementu poziomego z pionowym.Ja myślałam ,że będzie po kątem 45 stopni,jest bardziej nowocześnie-co mnie nie martwi -pionowa idzie do samej góry ,a pozioma wchodzi między pionowe,wieczorkiem dam zdjęcia to sobie to przeanalizujesz,jak będziesz chciała to zrobię zdjęcia z salonu,albo facet ci zrobi ,te pod kątem 45. Co do koloru, to ja mam RAL 9010,warto to przemyśleć pod katem np.sufitów,oraz listew przypodłogowych. Na rynku są już gotowe do montażu białe,ja będę musiała malować. To takie uwagi które nie bierzemy pod uwagę i na początku nie są istotne,a potem mogą stać się problemem. Namawiam męża do montażu listew i chyba tak zrobimy.Kupi porządną piłę,którą i tak musimy mieć. Nie wiem ile liczą za montaż ,ale wiem ,że i tak dużo :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 14.02.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Rany!!!!! Basia, wywody i opisy, ale GDZIE SĄ FOTKI, JA SIĘ PYTAM??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.02.2013 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Pestko grunt mam niżej więc, albo słupy wyleje,albo ławy. Muszę pomyśleć nad dodatkami,bo dom stał się mdły ,ale to już po blatach w kuchni jak ją ubiorę w zioła i inne dodatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.02.2013 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Szarlotko mam tu słaby internet i nie wgra się na picassa,spróbuję wczorajsze zdjęcia jeszcze raz teraz zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.02.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Basia, sama napisałaś do czego może przydać się doradca podczas budowy. Ta masa duperel, które składają się na całość jest trudna do ogarnięcia dla osoby budującej bez stałego wsparcia architekta-wnętrzarza i całej ekipy technicznej. Ty masz to już w małym paluszku Kreatywna jesteś co najmniej wystarczająco, żeby mieć piękny i interesujący dom to więcej niż niejeden grafik (czyli ja ) potrafi. Pod taras możesz zastosować bloczki fundamentowe. To łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.02.2013 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Dzięki Pestko sąsiedzi też mnie namawiali na taki biznes ,zobaczymy. A bloczki,i tak musiałąbym zrobić fundamencik:(. Gdybym miała grunt piaszczysty to owszem.Aczkolwiek mogłabym zrobić spadek na glinie ,potem dać warstwę przepuszczającą żwiru i piachu i dać bloczki.nawet jakiś dren wrzucić,aczkolwiek chyba to niekonieczne. Co do drzwi to jeszcze nowa uwaga ,podsumuję to w dzienniku ,ale nie dzisiaj ,wybierając zawiasy w drzwiach motylkowe-czyli nieukryte,warto wiedzieć jedną rzecz. Te ukryte inaczej schowane da się super regulować tak aby umieszczenie skrzydła pomiędzy ościeżem było idealnie symetryczne ,zawsze jest jakaś szpara a te zawiasy dają duże pole manewru. Drzwi są piękne !!!!!,ha,ha ciekawe kto czyta ,a kto tylko czeka na foty,może Was zmuszam do czytania,ale to tylko pogłębi Waszą budowlaną wiedzę Dziewczyny mam zlew,młynek ,baterię zamó∑ię dzisiaj i przyjdzie szybciutko ,więc pomiar blatu i do 2 tygodni gotowa kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 14.02.2013 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 czytam, czytam:D - nie tylko foty przeglądam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.02.2013 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 czytam, czytam:D - nie tylko foty przeglądam:D good girl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.02.2013 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Też czytam, ale ciekawość mnie żre aż miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.02.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Też czytam, ale ciekawość mnie żre aż miło :yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.02.2013 16:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 zdjęcia porobione pakuję się do domu,montaż zakończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 14.02.2013 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 zdjęcia porobione pakuję się do domu,montaż zakończony Matko świeta! Basia dziecko usmarkane mi sie tu kreci pod nogami a ja nic nie robie tylko czekam na zdjecia drzwi!!! Moich drzwi Kochana, nic sie nie przejmuj ze budowa sie skonczyla. Bedziesz nam doradzac co i jak przez następne miesiace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.02.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 basiu czy ty wzorujesz się na moim dzienniku- tam same opisy:lol2::lol2::lol2::lol2: bez fotek:lol2::lol2: czytam i czekam na fotki tych cudownych drzwi:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.02.2013 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Monia ,a kto cię nauczył wrzucać foty? Ko,widok od wejścia w dali na prawo kuchnia widok z małego pokoju na drzwi od starszego na dole mam zawiasy chowane na gó®ze nie,natomiast wszystkie drzwi mają zamki magnetyczne i sa bezprzylgowe tutaj zastanów się jak Beata wybierzesz te drzwi jakie chcesz łączenia ościeża,ja bym wolała pod kątem 45 stopni,a mam pod 90 stopni,nie wiem dlaczego tak mam ,nie było zaznaczone to zrobili jak chcieli,aczkolwiek dużo osób woli tak -bo jest bardziej nowocześnie kwestia gustu Podsumowując na zdjęciach wyglądają drzwi nijako a są piękne,najładniej prezentują się na ścianie u malucha aha to może podłoga w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 14.02.2013 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 cudowniaście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.02.2013 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 cudowniaście Ivy dzięki,na zdjęciach te drzwi jakoś nie tak pięknie wyglądaja jak w rzeczywistości,zdjęcia robione już jak było ciemno na dworze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts