Barbara74 17.02.2013 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Pestko te pierwsze mojego małego zachwyciły,nic dziwnego lubi schowki i piętra.No ale to dla starszego,ciężko to widzę,ale muszę sobie poradzić.Dziwne z tymi złodziejami ,przecież teraz nie trzyma się pieniędzy w domu,no chyba,że na ścinach wiszą jakieś obrazy,biżuteria też w większości jest sztuczna,po co oni się włamują,ppooglądać wnętrza?zniszczyć?ukraść czajnik ,bo mojej wielkiej lodówki by nie wynieśli.U mnie nie mają jak uciec-jedna droga,domy blisko,w kilku cały czas na miejscu,bo albo nie pracują,albo siedzą w domu,nie mają ustalonego rytmu ,więc podjeżdzają,każdy ma alarm, kamery,zapewne da się to ominąć ,ale dla czego ubrań,stolika z palet ?Oj Beata mój architekt to znajomy,płaciliśmy za projekt bardzo dużo ,a nawet nie widziałąm 3D środka,bo nie wiedziałam ,że takowe można zobaczyć.Generalnie większych zastzreżeń nie mam,większych.Z zewnatrz jest ok,schody generują koszty,ale całą okolicę widać jak na dłoni,lubię na nich stać i jestem jak z Solid security,wszystko widać :)On nam zaproponował na początku większy dom ,salon był*szerszy ,ale nie było nas stać na większy i go zmniejszył i myślę ,że to spowodowało ,że antresola nad jadalnią stała się kominem,więc ją zabudowaliśmy ,a pokoje dzieci trochę za wąskie.Okno w sypialni to moja wina,On tam chciał dać zwykłe nie balkonowe i bardziej na prawo,z tym oknem to się męczyliśmy na początku to miałe być jakieś trójkątne ,poszukam to dam wizki,naszych .Ale okno wysoko w pokoju dziecięcym to jego wymysł i tu mój błąd bo to czułąm i w porę nie wybiłam kilka .Za to sami przesunęliśmy na dole ściany ,powiększając kuchnię,a zmniejszając gabinet męża.Zlikwidowaliśmy antresolę ,nie daliśmy tam okna jest ciemno,ale to taki pokój TV powiększony hol na górze,muszę dać zdjęcie.A ogólnie to zabrakło okna na gó®ze czyli w sypialni na tę stronę co duże okna w salonie,a po drugie co uważam za podstawowe niedociągnięcie,część nasza na gó®ze ( sypialnia,garderoba,łązienka )jest bardzo wysoka 3 metry ,a mogło być nawet wyżej ze 3,10.Tam powinny być dzieci .Jest tam dobre dojście do stryszku i był tam go nie zabudowała wtedy.Miałyby antresolę, piętrowe łóżko i inne atrakcje.Koncepcja domu jest ok.Dzieci mają osobną część jak wchodzisz na górę to oni są na prawo,a my na lewo, pomiędzy nami jest klatka i była pustka.Fajnie to wyglądało ,ale brakowało nam wspólnego pokoju dla dzieci ,przy tak małych ich pokojach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 17.02.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 basiu domowo się robi. super jest:yes: co nie tak z tapetą????? a z blatem , nie wiem . Ja wolę kamien. drewnianą bym dala nadstawkę . Tak jakby wyżej:yes: no ale tylko ja jestem przeciw:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.02.2013 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Moniko pokażę o co chodzi z tapetą u starszego ,nie pokazałam jej bo nie mogę na nią patrzeć,ale może komuś będzie pasowała ,wklejam ,aby ktoś miał orientację jak to wygląda w realu chyba irytują mnie te Big Beny,klejąc tapetę nawet myślałam ,że zrobimy z przesunięciem ,wtedy te big Beny byłyby porozrzucane,ale zrobiłyśmy tak jak powinno być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.02.2013 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Co do blatu na półwyspie to przez to drewno jest wydzielona strefa jedzeniowa,fajnie to wygląda,musze jeszcze mojego M. zaciągnąć na budowę,ale teraz pracuje coś tam ważnego robi i mi dzisiaj lampek nie założy.On o tym blacie jeszcze nie wie,chce żeby zobaczył to w realu na zdjęciu.Szukam tapety do starszego.Moniko a ty widziałaś u kogoś pomalowaną ścianę na gładkiej tapecie z włókna szklanego,bo chcę wiedzieć czy to wygląda jak ściana czy to widać ,że jest pomalowana tapeta,czego nie lubię.Zaznaczam tylko rozpatruję gładką tapetę szklaną,tylko chciałąbym aby to nie było widać ,że to malowana tapeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 17.02.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 basiu wiesz co zostaw tę tapetę. postawisz meble i Big beny ci nie będa przeszkadzaly, Ta tapeta nadlugim wąskim kawalku by lepiej wyglądała:) co tam będzie stało?????? a jak już nie będziesz mogła siępatrzeć to zostaw 2 paski tapety, 1 pasek zamaluj, znow 2 paski( ale to w ostateczności) nie widzialam takiej tapety z włokna , gdzie ma być??????? Czyli pan Portfel nie zostanie dziś bohaterem swojego domu:rotfl: Basiu a czy twoj M jest z wykształcenia muzykiem??? ta tapeta????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 17.02.2013 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Starszemu zrob beton:D będzie zachwycony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 17.02.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Basiu, pięknie!!! Włąsnie z mężem oglądamy tą waszą przestrzeń a ja wzdycham do kuchni!!!! Blak koniecznie łącz z drewnem zrobi sie jeszcze cieplej i przytulniej i dokup krzesła z drewnianm siedziskiem takie kreciołki i bedzie super!!!zazdroszcze tak pozytywnie oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.02.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Basiu, wszystko wyszło naprawdę super. Baardzo mi się podoba. Blat w kuchni drewniany bardzo na tak! Zegar fajny Wasi architekci to dupy? A moj???? Jestem wsciekla znow od kilku dni. Bylismy ociemniali jak robilismy ten projekt. Raz ze wyszedl wielki jak stodola. Za wysoki. Architekt dupa nie wpadl na pomysl zeby obnizyc sciane kolankowa. A my zorientowalismy sie jak juz bylo po ptakach. Dom zupelnie nie dostosowany do działki. Działka mala a na niej wielka gruba stodola. Dom zabardzo odsuniety od drogi skutkiem czego nie mamy ogrodu!! Za domem jest trawa owszem ale kto tam bedzie lazic jak architekt dupa nie zrobil tam tarasu ani chociaz jednego duzego okna. Mamy super widok za domem ale architekt dupa zamiast tam zrobic nasza sypialnie albo choc jeden pokoj dzieci to nie. W ostatniej chwili wstawilam tam okno ale to lazienka, to i tak bez znaczenia. Architekt dupa zrobil dom po skosie skutkiem czego beda sie deski rozjezdzac. Scniana z kominkiem pod kontem nie wiem po cholere. Na 3D pokazywal cos czego nie ma! Jestem tak wkurzona ze odbija sie to oczywiscie na moim mezu. Czekam na tego dupka architekta jak do nas przyjedzie to sie spytam co mial na mysli piszac ten projekt. Bo ja nie wiem.,,, Sorry Basiu za zale moje... A Twoj dom jest super! Naprawde bardzo fajny. Pokazywalam projekt Twojego domu mezowi. Ja uwazam ze masz piekna, zwarta bryłe i wykorzystaliscie na maxa dzialke. Architekt Twoj madra glowa!! Beata Każdy z nas ma takie zbuki w domu. Jak zaczynam wyliczać swoje zaczynając od przeciekającego dachu, to natychmiast sobie przypominam w jaką czarną rozpacz popadałam każdorazowo. Każde odkrycie, zrozumienie, że powinno być inaczej i lepiej działało na mnie koszmarnie. Dół psychiczny, sprzedać, dać sobie spokój i już. A potem uszy do góry i szukanie rozwiązania. Tylko spokój może nas uratować – to była nasza naczelna maksyma i nadal jest, gdy wjeżdżamy do zbyt wąskiego garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semira_ 17.02.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Basiu pięknie się robi w Twoim domku Ja mam w mieszkaniu 2 pokoje z pomalowaną tapetą z włókna szklanego ale z wzorem . Gładkiej nie widziałam. Jak chcesz to mogę jutro pstryknąć pare fotek. Tapeta ma paski szersze niż zwykła tapeta ale jak się naprawde dobrze przyjrzysz to widać łączenia. Napewno mniej niż na zwykłej ale jednak widać. Nie wiem jak to wygląda na gładkiej A jaki masz plan na tą tapetę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.02.2013 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Za chwilę dam fotki z lodówką na swoim miejscu,bohater mąż ją wyregulował ,i ją załączyliśmy.Mężowi pomysł z blatem łączonym z drewnem jak najbardziej przypadł.Musze tylko teraz zobaczyć czy są blaty drewniane 3 cm grube,poza tym kolor musi być zbliżony do koloru okien.Wracam z fotami jak dziecko położe spać. Pestka ma rację trzeba szukać rozwiązania problemu,bo można się psychicznie zajechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 17.02.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Basiu-kurcze powtorze sie ALE JEST PIEKNIE!!!A czy ty bedziesz laczyc kamien z drewnem na blacie?To super bo ja od wprowadzki chce dorobic drewniany barek przy wyspie i nie wiem jak to bedzie wygladac..TO SOBIE U CIEBIE WYLUKAM:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.02.2013 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Tak Gumisiu chcę połaczyć ,tylko muszę sprawdzić czy są blaty 3 cm i gdzie i jak się je łączy z meblami,naklej??? Witaj Semiro,widzę,że sąsiadka jesteś Kuchnia, powiem jeszcze szafki naprzeciwko są 60,80,60,80 nie lubię tego robienia w kratkę ,ale ze względu na zmywarkę nie miałam wyjścia,albo mogłam dać daleko w kąciku karnym zmywarkę i obok niej na lewo zlew,ale bawiałąm się czy nie będzie za daleko do płyty.Ze względów wizualnych wolałabym dać inaczej niż dałam. Mogłam dać jeszcze za zmywarką ,60 cm, trochę żałuję bo by lepiej to wyglądało,a taką opcję rozważałam.No trudno... Dzisiaj lodówka znalazła sie na swoim miejscu.Kurczę jest fantastycznie oświetlona w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 17.02.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Basia -kurcze OGROMNIASTA TA KUCHNIA!!!!Tak mi sie jakos z Amerykanskimi kojarzy:yes: Na blat w kazdym razie czekam-ja swoj chyba dam zrobic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.02.2013 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Monia starszy jest tradycyjny ,nie lubiłby betonu, ale poradzę sobie.Jutro mam być rano na budowie ,jest pomiar blatu, i muszę wiedzieć,w zasadzie nie wiem co,ale chyba:w którym miejscu płyta,zlew , gdzie umieścić baterię ,przycisk do młynka i gniazdko w blacie.Aha i muszę znać średnice otworu.Ale to mogę zawsze dosłać,zlew i płyta jest na miejscu to zrobią szablon.Zastanawiam się tylko jakie drewno dać na ten półwysep ,czy dąb i zabarwić jak okna, nie mam pojęcia.Musze wiedzieć czym połączyć i jak przymocować drewno do mebli.Nie chcę zamówić mniej granitu a potem mieć problem z tym drewnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.02.2013 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Basia -kurcze OGROMNIASTA TA KUCHNIA!!!! Tak mi sie jakos z Amerykanskimi kojarzy:yes: Na blat w kazdym razie czekam-ja swoj chyba dam zrobic... co to znaczy dam zrobić ,gdzie coś chcesz dorobić, Ty Gumisiu to chyba dębowy, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.02.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Basia, aż mi się spać odechciało, a ja dziś zajeżdżona jak stara kobyła. Jest coraz piękniej Blaty chyba standardowo mają 3 cm. W LMie są fajne bukowe i dębowe w rozsądnej cenie. Musisz ten blat zrobić :yes: Lodówka ma french doors, bo nie pamiętam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 17.02.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 co to znaczy dam zrobić ,gdzie coś chcesz dorobić, Ty Gumisiu to chyba dębowy, prawda? No ja chcialam przedluzyc moj blat w kuchni taka debowa" L"-odwrocona do gory nogami i caly czas sie zastanawiam czy zrobic 6 cm(blat granitowy jest3 cm),czy zrobic 10 cm -nawiazujac do debowego stolu... Ta "L" nie bedzie dluga -jakies 60 cm przedluzenia wyspy i noga w dol-OCZYWISCIE TEZ TO TRZEBA PRZYKLEIC DO GRANITOWGO BLATU-ALE TO JUZ ZOSTAWIE MOJEMU SZPECOWI:) Chcialam zeby to bylo z fosztow debowych -tak jak stoly a nie z klepek... TYLKO SAMA NIE WIEM JAK TO BEDZIE WYGLADALO:(-PEWNIE UDEZE PO POMOC DO PESTECZKI:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.02.2013 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Basia, aż mi się spać odechciało, a ja dziś zajeżdżona jak stara kobyła. Jest coraz piękniej Blaty chyba standardowo mają 3 cm. W LMie są fajne bukowe i dębowe w rozsądnej cenie. Musisz ten blat zrobić :yes: Lodówka ma french doors, bo nie pamiętam? Tak Pesteczko ma ,jest wspaniale ogromna w środku i wiem ,że dzieci będa ja chciały dla tych światełek w środku cały czas otwierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.02.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Monia starszy jest tradycyjny ,nie lubiłby betonu, ale poradzę sobie.Jutro mam być rano na budowie ,jest pomiar blatu, i muszę wiedzieć,w zasadzie nie wiem co,ale chyba: w którym miejscu płyta,zlew , gdzie umieścić baterię ,przycisk do młynka i gniazdko w blacie.Aha i muszę znać średnice otworu. Ale to mogę zawsze dosłać,zlew i płyta jest na miejscu to zrobią szablon. Zastanawiam się tylko jakie drewno dać na ten półwysep ,czy dąb i zabarwić jak okna, nie mam pojęcia. Musze wiedzieć czym połączyć i jak przymocować drewno do mebli.Nie chcę zamówić mniej granitu a potem mieć problem z tym drewnem Już lecę z informacją. Blat do mebli na kołki. Nawierca się otworek w meblu i w blacie i wstawia takie spec kołeczki ryflowane. Panowie od blatów na pewno będą wiedzieli. Mam w zasobach archiwum fotkę blatu stołu jasne drewno łączone z czarnym kamieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.02.2013 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Czyli tak jakby pogłębiasz wyspę o to drewno, nie czekaj jak L to chyba inaczej ,muszę zajrzeć do Ciebie i spojrzeć na kuchnię. Ja nie wiem jak połaczyć to drewno z granitem ,aby jaj nie było,czy tylko przy sobie zestawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts