Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Pestko oj dlaczego jest tak późno,słuchaj jak dam część blatu na półwyspie w drewnie to i tak cokolik granitowy pociągnę do końca czyli po drewnie.

I jak półwysep ma 90 albo 95 cm to jakie proprcje, teraz na zdjęciach jest około 40 cm drewna.

Takie rzeczy lubię przemyśleć, a pomiaru nie mogę odwołąć ,bo jest o 8 rano.Więc specjalnie nie odwołam ,bo musiałąbym chyba o 6 rano dzwonić

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może raniutko zajrzysz.

Dałabym pół na pół drewno i granit. A cokolik tak jak mówisz.

Wiesz, ja chyba też się „szarpnę” i na blacie mojego eklektycznego kredensu położę czarny kamień. Łupek nie będzie pasował, więc granit. Ładnie zagra z orzechem. Chciałam biały marmur, bo mam wystarczający kawał odziedziczony po blacie u moich znajomych, ale jak zobaczyłam u Ciebie na zdjęciach, to mi się odwinęło.

jutro będę mieć wycenę schodów,ale to przyszłościowa sprawa,i kominka -tego jestem ciekawa.Chciałabym aby dali rozsądną cenę ,bo nie musiałabym mieć kontaktu z panem kominkowym.

Anita zegar fajny,ale wolałabym bardziej prosty metalowy, taki bardziej industrialny,kupiłąm go kiedyś w TKmax

jutro będę mieć wycenę schodów,ale to przyszłościowa sprawa,i kominka -tego jestem ciekawa.Chciałabym aby dali rozsądną cenę ,bo nie musiałabym mieć kontaktu z panem kominkowym.

Anita zegar fajny,ale wolałabym bardziej prosty metalowy, taki bardziej industrialny,kupiłąm go kiedyś w TKmax

No to czekamy Basiu na wyceny a napiszesz mi na priv ile za metr blatu ci powiedzieli?

Co do zegara widziałm taki w TK ale tez sie powstrzymałam z tego samego powodu co mówisz bo poluje na metalowy ale nigdzie nie moge znajsc dostepnego na sklepie ponizez 1000 zł. chyba szukac nie umiem;p

Basiu a może ten zegar podrasowac troszkę i zrobic go w odcieniach czerni i szarości i juz przybieże troszke bardziej industrialny charakter

Basiu znalazłm cos w dobrej cenie tylko nie wiem czy sie spodoba:

http://www.formazone.pl/data/gfx/pictures/large/9/3/739_1.jpg

http://www.formazone.pl/data/gfx/pictures/large/5/3/735_1.jpg

ze strony http://www.formazone.pl/search.php?node=192&counter=4

Edytowane przez anitka89

Anitka, oba fajne. Temu pierwszemu przemalowałabym tylko cyfry na czarno i ten krążek pod wskazówkami. A duże one? Bo takie zegary są fajne jak mają min 50 cm średnicy.

Już sprawdziłam sama 67 – 70 cm to dobra wielkość.

Anitka, Ty mogłabyś taki powiesić na kominku

Anitka, oba fajne. Temu pierwszemu przemalowałabym tylko cyfry na czarno i ten krążek pod wskazówkami. A duże one? Bo takie zegary są fajne jak mają min 50 cm średnicy.

Już sprawdziłam sama 67 – 70 cm to dobra wielkość.

Anitka, Ty mogłabyś taki powiesić na kominku

Ja myślę taki powiesić na ścianie od strony kuchni tam gdzie miala byc wneka na drewno bo na tej scianie bedzie cegła i fajnie moze to wygladać.

Na kominku nie chce cały urok w tych płytkach drewno-betonowych i ramie stalowej bedzie:D

Ale jestes bardziej za pierwszym tak?

Zegar jest z Westwing. Pojawia się i znika co jakiś czas. Ja tam poluję na ładny i łatwy w wykonaniu stół do salonu, więc często zwiedzam.

Basiu, a coś wiesz już o łączeniu drewno-granit?

Jeśli chcę połączyć blat granitowy z drewnem to muszę sobie to jakby sama robić, bo kamieniarze są tylko od granitu.

Ale chyba jednak odpuszczę z innych względów,bo:

za dużo się dzieje w tamtym kącie.Mam niedaleko płytę i tam muszę coś wsadzić w cegły-albo blacha czarna,albo granit.więc znowu pas cegieł będzie przerwany.Dlatego jednak zdecydowaliśmy się nie łaćzyć blatu z drewnem ,aby nie było wszystkiego nadźgane.

To połączenie super by wyglądało na wyspie ,któ®a nie styka się ze ścianą.

U mnie z półwyspu do płyty za blisko.I byłoby za dużo różnorodności.

A tak ogólnie jeśli komuś podoba się ten pomysł to jest teą problem z blatem,ani w casto ani w Leroy nie ma 3 cm,ale to nie problem bo stolarz może zrobić.

Pozostaje kwestia również łączenia-styku granitu z drewnem,ale tematu wczoraj nie rozeznałąm ,bo po ponownym przeanalizowaniu ,uznaliśmy,że może być zgrzyt blat-ściana.

Basiu,

rany, ile masz metrów blatu, że wyszła taka cena??

Jaką Ci podali cenę za metr kwadratowy?

U mnie w granicach 1200 zł - czyli przy szerokości blatu 60 cm za metr bieżący wychodzi 720 zł.

Oczywiście wiem, że za wycięcie otworu na zlew, baterię, młynek, płytę, pojemnik na płyn się dopłaca (po 100,200 i więcej złotych za każdą pozycję); nie wiem, ile kosztuje transport i montaż.