Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurczę na Westingu to ceny zazwyczaj wysokie :(

A jaki stół ,do zrobienia.o co chodzi?

Najlepiej szukać w necie produktów, które są wystawiane na Westwing. Tylko raz trafiłam na rzecz tańszą u nich niż normalnie w sklepie lub promocji, w większości jest taniej (w tym przesyłki tańsze) albo firmy są tego rodzaju, że nie można ich znaleźć i wtedy faktycznie jest tylko Westwing. Czasami lampę można taniej ustrzelić. Ja kupiłam tam tylko raz czerwony kubeł do łazienki, ale też cena była w normie.

Basiu,

napiszę Ci, czego się dowiedziałam w lokalnej firmie, może Ci to pomoże w ewentualnych negocjacjach z wykonawcą: za montaż blatu płaci się 150 zł/ metr bieżący, natomiast transport - jeśli to kilka km - jest za darmo.

Oczywiście, jak pisałam, doliczają za wycięcie każdego otworu w blacie, ale to max 800-1000 zł za wszystkie.

Basiu,

no niestety obróbka i montaż jednak sporo kosztuje, przeliczyłam sobie dokładnie blat granitowy do swojej kuchni, z podklejką i usługą montażu, oraz wszelkimi wycięciami na płytę, zlew itp - blat 300 x 60 cm, wyspa 200 x 120 z bokami - wychodzi ponad 10 tysięcy, a pewnie czegoś nie doliczyłam:(

Westwing najczęściej droższy niż gdzie indziej. Ale ja go zwiedzam regularnie bo daje szybko przegląd czego warto szukać.

Stół – moje osobiste Szczęście powiedziało, że chce spróbować zrobić sam. Narzędzia i miejsce oraz przyjazny tartak – wsio jest. Niech próbuje. Nie mam stołu dużego jadalnego i męczymy się zestawiając dwa nasze stare stoły kuchenne. Na szczęście są jednakowe.

Ja chcę olbrzyma. Powinien mieć 100–120 cm szerokości i min. 260 cm długości. Nie do kupienia, a w każdym razie za rozsądne pieniądze.

Kiedyś podobały mi się z Belbazaar

Belbazaar-318.jpgBelbazaar-ZEN_525.jpg

ale są ciut za małe i kasa nie ta.

Ostatnio znalazłam jeden taki, co podbił moje serce, ale.... sama nie wiem. Kupić takiego nie kupię. Pozostaje złożyć sprawę w ręce J. i mieć nadzieję:yes:

Basiu, daj spokój. Coś Ty nawywijała z tym blatem? Pozwolisz zmarnować taki kapitalny pomysł? :bash:

To nie prawda, że tam się za dużo dzieje. No, chyba się rozpłaczę:(

Belbazaar-318.jpg

Belbazaar-ZEN_525.jpg

mąż przywiózł laptopa i kosmetyki ,ale spałam u sąsiadki ,która była sama i prosiła mnie.Zgodziłam się ,bo nawet nie mam tu materaca,mam 2 koce i malutką podusię.

Więc na jednym bym spała a drugim przykrywała się.Czas chociaż jedno łóóżko tutaj przywieźć ,kupić, cokolwiek.

Pogoda bajeczna ,rano zaliczyłam z dzieckiem spacer,odśnieżyłam schody i podjazd,nie mam aparatu -szkoda

Jest tak pięknie,że śnieg razi w oczy.

No i jeszcze sprawa blatu,po pomiarze osobistym pana od blatu i dodatkowym kawałku na ścianie granitu nad płytą o szerokości okapu 90 cm i wysokości 75 cm.Doliczyli mi ok.1800 zł więcej.Wkurzyłąm się na maxa. i mówię ,że cena wzrosła nie proporcjonalnie do całości przy tak małym kawałku i jeszcze o gr.2 cm.

Monia jaki masz granit? pisałaś ale nie pamiętam zimbawe czy indiana black?