Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

nie Moniko zamawiam w Hoderze,Ci Twoi i tak robią poprzez ekipę z Krakowa.Lacobela osobiście nie lubię,a nierdzewka z charakterem przemysłowym tak.Monia ja teraz mówię o kawałku na ścianę pod okap nad płytę indukcyjną.

Jadę jeszcze zobaczyć inny czarny granit i on jest tańszy.

Polery ogólnie sa dużo tańsze :(

Moi byliby tansi:)

daj cegłe i szklo bezbarwne:yes:

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Monia ja chyba na tę chwilę pomaluję ten kawałek pod okapem, chyba,że spodoba mi się ich tańszy kamień, jadę go zobaczyć, też czarny i oni go sami szczotkują,czyli indian black szczotkowany,ten płomień zimbabwe drogi jak cholera ,różnica w mojej kuchni 2 tys.A może jest ok.

Wczoraj na budowie zaczęłam się zastanawiać nad dolną łązienką i nagle zaczęłam się zastanawiać nad tym czy kibelek jest -geberit podłączony do wentylacji,nie jest na pewno ,no bo komin wentylacyjny zaczyna się od sufitu,a ja mam półkę nad geberitem.

No i co teraz?????????wiem ,że istnieją jakieś automatyczne napowietrzniki jak nie ma możłiwości podłączenia do kanału wentylacyjnego.A wogóle czy to jest konieczne ?????

Oglądałam ten Indian w necie. On też bywa w różnych odcieniach. Angielski kamieniaż nawet napisał o tej możliwości. Może być prawie czarny, antracytowy, a nawet z poblaskim jasno szarego. Wtedy kamień ma takie jasne drobinki jak posypany solą.

No jestem chyba zadowolona ,jak mi go założyli to paliłam przez tydzień,szyba mi się wogóle nie brudziła,a nie miałam suchego drewna. teraz mam włączone ogrzewanie i nie mam drewna więc nie palę, jutro chcę zapalić, i spalić jakieś stare klepki parkietowe.

Jedyną wadą jest ,że szyba jest duża i drzwiczki się otwierają ,a nie podnoszą.Więc popiół , który osadza się na drzwiczkach,może zlatywać jak się otwiera.Środek duży,w środku wernikul, fajna rączka,mogę cyknąć jutro foty jak chcesz.Kominek nie jest wielkim klocem,tzn.jest stosunkowo płaski (mało głęboki)

No i cena korzystna w porównaniu do tych z podnoszonymi szybami.

A tak wogóle to fajny budujesz dom,chyba mało tu jest architektów na forum, którzy się nie nadymają i dzielą się swoją cenną wiedzą

Edytowane przez Barbara74

Basiu dziękuje:hug:

Będę Ci bardzo wdzięczna jak mi go obfocisz. Byłabym wdzięczna za zbliżenia, a szczególnie raczki.

Jeżeli mam dołożyć 2.000,- za to, że mam podnoszoną szybę to dziękuje zostanę przy bocznym otwieraniu i odrobinie popiołu na podłodze ;).

Czy uważasz, że jest dosyć szczelny ? Ciekawa jestem jak maksymalnie można go obudować ?

Ja też mam rekuperację,ale zadzwoń do kratek, bo raz mówili,że oczywiście można ,a raz ,że jedna wajcha musi być cały czas na lewo.

Właśnie dzisiaj w nim palę i jest to pierwsza noc w nowym domu,tak trochę po spartańsku,ale jest super,śpimy w salonie ja i dwójka dzieci,nie było to do końca planowane,więc mąż nie miał na czym spać,no i wrócił,ale jutro ma na śniadanie wrócić.Zmęczył się ,bo zamontował lampy i akcesoria w łazience

Rozpaliłam w kominku i śpimy na kilku warstwach kocy.

Doceniam teraz moje poziomy jestem wyżej i czuję się bezpiecznie.Dzieci się trochę przestraszyły ,bo za dużymi oknami przeszdł lis.

A wogóle jest fajnie byliśmy na nartach,dzieci oglądają Shreka na dvd,a ja na moim punkcie obserwacyjnym czuję się jak na wakacjach.

Aha no i piekarnik został dzisiaj pierwszy raz użyty :)

Demonku, można, tylko trzeba to tak zrobić, żeby się mogły otwierać. Obudowa ma na górze taki ozdobnik jakby ryflowanie poziome. Ale z tego co pamiętam z oglądania u znajomych to niczemu nie służy.

BASIA, moje gratulacje. Cieszę się z Tobą :hug:

ten ryflowany ozdobnik służy ,ale chyba da to się rozwiązać.Na gó®ze jest wajch-taki mały dinks jak się da na jedną stronę to widziałam ,że się wloty otwierają,wczoraj to przyuważyłam i teraz nie wiem czy to jest do owiewania szyb,bo są dwie,natomiast na dole jest do otwierania-zamykania doprowadzenia z zewnątrz,ale można zastosować jakiś elektroniczny dinks ,który to będzie rozbił-przepustnicę,więc wtedy to nie jest potrzebne,ale to koszt i zbliżamy się do coraz bardziej do ceny wkładu za 2 tys. wyżej.Ta przepustnica elektroniczna to ok.500 zł.Ale można zabudować granitem i zostawić lukę na ten dinks.

Miałam okropny sen ,w zasadzie koszmar,że ktoś wsiadł do mojego samochodu i mnie porwali.Trochę zawiły sen.W każdym razie mówili coś ,że będę mieć ciemno jak położę te cegły z elkamino,no i w śnie się przestraszyłam ,że ktoś z FM mnie śledził i upatrzył.W trakcie ucieczki się obudziłam,dzieci dalej śpią ,a ja już rozpaliłąm w kominku-jak ja uwielbiam ogień :)

Basieńko,

gratulacje z całego serca - cieszę się Twoim szczęściem!!!

Jak to fajnie napisałaś, o kominku, punkcie obserwacyjnym i lisie:)

O śnie już mniej:lol2: - wiesz, zmęczona jesteś budową i maratonem wykończeniówki, więc głowa i w nocy myśli i generuje głupie sny:)