Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

hej Basiu!

Widze ze obie mamy metlik w głowie;p

fajna sypialnia ja też mam podobne mebelki do przemalowania. Super uchwyty i bajery z inspiracji. Jak sie dowiesz gdzie takie kupic to ja tez jestem chetna. Mam regał, komonde, 1 nakastlik, szafe 100cm, i witrynke wysokoą na 120 cm do renowacji. Szkoda mi moic mebli bo to drewno i z czasów paninskich jeszcze ciezko zarobione;) ale maja taki oblesny pomaranczowy kolor na który nie moge patrzec. wiec bede podgladac co pesteczk ci podpowie, tymczasem zapraszam do mnie;)

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

http://www.cylex.pl/reviews/viewcompanywebsite.aspx?firmaName=arte-metal-style-polska--sp--z-o-o-&companyId=10332812

Sklep ARTE METAL jest w Warszawie na ul. Długiej vis a vis kościoła Garnizonowego na Nowym Mieście. Ale prowadzą też sprzedaż przez internet

http://www.cylex.pl/reviews/viewcompanywebsite.aspx?firmaName=arte-metal-style-polska--sp--z-o-o-&companyId=10332812

Sklep ARTE METAL jest w Warszawie na ul. Długiej vis a vis kościoła Garnizonowego na Nowym Mieście. Ale prowadzą też sprzedaż przez internet

ja zawsze przechodzac tamtędy na spacerek ogadam wystawy z różnymi fajnymi artykułami, tylko często w niedzielę jak jest zamknięte :cool:

Basieńko :hug:

Dziękuję za miłe, roześmiane popołudnie :D

Nawet nie wiem kiedy minęły 4 godziny :eek:

Domek pięknieje aż miło patrzeć. Zdjęcia NIE ODDAJĄ tego jak wszystko wygląda w rzeczywistości :no:

Drzwi to mistrzostwo świata. Kuchnia piękna i funkcjonalna. Kolory ścian spójne i takie "czyste" :). Schody, podłogi, belki w jadalni :D - wszystko mioooodzio :D :D :D

Dolna łazienka po białym makijażu wygląda świetnie :). Górna jest klasą sama w sobie :yes:

Za oknem nieśmiało zagląda wiosna, a w tle... biały stok z narciarzami :D

Podsumowując - będziecie mieszkać BOSKO

Basiu, spotkanie z Tobą to dla mnie zawsze ogromna przyjemność :).

Zaczęłyśmy tyle tematów, a żadnego chyba nie skończyłyśmy :rotfl: Normalnie za mało czasu :lol2:

Mebelki z Twojej sypialni mają potencjał :yes: - dużym ich atutem jest to, że są z drewna.

Moim zdaniem szafka na buty jest ok :yes:

MEBELKI – ponieważ są drewniane to możesz je zmienić jak chcesz przy pomocy dość prostych zabiegów. Nie tylko przemalować.

Sprawdź jak będzie ich powierzchnia reagowała na oszlifowanie, bo pewnie nie wiesz czy są lakierowane, czy politurowane. Jeśli są lakierowane, to można je tylko szlifować. Politurę można zmyć. Piszę o tym, bo gdyby Ci się udało pozbyć tej wierzchniej warstwy, to możesz uzyskać piękne efekty bejcując na dowolny kolor – od białego po czarny. Zachowasz wtedy widoczną strukturę drewna.

Jeśli nie to pozostaje malowanie.

Wszystko jeszcze zależy od tego ile energii i czasu chcesz poświęcić.

Wklejam inspiracje

Czarne kwadratowe guziczkiGOTHIA-Szafka_na_buty.jpg

IKEA Rast w kilku odsłonach KOMODY-IKEA_rast.jpg

Komódki na różne sposoby – malowane, bejcowane i wyklejane KOMODY-Noir&blanc-01.jpg KOMODY-Noir&blanc-02.jpg

Dwa proste zagłówki

lozko-zaglowek.jpg

Ja od lat kupuje materace z IKEI te z drewnianą ramą, do których wystarczy dodać nogi i zagłówek

Ewo,kurczę no własnie zaczynamy mówić nie kończymy ,bo tak nam się fajnie rozmawia,ale idzie wiosna ,ja już niedługo bedę mieszkać,a Ty będziesz częsciej u siebie na budowie,a to rzut beretem.

Następnym razem może usiądziesz na czymś bardziej wygodnym,niż na twardych krzesłach,bo po 4 godzinach to dupencia mogła Cię boleć:lol2:

Pestko no szkoda ,że tak daleko mieszkasz,bo my z Ewą to takie normalne,swojskie dziąszki jesteśmy:lol2::lol2:

Ivy ja to się zawsze zastanawiam kiedy Ty swój dziennik założysz,albo przynajmniej daj jakąś swoją fotkę u mnie,jak u Ciebie budowlane postępy?

Pestko moje meble sypialniane to sosna lakierowana,na zdjęciach kolor wpada w pomaranćz,a one takie jak ikeowska sosna bejcowane.

zastanawiam się nad kolorem,Ewa proponuje grafit,który też mi chodził po głowie.

Na stronie którą podałaś jakoś nic nie znalazłam ,ale może coś przeoczyłam ,idę jeszcze raz przejrzeć :)

Edytowane przez Barbara74

Basiu-zostawiam wczesno-wiosenne usciski i przyznam ze podgladam Cie jak tylko mi czas pozwala i czekam,czekam na wiecej;):hug:

I prosze mnie nie opierniczac w moim watku bo ja juz chyba do siebie nie wroce;):hug:

Ale te najblizsze mojemu sercu odwiedzac bede:hug:

ho Gumisiu zyjesz:):):):):):) zaglądaj i opowiadaj co u ciebie:)

Basiu ale Ewa zachwalila twoj domek:) pokaż tę dolną Lazienkę po jasnym makijażu:)

Basiu i Ewo, ogromnie Wam zazdroszczę tego popołudnia. Oczywiście pozytywnie :hug:

Pesteczko, ależ Ty byłaś z nami :yes: Jesteś dobrym duchem wnętrz Basi - nie mogło być inaczej :).

Ewo,kurczę no własnie zaczynamy mówić nie kończymy ,bo tak nam się fajnie rozmawia,ale idzie wiosna ,ja już niedługo bedę mieszkać,a Ty będziesz częsciej u siebie na budowie,a to rzut beretem.

Następnym razem może usiądziesz na czymś bardziej wygodnym,niż na twardych krzesłach,bo po 4 godzinach to dupencia mogła Cię boleć:lol2:

Pestko no szkoda ,że tak daleko mieszkasz,bo my z Ewą to takie normalne,swojskie dziąszki jesteśmy:lol2::lol2:

Nic mnie nie bolało Dziołszko :D - no może trochę zawiasy szczęki od śmiechu :rotfl: ale to akurat pozytywny objaw :D. Bardzo lubię nasze spotkania :hug: i cieszę się, że będziemy miały do siebie tak blisko :yes:

Przyniosłam stolik na koziołkach z Ikei :D

http://2.bp.blogspot.com/-eHdJOa5AiAY/UCIBWyspv3I/AAAAAAAADrg/zHyqsRl7yW0/s400/2.JPG

http://3.bp.blogspot.com/-ukYJ2RlUY8M/UCIBd__JUaI/AAAAAAAADro/eZ-D46uKAJY/s400/3.JPG

Źródło - mój ulubiony blog :)

Anita jakoś jestem przemęczona ostatnio,może ten stres przez kuchenny blat,przez kafelkarza,który nie odbiera telefonu,a ma zrobić ściankę geberitową w dolnej łązience,a może ,że lubię też mieszkać ,gdzie teraz mieszkam ,a może ,że nie mam pudeł do przeprowadzki,a może dlatego,że fajnie będzie w nowym domu,bo dużo do zrobienia ,a ja lubię wszelkie zajęcia.Niedługo święta...