Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

komentarze Guthouse

Recommended Posts

Anita jakoś jestem przemęczona ostatnio,może ten stres przez kuchenny blat,przez kafelkarza,który nie odbiera telefonu,a ma zrobić ściankę geberitową w dolnej łązience,a może ,że lubię też mieszkać ,gdzie teraz mieszkam ,a może ,że nie mam pudeł do przeprowadzki,a może dlatego,że fajnie będzie w nowym domu,bo dużo do zrobienia ,a ja lubię wszelkie zajęcia.Niedługo święta...

Oj Kochana pewnie wszystkie powodu moga byc przyczyna, a co tam z tym blatem do kuchni sie wyprawia?

My sie wymieniamy jak ja miałam spadek formy to ty dzialałas teraz ja sie cos ożywiłam na wiosne chyba;)

• Odpowiedzi 6,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ewo na koziołkach będzie moje biurko w sypialni,nie wiem jaki dam blat,ale to i tak w późniejszym terminie.
basiu takie koziołki są w Ikei. noj syn ma takie biurko ze szklanym blatem:yes:

a przemęczenie nie tylko ciebie dopadło... to takie wiosenne przemęczenie:yes:

A jak blat Basiu? Zdecydowaliście?

Zapomniałam napisać dziewczynom, że ten granit na żywo wygląda inaczej. Zdecydowanie LEPIEJ. Gdy zobaczyłam go na zdjęciach, to pomyślałam - o matko Baśka zwariowała! :lol2:, żeby fundować sobie taki nierówny, okropny blat :eek:

Na żywo oba wyglądają ok. Te nierówności nie powinny być kłopotliwe w użytkowaniu. Ładniejszy jest niestety ten droższy. Dla mnie ładniej współgra z frontami i przede wszystkim z podłogą.

Ściskam Basiu i głowa do góry :).

A jak blat Basiu? Zdecydowaliście?

Zapomniałam napisać dziewczynom, że ten granit na żywo wygląda inaczej. Zdecydowanie LEPIEJ. Gdy zobaczyłam go na zdjęciach, to pomyślałam - o matko Baśka zwariowała! :lol2:, żeby fundować sobie taki nierówny, okropny blat :eek:

Na żywo oba wyglądają ok. Te nierówności nie powinny być kłopotliwe w użytkowaniu. Ładniejszy jest niestety ten droższy. Dla mnie ładniej współgra z frontami i przede wszystkim z podłogą.

Ściskam Basiu i głowa do góry :).

Julianna, jak zawsze jesteś niezawodna :yes: Wiesz, że rozsiewasz atmosferę spokoju i optymizmu na fm ?

:hug:

Trochę wiem co dzieje się z fotografią, jak oceniać widok na zdjęciu. Byłam przekonana, że ten droższy będzie lepszy. Świetnie, że to potwierdziłaś.

Basiu, miałam jakiś czas temu podrzucić Ci linka do Belbazaar, bo kocham ich meble i oczywiście zapomniałam. Dziś wpadło mi info o przecenie niektórych mebli u nich http://www.belbazaar.pl/

Też powinny Ci się spodobać, myślę :D

Belbazaar_STOL_ ZEN-525.jpgBelbazaar_stol-318.jpgBelbazaar_krzeslo- 363.jpgBelbazaar_stol-10231.jpgBelbazaar_lozko-5063.jpg

Dziewczyny fajnie ,że jesteście,no miałam kłaść się spać ,ale nie mogłam tutaj nie wpaść :hug:

Dzisiaj kupowałam paxy do garderoby,zajęło to kupę czasu.Dowieźli dzisiaj około 21.Ale rozpakowaniem zajmował się mój M.,bo on dzisiaj pierwszy raz śpi w nowym domu i jest z dziećmi.Przewieźliśmy stare biurko starszego,ksiązki i nawet stare płytkie paxy-jeden idzie do pralnio suszarni

Ja wieczorkiem wpadłam do moich koleżanek-dzisiaj miałyśmy tzw,zlot czarownic,niestety nie spałam tam,więc nie napiłam się żadnego winka.Jak ja lubię te nasze spotkania,pijemy ,plotkujemy do rana,śmiejemy się, jest tak fajnie i beztrosko.Dzisiaj sama śpię w starym domu,jaki spokój....Jutro raniutko jedziemy na budowę z mamą,będziemy domalowywać garderobę i montować te paxy.

Zdecydowaliśmy się na blat,wszystkim niestety podoba się ten droższy i taki bierzemy,wobec czego raczej teraz kominka ( portalu) nie zamówię.Gdyby montaż kominka był razem z blatem byłoby 300 zł mniej,cholera chcę wygrać w totka.

Gumisiu na pewno się spotkamy :)

Monia ,wiem o ikeowskich koziołkach,planuję je do mojej sypialni,chcę zrobić dla siebie biurko na koziłkach :)nad blatem tylko się zastanawiam własnie.Miałam już je kupować,ale w ostatniej chwili pomyślałąm,następnym razem.

Pestko dzięki za pamięć ,link za chwilę przejrzę,ale w najbliższym czasie nic z mebli nie kupujemy,jedynie za materacem mam się rozglądnąć.

Aha dostałam próbki z elkamino,zadzwoniłąm tam w czwartek,a w piątek miałam u siebie,zdjęcia jutro ,będę mieszała starą skalną z inną ,ale wypadła mi nazwa z głowy

Basiu zlot czarownic zawsze dodaje sił:):):):):):) i chęci. nie ma jak plotki z dziewczynami.

a jedziesz na forumowy zjazd???????

moj syn ma koziolki pod biurko szare , stalowe:)biurko jest extra:)

:):):):):):):)

czekam na zdjęcia , zrob cosik z placu boju. Może M paxy zlożył przez noc?????;)

Basia, super, że działasz w kierunku przeprowadzki :wave:

Link do Belbazaar jest raczej inspiracyjny i przyszłościowy, bo oni tani nie są. Chociaż krzesełko z 3-ciej fotki nie jest jakieś zabijające cenowo. No, i te szlachetne gatunki drewna, np. teak, akacja, klon.

Basia, super, że działasz w kierunku przeprowadzki :wave:

Link do Belbazaar jest raczej inspiracyjny i przyszłościowy, bo oni tani nie są. Chociaż krzesełko z 3-ciej fotki nie jest jakieś zabijające cenowo. No, i te szlachetne gatunki drewna, np. teak, akacja, klon.

Ja tez pesteczko potraktowalam ta strone jako inspirację które można zrobić wlasnymi siłami. Ale zauroczyło mnie tez drewno akacji ehhh

Pestko ta strona baltazara super,choć drogo ,ale fajnie ,że pamiętasz

Monia na zjazd nie jadę,może następnym razem,a koziołki masz ikeowskie,ale szarych tam nie widziałam,malowałaś je?

Zdjęcia wrzucę trochę później,maż rano narzekał,że spało mu się twardo,i plecy po noszeniu szaf bolą.Złożył tylko obudowy szaf,

Ale u starszego syna zmienił się kolor ścian,tych bez tapety,a kolor..../zgadniecie zapewne?

Anita jeszcze daleko do przeprowadzki

Basiu niue wiem jaki kolor ścian??????:rolleyes: jaki???? bialy????? czemu przemalował, nie podobało się jemu, czy tobie??????

narobił się , obudowy też trudno slożyć:) dzielny jest!!!! masaz mu zrob:cool:

szare mam koziolki. takie były:):):):):)

Basiu czemu nie jedziesz?????????

kolor czarny,dla mnie super,tylko maam mieszane uczucia na jednej ścianie ,tej z wysoko umieszczonym oknem.

Zastanawiam się nad przemalowaniem ,na całe szczęscie to drewno,nie za bardzo mi się chce,ale się wypowiedzcie,co by pasowało,bo biały to chyba za duży kontrast,no dobra idę po aparat

zasnęłąm jak zrzucałąm na picasso :)

Schody jutro kończą,alemjakieś zdjęcia mam.

Teraz garderoba widok z supialni,robiłam zdjęcie wieczorem ,a nie mam tam światła jeszcze

DSC02289.JPG

pokój starszego ,ten czarny jest piękny i nawet mojemu M.się strasznie podoba,dziecko zachwycone,brakuje dodatkó∑,po całkowitym ustaleniu położeń mebli będziemy wieszać.Starszy dostał stare biurko,aby je całkowicie wykończył

DSC02284.JPG

DSC02277.JPG

no i co zrobić z tym oknem?biała roleta? zmiana koloru? pod nim zawieszę coś ,aby nie było widać tego wysokiego zawieszenia

DSC02280.JPG

schody

DSC02276.JPG

schody jutro mają robić

Pytanie problem,w szarej łązience mam mieć szafkę pod umywalkę.Umywalka nablatowa.Szafka to szuflada i blat drewniany.Szerokość 133.Jak podzielić.Umywalka jest szeroka ,raczej wolałabym aby stała na środku.I czy zrobić jedną szufladę,czy podział na pół vędzie ok,przy umieszczeniu na środku umywalki?