anitka89 11.03.2013 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Anita a jak Twoje serducho,możesz pić kawę z nami? Kochana Basia:hug: Własnie dzis rano było nie wesoło, pojechaąłm do lekarza na ekg ale naszczescie dobrze wyszło, dostałam tylko leki na staąłe i mam obserwowac, ale popołudniowa albo jutro poranna chetnie wypije;) Z nowości Basiu wiesz ze na całym kominku po lekkim przepaleniu fuga mi spekala:bash: musze cos na to znajsc bo bedzie kiepsko. Wczesniej kolor sie martwiłam a wyszedł wkońcu idealny a teraz sie wysrało, krótko mówiac:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 11.03.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Wysiadł mi dziś sprzęt. Dopiero udało mi się poskładać oprogramowanie do kupy. Czemu takie rzeczy się dzieją jak jestem sama i nie mam na kogo zwalić tej wycieńczającej mnie umysłowo roboty Na dodatek Apple są takie, że to przypadek raz na kilka lat, więc nie mam kiedy nabrać wprawy. Co ja mu zrobiłam, że zawsze wtedy jak nie ma mi kto pomóc Koniec żalenia się. Udało się jak zawsze, chociaż chętnie bym teraz wspomogła organizm czymś smakowitym z procentami dla odprężenia. Basiu, nie mogłam wcześniej Ci wysłać obrazków. Oczywiście te shutersy to dlatego, że je kocham. Bardziej jednak chodziło mi o pokazanie, że ściana z czymś zawieszonym na tym oknie będzie lepiej wyglądała. I myślę, że Juniorowi przydałaby się półka na książki i innego kalibru durnostoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 11.03.2013 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Basiu a ja bym to okno zostawiła tak jak jest, wizka Pesteczki z czarnymi shutersami bardzo fajna:wiggle:Pokoik świetny , nie spodziewałam się że czarny kolor będzie tak dobrze wyglądał Ja u siebie mam tak http://img267.imageshack.us/img267/9919/img5250d.jpg w galerii więcej fotek. Taki układ był najsensowniejszy ze względu na odpływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 11.03.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Pesteczko super że pokazalas Basi możliwości, ja glosuje za regałami na tej ścianie, shutersy czy białe czy czarne sa ok ale dla mnie białe lzej wygladają i rozjasniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 11.03.2013 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Czekałam wczoraj na fotki i sie nie doczekałam:rolleyes:Pokoj syna rewelacyjny, czarna ściana naprawde wyszła super:eek: Czekam na kolejne odsłony. Basiu czy możesz mi napisać model Twoich drzwi wew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alija 11.03.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Basiu swietnie wyszedl pokoj syna:) Znajc siebie tez szukalabym mozliwosci zmiany koloru ram okiennych, ale pomysl z shutersami jest genialny moj syn tez ma takie biurko(regal w kolorze brzozy) a dodatki czarno-czerwone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 11.03.2013 23:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Patrzyłam Basiu i podoba mi się. Nic nie pisałam, bo myślę o tym oknie. Coś trzeba tam pokombinować, bo nie pasuje kolorem. Korci mnie biały shutters. Ono chyba i tak nie wiele światła daje. Albo obudowa półkami białymi i żaluzja czarna na oknie. A ile tam jest miejsca od rogu pokoju do framugi drzwi? Pestko shuttersy kocham,ale cena chyba stopuje mój zapał.Nigdy nie wyceniałam nic w shutersach,muszę to zrobić z ciekawości.ale wiem ,że drogo będzie,za drogo niestety.Na tej czarnej ścianie rasowo wygląda czerwień, jutro dam tam czerwone pojemniki i cyknę fotki. Wszyscy mogą się wypowiedzieć? Jeśli tak, to dorzucę swoje 3 grosze. Pomalowałabym wnękę na kolor ściany. Okno zostawiłabym w tym kolorze co jest. I nie zasłaniałabym go żadną roletą/firanką. Być może potraktowałabym ten parapet jak półkę. Boję się,że jak wnęka będzie czarna to będzie ciemnawo,a u mnie zawsze parapety to półki.no i fajnie ,że się wypowiadasz,tylko nick jest cięzki do zapamiętania mam chyba takie samo zdanie, mam wrażenie ze ten biały kolor powoduje ze ono jest bardziej widoczne Ivy no cholera ,nie cierpię okien za wysoko i na myśl,że powinnam pustaka jednego ,czy dwa wybić to się we mnie gotuje. Dlatego zmieniajcie póki możecie!!!!!!! Kochana Basia:hug: Własnie dzis rano było nie wesoło, pojechaąłm do lekarza na ekg ale naszczescie dobrze wyszło, dostałam tylko leki na staąłe i mam obserwowac, ale popołudniowa albo jutro poranna chetnie wypije;) Z nowości Basiu wiesz ze na całym kominku po lekkim przepaleniu fuga mi spekala:bash: musze cos na to znajsc bo bedzie kiepsko. Wczesniej kolor sie martwiłam a wyszedł wkońcu idealny a teraz sie wysrało, krótko mówiac:eek: Anita póki serducho tyka to wszystko jest ok,nawet pękająca fuga nie jest zmartwieniem wielkim.A powiedz,kiedy fuga pękła ,po paleniu?a dawałaś specjalną fugę?bo Ty masz kominek szamotem obłożony przecież? Wysiadł mi dziś sprzęt. Dopiero udało mi się poskładać oprogramowanie do kupy. Czemu takie rzeczy się dzieją jak jestem sama i nie mam na kogo zwalić tej wycieńczającej mnie umysłowo roboty Na dodatek Apple są takie, że to przypadek raz na kilka lat, więc nie mam kiedy nabrać wprawy. Co ja mu zrobiłam, że zawsze wtedy jak nie ma mi kto pomóc Koniec żalenia się. Udało się jak zawsze, chociaż chętnie bym teraz wspomogła organizm czymś smakowitym z procentami dla odprężenia. Basiu, nie mogłam wcześniej Ci wysłać obrazków. Oczywiście te shutersy to dlatego, że je kocham. Bardziej jednak chodziło mi o pokazanie, że ściana z czymś zawieszonym na tym oknie będzie lepiej wyglądała. I myślę, że Juniorowi przydałaby się półka na książki i innego kalibru durnostoje. [ATTACH=CONFIG]175877[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]175878[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]175879[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]175880[/ATTACH] Pestko od ściany okiennej do drzwi jest około 35-40cm.Mnie się podoba z shutersamii,zarówno w bieli jak i w czarnym,pólki dałabym pod okno,dwie ,jakby dwie linie,będę kombinować i metodą prób i błędów dojdę.A okno też mogę przemalować ,ale latem. A mogłabyś zlikwidować półki przy białych shuttersach, na lewo od okna i powyżej niego?jak mi się uda dzisiaj to za chwilę te wizki powiększę . Dzięki za pomoc,powinnaś mieć taką skarbonkę przy swoim nicku i napisać z miłą chcęcią pomogę,możesz mi podziękować wrzuć monetę do skarbonki,klik,brzdęk monety i kasa na konto.Tak powinnaś mieć ,za ten czas poświęcony na forum.No,ale trzeba by było je opodatkować chyba Basiu a ja bym to okno zostawiła tak jak jest, wizka Pesteczki z czarnymi shutersami bardzo fajna:wiggle:Pokoik świetny , nie spodziewałam się że czarny kolor będzie tak dobrze wyglądał Ja u siebie mam tak http://img267.imageshack.us/img267/9919/img5250d.jpg w galerii więcej fotek. Taki układ był najsensowniejszy ze względu na odpływ. Aneta dzięki ,że wpadasz do mnie ,masz blisko ,bo my z Ewą julianną mieszkamy bliziutko;) Jaką szerokośc masz tej szafki?ile Ci syfon zajmuje od blatu w dół?zapewne masz wycięcie z tyłu szuflad?aha jeszcze trzeba miejsce na węzyki od wody,masz je na blumach?jakby to nie był duży problem to cyknęłabyś mi kilka fotek wnętrza. Pesteczko super że pokazalas Basi możliwości, ja glosuje za regałami na tej ścianie, shutersy czy białe czy czarne sa ok ale dla mnie białe lzej wygladają i rozjasniają. Anita ja półki tam czy jakieś szafki muszę mieć,pokój mały a muszę mieć miejsce na ksiązki i inne duperele Czekałam wczoraj na fotki i sie nie doczekałam:rolleyes: Pokoj syna rewelacyjny, czarna ściana naprawde wyszła super:eek: Czekam na kolejne odsłony. Basiu czy możesz mi napisać model Twoich drzwi wew? Mariomili,dzięki .Drzwi mam z korony model hmm.jest to przeróbka jednego z ich modelu D4E Basiu swietnie wyszedl pokoj syna:) Znajc siebie tez szukalabym mozliwosci zmiany koloru ram okiennych, ale pomysl z shutersami jest genialny moj syn tez ma takie biurko(regal w kolorze brzozy) a dodatki czarno-czerwone Alu jak bede pewna ,że najlepiej wpłynie zmiana koloru to tak zrobię,a wogóle to nie wiem,ale ja kocham białe okna w srodku i na dodatek tak obrobione jak ma aneta s u siebie,nie wiem jak to się fachowo nazywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.03.2013 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Drzwiczki żaluzjowe w LM nie są drogie (49 cm x 99 cm = 39,99 zł), więc kupię jedne i pokombinuję czy da się coć zrobić, żeby prześwity między lamelkami były większe, albo czy można zmienić ich kąt ustawienia.Shutersy fajnie wyglądają w łazienkach, sypialniach, a nawet w salonie. Widziałam taką włoską aranżację okien w salonie, którą prawie żywcem mogłabym przenieść do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.03.2013 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Trochę zmniejszy Ci się ilość kombinowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 12.03.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Pestko,cudności wyczarowałaś!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.03.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Pestko, cudności wyczarowałaś!! Teraz jestem u Ciebie. Zaraz będzie pierwsza porcja widoczna. Tylko jak chcesz większe to musisz sama powiększyć, bo ja z komputera mogę tylko miniaturki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 12.03.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 OK:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.03.2013 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Pestko mam schodowy zgrzyt,przepraszam ,że nie odniosę się do wizualek,narazie nic tam nie zmieniam,ale przejdźmy do schodów.Zgrzyt,znowu pojechali,nawet nie wiem od czego mam zacząć.po pierwsze półka była zlicowana ze ścianą,więc jakby doszły cegły by wystawały,pokażę w którym miejscu,zdjęcie już po ściągnięciu deski zdjęcia za chwilę wstawię właśnie je wrzucam na piccaso drugi zgrzyt najważniejszy to podstopnice na zabiegu ,czyli zakręcie,podstopnica nie jest w lini tylko ścięta,podobno się tak nie da i się tak robi,jakoś w necie nie umiem nic podobnego znaleźć ,poza tym są 3 takie stopnie z takimi podstopnicami i każde to ścięcie jest w innej szerokości.Po zastanowieniu się i zgłoszeniu moich możliwości i wątpliwości ,pokazałam,że już tą pierwszą "złamaną" podstopnicę da się przedłużyć,dam zdjęcie bo ja nie umiem tłumaczyć w dodatku tak nabuzowana jak teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.03.2013 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 oceniam stolarzy na minus za brak myślenia.Przemyślenia moje są takie,że ja powinnam oddać klucze i zjawić się po wykonaniu ich roboty.Gdyby tak było to dwa stopnie byłyby brzydkie ,w innym kolorze ,deska -półka przy zejściu do salonu musiałąby być do przeróbki i jeszze inna jopa na piętrze, ok której nie wspomniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.03.2013 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Dawaj Basia. Będziemy patrzeć i radzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moorela 12.03.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Pestka,wcisnę się pomiędzy wątek schodoey i szybko powiem, że piękne wizki stworzylas, aż żałuję że nie mam syna Dobra, teraz czekam na schody Basi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.03.2013 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 ostatnim razem skończyli tak,na górze widać podstopnice w schodzie zabiegowym( tym co skręca) i jest ona ścięta po czym dzisiaj patrzę ,a na dodatek podstopnica na stopniu wyżej jest też ścięta ,ale szersza ta płaszczyzna ścięta. Nie dość ,że jest takie ścięte,to różnej szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.03.2013 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) tu widać piankę po ściągniętej półce ,półka licowała się ze ścianą, nie wystawała poza mur ,więc po nałożeniu cegły na ścianę, tam pod tą półką cegła by była odstawała ,a to deska powinna być bardziej wystająca. Poza tym deska nie była w poziomie,a przy cegłach byłoby to zauważalne.Pan powiedział,że nie da się opuścić po prawej ,bo tam przechodzi rura od odkurzacza centralnego.Więc ja mu na to ,to trzeba podnieśc z lewej i będzie poziom.Ale kto tu jest fachowcem,ja czy on. Edytowane 12 Marca 2013 przez Barbara74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 12.03.2013 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 oni chiceli tak zrobić, nie dość ,że załamanie to jeszczw nierówne , nie d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 12.03.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Kurde Basiu Ci fachowcy, wyobrażam jakiego masz wnerwa. Co oni na ta płaszczyzne scietą? ona musi byc jakas minimalna? niech chociaz zrobia ja kurde na równa z ta poniżej! Z półka rozumiem ze mówiłas im ze ma byc wystajaca?Szlak ile rzeczy ja tak miałam spartaczona, pół biedy jak sie da naprawic, najgorsze to ciągłe bujanie sie z nimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts