Spirea 13.03.2013 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Basia, finiszujesz Świetnie wygląda pokój jednego z chłopaków, ten z ciemną ścianą. Te białe przecięcia, które naniosła Pestka, jakoś mi nie leżą. Podoba mi się taka gładka ściana. A może pomalować po prostu na ciemny kolor tę ościeżnicę i wnękę (jak ktoś pisał wyżej). Para ma taką farbę, którą można malować np. parapety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 13.03.2013 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Beata, garderoba, to przecież szafa, tyle, że wejść do środka można. Co Ci szkodzi, że będzie zabudowana pod sufit. To w końcu miejsce, gdzie się przechowuje ciuchy, a nie tańczy walca z obrotami. Ja tak mam i „jamniko-podobna” garderoba u mojej sąsiadki też taka jest. Wsio do samego sufitu – wąsko i wysoko, a u niej szaleli wnętrzarze. Pewnie, że żałuję, że nie jest 2 razy większa i nie mogę postawić pufa i dużego lustra. Cieszę się, że w porę naprawiłam błąd architektki, która w domu 230m2 nie przewidziała garderoby. Mam więc ciut zmniejszoną sypialnię i sporo mniejszą łazienkę, ale jest garderoba Pestka no wlasnie ja CHCE pod sam sufit i tanczyc tam nie zamierzam. Ja jestem ogromnie szczesliwa z tej garderoby i chce ja na maxa wykorzystac. Wiec zabudowa pod sufit ale wtedy paxy odpadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 13.03.2013 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Beata, ja u siebie zrobiłam garderobę z systemu Algot z Ikei. Idealnie nadaje się przy skosach i można puścić szyny na całą długość, żeby wykorzystać ścianę w pełni. Początkowo planowałam Pax, ale był problem z tymi skosami. Natomiast część rzeczy miałam i tak trzymać w jakichś pokrowcach/pudełkach (Ikea ma taką serię) i wtedy wysokość tych pudełek + rezerwa na ściąganie odpowiadała tej pozostałej części nad Paxem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 13.03.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Spirea - ale to znaczy ze masz sale polki? Ja chce zamykane jednak. Boje sie ze za bardzo bedzie sie kurzyc bez drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.03.2013 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Wydaje mi się, że to co przeszkadza to jest to co zaznaczyłam na różowo [ATTACH=CONFIG]176240[/ATTACH] A tak powinny być wylane, żeby problemu nie było [ATTACH=CONFIG]176241[/ATTACH] Pokaż te fotki na schodowym, nie powiedzą czy mam rację i co z tym zrobić. W końcu lepiej zdjąć deski i poprawić, niż ciągle się złościć, że to nie wygląda ładnie. SZLAG Pestko gratulacje ,taki problem pokazałam ,że schody to dla Ciebie pestka,masz rację potwierdzoną przez osoby znające się na tym na wątku schodowym.Schody są źle wylane,załamania podstopnic muszą być ,tylko mają być te załamania równej szerokości i osi. Mam spotkanie o 12-13 w tej sprawie.Pan od schodó∑,nic nigdy nie wspominał o problemie,a powinien i to jest jego błąd.Tak jak pisałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.03.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Spirea - ale to znaczy ze masz sale polki? Ja chce zamykane jednak. Boje sie ze za bardzo bedzie sie kurzyc bez drzwi. Beata, połącz oba systemy. Daj PAXy żeby zamykać to chcesz, a wyżej pod skosami posłuż się tym systemem Spirei i wykorzystaj na pódła. Będzie dobrze i może ciekawiej niż same szafy. Mnie się PAXy podobają otwarte, jak widać te fajne szuflady i wieszaki na spodnie. U sąsiadki ta wąska garderoba wszystko ma zamykane i jest jak w pociągu, a ja zostawiłam bez drzwi. Zresztą jakbym otworzyła, to zamknęłabym się pomiędzy nimi jak w pudełku i oni się obrócić. Mała jest i już. Jest na parterze między sypialnią i łazienką, drzwi zasuwane. Jest jeszcze malutki kwadratowy korytarzyk pomiędzy tymi 3-ma pomieszczeniami, odcięty od reszty domu drzwiami. Nie kurzy się, a w każdym nie tyle, żebym co tydzień musiała sprzątać coś poza podłogą. Niektóre rzadziej używane rzeczy wiszą w pokrowcach. Jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 13.03.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 (edytowane) Basia, przepraszam ja nie o schodach...Drzwi wewnetrzne - dostalam oferte od firmy ktora robila drzwi wew u anulii- roznica vs Korona to 5 tys wiec odpadaja.Ale mojemu mezowi nie widzi sie ten waleczek ktory jest w Twoich drzwiach.Wolalby zeby byl schodek pod katem prostym. Kurde, Basiu moja kochana nie zrobilabys jakiegos zdjecia temu waleczkowi? Moj maz uwaza ze malo nowoczesnie z waleczkiem. A mi to chyba rybka ale maz moze byc nieszczesliwy... Edytowane 13 Marca 2013 przez Beata Weronika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 13.03.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Nosz racja! Zaraz meza spytam co o tym sadzi. Basiu, sorry za zasmiecanie watku moja garderoba. Moja garderoba duuuuza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.03.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Pestko gratulacje ,taki problem pokazałam ,że schody to dla Ciebie pestka,masz rację potwierdzoną przez osoby znające się na tym na wątku schodowym.Schody są źle wylane,załamania podstopnic muszą być ,tylko mają być te załamania równej szerokości i osi. Mam spotkanie o 12-13 w tej sprawie.Pan od schodó∑,nic nigdy nie wspominał o problemie,a powinien i to jest jego błąd.Tak jak pisałaś. Czekam z niecierpliwością na wynik spotkania. Nie mój dom, ale wkurza mnie generalnie, jak ktoś coś partoli (jak mój dach i jeszcze kilka pomniejszych rzeczy). Do panów od schodów możesz mieć pretensję o nie poinformowanie o problemie podczas obmiaru. Nie zrobili tego, więc teraz w równym stopniu ponoszą odpowiedzialność co ten partoła od wylewania. Możesz wymagać od schodziarzy akcji ratunkowej na najwyższym możliwym poziomie. Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 13.03.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Basiu ale pięknie sie u Ciebie robi!!!!!! kuchnia już zapowiada się rewelacyjnie. A jak dojdzie jeszcze blat..... Pokój syna super.Też chodziła za mną czarna ściana ale w poprzednim mieszkaniu mały miał już grafitową więc postanowiłam coś zmienic.... O schody walcz. Są piekne i te niedociągnięcia tylko zabiora im urode! Mnie pewnie czeka to samo.Nie jest łatwo przy schodach zabiegowych. my mieszkamy juz od października a schody nadal strasza betonem. też były krzywe, źle rozplanowane, ale trochę żesmy skuli, trochę nadlali i teraz czekamy na fachowca, który podejmie sie tej roboty....Zazdroszczę Ci precyzyjności w wyborach...no i wiernego doradcy czyli Pesteczki Pozdrawiam i trzymam kciukasy!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.03.2013 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 dziewczyny krótko bo jadę na budowę,schody będą dalej robione jutro.Podstopnice muszą być złamane podobno nie ma innej możliwości ,będą jednakowej szerokości i w jednej osi,natomiast stopnice nie skończą się w jednej pionowej lini,bo podobno się nie da .Ale to ,że te załamania będą równej szerokości to tweirdzili,że też się nie da,dopiero dzięki naszej ( mojej i mamy interwencji)stwierdzili,że ok.Chyba nie chcieli przerabiać zrobionych podstopnic.I to mnie wkurwia,bo panowie chcieli to odwalić, nie zadowolić klienta,nawet mimo błędu wylanych stopni. Pestko oni powiedzieli,że nie dlatego że jest ten pasek ,który Ty na kolorowo zaznaczyłaś,ale kąty schodów.Zastanawiam się ,czy aby napewno nie da się tego zrobić,no nie dowiem się niestety,ale wychodzi na to ,że nie da się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 13.03.2013 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Pestko niestety pseudo fachowcą często nie chce się ratować i mówią,że się nie da.I tak mi chcieli wmówić.Aha montowałam z mamą dzisiaj drzwi do paxów,patrzę do góry na schody na strych i nagle...czy ja otworzę te schody ,czy coś zawadzi,no i trzeba było całkowicie poprzestawiać,ale uważam ,że teraz jest lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.03.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Basieńka, przyduś ich mocniej. No, w końcu chcieli Ci kit wcisnąć. JAK ROBILI OBMIAR, to co, nie widzieli, że to jest le???? Czemu NIE POWIEDZIELI? Przecież byś skuła i nadlała co trzeba mimo bałaganu. I w ogóle bądź upierdliwa. Stój im nad garbami i palcem dźgaj. Nie zapłaciłaś całości, więc masz haka na nich. Nie popuszczaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.03.2013 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 schody skończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anitka89 14.03.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Basiu, dla mnie Pieknie, gratuluje:hug: teraz oddychnij po tych stresach i napawaj sie widokiem całokształtu. Możesz mi przypomnieć jeszcze raz twoja drewniana podłogę? czy to lita deska jaka grubosc i firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.03.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 basiu ale pięknie te schody wyszly:):):):) a zdjęcie mlodego schodzącego po schodach piekne:yes::yes::yes::yes: ale fajnie, że masz za sobą te schody:yes::yes::yes: i czekam na blat:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 14.03.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 BASIA!!!!!!!!!! Jest CUDNIE! Schody to raz Dwa murek na górze Kolor ścian w korytarzu!!! To trzy DRZWI!!! Słuchaj, pakuje się i wprowadzam się do CIebie razem z moim dzieckiem i całym majdanem! Tez tak chce miec! Basiu, Korona robi dla nas frez!! Dzieki Tobie! Kolor na scianach tez chce koniecznie taki miec! Wszystko normalnie sciagne od Ciebie Czy Ty masz pojecie ze ostatnio mi sie przysnily plytki do lazienki i to byly Twoje szare! I sobie pomyslalam a w sumie to czemu nie sciagnac od Basi i tego No wszystko mi sie u Ciebie podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 14.03.2013 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 BASIA!!!!!!!!!! Jest CUDNIE! Schody to raz Dwa murek na górze Kolor ścian w korytarzu!!! To trzy DRZWI!!! Słuchaj, pakuje się i wprowadzam się do CIebie razem z moim dzieckiem i całym majdanem! Tez tak chce miec! Basiu, Korona robi dla nas frez!! Dzieki Tobie! Kolor na scianach tez chce koniecznie taki miec! Wszystko normalnie sciagne od Ciebie Czy Ty masz pojecie ze ostatnio mi sie przysnily plytki do lazienki i to byly Twoje szare! I sobie pomyslalam a w sumie to czemu nie sciagnac od Basi i tego No wszystko mi sie u Ciebie podoba! Beata to co nie zaglądac do ciebie:lol2::lol2: jak masz tak jak u basi:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 14.03.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Beata to co nie zaglądac do ciebie:lol2::lol2: jak masz tak jak u basi:lol2::lol2: Monika, no wlasciwie to strata czasu bo ja bede mieszkac w kopii Basi domu Za wyjatkiem tych cudnych widoków z okien. Ja mam widok na rudere sasiadow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 14.03.2013 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Anita Kahrs deski 3 warstwowe 14 mm dąb narbonnes -podobno już nieosiągalny,bo to końcówka kolekcji była,w każdym razie dąb szczotkowany lakier mat Radku dzięki,schody wyszły bardzo łądnie-jestem w zasadzie zadowolona,jest jeden mały szczegół,ale przy całości nieistotny. Monia ja też czekam na blat teraz tylko zastanawiam się czy nie mam za wysoko odpływu,bo pod zlewem ma być młynek. Mam do jutra dać znać jaki power port-czyli wysuwany gniazdko elektryczne w blacie ,aha i nie wiem czy robić na płyn do mycia naczyń otwór????? Macie w blacie płyn ?????? Beata Weronika dzięki za miłe słowa.Wiesz jakbyś sobie tak polatała po tych schodach ,to byś wolała do siebie wrócić Na zdjęciach widać ,że na piętrze mam murek ,ale muszę tam wstawić częśc jakiejś prostej najlepiej czarnej barierki. Te moje szare płytki w łązience to jedyne nie brudzące się,polecam je Ale uwielbiam pokóje dzieci i ich łązienkę.Mój mąż jest nad morzem i padnie z wrażenia jak wróci. Powiem Wam ,że byłam wczoraj w Ikei ,wpadłam tam z moją mamą o 21.30 a sklep do 22 z myślą kupię paxy dwie szafy,sklep był pusty,równo o 22 zapłaciłam w kasie.Smiałyśmy się z mamą ,że będzie numer jak nie zmieścimy tego do samochodu,a kupowałam jedną 236 wysoką szafę i jedną 200 szafę,samochów była zapakowanypo brzegi ,a ja jeszcze o pojechałąm po dzieci i na budowę. 3 razy próbowałam wjechać pod górkę ,samochód ślizgał się,ale na całe szczęscie się udało,schodziarze też rano mieli problem z wjazdem. Dla małego zamówiłam łóżko na allegro,białe sosnowe,z palet zrobię stolik w salonie. Łóżko jutro przychodzi i czekam na materac. No a po łóżku zastanawiam się nad mebelkami.Mały narzeka,że starszy ma pokój zrobiony a on nie.Oczywicie starszy też nie ma do końca ,ale wydaje się w miarę skończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts